Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:ένα σετ λάστιχα M+S

Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι! :metalo:

Προσωπικά θα φοβόμουν πάντως στα παρκαρίσματα χωρίς πίσω αισθητήρες σε ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο και ειδικά σε SUV που λόγω ύψους δεν βλέπεις τα χαμηλά εμπόδια τόσο εύκολα. Στο Disco με άβαφο προφυλακτήρα από πολύ σκληρό πλαστικό πάχους 30 cm μόνο για τον απέναντι φοβάμαι ( :lol: ), αλλά η δική σου περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική. Στην ανάγκη θα έβαζα καμιά κινεζιά με ασύρματη σύνδεση (χωρίς τρυπήματα στον προφυλακτήρα, έχει κάτι τέτοια που κολλούν εσωτερικά μαγνητικά και λειτουργούν με υπερήχους) με ένα απλό "μπιπ-μπιπ" στην καμπίνα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:Αισθητήρες σε SUV νομίζω είναι ψιλοmust, εκτός αν το κυκλοφορείς μόνιμα σε επαρχιακές ανοιχτωσιές ή έχεις ένσημα νταλικέρη

Αυτό! Στα περισσότερα αμάξια τέτοιου όγκου ΔΕΝ βλέπεις με τίποτα που αρχίζει και που τελειώνει. Και μπροστά και πίσω! :s_yes

Το μόνο που προσωπικά θα θεωρούσα δεδομένο σε τέτοιου όγκου αμάξι (ανεξαρτήτως τιμής) είναι οι αισθητήρες μπρος - πίσω. Με τη Νίτσα (αντίστοιχος όγκος, καμία σχέση προφανώς σε οτιδήποτε άλλο... :lol: ), δεν είχα μπροστά και σχεδόν σε κάθε παρκάρισμα πήγαινα εμπρός στα τυφλά... Πίσω είχε κάτι κινεζιές της αντιπροσωπείας, αλλά έκαναν καλή δουλειά και χρειάζονταν πάντα. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Scotch
nass έγραψε:Είναι αηδία οι εκ των υστέρων αισθητήρες :s_no κάτι κινεζιές της κακιάς ώρας και με τραγική λειτουργία (ίσως από εκεί να τους έχω πάρει από κακό μάτι). Επίσης (είπε ο πωλητής) αν δεν τους παραγγείλεις δεν υπάρχει καλωδίωση, σιγά μη βάλω κανά μαστρο-Μήτσο να περνάει καλώδια σε όλο το αυτοκίνητο :s_omg

Ακριβώς :s_yes
Κατά τη γνώμη μου, ή εργοστασιακοί αισθητήρες ή καθόλου. Και τις αντιπροσωπείες που τους εγκαθιστούν εκ των υστέρων στην κατηγορία του μαστρο-Μήτσου τις κατατάσσω. Γι αυτό θεωρώ πως είναι κρίμα να μην έχει τουλάχιστον αισθητήρες (και οι κάμερες είναι ωραία φάση στο off-roading για να βλέπεις πέτρες, χαντάκια, λακκούβες, χωρίς να κατεβαίνεις από το αυτοκίνητο).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nass έγραψε:
Οσο για τα πατάκια, δικό μου λάθος: €198 κάνουν και ... θα μου τα κάνουν δώρο :yahoo: Πάντως στο Evo μετά από 8.5 χρόνια ακόμα τα μαμά πατάκια έχω και είναι σε πολύ καλή κατάσταση κιόλας.

και εγω στα 12 χρονια τα μαμα γνησια εχω σε αψογη κατασταση.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#466617 Μου κάνει εντύπωση που όλοι λέτε για τους αισθητήρες . Τόσο απαραίτητοι σας έχουν γίνει; Δε μπορώ να πω το ίδιο χωρίς να είμαι κανένας "πιλότος".
Άβαταρ μέλους
By dimviii
sargus έγραψε:Μου κάνει εντύπωση που όλοι λέτε για τους αισθητήρες . Τόσο απαραίτητοι σας έχουν γίνει; Δε μπορώ να πω το ίδιο χωρίς να είμαι κανένας "πιλότος".

αναλογα το αυτοκινητο,και που συχναζεις.Με τους αισθητήρες παρκαρω το κανγκου(εχει λαμαρινα στην πισω πορτα,δεν εχει τζαμια) χωρις να γυρισεις καν το λαιμο σου,κυριολεκτικα στον ποντο.Εκμεταλευεσαι μεχρι και το 1 εκατοστο.Μπορεις να παρκαρεις σε θεσεις που χωραει οριακα,χωρις κοπο,και χωρις να ακουμπάς κανενα αυτοκινητο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#466644 Ωχ τι μου θύμισες... Παρκάρισμα προς τα πίσω που το κάνεις μισό στριμενος προσπαθώντας να δεις.... Μου ήρθανε αναμνήσεις από τα πρώτα χρόνια που μαθαίνα οδήγηση.... Κατι που ευχαρίστως έχω ξεχάσει.. Για πάντα:-)
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#466659 Καλοτάξιδα Nass τα εργαλεία. Καλόστριφτα, καλά και πολλά χλμ να κανεις και πάντα όρθιος για την μηχανή.

Gesendet beim Mercedes-AMG G65 V12
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#466710 Καλοτάξιδα τα εργαλεία !!!!

Καλες κ ασφαλής βόλτες !

Να τα χαρεις με υγεία .

Πολύ όμορφο χρωμα εξωτερικά , όμορφη η διχρωμία του εσωτερικού . Πολύ καλες επιλογές !

Για τα έξτρα ... αυτά που έβαλες ειναι πολύ καλα , αλλα αν ρωτάς τη γνώμη μας , να βάλεις κ ηλιοροφή , κ parking sensors , κ καθρέφτες κ θε έβαζα πλέον κ lane assist ( πίσω έχουμε παιδιά , υπάρχει κινητό ... υπάρχουν εννοώ παράγοντες που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή ) κ το σύστημα βοηθάει .
Ναι ξέρω ειναι εκτός budget ... αλλα μας έβαλες τόσες σελίδες να ψάχνουμε για δίλιτρο ... κ πήρες τρίλιτρο ( καλα έκανες κ έκανες τηβ υπέρβαση ) .... τώρα με τις προτάσεις μας κάνουνε τη δίκη μας υπέρβαση χαχαχαχα ( άλλος πληρώνει )
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#466712 1800 για ζάντες μου κακοφαίνεται.... Και κάτι που με ενδιαφέρει προσωπικά, πεζοδρόμια ανεβαίνεις με 19-20άρες;
Η ηλιοροφή αλλάζει σημαντικά τον όλο αέρα του αυτοκινήτου και είναι και πολύ βολική για τον αερισμό.
Ο καλός αυτόματος με αισθητήρα εξαιρετικός αλλά όχι για τόσα λεφτά που ζητάνε, αν ήταν μέχρι 500 θα έλεγα ναι.
Αισθητήρια παρκαρίσματος ναι, κάμερες ωραίες μεν ακριβές δε. Ενδιαφέρον το σχόλιο για χρήση τους σε εκτός δρόμου καταστάσεις...
Τα σπορ καθίσματα 3000 χρειάζονται;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sknipper έγραψε:Και κάτι που με ενδιαφέρει προσωπικά, πεζοδρόμια ανεβαίνεις με 19-20άρες;

Εδώ πάει σε καλούτσικο off roading, πεζοδρόμια δεν ανεβαίνει; :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
REALZEUS έγραψε:
nass έγραψε:ένα σετ λάστιχα M+S

Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι! :metalo:

:s_wink

(Αργότερα βέβαια, κάτσε να φάμε ένα σετ λάστιχα και βλέπουμε για τα επόμενα)

REALZEUS έγραψε:Προσωπικά θα φοβόμουν πάντως στα παρκαρίσματα χωρίς πίσω αισθητήρες σε ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο και ειδικά σε SUV που λόγω ύψους δεν βλέπεις τα χαμηλά εμπόδια τόσο εύκολα.

Νομίζω εσύ και οι άλλοι μάλλον έχετε δίκιο :s_thumbsup , η αλήθεια είναι ότι στα προηγούμενα αυτοκίνητά μου δεν μου είχαν λείψει οι αισθητήρες (δεδομένου ότι σπάνια κινούμαι στο κέντρο) παρά την απλώστρα πίσω στο Evo (που βέβαια βοηθάει γιατί ορίζει το άκρο του αυτοκινήτου) αλλά αυτό είναι σαφώς ογκωδέστερο. Οπότε ο κύβος ερρίφθη, πάμε και για αισθητήρες :s_yes

"Με κάμερα, με κάμερα, τι ψυχή έχουν 700 ευρουλάκια :s_cool " :rtfm: :rtfm: προβλέπω την επόμενη παράθεση "Με surround view, με surround view, τι ψυχή έχουν άλλα 1700 ευρουλάκια :s_wacko " τη μεθεπόμενη :lol: :lol: διότι...

vagmag έγραψε:Ναι ξέρω ειναι εκτός budget ... αλλα μας έβαλες τόσες σελίδες να ψάχνουμε για δίλιτρο ... κ πήρες τρίλιτρο ( καλα έκανες κ έκανες τηβ υπέρβαση ) .... τώρα με τις προτάσεις μας κάνουνε τη δίκη μας υπέρβαση χαχαχαχα ( άλλος πληρώνει )

:metalo: :lol:

dimviii έγραψε:Με τους αισθητήρες παρκαρω το κανγκου(εχει λαμαρινα στην πισω πορτα,δεν εχει τζαμια) χωρις να γυρισεις καν το λαιμο σου,κυριολεκτικα στον ποντο.Εκμεταλευεσαι μεχρι και το 1 εκατοστο.

Εσύ το παρκάρεις στο 1 εκατοστό, ο άλλος μπροστά ή πίσω, που θα πάει να φύγει τι γνώμη έχει δεν ξέρω :whistlink: :whistlink:

sknipper έγραψε:Και κάτι που με ενδιαφέρει προσωπικά, πεζοδρόμια ανεβαίνεις με 19-20άρες;

Πεζοδρόμια δεν ανεβαίνω (και για το αυτοκίνητο και για τους πεζούς και με τη μηχανή το αποφεύγω όσο μπορώ και προσέχω να μην κλείνω το πεζοδρόμιο όποτε δεν γίνεται αλλιώς) οπότε δεν με απασχολεί (αλλά ισχύει αυτό που λεει ο REALZEUS, αν δεν ανεβαίνει πεζοδρόμια τι στην ευχή το θέλουμε το off-roading :slap: :) )
Τα συγκεκριμένα λάστιχα δεν είναι για 911 αλλά για SUV οπότε είναι διαστάσεων 235/55-19 μπροστά και 255/50-19 πίσω και άρα έχουν sidewall σχεδόν 13 εκατοστά, νομίζω μια χαρά θα είναι (τα τωρινά μου 245/40-18 είναι 10 εκατοστά)

sknipper έγραψε:Η ηλιοροφή αλλάζει σημαντικά τον όλο αέρα του αυτοκινήτου και είναι και πολύ βολική για τον αερισμό.

Ναι αλλά ήδη έγινε αρκετά φωτεινό με το μπεζ σαλόνι πχ. στο XC60 R-Design με το μαύρο εσωτερικό η ηλιοροφή είναι μάλλον απαραίτητη.
Επιπλέον στην Ελλάδα με τη ζέστη το καλοκαίρι παγιδεύει ζέστη στο εσωτερικό (φάση θερμοκήπιο) και ας υπάρχει το σκιάδιο (δεν το είπα εγώ, ο πωλητής το είπε)
Βέβαια καλοκαίρι βράδυ με ανοιχτή ηλιοροφή θα είναι ωραία (όπως κάμπριο σε ένα βαθμό).

sknipper έγραψε:Τα σπορ καθίσματα 3000 χρειάζονται;

Ναι για 2 λόγους:
- Τα βασικά καθίσματα είναι "πολυθρόνες", ψιλοακατάλληλα για γρήγορη οδήγηση (το είχα επισημάνει στο TD) ενώ τα σπορ είναι κανονικά μπάκετ ωραιότατα
- Τα 3Κ σου αγοράζουν δερμάτινα με κέντρα αλκαντάρα και τα 4 καθίσματα δηλ. αλλάζει τελείως το σαλόνι (και δεν μου αρέσει καθόλου η δερματίνη άσε που το καλοκαίρι είναι χειρότερη και από δέρμα :vava: )

Μνήμες και τέτοια δεν με ενδιαφέρουν και τα θεωρώ προαιρετικά. Παίρνεις όμως τον αναδιπλούμενο καθρέφτη για το παρκάρισμα (μόνο το δεξιό! :s_crazy σου λέει "αν παρκάρεις αριστερά βλέπεις, το πολύ-πολύ ανοίγεις και την πόρτα :slap: )

Α τσεκάρισα και τη ρεζέρβα, είναι 18'' αλλά ξεφούσκωτη για να πιάνει λιγότερο χώρο, έχει και κομπρεσεράκι οπότε παίρνεις και ένα σπρέι για μικροκλαταρίσματα και όλα καλά! Οντως χάνεις το μισό χώρο κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών αλλά ΟΚ... χώρος υπάρχει :rtfm:

Κάποια πράγματα που είπαμε με τον πωλητή γενικότερου ενδιαφέροντος για εξοπλισμούς κτλ:
- Πωλήσεις Porsche στην Ελλάδα Ιαν-Νοε 2017: 64 :vava: εξ αυτών 28 Macan που είναι αντίστοιχο με το παγκόσμιο ποσοστό της Macan στις πωλήσεις της Porsche (40%) (προ 10ετίας η Porsche πούλαγε στην Ελλάδα 500 κομμάτια το χρόνο, άτιμη κρίση :x )
- Περισσότερες Macan στην Ελλάδα είναι δίλιτρες, μετά S Diesel και μετά Turbo :metalo: λίγες S και GTS τρίλιτρες βενζίνης
- Αυτό που έπαθα εγώ είναι συνηθισμένο: ξεκινάνε για 2.0Τ και καταλήγουν με 3λιτρη S Diesel (έχουν 7 χιλιάρικα διαφορά) ή ξεκινάνε για S και καταλήγουν με Turbo :superman:
- Χρώματα αποκλειστικά 4: άσπρο, μαύρο, Volcano gray (το δικό μου), Agate gray. Αυτά :rtfm: Ούτε ένα Sapphire Blue δεν έχουν πουλήσει 3 χρόνια τώρα :s_omg
- Η ηλιοροφή είναι το πιο συχνό έξτρα :rtfm:
- Το δερμάτινο ταμπλό δεν είναι όσο συχνό νόμιζα, γενικά το βάζουν μόνο στα ακριβότερα (Turbo κτλ.) στα πιο βασικά (2.0Τ, S Diesel) συνήθως προτιμούν το πλαστικό (ζουληχτό πάντα :rtfm: ) ταμπλό
- Οι περισσότεροι πάνε με τα βασικά καθίσματα, τα σπορ σαν τα δικά μου είναι σπάνια
- Απ΄όσο ξέρει η Porsche δεν έχει σκοπό να υποστηρίξει Android Auto :x
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#466745 Δεν είπα πως από άλλοι συναγερμοί είναι καλύτεροι, εννοούσα πως οι συναγερμοί γενικώς δεν προσφέρουν καμιά μεγαλύτερη προστασία, αφού εύκολα τους παρακάμπτουν.
Για τα πατάκια το κλείσαμε, εντάξει!
Το άσπρο χρώμα θα το σκεφτόσουν; Νομίζω είναι πολύ ωραίο σε τέτοια αυτοκίνητα και στην Macan ακόμη περισσότερο. Θα είναι και πιο εύκολο να το κρατήσεις σε καλή κατάσταση, ακόμη και σε τοπικό βάψιμο δεν θα φαίνεται παρέμβαση.
Χαίρομαι που αποφάσισες για τους αισθητήρες!
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#466746 nass απαραίτητα αισθητήρες.Υπάρχει περίπτωση να σου χρειαστεί κοτσαδόρος?Αν υπάρχει σκέψου μήπως παραγγείλεις την προεγκατάσταση.
Μπουλόνια ασφαλείας έχει στις ζάντες?Το bluetooth είναι std?Πυροσβεστήρα?
Έχε υπόψιν ότι οι εργοστασιακές ζάντες γενικά είναι πολύ υψηλής ποιότητας οπότε εγω δε θα τις άλλαζα.
Τα καθίσματα είναι θερμαινόμενα?
Φώτα μήπως σε παίρνεις να πας για τα ενεργά LED?
Αυτά ...Δε μπορώ να σκεφτώ κατι άλλο που μπορεί να ξεχάσαμε και να σου διέφυγε πριν τη παραγγελία....
Τέλειο αμάξι πάντως!!!! :metalo: :metalo: