Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#465076 Τα γυαλιά ασφαλείας χωρίζονται σε 2 βασικές κατηγορίες ανάλογα με την επεξεργασία που δέχονται .

Τα tempered ή αλλιώς securit πολύ συχνά , ειναι επεξεργασμένα θερμικά κ αποκτούν πολύ μεγαλύτερη αντοχή απο το απλό γυαλί . Ειναι αυτά που όταν σπάσουν γίνονται μικρά κομμάτια ( "ρύζι " το λένε κάποιοι ) κ σκοπός τις ειναι να μην κόψουν σε πιθανή θραύση τον άνθρωπο . Συνήθως τέτοια ειναι τα πλαϊνά παράθυρα . Δεν έχουν κάποια θερμομονωτική ιδιότητα αλά ούτε κ ήχομειωσης .

Τα laminated ή αλλιώς κ triplex , αποτελούνται απο απλούς υαλοπίνακες που ανάμεσα τους τοποθετείται μεμβράνη ή μεμβράνες κ παλι γίνεται επεξεργασία με θερμοκρασία κ πίεση . Σε αυτή την περίπτωση όταν το γυαλί σπάσει μένει κολλημένο στη μεμβράνη κ δε φεύγουν θραύσματα αλλα μένει κ ο υαλοπίνακας στη θέση του . Ανάλογα με το πλήθος των υαλοπινακων , το πάχος τους αλλα και το πλήθος των μεμβρανών χαρακτηρίζονται ως απλοί ασφάλειας , ως ηχομονωτικά , ως αντιβανδαλιστικα , αλεξίσφαιρα κλπ ...

Στο παρμπρίζ προτιμάται να ειναι laminate , ώστε κ να χτυπήσει καποιο αντικείμενο να ραγίσει αλλα να μην έχουμε πλήρη κατάρρευση , ώστε να συνεχίσουμε την πορεία πχ .

Υπάρχουν κ συνδυασμοί αυτών .

Θερμομονωτικά ειναι τα δίπλα ή τριπλά τζαμια , κ συναντώνται σπάνια σε αυτοκίνητα ( είχε η Μ5 Ε39 ) όπου ανάμεσα στους υαλοπίνακες δεν υπάρχει υγρασία κ πετυχαίνουμε χαμηλό συντελεστή .

Οι μεμβράνες μπορούν να κόψουν κάποια ακτινοβολία , αλλα μπορούν να δουλέψουν μόνο καλοκαίρι κ μόνο για την απευθείας ακτινοβολία .
Για αυτο κ στα σπίτια προτείνονται διπλοί ή τριπλοι υαλοπίνακες με ενεργειακές επιστρώσεις ώστε να αποδίδουν τόσο το χειμώνα οσο Κο το καλοκαίρι .

Οι περιττές πληροφορίες της ημέρας !
Άβαταρ μέλους
By drdino
#465078 Για τα μπροστινά είναι regulatory requirement το να μην γίνονται θρύψαλα άρα κι είναι laminated. Πλάι και πίσω tempered στα περισσότερα "πεζά" αμάξια.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Zeus έγραψε:Δηλαδή τα laminated κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά? :hmmm:

Κάνουν καλύτερη ηχομόνωση .

Γενικά υπάρχει μεγάλη άγνοια οχι τόσο για τους υαλοπίνακες που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα ( εκεί υπάρχει νομοθεσία στο εξωτερικό , όπου παράγονται τα αυτοκίνητα ) οσο στα σπίτια , στα κτίρια , δημόσια κλπ σχετικά τόσο με την ασφάλεια οσο κ με τη μόνωση .

Δυστυχώς χρησιμοποιούνται απλοί υαλοπίνακες σε πολλές περιπτώσεις , που μπορεί η θραύση τους να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές , κ οχι ασφαλείας που θα έσωζε ζωές . Γίνονται προσπάθειες ενημέρωσης της πολιτείας αλλα ο δρόμος ειναι μακρύς .

Ακομα κ για τη μόνωση , ο υαλοπινακας έχει προχωρήσει πολύ πλέον κ προσφέρει τόσο διαφάνεια , οσο κ μόνωση ακομα κ σε περιοχές όπως η κρητη ή το Νευροκόπι κ μπορεί μα δημιουργήσει συνθήκες καλής διαβίωσης κ μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας με πολύ μικρό κόστος .
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#465830 Χρωματάρα ρε γμτ...

Άβαταρ μέλους
By nass
#466397 Προκαταβολή σήμερα :metalo:

Εξωτερικό Volcano Gray -δεν είμαι 100% σίγουρος γιατί παραείναι σκούρο :hmmm: αλλά από την άλλη η αρχική επιλογή Agate gray παρακαφεδίζει :hmmm:

Εικόνα

Το αγαπημένο του φόρουμ Sapphire Blue το βρίσκω υπερβολικά έντονο, μου αρέσει σαν χρώμα αλλά θέλω κάτι πιο διακριτικό.
Το Night Blue είναι πολύ σκούρο, σχεδόν μαύρο, και μαύρο δεν :s_no
To Rhodium Silver αδιάφορο...

Εσωτερικό δίχρωμο (αυτό των €375 :rtfm: ) μαύρο ταμπλό (πλαστικό, μαλακό φυσικά :rtfm: όχι δερμάτινο) - μπεζ καθίσματα, αφού τυγχάνει και Petrolheads-approved ® :s_yes

Εικόνα

Εξοπλισμός:
Σπορ καθίσματα (πολύ καλά, τι σαχλαμάρες λένε στα Forum ότι είναι στενά κτλ. και είμαι και λίγο τεράστιος) δερμάτινα με αλκαντάρα κέντρα 18 μνήμες και περιλαμβάνονται και ...καθρέπτες που αλλάζουν θέση στην όπισθεν κατ΄απαίτηση του Anonymous Founder :rtfm:
Ζάντες 19''
Αερανάρτηση + PASM
PTV+
Sports chrono (retrofit χωρίς το ρολόι)
Xenon
Πίσω αερόσακοι
Ρεζέρβα ανάγκης (όχι κιτ επισκευής)
Συναγερμός
Ρεζερβουάρ 75 λίτρων
Διαγραφή επωνυμίας μοντέλου πίσω :ninja:
Πατάκια :rtfm:

Αυτά τα σεμνά, σαφώς κάτω από 20Κ :lol: Σόρι παιδιά χωρίς parking sensors, όσες φορές έχω οδηγήσει αυτοκίνητο με τέτοιους περισσότερο με εκνευρίζουν με τα μπιπ-μπιπ παρά για καλό είναι.

Εχω μέχρι 5/1 να το σκεφτώ μήπως αλλάξω γνώμη για τον εξοπλισμό, μετά οριστικοποιείται. Παράδοση Μάρτιο του 2018 :yahoo: (βρήκα ένα προ-παραγγελία αυτοκίνητο της Porsche Hellas) In time για δώρο γενεθλίων :s_cool

Αντε, καλοτάξιδο και σας ευχαριστώ όλους :s_roses :s_howdy

Κερασάκι στην τούρτα ένα KTM Adventure 1090 για καθημερινό όχημα :whistlink: άντε να περάσω στα γεράματα τα 1000 κυβικά / 100 άλογα σε μηχανή :s_biggrin

Εικόνα

:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#466402 Χαμός! Ωραίος ρε nass :metalo: :metalo: :metalo: :metalo:

Καλόστριφτο, καλογκάζωτο, καλοτάξιδο και με το καλό να έρθει να το χαρείς.

Πήρες και τη μηχανή σου και άφησες ικανοποιημένους και του 2τροχους του φόρουμ. :metalo: :metalo:

Έσπασες τη μπάνκα λέμε, εύγε νέε μου! :metalo: :metalo: :lol: :lol:

Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#466405 Με το καλο να τα παραλαβεις και τα δυο!

Για το ΚΤΜ :inlove: σε ζηλευω λιγακι ( με την καλη εννοια :lol: )
Άβαταρ μέλους
By dimik
#466412 Πωωωωωωωωωωωωω....έσπασε το κοντέρ και το κατεστημένο....2 στα 2 γερμανικά :lol:

Καλογκάζωτα αμφότερα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#466418 Καλοταξιδο. Αν και θεωρω οτι οι σενσορες σε βοηθουν να αποφυγεις μικροζημιες. Πολυ ωραιες ζαντες και σουπερ αμαξι.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#466425 Αν έχει κάμερες ας μην έχει parking sensors. Το να μην έχει τίποτα από αυτά ---> :help:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#466432 Με το καλο Νασο!! :yahoo:
Οι 19" ειναι ιδιες με αυτες της φωτογραφιας που εβαλες?

nass έγραψε:Ρεζέρβα ανάγκης (όχι κιτ επισκευής)

Εγω εχω ζητησει το αντιθετο :lol: ..αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι γινετε..
Άβαταρ μέλους
By nass
#466433 A παρεξήγησις :) λόγω της εικόνας που επέλεξα... οι ζάντες παραπάνω είναι οι 20'' RS Spyder (+3Κ :oops: ) στο δικό μου θα είναι οι 19'' Turbo (εδώ σε αυτοκίνητο χρώματος Night Blue):

Εικόνα

O τροχός ανάγκης είναι λόγω απαίτησης κίνησης στο χώμα, όπου θέλει κανονική ρεζέρβα αλλά δεν παίζει αυτό οπότε αναγκαστικά ρεζέρβα ανάγκης, σίγουρα όχι κιτ επισκευής.
Θέλω να ξαναδω το θέμα του πόσο χώρο κλέβει από το πάτωμα του χώρου αποσκευών για να αποφασίσω οριστικά αλλά μάλλον με ρεζέρβα.

@Scotch
"Κάμερες" ? Τι είναι οι "κάμερες" :hmmm: :innocent:

@dimik
Η ΚΤΜ είναι αυστριακή :rtfm: σε αντίθεση με τη Ducati που είναι ...γερμανική :s_omg :lol: