Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:To θέμα είναι τι Ampere περνάνε από το καλώδιο. Πίστεψέ με, το ρεύμα δεν... συγχωρεί. Μπορεί να λειτουργεί μεν αρχικά, αλλά αν για πολλές ώρες το ρεύμα που διαρρέει το καλώδιο φέρνει το χαλκό στα όριά του, η γραμμή θα έχει φθορά και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος.
Στο δικό μου σπίτι θα έφτιαχνα σε κάθε περίπτωση νέα γραμμή και με το πιο χοντρό καλώδιο που μπορούσα να εγκαταστήσω. Εννοείται με χωριστή παροχή στον πίνακα και με κάποιον έλεγχο πάντα για το τι γίνεται στην γραμμή (θερμικό ρελέ ίσως, αλλά σε κάθε περίπτωση θέλει ψάξιμο).

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και καλό είναι να ξέρουμε και τους κινδύνους που συνεπάγονται.

Φορτιζει στα γκαραζ στην Αμερικη απο οτι ξερω αλλα πολυ αργα γιατι εκει ειναι 110 βολτ (νομιζω). Επισης πολλα σπιτια εκει εχουν καλωδια για πεταμα (απο τα 30-60ς). Αν επιανε ετσι φωτια θα τους ειχαν ταραξει στις μυνησεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#465271 Απλή φυσική είναι ρε παιδιά:
Όσο πιο λεπτό το καλώδιο, τόσο πιο πολύ θα θερμαίνεται, όταν περνούν αρκετά ampere από αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι η παλαιότητα συνήθως, αλλά απλούστατα στην Ελλάδα τουλάχιστον παλιά τα σπίτια είχαν πολύ οριακά καλώδια. Εγώ στο σπίτι στην Πάτρα είχα βρει στις πρίζες καλώδιο 1 mm2. Και το κατάλαβα όταν πήρε... φωτιά η πρίζα επειδή εκεί έβαζα το καλοριφέρ λαδιού!
:lipsealed:

Τα Volt από μόνα τους δεν λένε κάτι. Η όλη ιστορία αφορά το απαιτούμενο φορτίο: για δεδομένη ισχύ στην άλλη άκρη της γραμμής, οι θερμικές απώλειες θα είναι οι ίδιες.
Θέλει σοβαρό έλεγχο θα το ξαναπώ και όποιος καλύπτεται από το "φορτίζουν απλώς πιο αργά", νομίζω κάνει λάθος. Προφανώς και ο καθένας κάνει τα κουμάντα του και είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι γουστάρει, εγώ απλώς τόνισα κάποια πράγματα.
:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#465275 Στανταρ θα κάνει και απλή πρίζα, απλά θα είναι αργό. Για ταχυφόρτιση θα θες τριφασική (όχι ξυλόσομπα, παροχή :s_airkiss :lol: )
Άβαταρ μέλους
By dstou
#465278 Οι απλοί φορτιστές είναι 10-16Α μονοφασικοί, οι ταχυφορτιστές δ.χ. είναι 3χ63Α.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#465279 C350 e πχ βγάζει μόνο 20km στη πόλη ,με το ρευμα....
Τα βλέπω λίγο άκυρα τα plug in Hybrid...
Τελευταία επεξεργασία από kostis20 και 18 Δεκ 2017, 17:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
#465280 Νομιζω πως ολα αυτα τα φροντιζει ο φορτιστής. Εδω βλεπω να φορτίζουν σε απλες μπριζες διαφορα XC90 και Golf GTE.

< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#465319 Δεν κουβεντιάζουμε να κάνεις ματσακωνιές σε εγκατάστασεις, μια τυπική μονοφασική εγκατάσταση που δεν έχει 30 πριζες σε ενα μικροαυτόματο μπορεί να φορτίσει το αμαξι.

ΠΑΡΕ ΤΟ GTE ΚΑΙ ΑΜΟΛΑ ΜΠΑΛΑΝΤΕΖΑ ΑΠ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By rafi
#465325 Καλοταξιδο Zeus! Δεν σκαμπαζω απο την καυηγορια αλλα φαινεται πανεμορφο.. Καλη παραλαβη και καλα χιλιομετρα..
Επειδη εχω χασει επεισοδια μαζι δεν ειχαμε βρεθει καποτε για να τσεκαρεις το clio3 tce; Βασικα σιγουρα γιατι θυμαμαι και το s40.. Αν θυμαμαι καλα το ειχες
αγορασει τελικα..τι απεγινε;

.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#465326 Ρώτησα τον dealer της volvo εδώ, μου λέει μια τυπική πρίζα σουκο χρειάζεται, αυτές που έχουν τα σπίτια ήδη
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#465341 Τον ρώτησα τι εγκατάσταση χρειάζεται; open ended, δε χρειαζόταν να μου πει κάτι λάθος
Άβαταρ μέλους
By GTS
#465454 Ειναι πολυ λιγοτερο το κοστος του ρευματος απο της βενζινης αλλα ειναι και ποιο ευκολο για τις μικρες διαδρομες ο ηλεκτροκινητηρας.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#465471 Η κιλοβατωρα στην Αυστρια ποσο εχει. Ελλαδα παντως ειναι σχετικα φθηνα , γυρω στα 3 λεπτα η δεκαδα, απλα λειπουν οι υποδομες.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#465472 Και η εδώ αντιπροσωπεία το ίδιο αναφέρει, ότι μια απλή πρίζα κάνει. Σε περίπτωση που κάποιος προχωρήσει σε αγορά στέλνουν κάποιο ηλεκτρολόγο για να επιβεβαιώσει την εγκατάσταση. Συνίσταται να εγκαταστησεις ένα φορτιστή που θα παίρνει αποκλειστικό ρεύμα.

Τώρα, η μπαταρία ειναι 10.4kWh..εφόσον λέει η βολβο ότι δεν ειναι ποτέ πραγματικά αδεια ας υποθέσουμε ότι το empty σε full θα ειναι κάπου 9.5, αλλα με ένα 10% απώλειες μιλάμε για 10.4kWh...απο protergia το κόστος ειναι 0.06601 για κατανάλωση πάνω απο 2000kWh/μήνα, επομενως μια πληρης φόρτιση κοστίζει 0.69 ευρώ συν τους φόρους. Με μια πλήρη φόρτιση έχει αυτονομία 40χιλιομετρα σε pure electric mode...ρεαλιστικά ας πούμε 25. Επομένως τα 100 κοστίζουν 2.76 + φόρους...με 6l/100 πετρέλαιο (απίθανο σε αστικές μετακινήσεις) μιλάμε για 7.8ευρω..τα διπλά δηλαδή. Με μια ρεαλιστική κατανάλωση στα 9-10λ/100 η ψαλίδα γιγαντώνεται..