- 15 Μαρ 2018, 23:52
trident1971 έγραψε:Μπορει να μου εξηγησει κανεις τι ακριβως θα κανουν? Θα φταξει ΙΕΚ μεσα στα ΑΕΙ?
αν ναι, ποια η διαφορα με τα αλλα?
Διάβασα όλο το κατεβατό του Τσίπρα μήπως καταλάβω το επίσημο σκεπτικό των ανωτατοποιήσεων κλπ, αλλά είδα απλώς ένα αχταρμά με ότι θέλει να σπρώξει, συν τη κλασσική αριστερή προπαγάνδα για ταξικούς διαχωρισμούς!
Νομίζω ότι στόχος είναι να μαζευτούν τα έξοδα στη μεταλυκειακή δημόσια εκπαίδευση και προφανώς είναι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις αφού ψηφίζουν και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (π.χ. παν/μιο Δυτ. Αττικής). Όταν ήθελε να κλείσει/συμπτύξει σχολές ο Σαμαράς ξεσηκώθηκαν κι οι πέτρες, τώρα μάλλον δίνουν δόλωμα την "πανεπιστημοποίηση" των ΤΕΙ για να το κάνουν με δική τους πρωτοβουλία. Αν πράγματι μειωθούν οι σχολές και οι εισακτέοι στα πανεπιστήμια, θα είναι καλό. Είναι αδιανόητο π.χ. να σπουδάζει κάποιος σε σχολή που θέλει μαθηματικά π.χ. μηχανικοί ΤΕ και να μπαίνει με 7-8 χιλιάδες μόρια όπως γίνεται σήμερα.
Για την ερώτηση σου. Αυτό που ήταν τα 3ετή ΤΕΙ και τα 2ετή ΙΕΚ τώρα φαίνεται ότι θέλουν να είναι τα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσα στα Πανεπιστήμια ... που μπορεί κάποια στιγμή να γίνονται και με δίδακτρα όπως τα μεταπτυχιακά για να βγάζουν δικό τους χρήμα τα παν/μια, κλπ. Μπορεί να είναι και μια λύση για τους "αιώνιους", να φεύγουν με ένα 2ετές δίπλωμα. Λογικά θα κλείσουν σιγά-σιγά τα ΙΕΚ .. μείωση εξόδων.
Οποιοδήποτε μέτρο αν υλοποιηθεί σωστά μπορεί να είναι θετικό. Αλλά επειδή είναι Ελλάδα και επειδή δημόσιο χρήμα δεν πρόκειται να πέσει, ο κίνδυνος είναι να ισοπεδωθούν προς τα κάτω οι πανεπιστημιακές σχολές. Ας πούμε αν περάσουμε από ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο αυξάνει η απαίτηση οι καθηγητές να κάνουν έρευνα, αλλά για αυτό χρειάζονται χρήματα για υποδομές. Δεν νομίζω να περιμένει κανείς ότι οι σχολές στο Παν/μιο Δυτικής Αττικής θα γίνουν ΕΜΠ. ...
Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι θεωρούν περιττό να εξηγούν στον Έλληνα πολίτη-ψηφοφόρο τι πραγματικά στρατηγική υπάρχει (και μιλάω γενικά για κυβερνήσεις). Για να πάρουν τη ψήφο μας θεωρούν πως δεν περιμένουμε να ακούσουμε καθαρές προτάσεις/ιδέες και να τις κρίνουμε, απλώς σανό .... σαν τους ταξικούς διαχωρισμούς.
Τελευταία επεξεργασία από Adriver και 16 Μαρ 2018, 00:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά