Επίσης οι δικοί μου γονείς χαιρόταν όταν πήγαιναν σχολείο γιατί γλύτωναν το χωράφι.
Ακόμα και με το 20άρικο την ώρα για Γ Λυκείου που απαιτεί μεγάλη προετοιμασία, εξακολουθεί να παίρνει λιγότερα από εναν υδραυλικό.
Τώρα για τη λογική αυτός είναι ο μισθός αν δεν γουστάρεις πήγαινε να γίνεις οικοδόμος, αστροναύτης κτλ δεν θα σχολιάσω κάτι. Απλά θα ρωτήσω να μου πείτε μια δουλειά που ένας κακοπληρωμένος υπάλληλος, χωρίς τα κατάλληλα μέσα για να κάνει τη δουλειά του, αποδίδει.
Θα μου πείτε ότι αυτό ισχύει για αρκετούς κλάδους στην Ελλάδα σήμερα. Εδώ θα σας ρωτήσω πόσοι από αυτούς τους κλάδους αφορούν κάτι τόσο σημαντικό όσο η εκπαίδευση των παιδιών σας.
blinkys έγραψε:Ακόμα και με το 20άρικο την ώρα για Γ Λυκείου που απαιτεί μεγάλη προετοιμασία, εξακολουθεί να παίρνει λιγότερα από εναν υδραυλικό.
Αφού είναι τόσο χάλια και κακοπληρωμένο το επάγγελμα του καθηγητή, τότε τι τρέχουν όλοι να περάσουν σε καθηγητικές σχολές και να περιμένουν πότε θα γίνει ΑΣΕΠ μήπως και διοριστούν και δε πάνε να γίνουν υδραυλικοί να μην χρειάζεται να φάνε τα χρόνια τους σε φροντιστήρια, πανελλήνιες, πανεπιστήμια, εξετάσεις ΑΣΕΠ και να βγάζουν και παραπάνω λεφτά;
Κάτι σαν να λείπει από αυτή την εξίσωση, γιατί δεν πολύ βγαίνει
Όσο για την εκπαίδευση παλιά, προφανώς δεν αναφέρομαι στον πως εφάρμοζαν την παιδαγωγική επιστήμη οι δάσκαλοι (βίτσα κλπ), αλλά πως σύμφωνα με τη λογική σου, με βάση τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε οι δάσκαλοι δεν θα έπρεπε να παρέχουν καθόλου έργο μιας και από εξοπλισμό και υποδομές βρισκόμασταν κοντά στο μηδέν.
blinkys έγραψε:Και οι δικοί μου γονείς μου λέγανε για καλούς δασκάλους. Και εννοούσαν αυτούς που τους έδερναν με τη βίτσα και τους εδιναν να τρώνε την κιμωλία όταν ήταν αδιάβαστοι. Με αυτούς τους καλούς δασκάλους, εγώ (στα 30κάτι μου πλέον) δεν θα άντεχα ούτε το πρωτο δίωρο και τα σημερινά παιδάκια θα έκλαιγαν πριν ακόμα χτυπήσει το κουδούνι.
Επίσης οι δικοί μου γονείς χαιρόταν όταν πήγαιναν σχολείο γιατί γλύτωναν το χωράφι.![]()
Ακόμα και με το 20άρικο την ώρα για Γ Λυκείου που απαιτεί μεγάλη προετοιμασία, εξακολουθεί να παίρνει λιγότερα από εναν υδραυλικό.
Τώρα για τη λογική αυτός είναι ο μισθός αν δεν γουστάρεις πήγαινε να γίνεις οικοδόμος, αστροναύτης κτλ δεν θα σχολιάσω κάτι. Απλά θα ρωτήσω να μου πείτε μια δουλειά που ένας κακοπληρωμένος υπάλληλος, χωρίς τα κατάλληλα μέσα για να κάνει τη δουλειά του, αποδίδει.
Θα μου πείτε ότι αυτό ισχύει για αρκετούς κλάδους στην Ελλάδα σήμερα. Εδώ θα σας ρωτήσω πόσοι από αυτούς τους κλάδους αφορούν κάτι τόσο σημαντικό όσο η εκπαίδευση των παιδιών σας.
Άλλο σου λέμε μερικοί, άλλο λες εσυ
Ο νέος καθηγητής που κρεμάει χαρτάκι με τηλέφωνα (και όταν λέμε νέος εννοούμε μόλις τελείωσε) φτάνει στο σημείο να εργάζεται ακόμα και με 5-7€/ώρα
Ο νέος αγροτικός ιατρός περί τα 12000 το έτος με ένα σκασμό 24ωρα κολλητά μπακ του μπακ. Do the maths

red_monster έγραψε:
Άλλο σου λέμε μερικοί, άλλο λες εσυ
Ο νέος καθηγητής που κρεμάει χαρτάκι με τηλέφωνα (και όταν λέμε νέος εννοούμε μόλις τελείωσε) φτάνει στο σημείο να εργάζεται ακόμα και με 5-7€/ώρα
Ο νέος αγροτικός ιατρός περί τα 12000 το έτος με ένα σκασμό 24ωρα κολλητά μπακ του μπακ. Do the maths
Εσύ το μόνο που μου λες είναι ότι όταν εσύ για λίγο καιρό έκανες αυτό το επάγγελμα τα κονόμησες. Μαγκιά σου και μπράβο σου αλλά δεν είσαι ο κανόνας.
axel12p έγραψε:
Αφού είναι τόσο χάλια και κακοπληρωμένο το επάγγελμα του καθηγητή, τότε τι τρέχουν όλοι να περάσουν σε καθηγητικές σχολές και να περιμένουν πότε θα γίνει ΑΣΕΠ μήπως και διοριστούν και δε πάνε να γίνουν υδραυλικοί να μην χρειάζεται να φάνε τα χρόνια τους σε φροντιστήρια, πανελλήνιες, πανεπιστήμια, εξετάσεις ΑΣΕΠ και να βγάζουν και παραπάνω λεφτά;
Κάτι σαν να λείπει από αυτή την εξίσωση, γιατί δεν πολύ βγαίνει![]()
Όσο για την εκπαίδευση παλιά, προφανώς δεν αναφέρομαι στον πως εφάρμοζαν την παιδαγωγική επιστήμη οι δάσκαλοι (βίτσα κλπ), αλλά πως σύμφωνα με τη λογική σου, με βάση τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε οι δάσκαλοι δεν θα έπρεπε να παρέχουν καθόλου έργο μιας και από εξοπλισμό και υποδομές βρισκόμασταν κοντά στο μηδέν.
Η κουβέντα ξεκίνησε από το ποιον είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε περισσότερο. Αλλά ακόμα και σε απόλυτα νούμερα να το πάμε, ναι είναι πιο επικερδές ένα τεχνικό επάγγελμα από αυτό του καθηγητή/δάσκαλου.
Όσο για το γιατί πάνε , θα σου απαντήσω για τον ίδιο λόγο που εκατομμύρια άλλοι πάνε πολυτεχνείο, νομική, και διάλεξε όποιο άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ θες και όταν με το καλό αποφοιτήσουν γεμίζουν τα εξερχόμενα του μέηλ τους με βιογραφικά σε όλη την Ευρώπη.
Όσο για την παιδαγωγική επιστήμη, στο παράδειγμα που έφερες δεν υπήρχε καν. Δεν έχω σκοπό να μηδενίσω τους ανθρώπους εκείνης της εποχής απλά τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο πολύ που οποιαδήποτε σύγκριση είναι αστεία, πόσο μάλλον να το φέρνεις και σαν θετικό παράδειγμα όπως έκανες εσυ.
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
blinkys έγραψε:
Το καταλαβαίνεις ότι τη δημόσια δωρεάν παιδεία την πληρώνεις , έτσι; Οπότε θα σου πω άλλη μια φορά ότι δεν θες να πληρώσεις αυτή τη διαφορετική προσέγγιση που ζητάς.
Η διαφορετική λογική απαιτεί εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και ΜΕΤΑ διάθεση από τον δάσκαλο. Και μάντεψε τι χρειάζονται οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός.
Προσωπικά πάντως (και το ίδιο πιστεύω οι περισσότεροι εδώ μέσα που είναι γονείς), χαλαρά έδινα 50% επιπλέον φόρο αν ήταν να πάει όλο στην παιδεία και να γίνει κάτι σοβαρό. Μόνο να δω τα παιδιά μου να θέλουν να πάνε σχολείο και δίνω άλλα τόσα...
blinkys έγραψε:Εκτός κι αν περιμένεις ότι ο δάσκαλος θα στηρίξει την καλή του διάθεση από την τσέπη του.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως όχι, απλά (και πιστεύω θα συμφωνήσουμε σε αυτό) υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που σε κάνουν να βγαίνεις από τα ρούχα σου. Το σύστημα είναι άθλιο (αν και τα τελευταία χρόνια γίνονται μικρά και δειλά βηματάκια) και σαφέστατα ΚΑΙ οι δάσκαλοι έχουν σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης. Νομίζω πως δεν γίνεται να το αρνηθεί κανείς αυτό. Σίγουρα δεν είναι οι μόνοι, αλλά σίγουρα φέρουν σημαντική ευθύνη.
Σαφέστατα υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις γονείς που συχνά τους βλέπεις και θέλεις να τους μπατσίσεις... Και φυσικά εκπαιδευτικοί που θέλεις να τους στήσεις άγαλμα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση προφανώς...
blinkys έγραψε:Και οι δικοί μου γονείς μου λέγανε για καλούς δασκάλους. Και εννοούσαν αυτούς που τους έδερναν με τη βίτσα και τους εδιναν να τρώνε την κιμωλία όταν ήταν αδιάβαστοι. Με αυτούς τους καλούς δασκάλους, εγώ (στα 30κάτι μου πλέον) δεν θα άντεχα ούτε το πρωτο δίωρο και τα σημερινά παιδάκια θα έκλαιγαν πριν ακόμα χτυπήσει το κουδούνι.
Kαι καλά θα έκαναν, γιατί θεωρώ πως αυτός που κακοποιεί παιδιά για να κάνει τη δουλειά του είναι, εκτός από εγκληματίας και απαράδεκτος δάσκαλος.
red_monster έγραψε:Ο νέος αγροτικός ιατρός περί τα 12000 το έτος με ένα σκασμό 24ωρα κολλητά μπακ του μπακ. Do the maths
Εγώ νόμιζα πως κονομάει 4-5Κ το μήνα...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

markvag έγραψε:blinkys έγραψε:
Το καταλαβαίνεις ότι τη δημόσια δωρεάν παιδεία την πληρώνεις , έτσι; Οπότε θα σου πω άλλη μια φορά ότι δεν θες να πληρώσεις αυτή τη διαφορετική προσέγγιση που ζητάς.
Η διαφορετική λογική απαιτεί εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και ΜΕΤΑ διάθεση από τον δάσκαλο. Και μάντεψε τι χρειάζονται οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός.
Προσωπικά πάντως (και το ίδιο πιστεύω οι περισσότεροι εδώ μέσα που είναι γονείς), χαλαρά έδινα 50% επιπλέον φόρο αν ήταν να πάει όλο στην παιδεία και να γίνει κάτι σοβαρό. Μόνο να δω τα παιδιά μου να θέλουν να πάνε σχολείο και δίνω άλλα τόσα...
blinkys έγραψε:Εκτός κι αν περιμένεις ότι ο δάσκαλος θα στηρίξει την καλή του διάθεση από την τσέπη του.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως όχι, απλά (και πιστεύω θα συμφωνήσουμε σε αυτό) υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που σε κάνουν να βγαίνεις από τα ρούχα σου. Το σύστημα είναι άθλιο (αν και τα τελευταία χρόνια γίνονται μικρά και δειλά βηματάκια) και σαφέστατα ΚΑΙ οι δάσκαλοι έχουν σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης. Νομίζω πως δεν γίνεται να το αρνηθεί κανείς αυτό. Σίγουρα δεν είναι οι μόνοι, αλλά σίγουρα φέρουν σημαντική ευθύνη.
Σαφέστατα υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις γονείς που συχνά τους βλέπεις και θέλεις να τους μπατσίσεις... Και φυσικά εκπαιδευτικοί που θέλεις να τους στήσεις άγαλμα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση προφανώς...
Kαι καλά θα έκαναν, γιατί θεωρώ πως αυτός που κακοποιεί παιδιά για να κάνει τη δουλειά του είναι, εκτός από εγκληματίας και απαράδεκτος δάσκαλος.red_monster έγραψε:Ο νέος αγροτικός ιατρός περί τα 12000 το έτος με ένα σκασμό 24ωρα κολλητά μπακ του μπακ. Do the maths
Εγώ νόμιζα πως κονομάει 4-5Κ το μήνα...
Ένα σκασμό μπορεί να οικονομήσει ο δάσκαλος που το καλοκαίρι κάνει μαθήματα στο navarino... εδώ επιλέξαμε να πιάσουνε το δακρύβρεχτο με τα χαρτάκια στο δρομο

drdino έγραψε:Εγώ κατάλαβα πως ο red monster είναι υπεργαμάτος σε οτιδήποτε κάνει, είτε είναι μπετόν αρμέ, είτε στόκος κλπ κλπ κι οι Άγγλοι είναι πιο χαζοί κι από κουνουπίδι.
Σας μερσω

Λογικό βέβαια, στην Αγγλία δουλεύει, δεν θα ήταν και το πρώτο μυαλό...
Anonymous Founder έγραψε:Ο drdino κατάλαβε τώρα, αυτό που όλοι οι υπόλοιποι το ξέρουμε από πάντα.
Λογικό βέβαια, στην Αγγλία δουλεύει, δεν θα ήταν και το πρώτο μυαλό...
Καλώς και το άλλο κομπλεξακι που του αρέσει να παρερμηνεύει γραφόμενα

red_monster έγραψε:Ένα σκασμό μπορεί να οικονομήσει ο δάσκαλος που το καλοκαίρι κάνει μαθήματα στο navarino... εδώ επιλέξαμε να πιάσουνε το δακρύβρεχτο με τα χαρτάκια στο δρομο
Στο Ναβαρίνο αδέρφια να κονομησουμε λοιπόν.
Ισχύει και για αυτούς που έβγαλαν σχολή της πλάκας όμως; Μην πάνε άδικα τα παιδιά.
Στην πολύ ειδικη περίπτωση που είναι κάποιος Άγγλος που έβγαλε σχολή της πλάκας; Πάλι μπορεί να κονονησει;
@markvag στο μόνο που διαφωνούμε είναι στο πόσοι θα πλήρωναν άνετα. Και μιλάω και για εδώ μέσα, με βάση απαντήσεις που πήρα.
blinkys έγραψε:Η κουβέντα ξεκίνησε από το ποιον είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε περισσότερο. Αλλά ακόμα και σε απόλυτα νούμερα να το πάμε, ναι είναι πιο επικερδές ένα τεχνικό επάγγελμα από αυτό του καθηγητή/δάσκαλου.
Στον καθηγητή πληρώνεις πέρα από τον μισθό του και τις ασφαλιστικές του εισφορές. Επίσης, τον πληρώνεις και τους 3 μήνες που κάθεται και δεν παρέχει κάποια υπηρεσία.
Το ποσό που αναφέρεις ότι παίρνει ο τεχνικός, δεν πηγαίνει όλο στην τσέπη του, όπως αντίστοιχα στον καθηγητή, αλλά έχει να πληρώσει ενοίκια, ασφάλεια, τηλέφωνα, ΔΕΗ, λογιστή, τέλος επιτηδεύματος κλπ.
Επίσης, πόσες ώρες δουλεύει ο υδραυλικός για να βγάλει περισσότερα από τον καθηγητή; Μπορεί ένας υδραυλικός που δουλεύει 6 ώρες την ημέρα να καλύψει τα έξοδα του και να βγάλει περισσότερα από έναν καθηγητή; Σα δύσκολο μου φαίνεται!
axel12p έγραψε:blinkys έγραψε:Η κουβέντα ξεκίνησε από το ποιον είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε περισσότερο. Αλλά ακόμα και σε απόλυτα νούμερα να το πάμε, ναι είναι πιο επικερδές ένα τεχνικό επάγγελμα από αυτό του καθηγητή/δάσκαλου.
Στον καθηγητή πληρώνεις πέρα από τον μισθό του και τις ασφαλιστικές του εισφορές. Επίσης, τον πληρώνεις και τους 3 μήνες που κάθεται και δεν παρέχει κάποια υπηρεσία.
Το ποσό που αναφέρεις ότι παίρνει ο τεχνικός, δεν πηγαίνει όλο στην τσέπη του, όπως αντίστοιχα στον καθηγητή, αλλά έχει να πληρώσει ενοίκια, ασφάλεια, τηλέφωνα, ΔΕΗ, λογιστή, τέλος επιτηδεύματος κλπ.
Επίσης, πόσες ώρες δουλεύει ο υδραυλικός για να βγάλει περισσότερα από τον καθηγητή; Μπορεί ένας υδραυλικός που δουλεύει 6 ώρες την ημέρα να καλύψει τα έξοδα του και να βγάλει περισσότερα από έναν καθηγητή; Σα δύσκολο μου φαίνεται!
Ενώ ο δάσκαλος δεν πληρώνει φόρους , ενοίκια κτλ;
Επίσης σου έχω νέα. Όπως πληρώνεις τον δάσκαλο που κάθεται τον Ιούνιο έτσι πληρώνεις και τον ταμία της κατά τόπου επιχείρησης ύδρευσης τις 20 μέρες του μήνα που δεν πάει κανείς να πληρώσει και ξυνεται. Έτσι πληρώνεις πχ και τους πυροσβέστες τον χειμώνα που δεν έχει φωτιές. Έλεος πλέον με αυτό το επιχείρημα.
Δηλαδή για να είσαι οκ έπρεπε να τους απολύουμε τον Ιούνιο; Η να τους βάζουμε το καλοκαίρι να δουλεύουν πχ σε κανένα γραφείο του δήμου;
blinkys έγραψε:axel12p έγραψε:blinkys έγραψε:Η κουβέντα ξεκίνησε από το ποιον είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε περισσότερο. Αλλά ακόμα και σε απόλυτα νούμερα να το πάμε, ναι είναι πιο επικερδές ένα τεχνικό επάγγελμα από αυτό του καθηγητή/δάσκαλου.
Ενώ ο δάσκαλος δεν πληρώνει φόρους , ενοίκια κτλ;![]()
Επίσης σου έχω νέα. Όπως πληρώνεις τον δάσκαλο που κάθεται τον Ιούνιο έτσι πληρώνεις και τον ταμία της κατά τόπου επιχείρησης ύδρευσης τις 20 μέρες του μήνα που δεν πάει κανείς να πληρώσει και ξυνεται. Έτσι πληρώνεις πχ και τους πυροσβέστες τον χειμώνα που δεν έχει φωτιές. Έλεος πλέον με αυτό το επιχείρημα.
Δηλαδή για να είσαι οκ έπρεπε να τους απολύουμε τον Ιούνιο; Η να τους βάζουμε το καλοκαίρι να δουλεύουν πχ σε κανένα γραφείο του δήμου;
Προφανώς δεν εννοεί τα εξοδα του σπιτιου του,αλλα τα επαγγελματικά έξοδα .
Επίσης τη μαυρη εργασία πολλών εκπαιδευτικών τη προσπερνάτε .Δεν είναι και θύματα όλοι.Δυστυχώς οι πιο αδικημένοι είναι οι αδιοριστοι ,αναπληρωτές.Αυτοι όντως περνάνε άσχημα. Βέβαια δε βλέπω και καμία αλληλεγγύη απο τους μόνιμους συναδέρφους τους.
Το παραδειγμα με τους πυροσβέστες εντελώς άκυρο.