Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By dstou
#45620 Μα εδώ ακριβώς είναι η μαγκιά του Γιώρη, Ότι με μικρότερο όγκο από το Αρούρις έχει παραπλήσιους χώρους, μπορεί και καλύτερους σε κάποια σημεία, σίγουρα καλύτερο στο μπάσε βγάλε π.χ.
Το μόνο πλεονέκτημα του ΄μεγάλου΄είναι στο χώρο αποσκευών, όπου και πάλι έχουμε ισοπαλία αν το μεγάλο είναι υβρίδιο ενώ το 'μικρό' πετρέλαιο λόγω του όγκου της μπαταρίας που κουβαλάει το πρώτο.
Κάτι άλλο, η μετάδοση αυτών των υβριδίων δεν είναι τύπου ΣΒΤ αλλά κάτι άλλο το οποίο μοιάζει στην πράξη με το ΣΒΤ γι'αυτό και πολλοί μπερδεύονται.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#45633 Ναι, οκ. Κατασκευαστικά διαφέρει από το cvt αλλά η λειτουργία του είναι όμοια.

Επίσης, μπορεί η ροπή να βοηθάει και τα πράγματα να είναι καλύτερα συγκριτικά με ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης της ίδιας ιπποδύναμης, αλλά τα 150 κιλά κάνουν διαφορά. Παρατηρώ διαφορά και στο Yaris (d-4d) όταν είμαι μόνος μου και όταν μπουν άλλα 2 άτομα (~150kgr).
Άβαταρ μέλους
By koralli
#45668 Παιδιά επειδη ήμουν κ εγω μεσα στο td του υβριδικου, η αίσθηση πατιναρισματος και ο θόρυβος ήταν πολυ έντονα.
Δεν ξερω κ εμένα δεν μου άρεσε... Ισως να θελει συνήθεια βέβαια. Για νζ καταλάβετε το diesel yaris μου φάνηκε πιο γρήγορο απο το 1800αρι υβριδικό αουρις...
Παντως, γενικά το hybrid σε επιδόσεις πρεπει να ειναι αρκετά υποδεέστερο του diesel.
Εχει κανεις μετρήσεις πρόχειρες;
Άβαταρ μέλους
By Mark
#45742 Δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα γιατί σαν μοτέρ εννοείται ότι το ντίζελ αποδίδει καλύτερα αλλά το κιβώτιο του υβριδικού μπορεί να υπερκαλύπτει τη διάφορα παρέχοντας τη βέλτιστη σχέση ανά πάσα στιγμή. Σαν μετρήσεις είναι ελαφρώς πίσω το υβριδικό, σε ρεπρίζ πάντα. Φυσικά αν κανείς το πιέζει συνεχώς και αδειάσουν οι μπαταρίες η διαφορά πιστεύω θα είναι αρκετά μεγαλύτερη.

< μου

edit: βρήκα και τις μετρήσεις από τους 4Τ για τα 2 μοντέλα.
Χειροκίνητο diesel vs hybrid (e-cvt)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By koralli
#46403 Ευχαριστώ mark.
Αποτι βλεπω το υβριδικο δεν υστερει ιδιαιτερα, αντίθετα μαλιστα σε καποιες προηγείται.

Με μια δευτερη αναγνωση βλεπω ότι ΑΝ δεν το πιεζει κανεις συνεχεια, δεν θα χασει και πολλα σε επιδοσεις. Αν βεβαια θελει να το πηγαινει τσιτα, τοτε αλλαζει το πραγμα.

Παντως επειδή τελικα οδηγήσαμε ένα yaris hybrid, οι εντυπώσεις ηταν πολύ καλυτερες από το αντιστοιχο auris. Δεν φαινεται να του λειπει η δυναμη όταν τη ζητήσεις, με μπονους την ευκολια οδηγησης στην πολη λογω αυτοματου (το οποιο αφησε πολύ καλες εντυπώσεις).
Στα μειον ο ΠΟΛΥΣ θορυβος στην φουλ επιταχυνση συν ότι δεν είναι αυτοκινητο για να του ζητας συνεχεια τη δυναμη του.
Παντως αν τα km είναι κυριως πολη, θα ελεγα ότι τελικα είναι μια αρκετα σοβαρη εναλλακτικη από το ντιζελ, ειδικα αν λαβεις και υποψη και τυχον προβλήματα στο φιλτρο πετρελαιου που εγκυμονεί η αστικη χρηση.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#46592 Βασικά προηγείται μόνο σε ρεπρίζ σε χαμηλές ταχύτητες που στο ντίζελ έτσι κι αλλιώς δεν τραβάει αν βρίσκεται σε τόσο χαμηλές σαλ. + τη βοήθεια από το κιβώτιο που του δινει τη βέλτιστη σχέση. Ψηλότερα όμως το ντίζελ πάει καλύτερα.
Από εκεί και πέρα έτσι ακριβώς είναι. Για πολλά χλμ κυρίως στην πόλη, αξίζει τον κόπο.

Το ντίζελ αν το "ξεμπουκώνεις" που και που δεν πιστεύω πως έχει ανάγκη το φίλτρο του. Επίσης σε κάποιο forum (νομίζω yarisclub αλλά δεν είμαι σίγουρος) σε κάποια κουβέντα σχετικά με το κόστος αντικατάστασης του dpf είχε πάρει το μάτι μου κάποια τιμή αρκετά λογική. Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά καμία σχέση με ποσά ~1000ευρώ που ακούγονται. Φυσικά αν κάτι τέτοιο χρειαστεί θα αργήσει αρκετά, αλλά λέμε τώρα....
Άβαταρ μέλους
By iceman
#46678 Για 300 αρι ειχα διαβάσει νομίζω. Σε καθε περίπτωση ακομα και ενα ξεμπούκωμα Αττικό οδό νομίζω επαρκεί.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#53130 Σήμερα το απόγευμα, γυρνώντας από τη δουλειά, είπα να περάσω από μια Toyota να δω από κοντά το yaris και να πάρω μια προσφορά. Αφού μπήκα-βγήκα, πάτησα μερικά κουμπιά, άνοιξα πορτμπαγκάζ, κλπ, ρωτάω για να κλείσω ραντεβού για test drive.
Δε χρειάζεται ραντεβού, μου λέει ο (πραγματικά ευγενέστατος) πωλητής. Και τώρα αν θέλετε έχουμε διαθέσιμο. Έχετε οδηγήσει αυτόματο;
Έχω, γιατί ρωτάτε;
Επειδή λείπει ο υπεύθυνος των test drives, αν δεν έχετε αντίρρηση να το οδηγήσετε μόνος...
Και το ρωτάς άνθρωπε μου; :lol:

Οδήγησα το hybrid και χάρηκα που είχα ξανά την ευκαιρία να οδηγήσω CVT.
Μου άρεσε η αθόρυβη λειτουργία στη χαλαρή οδήγηση (και η απουσία θορύβου σε στάση), αλλά δε μου άρεσε η "φασαρία" στη σβέλτη. Επίσης μου φάνηκε λίγο μυστήρια η αίσθηση της επιτάχυνσης. Σαν να μην ήταν πάντα ανάλογη της πίεσης στο γκάζι. Γενικά περίεργη αίσθηση το υβριδικό αλλά και ενδιαφέρουσα (ως κάτι διαφορετικό). Θα μου άρεσε να το είχα για 2-3 μέρες να γνωρίσουμε καλύτερα :lol:
Αύριο θα οδηγήσω το πετρέλαιο το οποίο δυστυχώς (ίσως και ευτυχώς για να καταλήξω πιο εύκολα) δε βγαίνει σε αυτόματο.

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#53410 Οδήγησα και το diesel. Αυτή τη φορά μου το έδωσαν για μια ώρα...
Σαφώς πιο γρήγορο από το hybrid (σε αίσθηση τουλάχιστον). Στις ανηφόρες της Ανθούσας ανέβαινε με 4η και 5η αδιαμαρτύρητα και με λογικό ήχο (όχι φασαρία όπως του υβριδικού). Το κιβώτιο ευχάριστο κι ο συμπλέκτης όχι ιδιαίτερα βαρύς. Ωστόσο δε νομίζω πως θα αγόραζα αυτοκίνητο πόλης χωρίς αυτόματο κιβώτιο (ακόμη κι αν ήταν σαν αυτό του smart 1ης γενιάς). Γι αυτό μάλλον η ζυγαριά γέρνει προς το hybrid: μηδενικά τέλη, ελεύθερα στο δακτύλιο, CVT, 10 χρόνια εγγύηση στις μπαταρίες (αν και το τελευταίο μαλλον δε θα με απασχολήσει).
Τώρα μένει να αποφασίσω αν αξίζει να δώσω smart & clk για το hybrid και ποσό θα ξενερώσω τελικά. Αυτό είναι όμως άλλη κουβέντα...

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Scotch έγραψε:Οδήγησα και το diesel. Αυτή τη φορά μου το έδωσαν για μια ώρα...
Σαφώς πιο γρήγορο από το hybrid (σε αίσθηση τουλάχιστον). Στις ανηφόρες της Ανθούσας ανέβαινε με 4η και 5η αδιαμαρτύρητα και με λογικό ήχο (όχι φασαρία όπως του υβριδικού). Το κιβώτιο ευχάριστο κι ο συμπλέκτης όχι ιδιαίτερα βαρύς. Ωστόσο δε νομίζω πως θα αγόραζα αυτοκίνητο πόλης χωρίς αυτόματο κιβώτιο (ακόμη κι αν ήταν σαν αυτό του smart 1ης γενιάς). Γι αυτό μάλλον η ζυγαριά γέρνει προς το hybrid: μηδενικά τέλη, ελεύθερα στο δακτύλιο, CVT, 10 χρόνια εγγύηση στις μπαταρίες (αν και το τελευταίο μαλλον δε θα με απασχολήσει).
Τώρα μένει να αποφασίσω αν αξίζει να δώσω smart & clk για το hybrid και ποσό θα ξενερώσω τελικά. Αυτό είναι όμως άλλη κουβέντα...

Tapatalk & XT1068

όχι ρε, τί λες?!!! μην τα δώσεις...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#53557 Τόσο άσχημα; Βάζω γύρω στο 1000ρικο (min) το χρόνο στην άκρη ωστόσο...
Καλά, δεν το έχω αποφασίσει, ούτε είναι της παρούσης.

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
Scotch έγραψε:Τώρα μένει να αποφασίσω αν αξίζει να δώσω smart & clk για το hybrid και ποσό θα ξενερώσω τελικά. Αυτό είναι όμως άλλη κουβέντα...

Το σμαρτ όμως παρκάρει ευκολότερα και η σι ελ κέι ταξιδεύει καλύτερα :s_scratchhead
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Jorge_greek έγραψε:
Scotch έγραψε:Τώρα μένει να αποφασίσω αν αξίζει να δώσω smart & clk για το hybrid και ποσό θα ξενερώσω τελικά. Αυτό είναι όμως άλλη κουβέντα...

Το σμαρτ όμως παρκάρει ευκολότερα και η σι ελ κέι ταξιδεύει καλύτερα :s_scratchhead

Σωστό. Απλά επειδή τελευταία έχουν μειωθεί τα ταξίδια (ιδιαίτερα τα μακρινά) και τα δύσκολα παρκαρίσματα, έλεγα να κάνω λίγο οικονομία. :hmmm:

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#55644 Πριν μια εβδομάδα άλλαξαν μπαταρίες στο Civic IMA της μητέρας μου. Ευτυχώς μέσα στην εγγύηση. Κόστος τέσσερα παρά. Χρήση: 6.5 χρόνια, 55Κ χλμ, ημιαστικό περιβάλλον, καμιά ιδιαίτερη οδήγηση ώστε να τις προφυλάξει. Ενώ τα πετρέλαια βγάζουν άπειρα χιλιόμετρα, δες τα ταξί.