Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
dimviii έγραψε:http://turbocentras.lt/catalog.html#ihi

Αύριο με το φως της ημέρας, θα το ψάξω για να δω αν φαίνεται κάτι.
Έχει θερμοασπίδα γύρω της και ίσως να μην είναι ορατός κάποιος κωδικός.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#463101 Εικόνα

Αυτό είναι το turbo assembly. Νομίζω στην πιάτσα σαν ονομασία επικρατεί το Κ03 παρόλο που είναι IHI (=σκύλος του πολέμου, πολύ καλύτερες από BorgWarner). Κωδικός 06K145713J και κόστος 1800€ το ΟΕΜ. Περιέργως δεν το δίνει μαζί με την πολλαπλή και είναι αρκετά τσιμπημένο σε τιμή μάλλον γιατί είναι φρέσκο part. :hmmm:

Το ΕΤΚΑ το δίνει compatible με Passat/Polo (GTI?)/A1/A3/TT/TTS(!!).
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#463107 Με έμμεσο και άμεσο ψεκασμό είναι ο κινητήρας.
Euro 6.
Προσπάθησα στον κινητήρα να δω κάποιο κωδικό του τούρμπο αλλά πέρα από αυτό που έγραψα, δεν φαίνεται κάτι.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#463110 Πρέπει να βρεις αυτό το ταμπελάκι που λογικά είναι πίσω από το σαλίγκαρο. Θα σκανάρουμε με το vcds να τον βρούμε τον κωδικό. Λογικά κάπου θα τον δείχνει.

Εικόνα

Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε όλους τους κωδικούς από εδώ: https://www.online-teile.com/oem-kataloge/

Αλλά έβαλα το vin που μου έστειλες και δεν το βρίσκει οπότε βρήκα τον κωδικό χρησιμοποιώντας μοντέλο και κωδικό κινητήρα. Μάλλον δεν είναι τόσο ενημερωμένη η database τους. Είναι πολύ νέο το αμάξι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Deleted User 1 έγραψε:. Περιέργως δεν το δίνει μαζί με την πολλαπλή

γιατι να το δινει μαζι με πολλαπλη,στο σχεδιάγραμμα που εβαλες δειχνει ότι δεν είναι ένα σωμα με την πολλαπλη.
το κ03 παλι είναι λιγο γενικο,δεν είναι ολες οι κ03 ιδιες,εχουν μικροδιαφορες.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#463220 Γιατί το group συνηθίζει να τα κάνει πακέτο turbo και πολλαπλή. Τουλάχιστον στα διαμήκη μοτέρ.

Γι' αυτό είπα ότι επικρατεί το Κ03 στην πιάτσα. Σε φτερωτές κτλ έχουν διαφορές γιατί μπαίνουν από 1.8 έως 2.0.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Deleted User 1 έγραψε:Γιατί το group συνηθίζει να τα κάνει πακέτο turbo και πολλαπλή. Τουλάχιστον στα διαμήκη μοτέρ.

Γι' αυτό είπα ότι επικρατεί το Κ03 στην πιάτσα. Σε φτερωτές κτλ έχουν διαφορές γιατί μπαίνουν από 1.8 έως 2.0.

Πάντως οπτικά και μόνο από το κέλυφος, δεν μου φάνηκε τόσο μικρό τούρμπο.

Λογικά θα είναι η ίδια που βάζουν στα 1.8-2.0λτ αλλά σίγουρα δεν θα είναι το τούρμπο του 2λιτρου TFSi 310hp.
Έχω περιέργεια να δω αν είναι ίδια τουρμπίνα με τον 2lt 252hp του Q5 για παράδειγμα. :hmmm:

Σήμερα δοκίμασα λίγο αυτό που έγραψε ο HF για τα driver modes.
Έχει σαφής διαφορά από το Eco στο Sport.
Γίνεται άγριο. Αυτό που αποκαλούμε "ΣΚΑΒΕΙ το εργαλείο" :twisted:

Φαντάζομαι στο Cupra, το Cupra mode δεν θα είναι για κάθε μέρα, παρά μόνο για βουνό.

Εγώ κυκλοφορώ καθημερινά στο Eco. Δηλαδή ελαφρύ τιμόνι, soft γκάζι και απόκριση, οικονομικό clima και συνεχές stop-start κινητήρα στο σταμάτημα.
Το αμάξι δεν είναι καθόλου μα καθόλου νωχελικό και αργό.
Δεν έχει καμία σχέση με τα 1400άρια που έχω οδηγήσει, δηλαδή twincharged 140-160 ίππων και τον 1.4 ACT 140 ίππων.
Τραβάει από το ρελαντί κυριολεκτικά. :iconcool:
Θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα για τον κινητήρα.
Αυτό το μοτέρ, ω θεοί αισθάνομαι τυχερός που είναι κάτω από το καπό του αυτοκινήτου μου, έχει ένα μοναδικό συνδυασμό πραγμάτων.

Έχει ιπποδύναμη και ροπή, έχει επιδόσεις αλλά έχει και οικονομία. Εκπέμπει 138g CO2 πράγμα που σημαίνει ότι από τα 265 ευρώ της Alfa Romeo, έπεσα στα 165. Εισέρχομαι καθημερινά στον Δακτύλιο. Και το κυριότερο. Δεν είναι ΔΙΛΙΤΡΟ. Αυτό στην Ελλάδα είναι έγκλημα.
Νιώθω κωλόφαρδος. Με ό,τι είχα δει ως τώρα, αγόρασα το καλύτερο δυνατόν μοτέρ.
Να συμπληρώσω και τις 6900rpm κόφτη στροφών. :rtfm:

ΥΓ: Σήμερα είδα στην άδεια κυκλοφορίας ότι το χρώμα μου είναι δηλωμένο ΓΚΡΙ. Και όντως γκρι ανοιχτό είναι παρά το κλασσικό ασημί.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#463250 γιατι σε ενδιαφερει ποσο μεγαλη είναι η τουρμπινα? Αμα ηταν μεγαλη δεν θα σου αρεσε.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:Φαντάζομαι στο Cupra, το Cupra mode δεν θα είναι για κάθε μέρα, παρά μόνο για βουνό.

Ούτε για το βουνό δεν είναι το Cupra γιατί είναι υπερβολικά σφιχτή η ανάρτηση...είναι μόνο για πίστα.

Για το βουνό είναι το individual που έχει φτιάξει ο αδερφός μου όπου είναι όλα cupra (εξάτμιση, απόκριση, μπλοκέ και τιμόνι) αλλά με ανάρτηση στο sport.

Έτσι έχει καλύτερη απόσβεση. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#463254 To Eco με το Sport σίγουρα θα είχαν διαφορά. Το Eco μου είναι άχρηστο όμως, οπότε εγώ δοκίμασα το Sport και το Comfort. Δεν κατάλαβα διαφορά. Οπότε το έχω στο Sport (ο Θεός να το κάνει δηλαδή, αλλά λέμε τώρα... :help: ).
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:To Eco με το Sport σίγουρα θα είχαν διαφορά. Το Eco μου είναι άχρηστο όμως, οπότε εγώ δοκίμασα το Sport και το Comfort. Δεν κατάλαβα διαφορά. Οπότε το έχω στο Sport (ο Θεός να το κάνει δηλαδή, αλλά λέμε τώρα... :help: ).

Έχεις χαμηλής ιπποδύναμης μοτέρ νομίζω καθώς και έλλειψη άλλων παραμέτρων για να καταλάβεις διαφορά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#463267 Μπορεί να είμαι και κουλάδι βέβαια... :ninja:

Ή πάλι μπορεί όλα αυτά τα modes στην εκτέλεση της VW να είναι λίγο άχρηστα. :hmmm:

Όπως και να 'χει, από δύναμη και το δικό μου μια χαρά είναι, ειδικά χωρίς ηλεκτρονικό μπλοκέ (δεν έχει το δικό μου), δεν είναι για παραπάνω.
GB, το FR έχει ηλεκτρονικό μπλοκέ; :hmmm: