Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#460715 Δεν είναι θέμα υστερούντων (που όντως είναι πολύ... συμμετοχικοί), αλλά πολύ κοντού μεταξονίου του 206. Στο Xedos με ίδια τυπολογία και παθητική τετραδιεύθυνση, ένιωθες τον κώλο να ανοίγει αλλά επειδή είχε μεγάλο μεταξόνιο ήταν "σχετικά" εύκολα ελέγξιμο. Ο άσχετος βέβαια απλά πατούσε φρένο και έφερνε σβούρες... :lol:

Δεν θα ξεχάσω τον παλιό φορουμίτη (και κολλητό μου φίλο προ forum καν) rallycards που όταν μπήκα με παααααάρα πολλά σε μια στροφή με το 106 GTi του στην Αρναία (και τον Hunter πίσω) να φωνάζει: "ΓΚΑΖΙΙΙΙΙΙ!!! ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ!!!". :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#460726 και το 306 6 παροτι από κατω ηταν σαν ένα μεγαλο 106 ραλλυ,δεν ειχε την νευρικη συμπεριφορά του 106.
Γυριζε,τοποθετουσες από πριν,αλλα χωρις απότομες αντιδράσεις.Σιγουρα το πολύ μεγαλυτερο μεταξονιο ειχε βασικο ρολο σε αυτή τη συμπεριφορά.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#460732 Όπως είπαμε και οι δύο Ντίμη μου, μεταξόνιο!!! Ίσως και μετατρόχια. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
REALZEUS έγραψε:Όπως είπαμε και οι δύο Ντίμη μου, μεταξόνιο!!! Ίσως και μετατρόχια. :iconcool:

το 306 ενώ δεν του φαινοταν(εκ πρωτης οψης) ειχε τεραστιο μεταξονιο.Ηταν μεγαλυτερο φαντασου από ιμπρεζα wrx εποχης.Kαι όχι για λιγο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#460736 Το 306 GTi ήταν αγαπημένο μου τότε με τον πολύστροφο ατμοσφαιρικό μοτέρ και το κοντό 6άρι!!! :inlove:
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:Δεν είναι θέμα υστερούντων (που όντως είναι πολύ... συμμετοχικοί), αλλά πολύ κοντού μεταξονίου του 206. Στο Xedos με ίδια τυπολογία και παθητική τετραδιεύθυνση, ένιωθες τον κώλο να ανοίγει αλλά επειδή είχε μεγάλο μεταξόνιο ήταν "σχετικά" εύκολα ελέγξιμο. Ο άσχετος βέβαια απλά πατούσε φρένο και έφερνε σβούρες... :lol:

Σίγουρα παίζει ρόλο το μεταξόνιο (μεγάλο μάλιστα), αλλά νομίζω πως έχει να κάνει και με την κινηματική των υστερούντων... Το πως αλλάζει η γεωμετρία με την πίεση... :hmmm: Εντελώς δική μου θεωρία βέβαια (και η αξία της πιθανότατα είναι μηδενική :lol: ), με βάση αυτά που διάβαζα κατά διαστήματα και το πως ένιωθα το 206 (που προφανώς είχε μεγαλύτερο μεταξόνιο από το 106, όπως και ελαφρώς πιο μαλακή ανάρτηση από το 106 rallye).

REALZEUS έγραψε:Δεν θα ξεχάσω τον παλιό φορουμίτη (και κολλητό μου φίλο προ forum καν) rallycards που όταν μπήκα με παααααάρα πολλά σε μια στροφή με το 106 GTi του στην Αρναία (και τον Hunter πίσω) να φωνάζει: "ΓΚΑΖΙΙΙΙΙΙ!!! ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ!!!". :lol:

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Σε αμάξι με υστερούντες πίσω άμα πάει φύγει δεν αφήνεις γκάζι, εκτός αν θέλεις να αυτοκτονήσεις! :lol: Πόσο μάλλον να πατήσεις φρένο... :lipsealed: :help:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#460817 Με μπριζόσες Μάρκο. Θα πάω βόλτα με αυτό με τους υστερούντες να παίξω λίγο! :twisted:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#462261 "The new Alpine A110 is lighter, faster and in many ways better to drive than a base 718 Cayman."

http://www.evo.co.uk/alpine/a110

:inlove:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#462308 Ναι σιγουρα πρεπει να ειναι κατι κοντα στην Ελιζ λογω βαρους... και πολυ διασκεδαστικη, στην ποιοτητα ισως οχι ομως... Ειναι καλο να υπαρχουν επιλογες......
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
224v έγραψε:Ναι σιγουρα πρεπει να ειναι κατι κοντα στην Ελιζ λογω βαρους... και πολυ διασκεδαστικη, στην ποιοτητα ισως οχι ομως... Ειναι καλο να υπαρχουν επιλογες......

Πoιά είναι η παραπάνω ποιότητα της Elise ?

Η Alpine είναι ολόκληρη αλουμινένια με συνολικό βάρος 1050-ή 1100kg, δεν θυμάμαι ακριβώς, έχει μοντέρνο κινητήρα, δεν βρίσκω να υπολοίπεται πουθενά, ,τα Renault του σήμερα απέχουν αιώνες από τα Renault της περασμένης 20ετίας που έχει μείνει η εντύπωση στους ΄ΔΕλληνες, αν και εκείνα ήταν πολύ καλύτερα από πολλά επώνυμα της εποχής τους, πχ τα Renault 21 ήταν παντού καλύτερα αυτοκίνητα από τα BMW 316 της εποχής, παντού,άσε που πατάγανε στο δρόμο καλύτερα αλλά βλέπεις τα παντιλίκια βλέπεις θεωρούνται ποιότητα, άτιμη κενωνία.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#462345 Έλα ρε Παναγιωτη που αναφέρεις τα 316!!!! Ειναι δυνατόν να θυμάται κάποιος οδική συμπεριφορά απο 316 μαμα και να νοσταλγει??? Στη διασκέδαση ελιζ και 110 θα ειναι ανταγωνιστικές και μόνο για το διαφορετικό σχήμα θα τις προτιμούσα
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#462356 Απο τις πρωτες εντυπωσεις των δοκιμαστων παντως, γινεται λογος για εναν πολυ ωραιο συνδυασμο καθαροαιμης αισθησης στο δρομο, χωρις να ειναι εντελως σπαρτιατικο το εσωτερικο και κυριως χωρις να γινεται κουραστικη η απλη καθημερινη μετακινηση με αυτο, κατι που πχ δεν προσφερουν η κατα τα αλλα πολυ ικανη 4C και οι Λιζες.

Πιο κοντα στο στυλ της Cayman δηλαδη, αλλα με ακομα πιο χαμηλο βαρος και πλεον με καλυτερο ηχο κινητηρα απο των 718...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#464387 Οταν υπαρχει τετοιο παρελθον (renault) στη κατασκευη..... τι να πεις παρα περα..