Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Νομίζω όμως ότι τέτοιου είδους θέρμανση (με υγραέριο) απαγορεύεται.

:omg: :omg: :omg:

Μου είχε προτείνει μηχανικός τέτοιου είδους εγκατάσταση...

:help:
Άβαταρ μέλους
By leonp
#45806 Υπάρχουν θερμάνσεις με υγραέριο αλλά είναι αδύνατον να καλύψεις τις προδιαγραφές που απαιτούνται για οικοδομές μέσα στην πόλη- δηλαδή απαγορεύονται.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#45812 +1

Δεν είναι μόνο θέμα υπογείου, σε κανένα χώρο με αποκλειστικό φυσικό αερισμό δεν μπορεί να τοποθετηθεί δεξαμενή υγραερίου.

εκτός αν είσαι τύπος που αρέσκεται σε εκρηκτικές καταστάσεις... :lol:
Άβαταρ μέλους
By kacey
EDDIE_147 έγραψε:
Νομίζω όμως ότι τέτοιου είδους θέρμανση (με υγραέριο) απαγορεύεται.

:omg: :omg: :omg:

Μου είχε προτείνει μηχανικός τέτοιου είδους εγκατάσταση...

:help:

Παιζει και το ενδεχομενο να μπλεκει το υγραεριο με το φυσικο αεριο.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#46107 Από όσο ξέρω επιτρέπεται η εγκατάσταση θέρμανσης υγραερίου αλλά έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές τοποθέτησης, πχ απόσταση από τοίχους μόνο σε εξωτερικό χώρο κλπ. Έχω δει τέτοιο σύστημα και η δεξαμενή ήταν στην ταράτσα στο κέντρο
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#46230 Σε μπάνιο που δεν έχει παράθυρο στο πλάι της οικοδομής γίνεται να ανοιχτεί και να μπει υαλότουβλο; Μηχανικός που ρωτήθηκε λέει ότι το γυαλότουβλο θεωρείται κανονικό τούβλο και επιτρέπεται, και κάτι είπε για ανοιγόμενο υαλότουβλο ώστε να αερίζεται κιόλας. Τι να εννοεί;
Άβαταρ μέλους
By corsair
Dimitris_P έγραψε:Σε μπάνιο που δεν έχει παράθυρο στο πλάι της οικοδομής γίνεται να ανοιχτεί και να μπει υαλότουβλο; Μηχανικός που ρωτήθηκε λέει ότι το γυαλότουβλο θεωρείται κανονικό τούβλο και επιτρέπεται, και κάτι είπε για ανοιγόμενο υαλότουβλο ώστε να αερίζεται κιόλας. Τι να εννοεί;

dmits, κανε μια προσπαθεια και προσπαθησε να φανταστεις τι μπορει να εννοει. Γραψτο μας κιολας να δουμε αν το βρηκες. Δεν περιμενω να το βρεις με την πρωτη ρε παιδι μου, αλλα κανε μια προσπαθεια και αν δεν το βρεις μεχρι την αλλη Δευτερα θα σου πουμε.

Μη σου δινουνε και αμασητη γνωση... παιδεψου και λιγο :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#46240 Μην ακούς τον corsair. :rtfm:
Δες εδώ πόσο ΔΥΣΚΟΛΟ είναι :lol:

Στο michanikos.gr έχει και σχεδον ίδια ερώτηση. έξτρα lol.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#46896 Είναι λίγο μπερδεμένο το ζήτημα απ'όσο διαβάζω, τουλάχιστον για το κλειστό ή έστω αεριζόμενο υαλότουβλο. Η πολεοδομία ναι μεν δεν ξεχωρίζει το υαλότουβλο από το τούβλο αλλά δεν επιτρέπονται αλλαγές στα τυφλά σημεία και μπορεί να παίξει μέχρι και καταγγελία :hmmm:

Διάβασα επίσης και για λύση φωτοσωλήνα αλλά πρέπει να γίνει μέσω της οροφής οπότε μάλλον πάλι τίποτα, άρα η μοναδική λύση ίσως είναι εσωτερικό άνοιγμα μεταξύ wc/σαλονιού με υαλότουβλα για φυσικό φωτισμό που σίγουρα θα είναι λιγότερος από την αρχική ιδέα :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Dimitris_P έγραψε:Σε μπάνιο που δεν έχει παράθυρο στο πλάι της οικοδομής γίνεται να ανοιχτεί και να μπει υαλότουβλο; Μηχανικός που ρωτήθηκε λέει ότι το γυαλότουβλο θεωρείται κανονικό τούβλο και επιτρέπεται, και κάτι είπε για ανοιγόμενο υαλότουβλο ώστε να αερίζεται κιόλας. Τι να εννοεί;

που βλέπει το άνοιγμα ?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#46909 Αφού γράφει για "τυφλό" σημείο, υποθέτω ότι είναι μεσοτοιχία / όριο με διπλανό οικόπεδο / οίκημα. Επιτρέπεται το υαλότουβλο, αλλά μάλλον μόνο στο χτίσιμο, όχι σε μετέπειτα εργασίες. Και δυστυχώς δεν είναι δουλειά που μπορεί να γίνει τάχιστα ή/και κρυφά....
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#46910 και εγώ αυτό υποθέτω αλλά αυτό εννοεί ?

αν βάλεις οτιδήποτε ανοιγόμενο σε όριο/ μεσοτοιχία κλπ κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις θέμα... ανοιγόμενο υαλότουβλο . υαλότουβλο ....
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#46912 Ο τοίχος (πλαϊνό της οικοδομής) συνορεύει με διπλανό οίκισμα, πιο χαμηλό όμως.

red ας είναι και σκέτο (έστω αεριζόμενο, όχι ανοιγόμενο)

Γεώργιε κάτσε καλά γιατί θα τραβήξω σωλήνα μέχρι εκεί :shifty: