Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#45589 Περίεργο... Πρίν από 2 χρόνια, ήμουν με εταιρικό αυτοκίνητο σταματημένος σε φανάρι και με στρίμωξε μια βουλγάρικη νταλίκα. Καλεσα την αστυνομία και μου έκανε εντύπωση πως αν και ήταν περίπου 8:00 πμ μας υπέβαλαν και τους δύο σε αλκοτέστ.
Γέλασα για το αλκοτέστ πρωί - πρωί αλλά μου είπαν ότι αυτή είναι η διαδικασία.

Πάντως αν ήταν μεθυσμένος, καλύτερα που δεν τον υπέβαλαν σε αλκοτέστ. Η ασφάλειά του δεν θα τον κάλυπτε και θα έπρεπε να στραφείς εναντίον του. Άστα βράστα...
Άβαταρ μέλους
By bill33
Pitt έγραψε:Περίεργο... Πρίν από 2 χρόνια, ήμουν με εταιρικό αυτοκίνητο σταματημένος σε φανάρι και με στρίμωξε μια βουλγάρικη νταλίκα. Καλεσα την αστυνομία και μου έκανε εντύπωση πως αν και ήταν περίπου 8:00 πμ μας υπέβαλαν και τους δύο σε αλκοτέστ.

Πάντως αν ήταν μεθυσμένος, καλύτερα που δεν τον υπέβαλαν σε αλκοτέστ. Η ασφάλειά του δεν θα τον κάλυπτε και θα έπρεπε να στραφείς εναντίον του. Άστα βράστα...

Λαθος.η ασφαλεια του σε πληρωνει κανονικα και μετα του τα ζηταει.

ταπαταπαλκ!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#46023 Έχεις δίκιο Βασίλη. Συγγνώμη για την ανακρίβεια.

Καλό μήνα! :s_bye
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
corsair έγραψε::
@ silversurfer: Δεν αποτελει πειστηριο η καμερα που καταγραφει ενα συμβαν? :help: :ninja: Δλδ χρησιμοποιουμε την καμερα σε ενα σκασμο αλλες περιπτωσεις και εδω δεν μετραει? :omg:

Στην ελλάδα δεν αποτελεί τεκμήριο στο δικαστήριο. Δεν θυμάσαι τις κρυφές κάμερες του τριαναφυλλόπουλου;Δεν γινόταν τίποτα δικαστικά.
ϊσως με πορυποθέσεις να στέκονται στο δικαστήριο... π.χ κάμερες κυκλοφορίας , κρατικές κάμερεςκ.λ.π.
Όχι η κάμερα ενός από τα δυο μέρη που θα πάνε στο δικαστήριο.

Ας μας πει ένας δικηγόρος...
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
#46153 Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι έκανε την κλασσική |λογοκρισία|.

Στρίβει κάποιος π.χ δεξιά και για να μην φρενάρουμε που ερχόμαστε από πίσω , το παίρνουμε αριστερά.
Δεν είναι προσπέρασμα.
Νομίζω πάτησε φρένο , αλλιώς η ζημιά θα ηταν μεγαλύτερη. είχε βρέξει και λίγο ..

Εγώ το κάνω όταν κάποιος στρίψει χωρίς φλας και με ξαφνιάσει , εφόσον βλέπω αριστερά , για να μην τον χτυπήσω.
Και φυσικά όχι τόσο πολύ αριστερά , αφού όλο και κρατάω κάποια απόσταση.
Μερικοί αντί για αλάρμ όταν πρόκειται να σταματήσουν βγάζουν φλας.
Και περιμένω εγώ να σταματήσουν στην επόμενη στροφή , π.χ 70 μέτρα και τσακ ...κοκαλώνουν.
Άβαταρ μέλους
By corsair
silversurfer έγραψε:Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι έκανε την κλασσική |λογοκρισία|.

Στρίβει κάποιος π.χ δεξιά και για να μην φρενάρουμε που ερχόμαστε από πίσω , το παίρνουμε αριστερά.
Δεν είναι προσπέρασμα.
Νομίζω πάτησε φρένο , αλλιώς η ζημιά θα ηταν μεγαλύτερη. είχε βρέξει και λίγο ..

Εγώ το κάνω όταν κάποιος στρίψει χωρίς φλας και με ξαφνιάσει , εφόσον βλέπω αριστερά , για να μην τον χτυπήσω.
Και περιμένω εγώ να σταματήσουν στην επόμενη στροφή , π.χ 70 μέτρα και τσακ ...κοκαλώνουν.

ναι μπορει να στριβει δεξια και απο πισω του να περνα αριστερα του... ομως αυτος που στριβει δεξια καθεται πανω στην λωριδα του, δεν μπαινει ολοκληρος στο αντιθετο ρευμα!
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
silversurfer έγραψε:Μερικοί αντί για αλάρμ όταν πρόκειται να σταματήσουν βγάζουν φλας.

με βαση τον ΚΟΚ νομιζω οτι αυτο ειναι το σωστο
βγαζεις φλας (και) οταν θες να σταματησεις , οχι αναβεις αλαρμ
αλαρμ αναβεις λιγο πριν σταματησεις εντελως
Άβαταρ μέλους
By mirage
#46173 Alarm αναβεις οταν υπαρχει κινδυνος. Για παρκαρισμα, σταματημα κλπ αναβεις το αντιστοιχο φλας.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By Pitt
silversurfer έγραψε:Εμένα πάντως μου φαίνεται ότι έκανε την κλασσική |λογοκρισία|.

Δεν είναι προσπέρασμα. .

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα για δεξιά στροφή του φορτηγού. Αντιθέτως, λίγα μέτρα πιο κάτω ο δρόμος έχει αριστερή στροφή και μάλιστα με περιορισμένη ορατότητα.

Κι εγώ τα τελευταία 40 χρόνια έτσι κάνω...

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By alexandr
#46184 Την προηγούμενη βδομάδα ένα πρωί σταματάω κάπου για λίγο, σβήνω τη μηχανή, και όταν την ξανα-ανάβω, χαμός! Διάφορα μπιπ, "Handbrake not working", "ESP faulty", λαμπάκια διάφορα σαν Χριστουγεννιάτικο δένδρο, και φυσικά το χειρόφρενο δεν έβγαινε. Μετά από λίγο απενεργοποιήθηκε όμως, μπόρεσα να φύγω, αλλά το ηλ. χειρόφρενο δεν δούλευε πλέον. Και εκεί που καταριόμουνα και σκεφτόμουνα να πάω να το φουντάρω το ρημάδι σε καμιά θάλασσα, θυμήθηκα ότι το πρωί είχε δυσκολευτεί (ελάχιστα) να πάρει μπρος. Οπότε ο μυαλό μου πήγε στη μπαταρία που δεν την είχα αλλάξει ποτέ. Η επιβεβαίωση, μετά από λίγη οδήγηση, σβήσιμο και άναμμα της μηχανής όλα τα μηνύματα εξαφανίστηκαν.

Πράγματι μπαταρία, και τελικά ήταν καλό που με τα λαμπάκια και τα μηνύματα με προειδοποίησε πριν με αφήσει σε κανένα παρκινγκ. Την άλλαξα στη Peugeot με 85€, 60mah, μάρκα μη με ρωτάτε δεν το έψαξα καθόλου μια που μου φάνηκε καλή τιμή, και δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα.

mosaicm σου εύχομαι να ξεμπερδέψεις όσο πιο γρήγορα. Δυστυχώς τέτοια ζώα (τι φταίνε τα καυμμένα τα ζωάκια και τα βρίζουμε!) τα συναντάς παντού. Πριν λίγες μέρες ένα ανεκδιήγητος που πήγαινε ανάποδα σε μονόδρομο μου ζητούσε τα ρέστα γιατί δεν το περίμενα να περάσει. Βριστήκαμε λίγο, και είμαι σίγουρος ότι την επόμενη μέρα το ίδιο θα έκανε. Απλώς τελικά εσύ χαλάς τη διάθεσή σου και αυτουνού δεν του ιδρώνει το αυτί.
Άβαταρ μέλους
By driving instructor

Δεν είναι προσπέρασμα.

Αυτοί οι μερικοί είναι που έχουν βγάλει πρόσφατα άδεια οδήγησης ή γνωρίζουν από Κ.Ο.Κ. και καλό θα είναι να γίνουν περισσότεροι.
Ο Κ.Ο.Κ. λοιπόν λέει ότι βγάζουμε φλας πριν από κάθε ελιγμό (στάθμευση,αλλαγή λωρίδας,αποφυγή εμποδίου,είσοδος στην κυκόφορία ) ή αλλαγή κατεύθυνσης .Τα φώτα έκτακτης ανάγκης(alarm) τα χρησιμοποιούμε όπως το λέει η λέξη σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (βλάβη,απότομη μείωση ταχύτητας,όταν μεταφέρουμε κάποιον σε νοσοκομείο κ.τ.λ).Όταν σταθμεύουμε προφανώς και δεν είναι περίπτωση έκτακτης ανάγκης εκτός αν είναι σε μέρος όπου δεν είναι καλά ορατό το αυτοκίνητό μας με στόχο να το επισημάνουμε.
Άβαταρ μέλους
By driving instructor
bill33 έγραψε:
Pitt έγραψε:Περίεργο... Πρίν από 2 χρόνια, ήμουν με εταιρικό αυτοκίνητο σταματημένος σε φανάρι και με στρίμωξε μια βουλγάρικη νταλίκα. Καλεσα την αστυνομία και μου έκανε εντύπωση πως αν και ήταν περίπου 8:00 πμ μας υπέβαλαν και τους δύο σε αλκοτέστ.

ταπαταπαλκ!

Πρόσφατα που έκανα ασφάλεια στο αυτοκίνητο ο ασφαλιστής μου με συμβούλεψε αν με χτυπήσει κάποιος(υλικές ζημιές μόνο) και είναι υπό την επήρεια μέθης να μη φωνάξουμε ασφαλιστικές και αστυνομία αλλά να κάνει μια υπεύθυνη δήλωση ή φιλική δήλωση γιατί δεν θα αποζημιωθώ από την ασφαλιστική του. Άν έχουμε κανέναν ασφαλιστή ας μας δώσει τα φώτα του...
Άβαταρ μέλους
By bill33
driving instructor έγραψε:
bill33 έγραψε:

ταπαταπαλκ!

Πρόσφατα που έκανα ασφάλεια στο αυτοκίνητο ο ασφαλιστής μου με συμβούλεψε αν με χτυπήσει κάποιος(υλικές ζημιές μόνο) και είναι υπό την επήρεια μέθης να μη φωνάξουμε ασφαλιστικές και αστυνομία αλλά να κάνει μια υπεύθυνη δήλωση ή φιλική δήλωση γιατί δεν θα αποζημιωθώ από την ασφαλιστική του. Άν έχουμε κανέναν ασφαλιστή ας μας δώσει τα φώτα του...

Πολλοί οδηγοί θεωρούν ότι αν εμπλακούν σε ατύχημα όπου ο υπαίτιος οδηγός δεν έχει δίπλωμα ή είναι μεθυσμένος (ή είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών), τότε έχουν πρόβλημα και δεν θα αποζημιωθούν. Η άποψη αυτή 100% λανθασμένη.
Σε μια τέτοια περίπτωση, θα καλέσουμε την Τροχαία, θα επιμείνουμε να γίνει αλκοτέστ και να καταγραφούν τα αποτελέσματα και θα βεβαιωθούμε ότι στο Δελτίο που θα συντάξει η Τροχαία αναφέρεται ότι ο άλλος οδηγός δεν έχει δίπλωμα.

Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε με την Ασφαλιστική Εταιρεία του άλλου οδηγού, η οποία οφείλει να μας αποζημιώσει κανονικά. Κατόπιν βέβαια η Ασφαλιστική Εταιρεία που μας αποζημίωσε, θα στραφεί κατά του μεθυσμένου ή χωρίς δίπλωμα πελάτης της και θα διεκδικήσει από αυτόν όποιο ποσό μας κατέβαλε.
http://news247.gr/eidiseis/osa_prepei_n ... 47847.html

Δεν ξέρω αν είναι παλιό και έχει αλλάξει κάτι. :oops:
Άβαταρ μέλους
By iceman
#46264 Έτσι ειναι ακριβώς. Αλιμονο σε όποιον πιαστεί μεθυσμένος.
Άβαταρ μέλους
By strof
#46289 Και πως ασφαλισε η εταιρεια καποιον χωρις διπλωμα;