Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#461343 Το δικο μου γραφει στο καπακι του ρεζερβουαρ οτι αν τα ελεγχω ζεστα, να υπολογιζω +0,3 bar (+4 psi)
Τελευταία επεξεργασία από Y.V και 05 Δεκ 2017, 12:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
#461344 Στο δικο μου ανεβαζει 3-4 οταν ζεσταινονται αλλα ειναι και αναλογα την εποχη και την διαδρομη. Πρεπει να ελεγχεις συνεχως τις πιεσεις (να βγαζεις οταν ειναι πολυ ζεστα και να βαζεις οταν ειναι κρυα).
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Nikos! έγραψε:Πόσο ανεβάζει από κρύο --> ζεστό? 2-3 psi?

Λίγα λες. Τόσο ανεβάζουν τα αυτοκίνητα που πάνε σουπερμαρκετ.
Μου κάνει εντύπωση που δεν είσαι εξοικειωμένος σε κρύες/ζεστές πιέσεις πάντως μιας και έχεις και το καρτ.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
rocsta έγραψε:

Λίγα λες. Τόσο ανεβάζουν τα αυτοκίνητα που πάνε σουπερμαρκετ.
Μου κάνει εντύπωση που δεν είσαι εξοικειωμένος σε κρύες/ζεστές πιέσεις πάντως μιας και έχεις και το καρτ.

Στο καρτ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά οπότε προσπαθώ να καταλάβω αν ισχύει το ίδιο και εδώ, γιαυτό ρωτάω πόσο μπορεί να ανεβάζει ένα αυτοκίνητο? Δεν έχω καμία εικόνα και δε ξέρω αν το καρτ είναι το ίδιο πράγμα.

Στο καρτ έχει διαφορά πως ξεκινάμε το σκέλος ανάλογα με τη γόμα. Πχ το πρωί που γλιστράει η πίστα ξεκινούσαμε με τη μέση γόμα ας πούμε στο 0,8-0,9 bar κρύα και ανάλογα με το grip ή έλλειψη αυτού βγαίναμε περίπου στο 1,1 και σε συνάρτηση στο τι έκανε το λάστιχο προς το τέλος του σκέλους (πχ blister), σιγά σιγά κατεβάζαμε.

Κάποια λάστιχα τα δούλευα στο 0,6 άλλα στο 0,7...αλλά με πολύ γόμα στη πίστα έχω κατέβει και στο 0,5 με τη μαλακή γόμα.

Η μεγαλύτερη ένδειξη ήταν το τι έκανε το λάστιχο στο τέλος του σκέλους οπότε αν γλιστρούσε προς το τέλος, τα άφηνα να κρυώσουν για να κατεβάσω 0,1 την επόμενη φορά...βεβαίως αργούσαν να ζεσταθούν στην αρχή.

Εκεί όμως γνωρίζεις ότι οδηγικά πάνω-κάτω είσαι στα ίδια σε κάθε πέρασμα, οπότε μπορείς σιγά-σιγά να αρχίζεις να αλλάζεις πράγματα όπως στο στήσιμο, στις πιέσεις κλπ.

Με ένα αυτοκίνητο, σε ένα πέρασμα, σε δημόσιο δρόμο δε ξέρω κατά πόσο μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για τις πιέσεις, οπότε αυτό προσπαθώ να καταλάβω.

Έχω μανόμετρο από το καρτ και κάπου έχω και αισθητήρα θερμοκρασίας οπότε μπορώ να δω αν το πέλμα έχει ίδια θερμοκρασία, γιατί αν έχει πολύ στη μέση τότε θέλει κατέβασμα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Dodger έγραψε:
dimviii έγραψε:Αυτό που εχω βγαλει ακρη,ειναι ότι φρεσκια 100αρα εχει μεγαλη διαφορα με μπαγιατικη.
Μπαγιατικη= αφημενη στο ρεζερβουάρ πανω από 15-20 μερες,και ποιος ξερει τωρα με την κριση,ποσες μερες στη δεξαμενή του πρατηριου.

Στα έχω πει και από κοντά και δεν ακούς, λεωφόρο Δημοκρατίας, όχι δεξιά για τον συνεργειά τον φίλο σου αλλά αριστρεά προς Μενίδι, το ΕΚΟ. 100άρα παίρνει ανά 2-3 ημέρες, με δικό του βυτίο, συγκεκριμένο διαμέρισμα. Εκεί βάζω.

είναι ακριβος :x ασε που από αυτόν που βαζω ,μεχρι στιγμης δεν εχω θεματα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:Τι πιέσεις για τα AD08R? :hmmm:

ξεκινα από τις πιεσεις του κατασκευαστη και θα τις βρεις μονος σου δοκιμαζωντας.
Αφου εχεις θερμομετρο και πιεσομετρο ευκολακι είναι.ορεξη να υπαρχει.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
red_monster έγραψε:Ντιμάκο θα μας βάλεις καμία φωτογραφία το Μήτσο να χαλβαδιάσουμε ? :adminpower: :adminpower:

δεν ξερω να ανεβαζω φωτο :oops: :s_omg :s_blush :tomato:
ασε που δεν εχω κιολας και καμια της προκοπης. Το ξερω για το πεοντα cabala είμαι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii

πολύ παραπανω αμα πιεζεις όπως πρεπει.Σε δρομο με εκκινηση από 34 εχω βρει και 40.Αυτο εγινε μετα από αυτοκινητοδρομο,που μπηκα κατευθείαν σε στροφιλικι για καμια 30 χλμ.Αρχισε και γλυστραγε ανεξέλεγκτα,κατεβηκα να τσεκαρω και βρηκα 40.
Σε πιστα εκκινηση από 32 εφθασε 40,μειωσα στο 35 και ξανανεβηκε στο 38!(στον καρτοδρομο με φουλ σλικ πιρελλι μιντιουμ)
Στο εμπρος αριστερα όλα αυτά,τα υπολοιπα ανεβηκαν αλλα όχι τοσο.
Γενικα σαν κανονας όχι πανω από 35 ζεστα,ορισμενα ελαστικα δουλευουν πολύ χαμηλοτερα,888 πχ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Giuseppe Busso έγραψε:
dimviii έγραψε:Το αυτοκινητο που θα εφτιαχνα με τα 100κ που λεγαμε σε άλλο τοπικο,θα ηταν ένα μανιουαλ Χαρι με κορυφαια αναρτηση(rieger/ohlins),κορυφαια φρενα(brembo ομολογκε χρυση σειρα) με 2δισκο συμπλεκτη καρμπον(exedy,os giken),δισκατο διαφορικο εμπρος (cusco, kaaz,ralliart) αγραφο εγγεφαλο στο μοτερ,εγγεφαλο κεντρικου προγραμματιζομενο(Motec) σοβαρο ιντερκουλερ,και τούρμπο λιγο μεγαλυτερο αλλα με μαμα σπουλ.Εχουν βγει τετοια και απο την Μιτσουμπισι και από την HKS.Μπορεις με αυτά να φθασεις τα σκαρτα 500 αλογα με 65 κιλα περιπου.

Να μπεις σε τέτοια διαδικασία, για να πετύχεις τι;

Εικόνα

https://www.car.gr/classifieds/cars/pho ... 6250/#null

ένα παράδειγμα αυτό.

Βεντουζώνει το Evo που λες και είναι 3 αιώνες καλύτερο σε όλα.

Αυτό είχε να κάνει με την υπερβολή που σου έλεγα.
Το Evo είναι αμαξάρα. Αυτό. Θεός δεν είναι.

Θα βεντουζωσει γτρ, Χαρι στα 500/60 κιλα @ 1450 κιλα με αναρτησεις επιπεδου wrc,φρενα από το παραπανω ραφι από αυτά του gtr ,και δισκατο εμπρος? Σε κανα ονειρο και σε τιποτα τελικες σε εθνικη μπορει.
δεν με ενδιαφερει αν θα είναι καλυτερο αυτοκινητο από το gtr οβερολ,αλλο πραγμα θελω να φτιαξω.
Σαφως και είναι υπερβολή,αλλα αφου αυτό μου αρεσει τι να κανουμε τωρα.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:
Nikos! έγραψε:Τι πιέσεις για τα AD08R? :hmmm:

ξεκινα από τις πιεσεις του κατασκευαστη και θα τις βρεις μονος σου δοκιμαζωντας.
Αφου εχεις θερμομετρο και πιεσομετρο ευκολακι είναι.ορεξη να υπαρχει.

Ε ναι αυτό που λες.

Θα το ψάξω αλλά μόλις στρώσουν λίγο.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
popolaros έγραψε:Βελτιώθηκε ή ακόμα;

ακομα καιει βεζινες στο γαμο του καραγκιοζη.Ασε που δεν παει βημα. :(