Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#459325 Εννοείται μακριά από το ka+.
Έχουμε το 108 και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Η κατανάλωση είναι αστεία και βολεύει πολύ στο παρκάρισμα.
Με το group VAG δεν ξέρω αν θα εμπλεκα (φίλος έχει αρκετά προβλήματα με το up!)
Τα αυτόματα πάντως και στις δύο περιπτώσεις είναι μέτρια.
Δες και το i10, μάλλον είναι το καλύτερο της κατηγορίας. Αυτό θα είχα πάρει αν ήταν τότε διαθέσιμο (έπεσα πάνω στα προβλήματα του τότε αντιπροσώπου).
Άβαταρ μέλους
By mirage
citastak έγραψε:Πες βρε παιδί μου και κανένα argument για να της τα πασάρω :)
https://www.euroncap.com/en/results/ford/ka+/26314
Ισως οτι πιο βαρετο κυκλοφορεί. Γενικα μια αισθηση dejavu απο ενα αμαξι που ηταν για αλλες αγορες αλλα αναβαθμιστηκε ελαφρα και ηρθε και στην Ευρωπη. Αν τωρα θελει χωρους παω πασο αφου ειναι δυνατο.
Κοιταχτε και τα Kia, Hyundai αν και εγω θα αγοραζα το Γαλλοιαπωνικο.
< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#459328 Α, καλή περίπτωση πρέπει να είναι το space star αν αντέχεις να το βλέπεις (εγώ όχι).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
citastak έγραψε:Thanks Anonymous Founder. Το skoda citigo γιατί το απορρίπτουμε λες; Δεν καταλαβαίνει από οδηγική απόλαυση και αίσθηση κτλ. Απλός χρήστης με έμφαση στην οικονομία και αξιοπιστία. Αν μπορούσε να μην άλλαζε ούτε λάδια, θα το έκανε με μεγάλη χαρά.
Οι προτεραιότητες είναι να χωράει παρκάρει στο κέντρο και να κάνει 5 μικρές εξορμήσεις (Λαμία) τον χρόνο.

Δεν έχει κάποιο κουσούρι το citigo, απλώς το βρίσκω συγκλονιστικά πιο άσχημο από το Up! που το θεωρώ από τα πιο όμορφα mini.
Εμένα η αγάπη μου σε αυτή την κατηγορία είναι το Twingo, αλλά δεν ξέρω την τιμή του και σίγουρα θα πήγαινα στην έκδοση με το αυτόματο και το 0.9 turbo μοτέρ.
Κι εγώ θα πρότεινα να δείτε και τα Hyundai/KIA, μπορεί να είναι καλύτερα από αυτά που είδατε.
Αν έπρεπε να πάρω κάποιο από αυτά που έβαλες, θα πήγαινα στο Aygo. Είναι άσχημο (για εμένα), είναι πιο ακριβό από τα άλλα δύο ενώ είναι το ίδιο αυτοκίνητο, αλλά τουλάχιστον το πουλάς πανεύκολα όταν το βαρεθείς (κάτι περίπου σίγουρο, ακόμη και για μετριοπαθείς οδηγούς...).
Το αυτόματό τους πάντως είναι από τα χειρότερα, οπότε δεν ξέρω... :s_hang
Γενικώς, τα περισσότερα είναι με ρομποτικό αυτοματοποιημένο χειροκίνητο, ακόμη και τα τρίδυμα της VW δεν έχουν DSG αλλά ASG, άρα δεν έχεις διπλό συμπλέκτη. Το Twingo είναι με διπλό, άρα πολύ καλύτερες αλλαγές.
Θα είναι και ακριβό όμως...
:s_hang
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Δεν έχει κάποιο κουσούρι το citigo, απλώς το βρίσκω συγκλονιστικά πιο άσχημο από το Up! που το θεωρώ από τα πιο όμορφα mini.

Εικόνα Εικόνα
Γι αυτά λέμε; "Βρείτε τις διαφορές και κερδίστε" μου μοιάζει η σύγκριση :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By citastak
#459339 Thanks again.
Θα κοιτάξει και τo i10. To KA+ μόλις της είπα για τα 3 αστέρια, απορρίφθηκε.
Το Aygo είναι πιο ακριβό κατά 1200 ευρώ από το πεζώ, με σχεδόν αντίστοιχο εξοπλισμό, ενώ πρόκειται για το ίδιο όχημα. Οπότε και αυτό φεύγει.
Αντίστοιχα, στο διλημμα Up/Citigo, ο φθηνότερος "Τσέχος" είναι σημαντικά πιο φθηνός από τον φθηνότερο "Γερμανό" (δεν την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα μπλιμπλίκια και τα έξτρα :S ) οπότε φαίνεται να κερδίζει. Θα πάει να δει και το Ignis το οποίο διαφημίζει αρχική τιμή κάπου στα 11 αν δεν κάνω λάθος.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
citastak έγραψε:Thanks Anonymous Founder. Το skoda citigo γιατί το απορρίπτουμε λες; Δεν καταλαβαίνει από οδηγική απόλαυση και αίσθηση κτλ. Απλός χρήστης με έμφαση στην οικονομία και αξιοπιστία. Αν μπορούσε να μην άλλαζε ούτε λάδια, θα το έκανε με μεγάλη χαρά.
Οι προτεραιότητες είναι να χωράει παρκάρει στο κέντρο και να κάνει 5 μικρές εξορμήσεις (Λαμία) τον χρόνο.
Έτσι όπως τα λες, θέλει την μεγαλύτερη δυνατή εγγύηση, άρα i10, Aygo, Picanto. Παρεμπιπτόντως το picanto πρέπει να είναι σε φάση αλλαγής, άρα ίσως παίξουν καλές τιμές.

< >
Άβαταρ μέλους
By citastak
Deleted User 1 έγραψε:https://www.car.gr/10708685-hyundai-i-10-premium-navi-auto

Σένιο.

https://www.car.gr/10379910-kia-picanto-gt-line

Παρομοίως.

Ευχαριστώ,
θέλει να περιορίσει το budget οπότε θυσιάζουμε όλον τον εξοπλισμό...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#459344 11-12 δεν είπαμε? Το Hyundai μια χαρά εντός budget είναι και μάλιστα full extra. Για λόγους ασφάλειας όχι τπτ άλλο, για να μην έχει το κινητό σκουλαρίκι ή παλεύει με τπτ google maps και φάει κάναν άνθρωπο.

Επίσης η κατηγορία είναι mini. Super mini είναι η επόμενη κατηγορία.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#459345 Από όλα αυτά που προτάθηκαν, το Picanto με το ένα χέρι και η τιμή εντός budget.
Όσο για UP! και Citigo, οι διαφορές τους είναι εμπρός και πίσω μόνον και προφανώς επιμένω πως το Up! είναι απείρως πιο όμορφο και με πολύ όμορφες λεπτομέρειες, καμία σχέση με το Citigo και το ακόμη πιο άσχημο Seat.
Φυσικά αντιλαμβάνομαι πως είναι τα ίδια αυτοκίνητα, και η διαφορά είναι μόνον στην εμφάνιση.
Το αυτό και για το Aygo, που μπορεί να είναι ακριβότερο μεν, αλλά έχει διπλάσια εγγύηση (εκτός αν ακόμη δίνουν οι άλλοι 5 χρόνια, κοιτάξτε το αυτό) και στην μεταπώληση λογικά θα φύγει πιο εύκολα (αν και λογικά στα χρήματα θα είναι μία ή άλλη, οπότε σωστά απορρίφθηκε).
Απλώς σαν βγεις να πουλήσεις κάτι, είναι καταπληκτικό πόσοι "γνώστες" θα αγοράσουν αμάσητο το όποιο Toyota και θα κάνουν ναζάκια για το όποιο Citroen, ακόμη κι αν πρόκειται για το ίδιο ακριβώς αμάξι...
:s_cry
Άβαταρ μέλους
By citastak
#459350 Ομολογώ πως αυτά τα θεωρούσα σουπερ μινι, σόρρυ δεν το ήξερα.
(Δλδ σουπερ μινι ποιά είναι; )

Τη μεταπώληση δεν την κοιτάει καλώς ή κακώς. Το προηγούμενο αυτοκίνητο ήταν ήδη 17 ετών (σαξό, 50 χιλ χλμ), που της το χτύπησαν (πόρτα, φτερό, όχι σασι)και αποφάσισε να μην το φτιάξει. Κάποια στιγμή ίσως το βγάλει αγγελία.

Το τι μαλ@κί@ άκουσα από τους πωλητές χτες δεν λέγεται. Ας πούμε ξέρατε ότι το 108 δεν κατασκευάζεται μαζί με τα Aygo/C1, αλλά έχει η πεζή δική της γραμμή παραγωγής με τους δικούς της ανθρώπους να επιβλέπουν;; :P

Επίσης το UP είναι διαφορετικό αμάξι από το Citigo. Έχει άλλη ανάρτηση και δεν θα το βρούμε αυτό στις προδιαγραφές γιατί έχουν άλλες κάμπερ και κάστερ και γενικά "είναι άλλο αμάξι".
Τελευταία επεξεργασία από citastak και 29 Νοέμ 2017, 16:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#459353 νοικιαρικο ι10 που οδηγησα εντυπωσιασθηκα παντως.Δεν βρίσκεις κατι να γκρινιαξεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
citastak έγραψε:Ομολογώ πως αυτά τα θεωρούσα σουπερ μινι, σόρρυ δεν το ήξερα.
(Δλδ σουπερ μινι ποιά είναι; )

Τη μεταπώληση δεν την κοιτάει καλώς ή κακώς. Το προηγούμενο αυτοκίνητο ήταν ήδη 17 ετών (σαξό, 50 χιλ χλμ), που της το χτύπησαν (πόρτα, φτερό, όχι σασι)και αποφάσισε να μην το φτιάξει. Κάποια στιγμή ίσως το βγάλει αγγελία.

Το τι μαλ@κί@ άκουσα από τους πωλητές χτες δεν λέγεται. Ας πούμε ξέρατε ότι το 108 δεν κατασκευάζεται μαζί με τα Aygo/C1, αλλά έχει η πεζή δική της γραμμή παραγωγής με τους δικούς της ανθρώπους να επιβλέπουν;; :P

Επίσης το UP είναι διαφορετικό αμάξι από το Citigo. Έχει άλλη ανάρτηση και δεν θα το βρούμε αυτό στις προδιαγραφές γιατί έχουν άλλες κάμπερ και κάστερ και γενικά "είναι άλλο αμάξι".

Είναι βλάκες οι τύποι, απλώς: θα μπορούσαν να πουν πως "είναι πιο όμορφο, η τιμή είναι παρόμοια και θα το πουλήσεις ευκολότερα κάποια στιγμή". Αντ' αυτού, λένε ψέμματα και ανοησίες που είναι μόνον για γέλια.
:help: :ninja: