Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#458808 αυτό που μας παρέθεσες είναι η "προφορτισαν στον πισω αξονα λιγο μεγαλυτερη κατανομη στον εκαστοτε εξωτερικο τροχο οταν το αυτοκινητο βρισκεται σε στροφη." ???

:hmmm: :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#458847 Με χτύπησε πετραδάκι στην ΑΟ σήμερα ...
Πάμε για παρμπρίζ...

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#458849 Ζήτησε να σου βάλουν το γνήσιο, εγώ σε ίδια περίπτωση το ζήτησα και η ασφαλιστική το δέχτηκε. Στην Carglass.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#458853 Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να το έχει και η αντιπροσωπεία. Πάντως και τα παρμπρίζ είναι ίδια ιστορία με τα διάφορα ανταλλακτικά. Ίδιος κατασκευαστής με το εργοστασιακό χωρίς τα διακριτικά της εκάστοτε μάρκας πάνω. Αν θυμάμαι καλά το παρμπρίζ του Α4 στην Καρέντα έχει περί τα 550€ όταν το ίδιο ακριβώς Saint Gobain χωρίς σηματάκι Audi έχει 200κατι+ΦΠΑ.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#458896 Πήγα carglass και μου είπαν ότι μπορούν να δοκιμάσουν και επισκευή.Ειναι σχετικά μικρό.
Τι λέτε?Αξίζει να δοκιμάσω για να μη μπαίνω στη διαδικασία να αλλάζω παρμπρίζ?

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#458898 Ναι, εννοείται. Απλά να γίνει σωστά η επισκευή με δημιουργία κενού κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#458899 Αν πράγματι επισκευάζεται, εγώ θα το προτιμούσα από το να ξηλώνω παρμπρίζ (και να μην είμαι σίγουρος μετά αν μπήκε σωστά). Αν η επισκευή δεν είναι σωστή, το πολύ-πολύ να χρειαστεί κάποια στιγμή να το επισκευάσεις ξανά ή να το αντικαταστήσεις. Δε χάνεις το δικαίωμά σου για αντικατάσταση (εκτός κι αν καταργήσεις την κάλυψη αυτή).
Άβαταρ μέλους
By mirage
kostis20 έγραψε:Πήγα carglass και μου είπαν ότι μπορούν να δοκιμάσουν και επισκευή.Ειναι σχετικά μικρό.
Τι λέτε?Αξίζει να δοκιμάσω για να μη μπαίνω στη διαδικασία να αλλάζω παρμπρίζ?

< A3003 >
Εφοσον γινει σωστα, που αφου μιλαμε για carglass θα γίνει πιστευω, σαφως και το επισκευαζεις. Δεν υπαρχει λογος να αλλαζεις παρμπριζ στα καλα καθουμενα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Anonymous Founder έγραψε:Από αυτά που έβαλες δεν προκύπτει αυτό που έγραψες πάντως.

Κίκιζας . έγραψε: ...αν θυμαμαι σωστα εκαναν και καποιες μικρορυθμισεις στο Haldex5 και πλεον στον πισω αξονα να δινει λιγο περισσοτερη ροπη στον εκαστοτε εξωτερικο τροχο...

Κίκιζας . έγραψε: ...προφορτισαν στον πισω αξονα λιγο μεγαλυτερη κατανομη στον εκαστοτε εξωτερικο τροχο οταν το αυτοκινητο βρισκεται σε στροφη.

"...updated Quattro all-wheel-drive system that allows for increased rearward torque bias and won’t reduce power in an oversteer situation."

http://www.motortrend.com/cars/audi/...-drive-review/

"...it nevertheless provides more of a rear-out feel than you'd expect from an all-wheel-drive car with a front-drive architecture."

http://www.autoblog.com/2016/11/03/2...-drive-review/

"The Haldex clutch-based system is noticeably rear biased and allows the RS 3 to hold a slight slip angle quite nicely—even more noticeably with ESP fully defeated"

http://www.motortrend.com/cars/audi/s3/ ... ve-review/

Τι προκυπτει, δηλαδη? Περα απο το προφανες... :whistlink:

Γρηγορη, αν θες να κανεις την τριχα-τριχια και να ψειριζεις την μαιμου, για να βρεις ενα κομμα, μια τελεια, μια φραση που να μην ταιριαζει απολυτα, -οπως κακη ωρα που κανουν οι πολιτικοι κομματων μεταξυ τους- δοξα το θεο εχουμε πλουσιο λεξιλογιο, θα την βρεις... :lol:

Η ουσια παντως των λεγομενων μου και οσων ισχυουν τελικα, δεν αλλαζει, (το Haldex5 στα fl "S" και "RS" μοντελα εχει περισσοτερο rear biased Ρυθμιση στην επιλογη dynamic πλεον...) οσο και εαν θεωρεις οτι δεν προκυπτει σχεση των λεγομενων μου με αυτα που αναφερονται απο reviews των συγκεκριμενων αυτοκινητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#458937 To περισσότερη ροπή στον πίσω εξωτερικό τροχό δεν προκύπτει από αυτά.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
drdino έγραψε:To περισσότερη ροπή στον πίσω εξωτερικό τροχό δεν προκύπτει από αυτά.

προκυπτει από την προφορτιση.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Κίκιζας . έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Από αυτά που έβαλες δεν προκύπτει αυτό που έγραψες πάντως.

Κίκιζας . έγραψε: ...αν θυμαμαι σωστα εκαναν και καποιες μικρορυθμισεις στο Haldex5 και πλεον στον πισω αξονα να δινει λιγο περισσοτερη ροπη στον εκαστοτε εξωτερικο τροχο...

Κίκιζας . έγραψε: ...προφορτισαν στον πισω αξονα λιγο μεγαλυτερη κατανομη στον εκαστοτε εξωτερικο τροχο οταν το αυτοκινητο βρισκεται σε στροφη.

"...updated Quattro all-wheel-drive system that allows for increased rearward torque bias and won’t reduce power in an oversteer situation."

http://www.motortrend.com/cars/audi/...-drive-review/

"...it nevertheless provides more of a rear-out feel than you'd expect from an all-wheel-drive car with a front-drive architecture."

http://www.autoblog.com/2016/11/03/2...-drive-review/

"The Haldex clutch-based system is noticeably rear biased and allows the RS 3 to hold a slight slip angle quite nicely—even more noticeably with ESP fully defeated"

http://www.motortrend.com/cars/audi/s3/ ... ve-review/

Τι προκυπτει, δηλαδη? Περα απο το προφανες... :whistlink:

Γρηγορη, αν θες να κανεις την τριχα-τριχια και να ψειριζεις την μαιμου, για να βρεις ενα κομμα, μια τελεια, μια φραση που να μην ταιριαζει απολυτα, -οπως κακη ωρα που κανουν οι πολιτικοι κομματων μεταξυ τους- δοξα το θεο εχουμε πλουσιο λεξιλογιο, θα την βρεις... :lol:

Η ουσια παντως των λεγομενων μου και οσων ισχυουν τελικα, δεν αλλαζει, (το Haldex5 στα fl "S" και "RS" μοντελα εχει περισσοτερο rear biased Ρυθμιση στην επιλογη dynamic πλεον...) οσο και εαν θεωρεις οτι δεν προκυπτει σχεση των λεγομενων μου με αυτα που αναφερονται απο reviews των συγκεκριμενων αυτοκινητων...

. Κίκιζα, δεν νομίζω πως έχεις δίκιο.
Εσύ λες πως έχουν αλλάξει τις ρυθμίσεις του Haldex με τέτοιο τρόπο που ο εξωτερικός τροχός μπορεί να δεχτεί παραπάνω ροπή.
Μηχανολόγος δεν είμαι, αλλά το Haldex ρυθμίζει την ροπή εμπρός πίσω και δεν έχει να κάνει με το αριστερά δεξιά. Αυτό, είναι δουλειά του διαφορικού και για να το επιτύχει όπως το λες, χρειάζεται να είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο (να αλλάζεις δηλαδή επί τούτου το πού ακριβώς πάει η ροπή).
Τα λινκ που έβαλες λένε πως απλώς άλλαξαν ρυθμίσεις στο Haldex σε ότι αφορά την κατανομή, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την υποστροφή (αυτή που είναι πολύ βελτιωμένη και ήδη είχε βελτιωθεί έτι περαιτέρω στο παρελθόν, παραδόξως, ακόμη η Audi έχει θέματα με την υποστροφή, περίεργο πράγμα... :tomato: ).
Δεν σε αδίκησα λοιπόν, ούτε πιάστηκα από μια λέξη όπως λες, αλλά από μια διαφορά ουσίας. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#458942 Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό χωρίς το ενεργό sport differential είναι να φρενάρει ο πίσω εσωτερικός τροχός.Νομιζω αυτή η λειτουργία υπάρχει.

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
drdino έγραψε:To περισσότερη ροπή στον πίσω εξωτερικό τροχό δεν προκύπτει από αυτά.

Αυτο θυμαμαι να εχω διαβασει, δεν το βρισκω...Για περισσοτερη ροπη στον πισω αξονα παντως ισχυει.

Οπως και να εχει παντως, ισχυει οτι μεσω διαφορετικου/αναβαθμισμενου λογισμικου το Haldex5 εχει περισσοτερο rear biased κατανομη στην θεση "dynamic" κατι που δεν υπηρχε ως δυνατοτητα στα pre fl μοντελα.

Γινεται επισης αναφορα απο Αμερικανο product manager αντιπ/σωπειας της Audi, σχετικα με νεο software για την 4κινηση (Ηaldex5) των fl s3/Rs3, προερχομενο απο αυτο των 4κινητων ΤΤ/ΤΤS:

(απο το 2:00-2:40)

Συμφωνα με το δελτιο τυπου της Audi, που αφορα την 4κινηση στα ΤΤ/ΤΤS , ισχυουν τα εξης:

The TT and TTS mark the first time that the all
-
wheel drive system has been
integrated into the Audi drive select system. Its control philosophy strongly
considers driving dynamics
-
relevant variables such as the steering angle while at
the same time orienting on the status of Audi drive select and the electronic
stabilization control (ESC).
Under this new, dynamic philosophy, the clutch can already begin sending a
portion of the torque to the rear axle when the driver turns sportily into
a corner.

https://audimediacenter-a.akamaihd.net/ ... 1484226991

(σελιδα 25)

(edit) Επισης...

The decision-making for the BorgWarner (née Haldex V) all-wheel-drive system’s electronically controlled multiplate clutch is now handled by the same electronic brain as the stability control, traction control, ABS, and more.
It means that all the decisions about the S3’s handling, ride, and stability are now made in one spot, from one set of data, at the same time. So the same brain that decides when to wake up the rear diff also decides how much work to give it, how much traction each tire can handle, and when grip is getting a bit iffy. It’s meant to make the car react more quickly and cohesively, and it works. Reworked differentials also play a role, with both the front and rear diffs now capable of taking 100 percent of the engine’s power and torque. That alone would give the car’s electronic brain a wider range of torque-management options. Audi doesn’t make much fuss about it, but the electrohydraulic steering programming has been changed, too.

https://www.caranddriver.com/reviews/20 ... ive-review

Noμιζω το θεμα με την παραπανω ροπη στον πισω εξωτερικο τροχο, γινεται σε πρωτο επιπεδο με την δυνατοτητα μεγαλυτερης κατανομης στον πισω αξονα -απο το σταθερο παλαιοτερα μεχρι 50%- , σε συνδυασμο με ηλεκτρονικη λειτουργια, μεσω του ESC και συγκεκριμενα με torque vectoring, δηλαδη φρεναροντας τον εκαστοτε πισω εσωτερικο...