Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
The Ace έγραψε:
red_monster έγραψε:τι σχέση έχει ο πολιτικός μηχανικός με την συναρμογή της κουζίνας και τα χρησιμοποιηθέντα υλικά ? :dizzy:

επαφή έχει μόνο αν είναι και εργολάβος...
αν και δεν μπορώ να σκεφτώ πιο βαρετό πράγμα από πολιτικό μηχανικό που ασχολείται με κουζίνες, μπάνια και τραπεζαρίες :omg:

Και όμως, μπορώ να σου πω τουλάχιστον 3 εταιρείες σχεδιασμού, μελέτης και επίβλεψης, τις οποίες έχουν πολ.μηχανικοί, και οι οποίοι κάνουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά, τόσο στο design, στην επιλογή συνεταίρων, μαγαζιών, υλικών κλπ, όσο και στην επίβλεψη και την υλοποίηση αυτών που μελέτησαν και πρότειναν. Ο πολ.μηχανικός δεν είναι μόνο για να βγάζει το τεύχος στατικών και να επιβλέπει αν δέθηκαν σωστά τα στράντζα, αν έχει μεράκι και όρεξη, μπορεί να κάνει ότι χωράει ο νους :iconcool:

να στο πω αλλιώς...ο πολιτικός μηχανικός έχει τόσο ευρύ αντικείμενο από συγκοινωνιολόγος μέχρι δομοστατικός που θεωρώ απείρως βαρετό και ανιαρό να ασχολείται με κουζίνες και συνθέσεις...

αλλά αυτό είναι η άποψη μου και ο λόγος που το γραφείο που δουλεύω έχει ακόμα έργα :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
The Ace έγραψε:
dimitrisB έγραψε:@ The Ace: Ετσι όπως τα λές έπρεπε να είναι.
Αλλά με την κρίση και προκειμένου να δοθούν τιμές "πεθαμένες", οι εργασίες αλλά και οι μετέπειτα συμπεριφορές είναι απερίγραπτες, έως ανεπίτρεπτες. Κάποιοι συνάδελφοί σας, βαριούνται πλέον ακόμα και να δουλέψουν. Βλέπεις, όταν έχεις μάθει να βγάζεις πχ: 5-10.000€ το μήνα ή 50.000-100.000€ απο τις πωλήσεις σε 1 έτος και απ΄αυτά το 50%+ μαύρα, σου ξυνίζει χοντρά να πέσεις στο "μεροκάματο".

Τέσπα. Όπως δεν μπορώ να σε-σας πείσω πως δεν υπάρχουν βλάκες-άσχετοι-παλιοχαρακτήρες στον ΕΣ , το ίδιο ισχύει με τον κλάδο της οικοδομής. Υπάρχουν βλάκες-παλιοχαρακτήρες οχι μόνο μάστορες-εργολάβοι (ΕΠΟΠ-υπαξ), αλλά και μηχανικοί-αρχιτέκτονες (αξκοι-διοικητές). Αν το ποσοστό είναι μικρό-μεγάλο, .... "η επιστήμη ερευνά" .
Τα ζήσατε (σαν στρατεύσιμοι), τα έζησα (σαν αγοραστής-πελάτης/ιδιοκτήτης), άρα όλοι μας ... δίκιο έχουμε! :oops:

Την καλημέρα μου . :)

Μα δεν διαφωνώ επ'αυτού που γράφεις, για την ακρίβεια συμφωνώ και επαυξάνω, προφανώς και δεν είμαστε (ως κλάδος) άσπιλοι και αμόλυντοι....όπως λες, για τα ποσοστά γίνεται ο ντόρος :shifty:

Μεγάλη λαμογιοφάρα οι μηχανικοί, να τα λέμε αυτά :rtfm:

:lol:
Άβαταρ μέλους
By leonp
mirage έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:
leonp έγραψε:Να ξέρεις πάντως ότι η τοποθέτηση θέλει εμπειρία και χρόνο γιατί η κουζίνα-πάγκοι-ντουλάπια είναι τετράγωνα ενώ οι τοίχοι και το πάτωμά σου ούτε ίσιο είναι ούτε έχει ορθές γωνίες.

Τι εννοείς γέροντα για το πάτωμά μου; Το έχεις δει ; :lol: Μη με πριζώνεις και πάω με το αλφάδι να τσεκάρω :lol:
Εννοειται αλφαδι και πεσιμο στα 4 για τσεκαρισμα.

Sent from Corsair's brick

Αν το πάτωμα είναι καλό, με το αλφάδι δεν θα δεις τίποτε.
Μόλις όμως βάλεις 4 μέτρα πάγκο θα δεις πόσο στραβό είναι το πάτωμα και ακόμα περισσότερο οι τοίχοι.

Το γράφω γιατί ξέρω κόσμο που πήρε κουζίνες από σουπερμάρκετ και προσπάθησαν να τις τοποθετήσουν εργάτες με τραγικά αποτελέσματα.

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#44807 Όταν λες κουζίνα από σουπερμαρκετ εννοείς φτηνιάρικη ε; οκ 4 μέτρα δεν έχω. 2,5x2x3.

http://notioanatolika.gr/index.php/news ... an-akinita :help:
Άβαταρ μέλους
By leonp
#44857 Όχι φτηνιάρικη επειδή είναι από σουπερμάρκετ αλλά επειδή την παίρνεις εσύ και βάζεις κάποιον εργάτη να την τοποθετήσει.

Η τοποθέτηση θέλει εμπειρία και άφθονο χρόνο, αρκετές δοκιμές και μικροδιορθώσεις μέχρι να μπει έτσι που να ταιριάζει καλά.
Αλλιώς βλέπεις κάτι χάσματα 2,3,5, 10 πόντους ανάμεσα στον τοίχο και τα ντουλάπια γιατί ο "μάστορας" δεν δοκίμασε πως ταιριάζουν στον χώρο πριν αρχίσει την τοποθέτηση.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#45367 Σε Leroy Merlin και ΙΚΕΑ ομολογώ πως είδα κουζίνες (στο ΙΚΕΑ και ντουλάπες) που ήταν εντυπωσιακές.
Οταν όμως αρχίζεις να ψάχνεις συναρμογή και κάποιες άλλες λεπτομέρειες, καταλαβαίνεις τη διαφορά στην ποιότητα, που αποτυπώνεται σε χρήμα συγκρίνοντας με μιά εξειδικευμένη εταιρεία, σε μιά τάξη του 20-30% φτηνότερα στις 2 πολυεθνικές.
Πάντως, λόγω μειωμένης ζήτησης, οι τιμές στις εταιρείες κουζινοντουλαπών είναι αισθητά χαμηλές πλέον και αξίζει τον κόπο να επισκεφθείς 2-3 καταστήματα , έστω και για διαμόρφωση μιάς καλύτερης αντίληψης της αγοράς, ανεξάρτητα τελικής απόφασης.

Οπωσδήποτε μεταξύ ξυλουργού και LEROY-IKEA , θα προτιμούσα την πολυεθνική.
Βέβαια, αν είσαι "χοντράνθρωπος", παντελώς απρόσεκτος και ανοιγοκλείνεις τα ντουλάπια με κλωτσίδια, ασυζητητί προτιμάται ... ο ξυλουργός. :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#45378 Αμα εχεις περιεργες διαστασεις ή θες να κανεις περιεργα πραγματα, ο ξυλουργός ειναι μονοδρομος.

Εχω συναρμολογησει κομματια κουζινων και απο τις 2 εταιριες, μακραν μπροστα η ΙΚΕΑ σε φιλικοτητα στο συναρμολογητη.

Ντουλαπες απο ΙΚΕΑ, ειδικα αν δε σε νοιαζει/δε φαινεται και βρεις απο τις ευκαιριες*, βγαινει σε τιμη που θα σου κανει ο ξυλουργος μονο αν ειναι κολλητος σου. Δε συζηταμε να πετυχεις συρομενο μηχανισμο και πορτα σε τελος εποχης. Λαχειο.

*αμα δε σε νοιαζει αν το εσωτερικο της ντουλαπας ειναι διαφορετικα χρωματα πχ σκουρο καφε η μιση και δρυς η αλλη μιση ή αν εχει γρατσουνιες καπου εσωτερικα η εξωτερικα, προσωπικα δε με απασχολησε.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
PeterPan έγραψε:Για θέρμανση με φυσικό αέριο ποιοι λέβητες θεωρούνται καλύτεροι? Τί λένε οι Vaillant? Κάτι για "συμπύκνωσης" της Vaillant είπαν στη μητέρα μου... Τί παίζει με αυτούς?

Επίσης ερώτηση: στο μπαλκόνι υπάρχει βρύση ακριβώς στο σημείο που θα τοποθετηθεί ο λέβητας, όμως ο μηχανικός λέει να τραβήξει νερό από άλλη βρύση (μπάνιο) γιατί η του μπαλκονιού μπορεί να παγώσει ( μιλούμε για Καλαμαριά, εγώ αυτό δεν το έχω ζήσει ως τώρα). :dizzy:
Επίσης αντί να βρει μόνο το σώμα που είναι στο σημείο εκείνο, θέλει να τραβήξει κ μία σωλήνα να βρει 2ο σώμα σε άλλη μεριά του σπιτιού για να κυκλοφορεί καλύτερα το νερό... Αυτό μου ακούγεται κάπως λογικό, δεν το είχα ξανακούσει βέβαια... Ήξερα μόνο για ένα σώμα...

Τελικά αποφασίσαμε να βάλουμε λέβητα vaillant συμπύκνωσης eco 28. Περαστικά κ μεταφορά κλιματιστικού + τέλος σύνδεσης στο αέριο βγήκε 2.800€ . Επιδότηση 1100€. Ας δούμε αν θα τα δούμε...

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#45778 Σε πολυκατοικία που υπάρχει εγκατάσταση καλοριφέρ με λέβητα πετρελαίου, μπορεί απλά να γίνει αντικατάσταση με λέβητα αερίου χωρίς άλλη αλλαγή ή πρέπει να αλλάξουν τα πάντα (σώματα-σωληνώσεις κλπ);
Άβαταρ μέλους
By corsair
#45780 απλα αλλαζει ο καυστηρας, τιποτα παραπανω.... Τωρα βεβαια αν βαλει ο καθενας καυστηρακι στο μπαλκονι του, εκει αλλαζει. Εκει θα εχεις μερεμετια.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#45787 +1

Να προσέξτε καλά τον εξαερισμό του λεβητοστασίου.
Το αέριο είναι πιο ελαφρύ από τον αέρα και τυχόν διαρροή πρέπει να μπορεί να διαφύγει έξω και να μην συσσωρεύεται.
Επειδή τα παράθυρα είναι συνήθως πιο χαμηλά από την οροφή, να βγάλτε τα φώτα και να τα τοποθετήσετε στους τοίχους πιο χαμηλά από το ψηλότερο σημείο των παραθύρων.

Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα φυσικού αερισμού μη βάλτε αέριο ότι και να σας λένε (μηχανικούς αερισμούς κλπ).
Με σωστό αερισμό ότι βλάβη και να πάθουν οι συσκευές του αερίου δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει κίνδυνος.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#45789 Θενκ γιου μποθ.

Και η δύσκολη ερώτηση: αν δεν έχει συνδεθεί το σπίτι στο δίκτυο του αερίου, μπορεί να αντικατασταθεί η δεξαμενή πετρελαίου με αντίστοιχο αποθηκευτικό χώρο για αέριο;
Είναι κάτι απλό ή πρέπει να έρθει ο superman να το τοποθετήσει;
Άβαταρ μέλους
By leonp
#45792 Αυτό είναι υγραέριο (LPG που καίνε τα αμάξια) και όχι φυσικό αέριο (NG).

Τα υγραέριο είναι πιο βαρύ από τον αέρα και γεμίζει υπόγεια, αποχετεύσεις κλπ.
Πρέπει να φτιάξτε έτσι το λεβητοστάσιο ώστε τυχόν διαρροή αερίου να φύγει έξω και να μη συσσωρευθεί πουθενά - σε υπόγειο ξέχασέ το.

Την δεξαμενή μπορείτε να βάλετε έξω στον ακάλυπτο χώρο και να την θάψετε για προστασία από πυρκαγιά γιατί αν σκάσει τόσο μεγάλη δεξαμενή θα καταστραφούν κτίρια.
Νομίζω όμως ότι τέτοιου είδους θέρμανση (με υγραέριο) απαγορεύεται.