Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By CPP
#45507 Γράφω τις σκέψεις μου και όπου μπορείτε ρίχνετε ιδέες.
Θέλω αυτοκίνητο με άνετη θέση οδήγησης για ψηλό οδηγό 1.93 και στα πίσω καθίσματα 2 παιδικά καθίσματα + 1 ενήλικας και να μπορούμε να ταξιδέψουμε 300χλμ.
Αν ειναι πετρέλαιο να ειναι euro5 τουλάχιστον.
Budget 40-45k.
Οροφή 3.5 λίτρα.
Και αν τύχει να είμαι μόνος μου να μπορώ έστω και λίγο να απολαύσω έστω και λίγη οδηγικη ευχαρίστηση. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις αλλα να μην ειναι και λεωφορείο.
Μπορώ να πάω Γερμανία να φέρω κάτι ή να βάλω κάποιον καλο μεσάζοντα να το κανει αυτος για μένα.
Δεν έχω αγοράσει ποτε μτχ και είμαι προκατειλημμένος αρνητικά, αλλα δεν έχω και άλλη επιλογή.
Στα μτχ το φαντάζομαι ισως σε diesel X5 ή ML320 του 10 ή κανα A6 Avant.
Τα υβριδικά μτχ σώζουν κάτι φόρους πολυτελείας αλλα πχ touareg hybrid μου ακούγεται για λεωφορείο η φάση.
Στα καινούργια το xtrail δείχνει να έχει χώρους, αλλα απο κινητήρα ψόφια.
Το tiguan λεει θα βγει σε long version αλλα απο του χρόνου.
Τα νεα ml250 που ειναι 2.1lt ειναι ακόμη πανάκριβα και μτχ.
Μπαγκαζιερα έχω ήδη.
Η κινηση στην πόλη δεν με απασχολεί.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#45511 Σιγουρα θελεις τουλάχιστον μια κατηγορια σε μέγεθος πανω από το Α4 φανταζομαι.

Yπαρχουν επιλογες σε Α6 αρκετες πιστευω.
Τελευταία επεξεργασία από GTS και 29 Νοέμ 2014, 23:20, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Άβαταρ μέλους
By criuser
#45524 Μιά και σου ρίχνω μόλις 1-2 ποντάκια στο ύψος σε καταλαβαίνω απόλυτα . Η άνετη λύση είναι το ψηλό αμάξι , αλλά έχει θεματάκια με καύσιμο και κλίσεις στην γρήγορη οδήγηση .

Την ML 350 την είχα γιά 4 χρόνια την περασμένη δεκαετία . Ωραίο αμάξι , εξαιρετικός κινητήρας , αλλά προβλήματα ποιότητας . Ανετο ταξίδι , καλό κιβώτιο , χώροι και κατανάλωση από 12,5-18 . Ο 3.0 ντήζελ σε grand cherokee από 10-11 λίτρα , ανάλογα και στην ML .

Το Χ5 καλύτερο κράτημα , το έχουν φίλοι , αλλά σκληρό γιά ταξίδι , όχι τόσο άνετο όσο η ML .
Το Α6 , εξαιρετικό αμάξι , ίσως ο καλύτερος συνδυασμός , αλλά όχι τόσο άνετο σε χώρους όσο η ML .

Aλλη επιλογή είναι το λέξους το 450 Η . Το έχει άλλος φίλος . Πολύ άνετο και δυνατό και πιό οικονομικό από τις άλλες βενζίνες , αλλά έχει μικρό πορτ-μπαγκάζ .

Νομίζω ότι κάπου εκεί είσαι .

Το βόλβο , δεν έχει τους απαιτούμενους χώρους .
Άβαταρ μέλους
By CPP
#45545 Volvo xc60 και evoque εννοείται οτι δεν χωραμε.
Διάβασα για touareg hybrid του 2011 και του 2012 και έχουν καλές κριτικές και φέρνοντας ενα από Γερμανία γλύτωσεις φόρους ταξινόμησης και πολυτελείας άρα είσαι τελική τιμή όσο κανει στην Γερμανία + τα έξοδα για το ταξίδι. Στην περιοχή των 40κ έχει πολλές επιλογές. Το Lexus 450 θα έχει μεγάλα ετήσια κόστη απο τέλη κυκλοφοριας και φόρο πολυτελείας.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
CPP έγραψε:Volvo xc60 και evoque εννοείται οτι δεν χωραμε.
Διάβασα για touareg hybrid του 2011 και του 2012 και έχουν καλές κριτικές και φέρνοντας ενα από Γερμανία γλύτωσεις φόρους ταξινόμησης και πολυτελείας άρα είσαι τελική τιμή όσο κανει στην Γερμανία + τα έξοδα για το ταξίδι. Στην περιοχή των 40κ έχει πολλές επιλογές. Το Lexus 450 θα έχει μεγάλα ετήσια κόστη απο τέλη κυκλοφοριας και φόρο πολυτελείας.

Καλή φάση το υβριδικο σε σχέση με τα οικονομικά και τους φόρους ,αν ισχύουν αυτα που γράφεις.Δε πληρώνεις επειδή είναι υβριδικο?Το lexus γιατί γράφεις οτι θα πληρώσει φορους?
Πρεπει να είναι και αρκετα γρήγορο ,μη ξεχνάμε οτι φοράει τον 3.0 TFSI με το kompressor :inlove: και 329 ίππους και άλλους 49 το ηλεκτρομοτερ. Τωρα πόσο οικονομικό θα είναι στη πραγματική ζωή δε ξέρω είναι ένα ερώτημα.
Επίσης να ξέρεις ότι δε φοράει τη καλή τετρακίνηση για off road ,αλλα τη βασική με το τόρσεν στη μέση.Mάλλον πολύ καλύτερο πάντως απο αλλα θβριδικά 4wd που δίνουν κίνηση πίσω κατευθειαν απο ηλεκτρομοτερ.
Έχουν πωληθεί μερικά στην Αμερική διαβασε γιατι έχουν και μερικά θεματάκια.
http://www.clubtouareg.com/forums/f53/t ... 83889.html
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
CPP έγραψε:Γράφω τις σκέψεις μου και όπου μπορείτε ρίχνετε ιδέες.
Θέλω αυτοκίνητο με άνετη θέση οδήγησης για ψηλό οδηγό 1.93 και στα πίσω καθίσματα 2 παιδικά καθίσματα + 1 ενήλικας και να μπορούμε να ταξιδέψουμε 300χλμ.
Budget 40-45k.
Οροφή 3.5 λίτρα.
Και αν τύχει να είμαι μόνος μου να μπορώ έστω και λίγο να απολαύσω έστω και λίγη οδηγικη ευχαρίστηση. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις αλλα να μην ειναι και λεωφορείο.
Μπορώ να πάω Γερμανία να φέρω κάτι ή να βάλω κάποιον καλο μεσάζοντα να το κανει αυτος για μένα.
Δεν έχω αγοράσει ποτε μτχ και είμαι προκατειλημμένος αρνητικά, αλλα δεν έχω και άλλη επιλογή.
Τα υβριδικά μτχ σώζουν κάτι φόρους πολυτελείας αλλα πχ touareg hybrid μου ακούγεται για λεωφορείο η φάση.
Μπαγκαζιερα έχω ήδη.

Θα σε ενδιέφερε το CX-7 του The Ace;
Άβαταρ μέλους
By mousatos
CPP έγραψε:Volvo xc60 και evoque εννοείται :hmmm: οτι δεν χωραμε.

evoque

Συνολικό μήκος 4,365mm
Ύψος 1,605mm
Μεταξόνιο 2,660mm
Πλάτος (διπλωμένοι καθρέπτες) 1,965mm
Πλάτος (ανοιχτοί καθρέπτες) 2,125mm
Όγκος χώρου φόρτωσης (λ) 550

http://www.landrover.gr/car/7/specifications
Άβαταρ μέλους
By The Ace
touring the m3 1.6 έγραψε:
CPP έγραψε:Γράφω τις σκέψεις μου και όπου μπορείτε ρίχνετε ιδέες.
Budget 40-45k.
Οροφή 3.5 λίτρα.
Μπαγκαζιερα έχω ήδη.

Θα σε ενδιέφερε το CX-7 του The Ace;

Χωρίς να θέλω να κάνω shameless plug :innocent: , το μοναδικό που δεν ικανοποιείται στο έπακρο την παραπάνω περιγραφή είναι το

...και στα πίσω καθίσματα 2 παιδικά καθίσματα + 1 ενήλικας και να μπορούμε να ταξιδέψουμε 300χλμ.

Έχω 2 isofix πίσω και έχουμε κάνει ταξίδι με ενήλικα ανάμεσα (τη γυναίκα μου) και ενήλικα μπροστά (την πεθερά μου :oops: ) για σχεδόν 250χλμ. Η γυναίκα μου είναι 1,80 και δεν χώραγε και τόσο άνετα ανάμεσα στα isofix, αλλά βγήκε μια χαρά στο τέλος του ταξιδιού. Προφανώς τα πράγματα ήταν στην μπαγκαζιέρα οροφής.

Οφείλω επίσης να σημειώσω ότι το CX7 είναι μικρότερο από X5 και Cayenne (επειδή αναφέρθηκαν και τα δύο).
Άβαταρ μέλους
By NickTG
mousatos έγραψε:
CPP έγραψε:Volvo xc60 και evoque εννοείται :hmmm: οτι δεν χωραμε.

evoque

Συνολικό μήκος 4,365mm
Ύψος 1,605mm
Μεταξόνιο 2,660mm
Πλάτος (διπλωμένοι καθρέπτες) 1,965mm
Πλάτος (ανοιχτοί καθρέπτες) 2,125mm
Όγκος χώρου φόρτωσης (λ) 550

http://www.landrover.gr/car/7/specifications

Δεν το λες και μεγάλο.
Μεγεθος κατηγορίας C είναι.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#48957 A6 allroad. Το αμάξι που πάντα λέω ότι θα είναι το επόμενο, αλλά ακόμα δεν.
Από εποχη biturbo. Δεν έχει τη "μούρη" που θα έχει ενα Χ5, η ένα range, αλλά νομίζω καλύπτει πλήρως τα κριτήρια που έθεσες.