Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By koralli
#44881 Καλησπέρα σε όλους.
Συγγενικό πρόσωπο είναι προ των πυλών της αγοράς ενος Yaris.

Το δίλημμα είναι αυτό του θέματος: Hybrid ή Diesel;

Δεδομένα: Κίνηση 80% πόλη (οχι αυστηρά αστικό περιβάλλον όμως - π.χ. αρκετή ΑΟ + Κηφισός) - 20% ταξίδι.
Ετήσια km γύρω στα 20000.

Προτεραιότητες:
1. Ασφάλεια
2. Αξιοπιστία
3. Οικονομία - χαμηλό κόστος χρησης/συντήρησης
4. Ευκολία οδήγησης

Προς το παρόν κλίνει προς το hybrid.

Ερωτήσεις:

Τα hybrid σε βάθος χρόνου περαν της δεκαετίας μπορεί να έχουν θέματα; Με φοβίζει λίγο η πολυπλοκότητα τους.

Πως ειναι στο ταξίδι/επαρχιακο σε σχέση με τo diesel; Έχει εφάμιλλη ενεργητική ασφάλεια; (Επιταχύνσεις-φρένα-κράτημα).

Ποιο θα αποδειχθει οικονομικοτερο σε βαθος χρονου 10ετιας (για τη χρηση που περιεγραψα);

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
By leonp
#45001 Αν οδηγά σβέλτα μέσα στην πόλη ώστε να καθαρίζει το φίλτρο, τότε ντίζελ.

Αν σέρνεται, τότε υβριδικό.

Δυστυχώς τα πετρελαιοκίνητα παρόλο που εμφανίζουν την μικρότερη κατανάλωση μέσα στην πόλη, έχουν πρόβλημα με τα φίλτρα αν δεν τρέχεις ποτέ.
Ίσως σε μερικά χρόνια αν βελτιωθεί η τεχνολογία τους να ταιριάζουν και για αποκλειστικά αστικές διαδρομές.

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By drdino
#45005 Φίλτρα, ψυχόμενες egr κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#45048 Κι εγώ θα έλεγα πως υβριδικό δεν αξίζει αν δεν κάνει αρκετά χλμ σε αποκλειστικά αστικό περιβάλλον. Όμως βλέπω πως στο facelift Yaris έχουν ρίξει τη βασική τιμή (15800;) και σε συνδυασμό με το αυτόματο (CVT) ίσως είναι καλή περίπτωση. Σαν αίσθηση σε σβέλτη οδήγηση το χειροκίνητο με τον ντίζελ θα είναι καλύτερο, αλλά εξαρτάται από τις προτεραιότητες του καθενός.

< μου
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#45076 Η άποψη μου ότι για αστική χρήση αλλά και επαρχιακό δίκτυο (αφού στην Ελλάδα έχουμε έντονο ανάγλυφο , υψομετρικές διαφορές και εναλλαγές ταχύτητας ) το υβριδικό με το cvt είναι μονόδρομος .
Στα + επίσης η τρομερή αξιοπιστία όχι μόνο του yaris σαν αυτοκινήτου αλλά και της υβριδικής τεχνολογίας της toyota, 10 χρόνια εγγύηση στη μπαταρία !
Εαν δεν είχα να πηγαίνω μια φορά το μήνα Θεσσαλονίκη -Αθήνα θα το είχα προτιμήσει από το diesel που έχω.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#45089 Θα πρότεινα να δεις και το νέο Jazz, το υβριδικό έχει μπαταρία λιθίου αντί NiMh του Yaris και γενικά μου φαίνεται απείρως καλύτερο σε όλα (αν και δε γνωρίζω τιμή).
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#45098 15.400Ε και 16.400Ε έχει στις 2 εκδόσεις του το Jazz.
Είχα μείνει όμως με την εντύπωση πως η εκτέλεση του υβρισικού στο Yaris είναι καλύτερη.
Δεν ισχύει? :hmmm:

Επίσης η ονομαστική κατανάλωση του Yaris είναι μικρότερη.
Άβαταρ μέλους
By koralli
MONMAN έγραψε:Η άποψη μου ότι για αστική χρήση αλλά και επαρχιακό δίκτυο (αφού στην Ελλάδα έχουμε έντονο ανάγλυφο , υψομετρικές διαφορές και εναλλαγές ταχύτητας ) το υβριδικό με το cvt είναι μονόδρομος .
Στα + επίσης η τρομερή αξιοπιστία όχι μόνο του yaris σαν αυτοκινήτου αλλά και της υβριδικής τεχνολογίας της toyota, 10 χρόνια εγγύηση στη μπαταρία !
Εαν δεν είχα να πηγαίνω μια φορά το μήνα Θεσσαλονίκη -Αθήνα θα το είχα προτιμήσει από το diesel που έχω.

Απο το diesel έχεις μεινει ευχαριστημένος; Τι καταναλωση εχεις σε μικτη χρηση;

Ξερετε αν το cvt θελει συντηρηση;

Να προσθεσω οτι η διαφορα τιμης πλεον ειναι κατω απο 1000 ευρω (υπερ του ντιζελ βεβαια).

Τo hybrid ειναι τοσο πολυ πιο αργο απο το diesel;
Άβαταρ μέλους
By iceman
#45177 Σε diesel που εχουμε κανα χρόνο είμαστε πολυ ευχαριστημένοι. Το αμάξι ειναι σπιρτατο με πολυ καλα φρένα και οδική συμπεριφορά. Εχουμε κανει και ταξίδια και εντός πόλης. Κινείται σβέλτα, εκπληκτικές ρεπριζ που σε χώνουν στο καθιςμα, εχει χώρους και καλό εξοπλισμο. Σε εθνική η μέση κατανάλωση στα 130 ειναι μεταξύ 4 και 5 λίτρων ενω εντός πόλης πιάνει και 6,5.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#45206 Επιβεβαιώνω τις τιμές για το Yaris. Επίσης επειδή είχα το απλό jazz ακριβώς πριν το Yaris, καμία σχέση σαν αμάξι σε όλα πλην των χώρων για αποσκευές κλπ. Επίσης μία φορά έχω ακούσει για αλλαγή μπαταριών εντός εγγύησης σε υβριδικό και αυτό ήταν σε jazz. Από ότι θυμάμαι στη συγκριτική δοκιμή που είχαν κάνει οι 4Τ, στο Yaris hsd ήταν πολύ ευκολότερο να πετύχεις επαναλαμβανόμενες καλές καταναλώσεις την ώρα που στο jazz hybrid ήθελε πολύ προσπάθεια. Ωστόσο το συμβατικό μοτέρ (αν βγάλεις έξω τον ηλεκτροκινητήρα) είναι ισχυρότερο, κάτι που θα φανεί κυρίως με τις μπαταρίες αποφορτισμένες. Επιλέον μόνο το Yaris μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, κάτι που συμβάλλει ιδιαίτερα στο αστικό περιβάλλον. Σε ανοιχτό δρόμο εννοείται πως το diesel είναι καλύτερο βέβαια.

< μου
Άβαταρ μέλους
By dstou
#45497 Για να κάνεις μια πιο σοβαρή σύγκριση πρέπει να αντιπαραβάλεις το υβρίδιο με το αυτόματο πετρέλαιο. Αλλιώς δεν έχει και πολύ νόημα.
Το πετρελαιοκίνητο Γιάρις είναι αρκετά θορυβώδες για τα γούστα μου, δες το πριν αποφασίζεις.
Όμως, σαν κάτοχος υβριδικού, σου λέω και το υβρίδιο έχει θορύβους. Οι οποίοι θόρυβοι είναι ασυνήθιστοι γιατί δεν υπάρχει ορισμένες φορές το γουργουρητό της μηχανής και σου ακούγονται κάπως. Δες το και αυτό αν μπορείς.
Αξιοπιστία μη φοβάσαι, και εν πάσει περιπτώσει το υβρίδιο είναι καλύτερο σε αυτό τον τομέα συνολικά.
Έχε υπόψη ότι το πετρέλαιο πωλείται 'αύριο' ευκολότερα γιατί ο κόσμος είναι διστακτικός στη νέα τεχνολογία.
Δες και το πορτμπαγκάζ μη βρεθείς προ εκπλήξεων.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#45502 Το θέμα είναι πως δεν βγαίνουν με το ίδιο κιβώτιο. Το υβριδικό έχει cvt, που μπορεί στη σβέλτη οδήγηση να το χαλάει λιγάκι αλλά σίγουρα μέσα στην πόλη δεν έχει θέμα. Το diesel έχει το mmt που δεν είναι και ότι καλύτερο. Ψιλοαργές αλλαγές, χειρότερο στην αυτόματη λειτουργία και, με βάση το ιστορικό αυτοκινήτων που το φοράνε,αμφίβολης αξιοπιστίας.
Άβαταρ μέλους
By koralli
#45509 Λοιπον μετα απο σχετικα TD σε yaris diesel και Auris hsd (το yaris hsd δεν ηταν διαθεσιμο), διαπιστωθηκε οτι το HSD ηταν απογοητευτικο. Ολα ωραια και αθορυβα οταν ειναι μονο το ηλετκρικο αλλα μολις χρειαστεις φουλ επιταχυνση δινει μαι αισθηση λες και πατιναρει συνεχεια ο συμπλεκτης ενω και ο θορυβος ηταν αρκετα εντονος.
Δεν ξερω ποσο διαφορετικο ειναι το yaris hsd βεβαια...

Αυτο ομως που προστεθηκε στην εξισωση ηταν το...auris (διοτι εδωσε καλυτερη αισθηση στο δρομο απο το yaris) σε diesel εκδοση με χειροτερο εξοπλισμο (life αντι active) που βγαινει περιπου οσο το yaris active plus.

Τα 150 περιπου kg παραπανω βαρους το κανουν πολυ πιο αργο απο το yaris diesel; Στην οδικη συμπεριφορα τι λετε; By default το auris θα ειναι καλυτερο (μικρομεσαιο γαρ);
Άβαταρ μέλους
By iceman
#45581 Βασικά ειναι θεμα χωρων και όγκου. Άλλη κατηγορία το Yaris άλλη το auris. Μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Ως μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκινητο ειναι λογικό να δώσει άλλη αίσθηση στο δρόμο. Ο 1,4 diesel εχει ηδη αρκετή ροπή και κινει πολυ καλα το Yaris. Τα 150 κιλά διάφορα δεν θα αλλοιώσουν πολυ τις επιδόσεις.