- 16 Νοέμ 2017, 15:43
Αποκαλύπτοντας την ηλικία μου, δηλώνω ότι το 1985 ήμουν και εγώ εκεί. Ήθελα να το πω πιο πριν, αλλά λέω άστο, εδώ έχει και ανήλικα, που να τους πω για τόσο παλιά.
Θυμάμαι ακριβώς ότι με την αναγγελία του θέματος έγινε σούσουρο στην τάξη, πολλοί ρώταγαν τι πάει να πει αρωγή, οι επιβλέποντες φώναζαν ήσυχία, μη μιλάτε' κ.α.
Εγώ ήξερα, ο πατέρας μου ήταν ασφαλισμένος στο Ταμείο Αρωγής

και άκουγα συνέχεια τη λέξη, τον είχα ρωτήσει μικρότερος : τι πάει να πει αρωγή ρε πατέρα?
Το ευδοκίμηση δεν είχε προκαλέσει τόσο ντόρο, όλοι λέγαμε μικροί ότι π.χ. στην Ελλάδα ευδοκιμούν οι ελιές, τα εσπεριδοειδή, κ.α., αλλά όλο και κάποιοι θα υπήρχαν που δεν θα το έπιασαν.
Τεσπά, μετά από κανά νευρικό 5λεπτο ήρθε ασθμαίνουσα η διευθύντρια του λυκείου. Έμπαινε από τάξη σε τάξη και έδινε τους ορισμούς της αρωγής και της ευδοκίμησης, οι οποίοι είχαν δοθεί από την επιτροπή εξετάσεων επιγραμματικά και διευκρινιστικά όταν έμαθαν ότι άμα τη αναγνώσει του θέματος είχε γίνει παναλλαδικώς της αρκούδας το ανάγνωσμα.
Τα πορνοκάναλα (ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 μόνο τότε), το πέρασαν ολίγον ντούκου, ο ντόρος έγινε στις εφημερίδες και στα πηγαδάκια έξω από τα εξεταστικά κέντρα.
Οι δύο αυτές λέξεις έγιναν σουξέ για χρόνια, λέγαμε π.χ. εγώ έδωσα επί αρωγής, κ.α. Φορ δε χίστορυ, εγώ πήρα 15 στην έκθεση τελικώς. Ahh, those were the days...
Τώρα που το σκέφτομαι, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράματα αν γινόταν τώρα κάτι τέτοιο, θα είχαμε κανάλια, ράδια, βλογκ, ίνσταγκραμς, τουίτς, ντρόουνς, παράθυρα και δε συμαζεύεται.