Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#454237 Εχθές είχα κάτσει να δω τι κάνει ο μεγάλος στα μαθηματικά
Εφαγα σκαλωμα γιατι έπρεπε νακανει κάτι πράξεις και να γράψει το strategy πως βρήκε το αποτέλεσμα .
Λοιπόν εφαγα κόλλημα.... τα πήρα με τις μ@λ@κιες που κάνουν στον σχόλιο και μου χάλασε το βράδυ ...
Σήμερα έκατσα και το μελέτησα ,μιας και είχαμε ενα1on1 προγραμματισμένο με την δασκάλα του .... λοιπόν αυτόν το σύστημα λέγεται mental maths και ειναι κάπως διαφορετικό απο τα κλασσικά που ήξερα εγώ ... το κατάλαβα και ένιωσα λίγο άσχημα γιατι γκρίνιαζα όλο το βράδυ και στηγυναικα μου (και οτι αυτα δεν ειναι μαθηματικά και. Ειναι άρπα κολα κτλ ) . Δεν έχουνε και ενα βιβλίο ρε παιδί μου να διαβάσεις να δεις παραδείγματα , τα έχουνε μόνο μέσα στην τάξη σε μεγάλα Α3 που τα κολλάνε στους τοίχους.... είπε η δασκάλα θαμου τα στείλει email αφού θέλω να τα εχω.
Δεν μπορώ να τα συνηθίσω αυτα τα συστήματά , μου δοκιμάζουν συνεχώς τα όρια μου ,πόσο openminded μπορώ ναειμαι σε μια τόσο διαφορετική προσέγγιση σε κάτι που θεωρώ οτι το ξέρω καλά
Άβαταρ μέλους
By dimik
#454241 Μου θύμισες μια μαθηματικό μου στην πρώτη γυμνασίου που έλεγε στους γονείς μου ότι δεν συμμετέχω στο μάθημα, γράφω καλά στα διαγωνίσματα αλλά το σημαντικότερο είναι ότι όταν μας βάζει ασκήσεις στην τάξη περνάει από πάνω μου και βλέπει την λογική με την οποία σκέφτομαι.

Καλή της ώρα όπου και να είναι, ήταν η μοναδική που έκανε τα μαθηματικά να μου αρέσουν.

Από ότι καταλαβαίνω αυτό έχει σημασία και για τους Αυστριακούς και το βρίσκω απόλυτα σωστό, σημασία δεν έχει το αποτέλεσμα και οι πράξεις αλλά πως οδηγηθηκες εκεί.

< >
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#454242 Η ιστορία έχει δείξει ότι αντίστοιχα συστήματά λειτουργούν καλύτερα από τα παπαγαλιστικα εγχώρια

Μαθηματικά 3της λυκείου για παπαγάλους πανελληνίων :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By dimik
#454659 Πως δεν μαθαίνουμε, μαθαίνουμε όλα τα θεωρήματα κλπ παπαγαλια και μετά λύνουμε χιλιάδες ασκήσεις ώστε να φτάσουμε στο σημείο να αναγνωριζουμε την λύση από την εκφώνηση. Όλα αυτά για να γράψουμε καλά στις πανελλήνιες στις οποίες αν πέσει καμία άσκηση συνδιαστικη τραβάμε τα μαλλιά μας και βγαίνουμε στα κανάλια για τα "εκτός ύλης" θέματα.

Μετά πάμε στην Γ βαθμια και τραβάμε ακόμα περισσότερο τα μαλλιά μας ενώ οι καθηγητές μας λένε ότι δεν μας δίδαξαν ότι έπρεπε στο Λύκειο. Παράνοια...

< >
Άβαταρ μέλους
By Zorz
dimik έγραψε:Πως δεν μαθαίνουμε, μαθαίνουμε όλα τα θεωρήματα κλπ παπαγαλια και μετά λύνουμε χιλιάδες ασκήσεις ώστε να φτάσουμε στο σημείο να αναγνωριζουμε την λύση από την εκφώνηση. Όλα αυτά για να γράψουμε καλά στις πανελλήνιες στις οποίες αν πέσει καμία άσκηση συνδιαστικη τραβάμε τα μαλλιά μας και βγαίνουμε στα κανάλια για τα "εκτός ύλης" θέματα.

Εικόνα

Το γνωστικό επίπεδο δεν είναι καθόλου κακό. Εγώ που είμαι από τη 1η χρονιά της φουρνιάς Αρσένη, θυμάμαι ότι κάναμε διαφορικό λογισμό, στατιστική, ακόμα και άλγεβρα Boole. Το πρόβλημα είναι -όπως λες- ότι το σύστημα απλά σε προετοιμάζει να γράψεις καλά στις πανελλήνιες.

ΥΓ: Πανελλήνιες με ΠΑΣΟΚ vs πανελλήνιες με ΣΥΡΙΖΑ. :lol:

Άβαταρ μέλους
By red_monster
dimik έγραψε:Πως δεν μαθαίνουμε, μαθαίνουμε όλα τα θεωρήματα κλπ παπαγαλια και μετά λύνουμε χιλιάδες ασκήσεις ώστε να φτάσουμε στο σημείο να αναγνωριζουμε την λύση από την εκφώνηση. Όλα αυτά για να γράψουμε καλά στις πανελλήνιες στις οποίες αν πέσει καμία άσκηση συνδιαστικη τραβάμε τα μαλλιά μας και βγαίνουμε στα κανάλια για τα "εκτός ύλης" θέματα.

< >

Γλαφυρή και 100% ρεαλιστική αποτύπωση της πραγματικότητας
Στο τέλος, αυτό που σου μένει είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτά που έχεις διδαχθεί. Και αυτό ανάθεμα αν έχεις συνειδητοποιήσει την πρακτική εφαρμογή του
Άβαταρ μέλους
By dimik
Zorz έγραψε:

Εικόνα

Το γνωστικό επίπεδο δεν είναι καθόλου κακό. Εγώ που είμαι από τη 1η χρονιά της φουρνιάς Αρσένη, θυμάμαι ότι κάναμε διαφορικό λογισμό, στατιστική, ακόμα και άλγεβρα Boole. Το πρόβλημα είναι -όπως λες- ότι το σύστημα απλά σε προετοιμάζει να γράψεις καλά στις πανελλήνιες.

1η γεννιά Αρσένη κι εγώ και ήταν εκτός ύλης τα ολοκληρώματα στην Γ' λυκείου αν θυμάμαι καλά :thumbsdown:
Άντε μετά να κάνεις μαθηματική Ανάλυση στην σχολή :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By dimik
red_monster έγραψε:Τα ολοκληρώματα είναι επιπέδου πρόσθεση για διαφορικό. Πως είναι δυνατόν να ήταν εκτός? :hmmm:

Έδωσα 2 φορές πανελλήνιες, την 1 από τις 2 ήταν εκτός και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ήταν την πρώτη το 2000.
Πίνακες, μιγαδικούς, παραγώγους και thats it.

βρήκα τα θέματα :help:

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By gianik
#454747 @Διμικ
τι να μας πεις κ εσύ....
Μαθηματικά Α΄Δέσμης , σωτήριον έτος 1994.... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimik
gianik έγραψε:@Διμικ