- 29 Νοέμ 2014, 19:59
Λέω να γράψω μια περιγραφή για τη συμβίωση με την is , αν και ελάχιστους θα ενδιαφέρει ένα αυτοκίνητο τόσο παλαιό
Θα ξεκινήσω διαφορετικά, θυμίζοντας σε κάποιους και ενημερώνοντας άλλους , ότι μέχρι προ 3ετίας κατείχα μια γνήσια 318 ti E36, μια Compact δηλαδή, με τον κινητήρα 1.9 Μ44 των facelift E36is. H τωρινή έχει τον 1.8 Μ42
Ξεκινώ με την υπενθύμιση, μόνο τω λόγω να τονίσω ότι τα 2 αυτοκίνητα καμμία σχέση!
Προσωπικά εξεπλάγην πάρα πολύ από τις διαφορές τους στο δρόμο, παρά από τις ομοιότητες. Και τί εννοώ?
Δεν είναι μόνο η σημαντικά χαμηλότερη θέση οδήγησης της Coupe , πράγμα αναμενόμενο, αλλά ο τρόπος που στρίβουν είναι διαφορετικός.
Η is είναι πάρα πολύ ισορροπημένο αυτοκίνητο με εξαιρετικό πίσω μέρος , το οποίο κολακεύει(?) και το εμπρός. Δηλαδή, αυτή την τάση των Ε36 για αρχική υποστροφή, αυτή η Κουπέ την έχει ελαχιστοποιημένη, τη στιγμή που στην ti χωρίς μπλοκέ ήταν εμφανής πολύ ευκολότερα.
Από εκεί και πέρα, πίσω η ti υπέρστρεφε πολύ ευκολότερα και μαζευόταν δυσκολότερα.
Τούτο είναι εύκολο αυτοκίνητο, αλλά δεν έχει την διακεδαστικότητα μιας ti Compact E36, είναι ουσιαστικότερα στημένο, θέλει άλογα , και σε παρακαλάει για ανοιχτές καμπές, ενώ δεν γκρινιάζει στις κλειστές.
Ίσως να έχω γεράσει και ψυχολογικά από το 2005, οπότε και πρωτοπήρα την ti, και πλέον να νομίζω ότι πιέζω, ενώ σε σχέση με το παρελθόν είμαι αστείος, δεν ξέρω, μού φαίνεται πολύ διαφορετική στο δρόμο , πιο ακριβής μπροστά, και δεν μπορώ να το εξηγήσω παρά μόνο αν δεχθώ ότι οδηγώ σαφώς αργότερα πλέον.
Από πλευράς κινητήρων, χωρίς πολλά-πολλά , Μ44>Μ42 , αν δεν έχεις σκοπό τις μετατροπές.
Θα επανέλθω ξανά κάποια στιγμή, αν έχω κάποια διαφορετική παρατήρηση