Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Κίκιζας . έγραψε:
dimviii έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Καλά ρε Ντιμ, δε θα σχολιάσεις τίποτα για το test drive;
Επίσης, έχεις φίλους με Πλειάδες;

τι να σχολιασω ρε Σαμπα,τα ειπε ο Νικος.
Τον κανω παρεα,γιατι εκτος από το Σουμπαρου,εχει μια 997 s με κεραμικα,chrono,ένα ΕΒΟ 6 αγωνιστικο,ενα westfield με μοτερ από cbr 900 rr.
περασαν από τα χερια του και 8αρι σαν το δικο μου,9αρι, 2 διαφορετικα μανιουαλ Χαρια,και Μακινεν.
Φυσικα δεν μπορει ουτε αυτος να ξερει τοσα πολλα σαν το Γρηγορη και τους δημοσιογράφους.

To oτι στην συλλογη του μεταξυ αλλων εχει και γρηγορο "σκαραβαιο" :lol: δεν λεει τιποτα φυσικα... :whistlink:

Αυτο που εχει σημασια ειναι να τρολλαρουμε τον Γρηγορη, επειδη δεν συμφωνει με τα οπαδικα λεγομενα σου... :thumbsup:

δεν διαφερει η γνωμη του από την δικια μου Γρηγορη.Και η γνωμη του εχει στοιχειοθετηθει από δοκιμες στους ιδιους δρομους με μενα,με τον αδελφο του,με τον εαυτο του με παρα πολλα διαφορετικα αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
dimviii έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:
dimviii έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Καλά ρε Ντιμ, δε θα σχολιάσεις τίποτα για το test drive;
Επίσης, έχεις φίλους με Πλειάδες;

τι να σχολιασω ρε Σαμπα,τα ειπε ο Νικος.
Τον κανω παρεα,γιατι εκτος από το Σουμπαρου,εχει μια 997 s με κεραμικα,chrono,ένα ΕΒΟ 6 αγωνιστικο,ενα westfield με μοτερ από cbr 900 rr.
περασαν από τα χερια του και 8αρι σαν το δικο μου,9αρι, 2 διαφορετικα μανιουαλ Χαρια,και Μακινεν.
Φυσικα δεν μπορει ουτε αυτος να ξερει τοσα πολλα σαν το Γρηγορη και τους δημοσιογράφους.

To oτι στην συλλογη του μεταξυ αλλων εχει και γρηγορο "σκαραβαιο" :lol: δεν λεει τιποτα φυσικα... :whistlink:

Αυτο που εχει σημασια ειναι να τρολλαρουμε τον Γρηγορη, επειδη δεν συμφωνει με τα οπαδικα λεγομενα σου... :thumbsup:

δεν διαφερει η γνωμη του από την δικια μου Γρηγορη.Και η γνωμη του εχει στοιχειοθετηθει από δοκιμες στους ιδιους δρομους με μενα,με τον αδελφο του,με τον εαυτο του με παρα πολλα διαφορετικα αυτοκίνητα.

Αν δεν διαφερει η γνωμη του απο την δικια σου, τοτε γιατι δεν το εχει ξεφορτωθει, γιατι δεν το εχει πεταξει απο τον γκρεμο πχ? Γιατι αυτου του επιπεδου εχεις δειξει οτι ειναι η δικη σου γνωμη τουλαχιστον για τους "γρηγορους σκαραβαιους"...
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#453044 Seat Arona 1.0 cc.
Test drive στην έκθεση αυτοκινήτου.
Ωραίο εσωτερικό, όλα γνώριμα από τα υπόλοιπα του group Vag.
Εργονομία αρκετά καλή.
Κινητήρας οριακος και θέλει να είναι πάνω 2.000 σ.α.λ για να τραβήξει. Ειδάλλως δεεεεν. Έχει όμως πολύ ωραίο ήχο, πορωτικο!
Οδηγικά δεν ξετρελάθηκα ωστόσο και στεναχωρέθηκα. Όχι ότι δεν κράταγε αλλά δεν είχε την σπορ συμπεριφορά του Ateca. Το τιμόνι αρκετά ελαφρύ ακόμα σε υψηλές ταχύτητες.
Τα full led εμπρός φώτα εντυπωσιακα και ερωτευσιμα.
Φανταστική οθόνη infotainment. Σα να χειρίζομαι το κινητό μου!
Θα θελα να οδηγήσω το FR μήπως έχει άλλο setup. Ειδάλλως μιεχ.

Kia Stonic 1.6 diesel.

Εσωτερικο ωραίο αλλά όχι τόσο σύγχρονο όσο του Arona. Ίσως να έφταιγε και το γεγονός ότι το όχημα ήταν η βασική έκδοση η Uptown.
Εκει που έμεινα έκπληκτος ήταν στο πόσο καλή οδική συμπεριφορά είχε.
Πολύ ωραία αίσθηση τιμονιού, και κράτημα που εμπνέει εμπιστοσύνη. Το χάρηκα περισσότερο οδηγικά σε σχέση με το Seat. Μεχρι και η :inlove: κατάλαβε ότι το Arona είχε μεγαλύτερες τάσεις πλεύσης σε σχέση με το Arona. Και ήταν και σπιρτόζο.
Το αγόραζα άνετα.

Λοιπόν για να έχετε μια εικόνα τι έχει για test drive

Σχεδόν όλη τη γκάμα της Ρενω (Twingo, Clio dci, Megane, Captur, Kadjar)
Nissan exei νέο Qashqai και Micra.
Hyundai έχει i10,i20,i30 Tuscon.
Kia Stonic και πετρέλαιο και βενζίνη.
Vw Polo και Amarok!
Seat Ibiza, Leon και Arona.
Αυτά.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
Cosmonaut21 έγραψε:T-Roc δεν έχουν διαθέσιμο;
Όχι, δε νομίζω να χει εισαχθεί ακόμα επίσημα!

< Note >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#453114 Απο Γενάρη η εισαγωγή. Έλεγαν μπας και προλάβουν και φέρουν κανα κομμάτι για την έκθεση αλλά προφανώς δεν.
Το arona το είχα δει τις προάλλες στον δρόμο και μου άρεσε. Το έχω υπ' όψιν μου για την έκθεση.
Γενικά πάντως θεωρώ πως τα Β-SUV είναι το μέλλον της αγοράς κατα μια "λογική" συνέχεια που τα Β κυριαρχούν αυτή την στιγμή. Για Ελλάδα μιλάω βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#453484 Το arona που οδήγησε ο Γιώργος στην έκθεση.
Προσωπικά το βρήκα αρκετά ευχάριστο. Πρώτη φορά επαφή με τον 1000Τ του γκρουπ και ομολογώ πως έμεινα έκπληκτος. Δεν νομίζω πως ήταν τόσο ψόφιο χαμηλά όπως ειπώθηκε, σίγουρα μετά τις 1700 όμως έδινε καλά. 20 κιλά ροπής δεν τα λες και λίγα για σχετικά ελαφρύ αμάξωμα. Κλασικά τιμόνι ελαφρύ, λεβιές βούτυρο, φρένα πολύ καλά σε αίσθηση(νταξ δεν έκανα και φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης). Πάτημα όμορφο και καλός έλεγχος του αμαξώματος. Δεν νομίζω πως κάποιος δυνητικός αγοραστής αυτής της κατηγορίας να ζητά κάτι παραπάνω. Χώροι μπροστά άνετοι, πίσω μετρημένοι μεν αποδεκτοί δε. Ένα μπουγιόζικο Ibiza είναι εξάλλου που κερδίζει λίγο χώρο παραπάνω χάρη στην διάταξη των καθισμάτων.
Τα μπλιμπλίκια όπως τα είπε ο προλαλήσας. Ωραία οθόνη και πλούσιος εξοπλισμός, το συγκεκριμένο ήταν το xcellence ή όπως λέγεται με 18.500, αν και απ΄ ότι έριξα μια πρόχειρη ματιά και με την φθηνότερη style είσαι καλυμμένος. Περί ορέξεως βέβαια.

Α και τελικά το vw T-ROC υπήρχε στην έκθεση. Που το είχες το μυαλό σου Γιωργάκη? Μήπως στο Leon Cupra απέναντι? :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
edmond έγραψε:
Α και τελικά το vw T-ROC υπήρχε στην έκθεση. Που το είχες το μυαλό σου Γιωργάκη? Μήπως στο Leon Cupra απέναντι? :shifty:

Εννοούσα δεν υπήρχε η δυνατότητα test drive!

< Note >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#454055 BMW 520i F11 Touring M-Pack 184hp

Τον τελευταίο καιρό έχω κάνει κάμποσες βόλτες με το συγκεκριμένο. Αρκετά σπάνιο αμάξι με περιορισμένο ενδιαφέρον για τη χώρα μας αλλά φαντάζομαι στην υπόλοιπη Ευρώπη θα ήταν best seller.

Κινητήρας
Απογοήτευση. Καμία σχέση με τον αντίστοιχο 2λτ με τα 252hp. Κούφιος χαμηλά, με υπερβολικά γραμμική λειτουργία που πραγματικά δε θυμίζει σε τίποτα σύγχρονο ροπάτο τούρμπο. Θέλει στροφάρισμα και να είναι σε sport mode για να αποδώσει ικανοποιητικά. Ξεκάθαρα χάνει από τον tfsi 211hp ενώ και ο 2λτ diesel της BMW με τα 184hp, κινεί πολύ πιο ευχάριστα μία παρόμοια καρότσα όπως το Χ3.

Τιμόνι-Ανάρτηση

Τα highlight του αυτοκινήτου. Εξαιρετικό τιμόνι (M τιμόνι το συγκεκριμένο με πολύ ωραίο grip), άμεσο, με μπόλικη πληροφόρηση και με το χαρακτηριστικό βάρος πισωκίνητου αυτοκινήτου. Χαντακώνεται μόνο από τα σχετικά καινούρια 245 Efficient Grip σε 18αρα ζάντα. Η δε ανάρτηση είναι όνειρο. Καταπίνει τα πάντα, όντας αρκούντως άνετο αλλά και με πολύ περιορισμένες κλίσεις. Φοβερή ποιότητα λειτουργίας.

Φρένα

Άλλη μία απογοήτευση. Μηδενικό bite, τεράστια διαδρομή στο πεντάλ και τελικά ανασφάλεια για το αν θα σταματήσεις στην ώρα σου. Δε γνωρίζω ποια είναι η κατάσταση τους αλλά το αμάξι έχει 48Κ χλμ. Δεν φοράει Μ φρένα αλλά απλά μονοπίστονα, αεριζόμενα μπρος-πίσω σε αρκετά μεγάλες διαστάσεις.

Κιβώτιο

Κι εδώ τα χαλάμε. Εντελώς λαστιχένια αίσθηση, κανένα μηχανικό feel και εν τέλει καμία προδιάθεση για γρήγορες αλλαγές. Θα μου πείτε who cares, για νεκροφόρα μιλάμε που πουλάει manual 10% και αν?. Μιλάμε για BMW νεκροφόρα όμως και μάλιστα με M-Pack με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης για άλλη μια φορά έκανε την εμφάνισή του το εκνευριστικό τρέμουλο του λεβιέ που από το Χ3 νόμιζα ότι είναι προνόμιο μόνο του diesel. Τι φάση? Μιλάμε για πάρκινσον ο λεβιές! :hmmm:

Ποιότητα Εσωτερικού-Χώροι-Ανέσεις-Εξοπλισμός

Κανένα παράπονο από το εσωτερικό. Ως όφειλε, είναι άνετα δύο κλάσεις πάνω από την πολύ μέτρια F30. Πολύ ωραία τα Μ καθίσματα, άνετα και υποστηρικτικά, ωραία θέση οδήγησης και γενικά καλή εργονομία. Το i-drive είναι ίσως το πιο εύκολο infotainment στη χρήση και το οικειοποιείσαι εντός 10λέπτου το πολύ. Ο συνδυασμός κάμερες-αισθητήρες ολούθε κάνουν απλά παιχνίδι την κίνηση της μαούνας σε περιριοσμένους χώρους και προστατεύουν ακόμα και τον πιο αδαή. Βέβαια το συγκεκριμένο είναι παντού φαγωμένο όπως κάθε εταιρικό που σέβεται τον εαυτό του.

Overall

Ένα αυτοκίνητο που μάλλον θα καλύψει πλήρως κάποιον που θα το χρησιμοποιήσει ως ανθρωπομεταφορέα. Ο πιο ψαγμένος που θα βάλει m-pack, 2-3 καλά options κτλ, μάλλον θα απογοητευθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών ως προς το πιο σπορ και οδηγοκεντρικό του segment του.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Deleted User 1 έγραψε:Σε καμία περίπτωση δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών ως προς το πιο σπορ και οδηγοκεντρικό του segment του.

Εδώ και χρόνια είναι πίσω από τις αντίστοιχες Maserati και Jaguar.
Άβαταρ μέλους
By alexm
REALZEUS έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Σε καμία περίπτωση δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών ως προς το πιο σπορ και οδηγοκεντρικό του segment του.

Εδώ και χρόνια είναι πίσω από τις αντίστοιχες Maserati και Jaguar.
Ποια μαζερατι? Την γκιμπλι? Ούτε καν ομως...

< >
Άβαταρ μέλους
By alexm
REALZEUS έγραψε:Ναι την Ghibli. Πολύ άνετα όμως!!!
Απο τη μικρη μου εμπειρία με το συγκεκριμένο αμαξι, θεωρω οτι ειναι οτι χειρότερο στην κατηγορία του.

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#454135 μα σοβαρα μιλαμε για 520 με 185 αλογα?? να εχει σπορ χαρακτηρα?? ποσα κιλα ζυγιζει ειπαμε?? :lol: