Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#449613 Εγώ πήρα ελληνική από ... eshop! Μου ήρθε με μεταφορική. Επειδή ακριβώς θα την έχω για καιρό και για να έχω ανταλλακτικά. Πήρα τηλ και στην εταιρία που τις φτιάχνει πρώτα :)
Άβαταρ μέλους
By glf
#449662 Δεναξας - denax είναι η εταιρία.

Αυτή
https://www.toolplanet.gr/index.php?rou ... ct_id=4051

Πρεπει να την πηρα απο αυτο το eshop

Και λέει 1/4 του σακου, αρα εννοει του 50κιλου. Εγω βαζω μισο 25αρι :)
Άβαταρ μέλους
By otso
#449752 Σιγουρα δεν ειναι η επαγγελματικη με τον μειωτηρα αλλά ειναι πολυ καλη , εγω δεν ηθελα να δωσω τοσα λεφτα και πηρα αυτη https://www.skroutz.gr/s/11826336/Borma ... 10821.html.
Άβαταρ μέλους
By otso
#449766 Εχω ενα σωρο αμμο ποταμισια πλυμενη κοκκομετριας 0-3 mm και ηθελα να την χρησιμοποιησω παντου ,αρχικα σε σοβα .
Οι αλβανοι μαστοροι εβαλαν τα γελια οτι δεν κανει για σοβα , και οτι για σοβα μονο νταμαρισια και οτι αυτη ειναι χοντρη και με τις συστοδιαστολες σκαει τον σοβα , το ιδιο ισχυριζεται και ο seismik (βεβαια παλια την χρησιμοποιουσαν και δεν εχω δει προβλημα) .
Η επομενη ερωτηση , μπορω να την χρησιμοποιησω για λασπη χτισιματος ; η για οπλισμενο σκυροδεμα οπως σεναζια δοκαρακια σε μαντρα;

Πηρα τηλ στην ΙSOMAT να τους ρωτησω αν μπορω να χρησιμοποιησω ενα στεγανωτικο μαζας που εχω 5 χρονων για να κανω αδιαβροχο το τσιμεντο και εκαναν σαν παλαβοι , μονο 2χρονια αν και μου ελεγαν οτι δεν χρειαζεται και οτι μονο με το γαλακτωμα to adiplast to πετυχαινουμε . Τωρα τι να τους πω , οσες φορες εχω φτιαξει με το γαλακτωμα και το καταβρεχω μια χαρα το βλεπω να το πινει το νερο.

glf τι να την κανω την αμμο; να την σκορπισω στον κηπο;
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#449775 otso μην παίζεις με τις λήξεις, μπορεί να το πίνει γιατί είναι υγρό αλλά τη δουλειά που πρέπει δε θα την κάνει.
Επειδή είναι υγρό δεν το καταλαβαίνεις αλλά στα ληγμένα επισκευαστικά κονιάματα το βλέπεις πολύ καθαρά, στοκάρεις τοίχο και την επόμενη μέρα το τρίβεις με το χέρι και φεύγει.
Άβαταρ μέλους
By otso
#449782
Red Garland έγραψε:otso μην παίζεις με τις λήξεις, μπορεί να το πίνει γιατί είναι υγρό αλλά τη δουλειά που πρέπει δε θα την κάνει.
Επειδή είναι υγρό δεν το καταλαβαίνεις αλλά στα ληγμένα επισκευαστικά κονιάματα το βλέπεις πολύ καθαρά, στοκάρεις τοίχο και την επόμενη μέρα το τρίβεις με το χέρι και φεύγει.


Μαλλον δεν εκφραστικα καλα . Εχω φτιαξει στο παρελθον τσιμεντο με οχι ληγμενα , και με γαλακτωμα σκετο και με στεγανωτικο μαζας και με συνδυασμο των δυο (το ριχνουμε στην φαση του ανακατεματος) . ΑΡΓΟΤΕΡΑ οταν το καταβρεχα δεν εβλεπα το νερο να κυλαει , αυτο εννοω , οτι μια χαρα το ρουφαγε το νερο , και δεν εκανε την δουλεια που το ηθελα , δηλ να μην ρουφαει νερο ωστε να ρηγματωσει με τον παγο .
Προφανως δεν θα χρησιμοποιησω ληγμενα .
πηρα προσφατα μια κολλα που κολλα τα παντα σε 3 δευτ ,σε φυσιγγα για πιστολι σιλικονης για να την χρησιμοποιησω σε πετρα . την ειχα χρησιμοποιησει παλιοτερα με αριστα αποτελεσματα την ανοιγω βαζω και δεν κολλαγε οχι σε 3 αλλα ουτε σε ενα εκατομμυριο δευτερολεπτα . ειχε ημερομηνια του 16 επανω χωρις να διευκρινιζει κατι . ο πωλητης ορκιζοταν οτι ειναι ημερομηνια παραγωγης και μου εδειχνε ολες οσες ειχε που ειχαν αυτη την ημερομηνια . εστειλα εμειλ στο εργοστασιο στην σλοβακια να διευκρινησει , αλλα με εγραψαν . πιστευω οτι ηταν ημερομηνια λήξης και οτι ουτε ο πωλητης το γνωριζε.
Άβαταρ μέλους
By glf
#449855 otso, για ποταμίσια δεν ξέρω, είμαι τύπος που προτιμώ έτοιμα χαρμάνια για κάθε δουλειά.
Ποταμίσια θα ρίξω μόνο για τα κενά στους κυβόλιθους. Το στρώσιμο του υπόβαθρου γίνεται με άμμο σπαστήρος.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#449997 Οτσο κατά 99% είναι ημερομηνια παραγωγης. Η ληξη είναι 1 ετος μετα,και καποιες 1,5 ετος μετα για κολλες σε φύσιγγες.
Άβαταρ μέλους
By otso
#450236
glf έγραψε:otso, για ποταμίσια δεν ξέρω, είμαι τύπος που προτιμώ έτοιμα χαρμάνια για κάθε δουλειά.
Ποταμίσια θα ρίξω μόνο για τα κενά στους κυβόλιθους. Το στρώσιμο του υπόβαθρου γίνεται με άμμο σπαστήρος.


και πολυ καλα κανεις . εγω την πηρα τσαμπα επειδη δουλευει φιλος εκει με δικο μου μεταφορικο μεσο , θεωρησα οτι επειδη κανει τριπλασια τιμη απ την νταμαρισια θα ειναι και καλυτερη , αλλα μαλλον θα ειναι για παιδικες χαρες .

dimviii έγραψε:Οτσο κατά 99% είναι ημερομηνια παραγωγης. Η ληξη είναι 1 ετος μετα,και καποιες 1,5 ετος μετα για κολλες σε φύσιγγες.


dim μπορει να ειναι ετσι αλλα το θεμα ειναι οτι δεν κολλαει . Τωρα βεβαια και ληγμενη θα επρεπε να κολλαγε ισως οχι τοσο δυνατα , τι να πω.
Άβαταρ μέλους
By skous
#451198 Τι προτείνετε για να αυξηθεί η "ιδιωτικότητα" σε μεγάλη τζαμαρία σε γραφείο;

Οι κλασσικές περσίδες πιστεύω κόβουν πολύ φώς.

Μεμβράνες φιμέ θα δούλευαν; Θα έκοβαν πολύ φώς;
Εναλλακτικά μεμβράνες στυλ αμμοβολή;

Κάτι άλλο;
Ζητούμενο είναι οι απέξω να μην μπορούν να δούν μέσα, αλλά να μην κόβεται και το φώς.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#451225 Η πλυμένη ποταμίσια έχει συγκεκριμένη χρήση. Αν πας να την βάλεις όπου να'ναι γιατί την βρήκες τσάμπα (η άμμος μπετού είναι στα 6,3e/t και η ποταμίσια στα 3πλάσια.... αστείο κόστος) δεν σου φταίει το υλικό.