Deleted User 1 έγραψε:Δε συμφέρει! Άμα μπω εκεί μέσα μπορεί να ψωνίσω και τίποτα.
Ο Καλογηρου ξανανοιξε?
*Καργα οφτοπικ
- δεν βρήκα ένα δημοσιογράφο/blogger/vlogger/ευαγγελιστή/ειδήμονα/insider/αισθαντή που να την κράξει εφ' όλης της ύλης όπως έτρωγαν κράξιμο οι παλιότερες Alfa.
Δεν έχω δει video με την τσουρόγρια τον Τιφ.
- μου κάνει εντύπωση που οι περισσότεροι εξ' αυτών την τοποθετούν δίπλα σε Macan και F-Pace όσον αφορά τη σπορ οδήγηση
Και ένα τρίτο bonus: τεράστιο κρίμα που μια γενιά πολύ όμορφων και ποιοτικών μοντέλων (159-Brera) θάφτηκε κυριολεκτικά και μεταφορικά από το βάρος των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.
Ολοκληρωμένη πρόταση η Stelvio για κάποιον που δεν έχει τα γνωστά κολλήματα και άμεσα ανταγωνιστική με Q5, X3, XC60, GLC, Macan & F-Pace.
Ισως στην απόδοση στο χώμα (που υποθέτω δεν την συμπεριέλαβες στο "ολοκληρωμένη"). Για παράδειγμα τη μη διαθεσιμότητα αερανάρτησης (ομοίως και Land Rover & Jaguar).
Ολα όμως είναι "ολοκληρωμένα" αυτοκίνητα απλά το καθένα έχει κάποια σημεία δυνατότερα των άλλων.
Αν θεωρήσουμε τα Macan & F-Pace πολύ ακριβότερα και άρα ίσως άδικη η σύγκριση (ή και κολακευτική για τη Stelvio, σωστό) το ερώτημα είναι πως συγκρίνεται η Stelvio (ας πούμε η Super 280) με το παρόμοιας τιμής XC60 (αντίστοιχα Τ6 R-Design, βγαίνει λίγες χιλιάδες ευρώ φτηνότερο).
Πάντως επειδή και γω έχω δει κάμποσα βιντεάκια, γενικά της τη λένε της Stelvio για την απτή ποιότητα (πχ. πλαστικούρες διακόπτες για τον ήχο του ηχοσυστήματος και το infotainment)
Αν πρεπει σονυ και ντε να της προσαψω κατι, αυτο ειναι ο χαλια επιλογεας και τα γυρω πλαστικα του. Φτηνιες αλλες δε εχει, τουλαχιστον οχι περισσοτερες απο τα ανταγωνιστικα. Το θεμα ειναι οτι αν δεχτουμε οτι υπαρχει αυτη η απειροελαχιστη διαφορα, να ισοσκελιζεται απο την πολυ ανωτερη οδικη συμπεριφορα.
<+
Deleted User 1 έγραψε:ΔΕΝ την έχω οδηγήσει, αλλά όσο την έχω περιεργαστεί, αδυνατώ να βρω χτυπητό φάουλ. Δεν είμαι ο πλέον αντικειμενικός αλλά νομίζω ότι συμβιώνοντας τόσα χρόνια με αυτοκίνητο της κατηγορίας και έχοντας οδηγήσει τα περισσότερα ανταγωνιστικά, κάτι σκαμπάζω σε θέμα αξιολόγησης.
Ολοκληρωμένη πρόταση η Stelvio για κάποιον που δεν έχει τα γνωστά κολλήματα και άμεσα ανταγωνιστική με Q5, X3, XC60, GLC, Macan & F-Pace.
Συμφωνω απολυτως...Εφτασε -επιτελους- σε ενα επιπεδο που επι της ουσιας δεν σε ενοχλει τιποτα στο συγκεκριμενο αυτοκινητο. Ισως για ψυχολογικους λογους, θα προκυπτει καποιες στιγμες το ερωτηματικο αντοχης και αξιοπιστιας κατι που το περασμα του χρονου θα δειξει.
Απλως επειδη πλεον το συγκεκριμενο Budget και η κατηγορια, βρισκονται πλεον σε ξεκαθαρα premium επιπεδο, η κριτικη αλλα και αυστηροτητα βρισκονται σε εξισου ανεβασμενο επιπεδο, οποτε η τριχα μπορει να γινεται και τριχια, καθοτι υπαρχει και πολυ σκληρος και ικανος ανταγωνισμος...
Νομιζω παντως οτι αυτοι που ειναι αυθεντικοι Alfisti και οχι δηθεν, που ειναι πλεον στις ηλικες 40-50-60 δεν θα διστασουν να την επιλεξουν, στην ευρυτερη Ευρωπαικη αγορα.
Απλα, δυστυχως νομιζω οτι εχουν μεινει πολυ λιγοι...
Κίκιζας . έγραψε:Συμφωνω απολυτως...Εφτασε -επιτελους- σε ενα επιπεδο που επι της ουσιας δεν σε ενοχλει τιποτα στο συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Μια ζωή διαβάζω στον ειδικό τύπο ότι οι Ιταλοί έφτασαν -επιτέλους- τους Γερμανούς σε θέματα ποιότητας, ότι η νέα γενιά 911 έχει -επιτέλους- εξαλείψει τα προβλήματα οδικής συμπεριφοράς της προηγούμενης και άλλα κλισέ...
Κίκιζας . έγραψε:Νομιζω παντως οτι αυτοι που ειναι αυθεντικοι Alfisti και οχι δηθεν, που ειναι πλεον στις ηλικες 40-50-60 δεν θα διστασουν να την επιλεξουν, στην ευρυτερη Ευρωπαικη αγορα.
Απλα, δυστυχως νομιζω οτι εχουν μεινει πολυ λιγοι...
Αυτό είναι και το κύριο πρόβλημα της μάρκας: είναι πρώην μάρκα και αποτελεί επί της ουσίας επιλογή πολύ λίγων ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων εκτός του ενδιαφέροντος και "δυναμικού" ηλικιακού και οικονομικού target group.
Δηλαδή, σε ό,τι με αφορά για παράδειγμα, όσο καλή και να είναι η Stelvio από αυστηρά τεχνικής σκοπιάς (που δεν αμφισβητώ ότι είναι) το να την επιλέξω θα είναι ένα τεράστιο ρίσκο από πλευράς αξιοπιστίας, συνολικής ποιότητας και μελλοντικής αξίας (παντρειά κι ετς). Αρα, με δεδομένα αυτά αλλά και το ό,τι και οι άλλοι δεν είναι τίποτα τυχαίοι και τα αυτοκίνητά τους είναι θαυμάσια αυτοκίνητα, δεν αρκεί να είναι εξίσου καλή με τους υπόλοιπους (που -επιτέλους- είναι
) πρέπει να είναι πολύ καλύτερη ή πολύ φτηνότερη ή συνδυασμό τους.Το ό,τι η Alfa Romeo δεν έχει πετύχει τους στόχους πωλήσεων και μειώνει την παραγωγή της δείχνει ΙΜΟ ότι ο παραπάνω συλλογισμός έχει κάποια βάση στο αγοραστικό κοινό.
Ερώτηση προς όλους: Αγοράζεις κάτι 60 χιλιάδες, Stelvio για παράδειγμα και ένας άλλος αγοράζει 90 χιλιάδες ευρώ μια Macan. Πόση αξία πρέπει να έχουν αμφότερα σαν μεταχειρισμένα σε 10 χρόνια για να έχει βγει ωφελημένος αυτός που πήρε τη Macan;
nass έγραψε:Κίκιζας . έγραψε:Συμφωνω απολυτως...Εφτασε -επιτελους- σε ενα επιπεδο που επι της ουσιας δεν σε ενοχλει τιποτα στο συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Μια ζωή διαβάζω στον ειδικό τύπο ότι οι Ιταλοί έφτασαν -επιτέλους- τους Γερμανούς σε θέματα ποιότητας, ότι η νέα γενιά 911 έχει -επιτέλους- εξαλείψει τα προβλήματα οδικής συμπεριφοράς της προηγούμενης και άλλα κλισέ...
Ειναι λιγο διαφορετικες οι προσεγγισεις. Εγω συμφωνω στο οτι παιζει στα ισια με τον ανταγωνισμο, δηλαδη και στην εσωτερικη εικονα, εργονομια, ποιοτητα, (σημεια που στο κοντινο παρελθον, ολα μαζι, προσωπικα θεωρω οτι δεν τα καλυπτε η AR) περα και απο την ενδεχομενη καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και βελτιωμενη αξιοπιστια, για την οποια διατεινονταν οτι υπηρχε σε καθε νεο μοντελο της AR παλαιοτερα.
Για τα της 911, εχω πει την αποψη μου και παλαιοτερα. Ειδικα στο θεμα πχ της εξαλειψης της αρχικης υποστροφης, οτι δηλαδη καθε νεο επομενο μοντελο, βελτιωνοταν σε αυτο τον τομεα, ειναι αληθες.
Απλως επειδη υπηρχαν και υπαρχουν τουλαχιστον μια...ντουζινα διαφορετικες παραλλαγες της 911, η σχετικη διαπιστωση σε καθε επομενη γενια αλλα και συγκεκριμενη εκδοχη (πχ carrera S αλλα και GT3 ή και Turbo και παει λεγοντας...
) αρχισε να γινεται κουραστικη, προφανης, εως και κλισε...nass έγραψε:Αυτό είναι και το κύριο πρόβλημα της μάρκας: είναι πρώην μάρκα και αποτελεί επί της ουσίας επιλογή πολύ λίγων ανθρώπων, πολλοί εκ των οποίων εκτός του ενδιαφέροντος και "δυναμικού" ηλικιακού και οικονομικού target group.
Δηλαδή, σε ό,τι με αφορά για παράδειγμα, όσο καλή και να είναι η Stelvio από αυστηρά τεχνικής σκοπιάς (που δεν αμφισβητώ ότι είναι) το να την επιλέξω θα είναι ένα τεράστιο ρίσκο από πλευράς αξιοπιστίας, συνολικής ποιότητας και μελλοντικής αξίας (παντρειά κι ετς). Αρα, με δεδομένα αυτά αλλά και το ό,τι και οι άλλοι δεν είναι τίποτα τυχαίοι και τα αυτοκίνητά τους είναι θαυμάσια αυτοκίνητα, δεν αρκεί να είναι εξίσου καλή με τους υπόλοιπους (που -επιτέλους- είναι) πρέπει να είναι πολύ καλύτερη ή πολύ φτηνότερη ή συνδυασμό τους.
Το ό,τι η Alfa Romeo δεν έχει πετύχει τους στόχους πωλήσεων και μειώνει την παραγωγή της δείχνει ΙΜΟ ότι ο παραπάνω συλλογισμός έχει κάποια βάση στο αγοραστικό κοινό.
Προφανως και ισχυουν ολα αυτα, εγω απο την πλευρα μου για αυτο και αναφερθηκα πρωτιστως στους -ελαχιστους πλεον imo- αυθεντικους Alfisti, οι οποιοι θεωρω οτι δεν δινουν καμμια σημασια -ή σχεδον- στα της ενδεχομενης ή μη αξιοπιστιας κτλ, αλλα "ρισκαρουν" αγοραζοντας ακριβως καθαρα με το συναισθημα...
P.S Σε ενα βαθμο παντως, ισως οχι τοσο ορατο, νομιζω οτι με την Stelvio στην AR πλεον εχουν τον συνδυασμο ανωτερης τεχνολογιας -για την κατηγορια παντα- με ρεαλιστικη τιμη, σε σχεση με τα αμεσα ανταγωνιστικα, F-Pace και Macan...Απλως η συγκεκριμενη premium κατηγορια, θεωρω οτι "απαιτει" περισσοτερο τον ορο "ποιοτητα", "αξιοπιστια" , "αισθηση πολυτελειας" , σε σχεση με "κορυφαια δυναμικα χαρακτηριστικα", που εχει η Stelvio...

Η δική μου αίσθηση είναι ότι (για τη Stelvio, νομίζω για τη Giulia δεν ισχύει) η Alfa Romeo έκανε το λάθος που έκανε και με την 159, την τιμολόγησε στα επίπεδα ενός ανταγωνισμού, που δεν έχει τα προαναφερθέντα ρίσκα, άρα η τιμολόγηση "ντε και καλά premium" είναι πρακτικά μη ανταγωνιστική
Giuseppe Busso έγραψε:Γιατί δεν μας λέει ο Zeus για τη μεταπωλητική αξία του Volvo του;
Ερώτηση προς όλους: Αγοράζεις κάτι 60 χιλιάδες, Stelvio για παράδειγμα και ένας άλλος αγοράζει 90 χιλιάδες ευρώ μια Macan. Πόση αξία πρέπει να έχουν αμφότερα σαν μεταχειρισμένα σε 10 χρόνια για να έχει βγει ωφελημένος αυτός που πήρε τη Macan;
Συμφωνα με τον παρακατω πινακα, ( http://www.entypa.info/eforia/61.html ) που κανει αναφορα για συνολικη μεση απομειωση της ταξης του 61,2% στην δεκαετια και εφοσον υποθεσουμε οτι τα δυο παραδειγματα εχουν ακριβως την ιδια η σχεδον τον ιδιο ρυθμο και κυριως ποσοστωση απομειωσης (κατι που δεν νομιζω οτι ισχυει με βαση τα ιστορικα δεδομενα που εχουμε για τις δυο μαρκες...) , μετα απο τα 10 ετη χρησης η Μacan θα αξιζει 90κ ευρω Χ 0.612 = 55,080 ευρω λιγοτερα , δηλαδη 34,920ευρω, ενω αντιστοιχα η Stelvio θα αξιζει 60κ ευρω Χ 0.612= 36,720 ευρω λιγοτερα, δηλαδη 25,080 ευρω.
Αυτη ειναι η αντιστοιχη, η "ισοδυναμη" αν μπορει να ειπωθει ετσι, αξια μετα απο 10 ετη, με αντιστοιχους ρυθμους και ποσοστα απομειωσης. (στην πραξη μαλλον λιγο υψηλοτερη απομειωση θεωρω οτι θα υπαρχει για την AR, αλλα δεν ξερουμε ποσο...Χοντρικα θα εβαζα ενα επιπλεον 15% "καπελο" απομειωσης, αλλα αυτο ειναι μια τυχαια προσωπικη προβλεψη και τιποτε παραπανω...)
Οτιδηποτε απο εκει και περα σε υψηλοτερο νουμερο αξιας για την Macan, θεωρητικα (και χοντρικα, μπακαλιστικα θα ελεγα...
) θα καθιστα ωφελημενο τον κατοχο της σε σχεση με αυτον που πηρε την ιδια χρονικη περιοδο μια Stelvio...