Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#445723 Συνέχεια
Αν στη δώσουν μπορείς να πάρεις και την γυναίκα-παιδιά μαζί. Αν ζήσεις 5 χρόνια ( συνολικά) εκεί , μπορείς να πάρεις την Αμερικανική υπηκοότητα. Δεν έχεις το δικαίωμα μέχρι να πάρεις την υπηκοότητα να λείπεις πάνω από 6 μήνες το χρόνο. Πρέπει η κύρια κατοικία σου να είναι οι ΗΠΑ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mousatos έγραψε:Συνέχεια
Αν στη δώσουν μπορείς να πάρεις και την γυναίκα-παιδιά μαζί. Αν ζήσεις 5 χρόνια ( συνολικά) εκεί , μπορείς να πάρεις την Αμερικανική υπηκοότητα. Δεν έχεις το δικαίωμα μέχρι να πάρεις την υπηκοότητα να λείπεις πάνω από 6 μήνες το χρόνο. Πρέπει η κύρια κατοικία σου να είναι οι ΗΠΑ.
Άρα η πράσινη κάρτα απλά σου δίνει το δικαίωμα να πας και να ζήσεις εκεί. Αν δεν σε ενδιαφέρει η υπηκοότητα (εκεί είναι που αρχίζουν τα περίεργα φορολογικά νομίζω) με την πράσινη κάρτα μπορείς να πηγαίνεις όσο θέλεις (και δεν χρειάζεσαι βίζα και εργάζεσαι) ή έχει περιορισμούς/έξοδα;
Άβαταρ μέλους
By GTS
#445758 Νομιζω τα φορολογικα ισχυουν και με πρασινη καρτα. Πχ οταν παει ο Μουσατος στην Αμερικη και πουλησει, μετα που θα φτασει εκει, το σπιτι του στην Ελλαδα θα του ζητουν 100κ capital gains tax (λεμε τωρα). Δηλ. φορολογουν το παγκοσμιο εισοδημα σου και αγοραπωλησιες ακινητων. Αυτο ειναι επιπλεον των φορων που μπορει να πληρωνει σε χωρες εκτος ΗΠΑ.

Πρασινη καρτα, εχεις δικαιωμα να ζησεις και να δουλεψεις απεριοριστα στην Αμερικη βεβαια σε μια χωρα που δεν παρεχει ουτε ασφαλεια υγειας και δεν σου εγγυαται δουλειες και εισοδηματα μπορει να μην λεει και τιποτα το ιδαιτερο αυτο το δικαιωμα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#445810 Τα φορολογικά ισχύουν και με την πράσινη κάρτα , είσαι μόνιμος κάτοικος , παίρνεις permanent residency , αποκτάς το δικαίωμα να ζεις και να εργάζεσαι εκεί , παίρνεις από τον πρώτο μήνα διαμονής social security number και μ'αυτό βγάζεις δίπλωμα οδήγησης. Απλά δεν έχεις δικαίωμα ψήφου , στα υπόλοιπα έχεις τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Αμερικάνους.
https://en.wikipedia.org/wiki/Permanent ... _States%29
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#450157 Ρε τον βλαμμένο τον Ουζμπέκο. Πήρε την πράσινη κάρτα μέσω της λοταρίας ενώ δεν ήξερε γρι Αγγλικά και τώρα ο 'Άλλος θέλει να καταργήσει το πρόγραμμα.
Τι σου φταίνε 50,000 ψυχές βρε άνθρωπέ μου. Άσε όλους τους ανθρώπους να έχουν μια ελπίδα για μετανάστευση στην Αμερική χωρίς να είναι πυρηνικοί επιστήμονες.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#450225 Δε νομίζω οτι μπορείς να φέρεις τους δικούς σου αν δεν πάρεις πρώτα την υπηκοότητα.
Ως Αμερικανός πολίτης δικαιούσαι να φέρεις τους γονείς σου και ίσως μετά από χρόνια κάποιο από τα αδέλφια σου. Αυτός πήγε το 2010 οπότε πρέπει στην 5ετία να πήρε και την υπηκοότητα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#450234 Ωραίο σύστημα...ο αδερφός μου ειναι σχεδόν 20 χρόνια εκεί, ειναι χειρουργός καριέρας, εχει ιατρείο σπίτια αυτοκίνητα κτλ, και την πράσινη κάρτα την πήρε έπειτα απο πολυ προσπάθεια μόλις φέτος....
Άβαταρ μέλους
By GTS
KiloMeater έγραψε:Ωραίο σύστημα...ο αδερφός μου ειναι σχεδόν 20 χρόνια εκεί, ειναι χειρουργός καριέρας, εχει ιατρείο σπίτια αυτοκίνητα κτλ, και την πράσινη κάρτα την πήρε έπειτα απο πολυ προσπάθεια μόλις φέτος....

Eιναι απο τις περιεργειες της Αμερικης...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#452118 Αν καποιος ενδιαφερεται για working holiday visa για Καναδα εχει ανοιξει τον προγραμμα για το 2018. 18-35 χρονων μονο. Αν καποιος ενδιαφερεται να μου στειλει ΠΜ.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#478390 Για όποιον τον ενδιαφέρει:
Call for six Research Assistants (economics with MSc) στo Bruegel για 1 έτος non-renewable, fixed-term contract, έναρξη Σεπτ 2018.

Κώδικας: Επιλογή όλωνhttp://bruegel.org/careers/call-for-six-research-assistants/
Άβαταρ μέλους
By pierce21
#478395 Thanks!
Από τα καλύτερα think tanks στον τομέα μας συνάδελφε. Το θέμα είναι ότι πέρα από σουπερ γουαου (που δεν είμαι), λογικά θα παίζει πολύ και το βύσμα όπως και παντού αλλού ακαδημαϊκά. Αλλά what the hell :lol:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#478705 Είναι καλό Σχολειό άμα κάτσει σε κάποιον, αλλά ναι, η πιθανότητα να πας μη-συστημένος εκεί υποψιάζομαι και εγώ πως θα είναι αρκετά χαμηλή. :oops:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#480735 http://www.capital.gr/forum/gotomessage ... id=6232561

Πως το βλεπετε το νούμερο; Υπερβολικό ;
Ακουγεται μεγάλο, απο την άλλη υπάρχει και κόσμος που έφυγε τελευταία χρόνια και δέν εχει μεταφέρθει σε κατοίκους εξωτερικού στην εφορία, μην ειναι και μεγαλύτερος... :hmmm: