blinkys έγραψε:dimviii έγραψε:blinkys έγραψε:Ποτέ δεν κατάλαβα αυτόν τον έρωτα με το ΜΧ.Αλλά περί ορέξεως ...
κοιτα και εγω δεν εχω καμια ιδιαιτερη καουρα με το μιατα,αλλα ειχε ενας γνωστος πολύ παλια ένα μκ1 με 1,8 μοτερ που το ειχε τουρμπισει με μια 25αρα Γκαρετ,και το τουρμπιζε από χαμηλα το 1,8.Δισκατο σφικτο πισω,καλο χερι ο τυπος,δεν ισιωνε πουθενα.Φλογες από τη σωληνα πισω συνεχεια,ωραιο θορυβο από την εξατμιση,ηταν μαγεια.
Ειχαμε βγει για βραδυνες αλητείες χειμωνα,ξεσκεπαστο το μιατα.![]()
εφτανε διπλωμένος με 2η στον κοφτη,και με το βαραγε ο κοφτης,καρφωνε γρηγορα την 3η για να συνεχισει την πλαγιολισθηση.Είναι παιχνιδι,δεν είναι το ποσο γρηγορα παει,ουτε το πως στριβει,ουτε το πως φρεναρει.
Εαν μπορεις να φτιαξεις ένα τετοιο με 15κ ευρω (στα 180-200 αλογα),πιστευω ότι είναι το απολυτο ξεκαυλωτηρι.
Με 15Κ αγοράζω S2000 dim που τα κάνει όλα αυτά (νταξ δεν θα ακους σκάστρα) το οποίο θα είναι και εργοστασιακό και δε θα έχω το άγχος να κοιτάω πυρόμετρα και θερμοκρασίες όλη την ώρα.
εκει είναι η ποιηση σε αυτό το προτζεκτ.
Αμα είναι να παμε γρηγορα θα παρουμε κλιο σπορτ με 5,8k https://www.car.gr/9078755-renault-clio ... rt-2-o-16v
εχεις ''χασει'' το νοημα του εγχειρήματος.Μιλαμε για ΑΛΗΤΕΙΑ,δεν μιλαμε για το αν είναι σωστο οικονομικα,αν θα χαλαει λιγοτερο από σ2κ,εαν θα καιει παραπανω,εαν θα πιασει λεφτα ετσι όπως θα εχει γινει κλ.
Μιλαμε ότι θα βγαινεις εξω,και ολοι οι δρομοι γινονται ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ.
Σκαστρα δεν βανω ποτε.Αυτα είναι για τους πιτσιρικάδες.Εγω θελω πυροβολισμούς απο την εξατμιση,με συνοδεια φλογων τουλάχιστον μισου μετρου.
saxon_747 έγραψε:Πωωωω το ξέχασα το S2000... Μπορώ να επιστρέψω κάτι και να το πάρω τώρα;
τα 5 χιλιαρικα μην ξεχασεις να αφησεις για το τεντωμα,και αλλαξε ότι θελεις.
εν τω μεταξυ τωρα που μπηκα στο καρ να δω για κλιο σπορτ,κοιταχτε εδώ τι εφτιαξε ο παλλικαρος.Γνησιο 2λιτρο μεν,δηλωμενο 1,6 Και το γραφει φορα παρτιδα.
στα παπαργια του όλα.https://www.car.gr/10433719-renault-clio-sport-rs
dimviii έγραψε:εκει είναι η ποιηση σε αυτό το προτζεκτ.Αμα είναι να παμε γρηγορα θα παρουμε κλιο σπορτ με 5,8k
https://www.car.gr/9078755-renault-clio ... rt-2-o-16v
εχεις ''χασει'' το νοημα του εγχειρήματος.Μιλαμε για ΑΛΗΤΕΙΑ,δεν μιλαμε για το αν είναι σωστο οικονομικα,αν θα χαλαει λιγοτερο από σ2κ,εαν θα καιει παραπανω,εαν θα πιασει λεφτα ετσι όπως θα εχει γινει κλ.
Μιλαμε ότι θα βγαινεις εξω,και ολοι οι δρομοι γινονται ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ.
Σκαστρα δεν βανω ποτε.Αυτα είναι για τους πιτσιρικάδες.Εγω θελω πυροβολισμούς απο την εξατμιση,με συνοδεια φλογων τουλάχιστον μισου μετρου.
Δεν βλέπω γιατί κάνει καλύτερες αλητείες από ένα S2K.
Αν τώρα θές σωστές αλητείες πάρε ένα σωστό αντρικό αυτοκίνητο .
Sierra Cosworth. Φτάνουν και περισσεύουν τα λεφτά για ένα, μετατροπή φυσικά. Και αν τολμάει κανείς ας σου πει ότι οδηγάς αυτοκίνητο για κομμώτριες. blinkys έγραψε:
Δεν βλέπω γιατί κάνει καλύτερες αλητείες από ένα S2K.Αν τώρα θές σωστές αλητείες πάρε ένα σωστό αντρικό αυτοκίνητο .
Sierra Cosworth. Φτάνουν και περισσεύουν τα λεφτά για ένα, μετατροπή φυσικά. Και αν τολμάει κανείς ας σου πει ότι οδηγάς αυτοκίνητο για κομμώτριες.
το σ2κ για να κανεις αλητείες θελει χερια,και θελει χερια πολλα.Ενα μιατα σπαει πολύ ευκολα προσφυση,και ελεγχεται ευκολοτερα γυρισμενο μεχρι ένα ορισμενο σημειο.Στο σ2κ δεν σε βολεβει και η ελλειψη ροπης χαμηλα,οπου πρεπει να το δουλευεις ψηλα για επαρκη ισχυ.Και εκει ψηλα δεν είναι και τοσο φιλικο σε δημοσιο δρομο,οσο ένα μιατα.
Εχω δει όμως σ2κ να εχει γινει τετοιο παιχνιδι με τουρμπισμα(σε κλειστο μοτερ)
Παντα μιλαω για αλητείες,παντες,καφριλικια,και όχι ποιος θα στριψει γρηγοροτερα,ή ποιος θα φθασει πρωτος Σουνιο.
Για το σιερα που λες,παιζει να μην σε φθασουν τα 100κ σε ζημνιες στη 5ετια,αμα το κανεις εστω και 300 αλογα.Τρου στορυ.
Θέλω αυτή με το λοχιόσημο που ξάπλωνε ο κοντός την Κάρλα στο πίσω κάθισμα, όταν έκανε τον Πρόεδρο (ας είναι και ντίζελ για να νευριάζουν οι πιουρίστες, έτσι κι αλλιώς μέσα δεν θα ακούγεται τίποτα).
Θέλω ένα αυτόματο μικρό πόλης που να μην σπάει, να μην χαλάει, (Jazz? Yaris?) για να ησυχάσω από τα θηλυκά που βλέπουν τον λεβιέ της 210 σαν κουτάλα μαγειρέματος.
Δεν θέλω Λάμπω, δεν θέλω σηκωμένα και καθισμένα αλογάκια.
Δεν με ενδιαφέρει αν είμαι πολιτικαλ κορέκτ πετρόλχεντ, μου αρέσουν τα αυτοκίνητα για χαλαρές απολαυστικές βόλτες.
Τόσο χάλια είναι αυτά (ή/και τόσο καλύτερο ή πιο διασκεδαστικό το Miata);
Για την ιστορια εχω πετυχει στα Μεγαρα παλια,Γιαπωνεζο που ζουσε Ελλαδα με σ2κ,οπου με αναρτηση,ελαστικα σλικ,καλο τακακι,και κατασταση φπε απο δυναμη γυρναγε στο 9 πανω κατω.Ειχα καθησει και το ειχα παρακολουθησει για αρκετους γυρους,και το αυτοκινητο ηταν χαρμα οφθαλμων απο εξω ασχετα απο χρονους.Καλος οδηγος ο Ιαπωνεζος,και σχετικα γνωστης απο 2-3 κουβέντες που είχαμε ανταλλαξει.
Είναι τόσο ειδικές οι Λίζες ε;
Είναι τόσο σπάνιοι οι petrolheads που θα έκανε μία Λίζα ευτυχισμένους ρε dim;
Μια τέτοια θα έπαιρνα και με τα υπόλοιπα αν φτάνουν ένα Abarth 500 για γρήγορο στυλ.
< >
kubiak έγραψε:Και μάλλον καταρρίπτεται μία άλλη ιδέα που είχα, ότι τα 350Ζ και 370Ζ ήταν αυτοκίνητα που προσέφεραν οδηγική εκτόνωση...;
γιατι ποιος ειπε ότι δεν προσφερουν οδηγικη εκτονωση? μια χαρα προσφερουν,απλα για την Ελλαδα, ειδικα σημερα, πρεπει να εχεις πολύ σοβαρο δηλωθεν εισοδημα για να το κατεχεις.
kubiak έγραψε:Είναι τόσο ειδικές οι Λίζες ε;
Είναι τόσο σπάνιοι οι petrolheads που θα έκανε μία Λίζα ευτυχισμένους ρε dim;
αναλογα πως εννοεις τον ορο ''πετρολχεντ''
Και εγω πετρολχεντ είμαι,και ο Μπελγκαριον πετρολχεντ είναι,και ο Κικιζας
και ο Μπουσσος ετσι λεει
Στα σοβαρα τωρα,τετοια οχήματα για κάθε μερα ΔΕΝ κανουν.
Κανουν μονο αν εισαι Ντιμης στα 22 του.
Κουραζουν όταν δεν τα χρησιμοποιείς για αυτό που φτιαχτηκαν.Μην σου φαινεται παραξενο,αυτο.Πρεπει να κανεις πολλες υποχωρήσεις στο να ζεις κάθε μερα μαζι τους,σε ανεση σε θορυβο,σε εξοδα σε πολλα.
Όταν θα παρεις την Λιζα,μοιραια θα μπλέξεις με πιστα.Εκει στην αρχη θα παθεις πλακα,ρε πως στριβει ετσι,τι σιδηροδρομος είναι αυτος,τι |λογοκρισία| εκανα και δεν την ειχα παρει 4 χρονια νωρίτερα κλπ.
Στο επομενο τρακντευ μια παρομοια λιζα γυρναει 2 δευτερα κατω.Φοραει σλικ.
Μια άλλη που γυρναει 3 κατω,φοραει και αναρτηση και εχει και πρόγραμμα.
εσυ τι θα κανεις τωρα? Θα τους κοιτας με κυαλι και θα κανεις παρεα στα φτιαγμένα σαξο?
Μοιραια ακολουθεις.να οι αναρτησεις,να τα φρενα,να τα σλικ,να οι δευτερες ζαντες,να οι εξατμισεις,να τα προγράμματα να παρει λιγο τα ποδια του γιατι στην ευθεια σε περνανε σαν σταματημενο οι Λιζες με πρόγραμμα,με λιγα λογια το ένα φερνει το άλλο.
Το αυτοκινητο αρχιζει να γινεται ακομα πιο ''ειδικο'' απο απλα ''ειδικο'' που ηταν.
Αυτό το αυτοκινητο,εαν το καβαλήσεις να πας για καφε σπαει παπαργια.Για ταξιδι ουτε συζητηση, αν δεν εισαι οπως ειπαμε Ντιμης ετων 22.
Εάν σου αρεσει αυτό,πρεπει να το εχεις αποκλειστικα για 2ο -3ο αυτοκινητο.Ωστε να το βγαζεις με μονο σκοπο να το ευχαριστηθείς.
ετσι καπως το εχω εγω,γιατι και εγω σε αυτη τη κατασταση είμαι.Συνειδητα μεν,αλλα δεν παυει να εχει γινει κουραστικο στο κάθε μερα,και στο χαζοοδηγημα,με τις λυσεις που εχω επιλεξει.
Από την άλλη όμως δεν εχει σχεση πως στριβει με ένα μαμα ΕΒΟ.Ποτε και πουθενα,δεν υπαρχει συγκριση.Ουτε σε δυναμη,ουτε στα φρενα,πουθενα λεμε.Οταν θα βγεις βολτα βραδυ για ξεκαυλωμα,για καμια αλητεια,ή για να πας κανα ταξιδι γρηγορο στο χωριο να μαζεψεις εκεινα τα πορτοκαλια(αμαρτια είναι να τα πετάξουμε
) εκει κανεις αποσβεση στο σπασιμο παπαργιων, που σου εχει κανει τις προηγούμενες φορες που το εβγαλες για καφε,κανα σουπερμάρκετ να φορτωσει η μπαταρια,καμια συναντηση με φιλους κλπ.Το θεμα είναι ποσο σε ευχαριστει αυτό,ωστε να υπομενεις όλα τα υπολοιπα.
σαφως βεβαια υπαρχουν και λυσεις που και μπορεις να βελτιώσεις,αλλα όχι να χασεις πολύ σε ανεση κλπ. Απλα για το κάθε αυτοκινητο,θελει πολύ ψαξιμο,πολυ διάβασμα,και αρκετους γνωστους/φιλους με παρομοια αυτοκίνητα ώστε να μπορεις να δεις στην πραξη εάν μια αναρτηση πχ είναι αυτό που ζητας εσυ.