Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By vice246
j.marr έγραψε:Απο εκεί και πέρα όποιον δεν τον συμφέρει (οικονομικά) η δουλειά του να πάει μετανάστης στις φάμπρικες της γερμανίας και στου βελγίου τις στοές. Ως ΕΛ και παντογνώστες θα μεγαλουργήσουν :rtfm:

Ευθανασία ΑΜΕΣΑ σε όλους τους Έλληνες άνω των 50 ετών.....να ξεβρομίσει ο τόπος..... :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#44776 Υπάρχει και το taxibeat στην ελλάδα, που είναι αρκετά βολικό επίσης.

ΤΟ uber δεν λειτουργεί παντού μόνο ως ιδιωτικά αυτοκίνητα.
Σε μερικά μέρη παίζει σαν τύπου taxibeat, δλδ σου έρχεται κανονικό taxi.
Άβαταρ μέλους
By nass
spiros έγραψε:
DAP έγραψε:Θα ελαχιστοποιησω το κερδος μου και θα πουλαω στη μιση τιμη απο σενα που θα εχεις μεγαλυτερα λειτουργικα εξοδα.Και να δουμε ποιος θα αντεξει.....

Φυσικα και ο παραλληλισμος δεν ειναι ιδεωδης μιας και η επενδυση/επιδρομη της UBER ειναι πρωτοφαντη για τα Ελληνικα δεδομενα.....

ε ωραια, ας ριξουν και οι ταξιτζηδες τις τιμες χωρις να σπασουν κεφαλια

Δεν μπορούν γιατί ακόμα δεν έχουν αποσβέσει ή/και ξεχρεώσει τις άδειες που τις αγόρασαν προ δεκαετίας λες και ήταν για εξόρυξη πετρελαίου --> Μεταρρυθμίσεις FTW
Άβαταρ μέλους
By liostemi
#44798 Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, η μόνη διαφορά βρίσκεται στο ότι δεν θα χρησιμοποιούνται κίτρινα αυτοκίνητα με την ένδειξη "TAXI"... γιατί όπως είπε και ο mjacob, στην Ελλάδα δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια μια χαρά το taxibeat όμορφα και νόμιμα επίσης...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#44812 Η μία διαφορά έχει να κάνει με το τι αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται.
Σε μερικές χώρες πάνε με το μοντέλο και ΙΧ, σε άλλες μόνο ΤΑΧΙ.

Η άλλη διαφορά έχει να κάνει με το κόμιστρο.
Ακόμα κι αν είναι ΤΑΧΙ δεν πάει με την ταρίφα που γράφει το ταξίμετρο.
Έχουν δικό τους σύστημα, και μετράνε την διαδρομή μέσω app. Πληρώνεις μόνο μέσω app.
Η χρέωση νομίζω πως πάει στυλ "πλειστηριασμού", δλδ εξαρτάται από την ώρα, μέρος, διαθεσιμότητα κλπ.
Με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν το ξέρω και πολύ καλά.

Το Taxibeat λειτουργεί με τελείως διαφορετικό μοντέλο.
Ουσιαστικά απλώς υποκαθιστά την υπηρεσία "ραδιοταξί" σε ό,τι έχει να κάνει με την κλήση του οχήματος.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ως κανονικό ΤΑΧΙ.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#44825 Δηλαδη θα διαθετει λιμουζινες με οδηγο σαν και αυτες :inlove: που ηταν στη Βουκουρεστιου;

Δεν ξερω αν τα προλαβατε αλλα ηταν ολα μαυρα αψογα διατηρημενα ,καθαρα,οι οδηγοι τουλαχιστον αγγλομαθεις (μιλαω δεκαετα 60-70) τα περισσοτερα αμερικανικα και τα επαιρναν για γαμους, τα υπουργεια και τα ανακτορα για κανενα υψηλο καλεσμενο και πελατες των ξενοδοχειων της πλ.Συνταγματος για περιηγηση η εκδρομη σε διαφορα αξιοθεατα.Για μας τους κοινους θνητους ηταν λογω του υψηλου τιμηματος απηγορευμενος καρπος.....
Άβαταρ μέλους
By tazio
nass έγραψε:
spiros έγραψε:
DAP έγραψε:Θα ελαχιστοποιησω το κερδος μου και θα πουλαω στη μιση τιμη απο σενα που θα εχεις μεγαλυτερα λειτουργικα εξοδα.Και να δουμε ποιος θα αντεξει.....

Φυσικα και ο παραλληλισμος δεν ειναι ιδεωδης μιας και η επενδυση/επιδρομη της UBER ειναι πρωτοφαντη για τα Ελληνικα δεδομενα.....

Δεν μπορούν γιατί ακόμα δεν έχουν αποσβέσει ή/και ξεχρεώσει τις άδειες που τις αγόρασαν προ δεκαετίας λες και ήταν για εξόρυξη πετρελαίου --> Μεταρρυθμίσεις FTW

Ειλικρινά δε γνωρίζω. Οι υπερβολικές αυτές τιμές για τις άδειες, ήταν επίσημες ή κάτω από το τραπέζι;

Αν ήταν επίσημες τιμές,τότε εν μέρει (όχι φυσικά στο να σπάσουν κεφάλια και αυτοκίνητα) η αγανάκτησή τους είναι δικαιολογημένη.
Αν τα έδωσαν κάτω από το τραπέζι ... .
Άβαταρ μέλους
By bill33
tazio έγραψε:
nass έγραψε:
spiros έγραψε:

Ειλικρινά δε γνωρίζω. Οι υπερβολικές αυτές τιμές για τις άδειες, ήταν επίσημες ή κάτω από το τραπέζι;

Αν ήταν επίσημες τιμές,τότε εν μέρει (όχι φυσικά στο να σπάσουν κεφάλια και αυτοκίνητα) η αγανάκτησή τους είναι δικαιολογημένη.
Αν τα έδωσαν κάτω από το τραπέζι ... .

Oλες οι άδειες ΦΔΧ,βυτίων, ταξί κλπ ήταν μαύρα λεφτά.Δεν φαίνονταν σε χαρτιά αλλά ακόμα και οι τράπεζες τις δέχονταν ως εγγύηση σε δάνεια .
Άβαταρ μέλους
By leonp
#44850 Οι άδειες ταξί στη Θεσσαλονίκη ήταν αρκετά ακριβότερες από τις Αθηναϊκές, είχαν φτάσει 200-300 χιλιάρικα - μαύρα.
Σε άλλα μέρη άκουσα για ακόμα πιο ακριβές άδειες.

Πάντως όταν οι άδειες (ταξί, φορτηγών κλπ) για χρόνια κυμαίνονται σε αστρονομικά ποσά, έχει και κάποια ευθύνη το κράτος. :)
Άβαταρ μέλους
By DAP
#44854 Παρε ενα ηρεμιστικο,γκουγκλισε " αδεια ταξι" και προσεξε μη πατησεις τα σκατα..... :lol:
Άβαταρ μέλους
By tazio
#44855 Μάλιστα. Κλασσική Ελλάδα δηλαδή.
Όμως από τη στιγμή που ήταν "μαύρα", ισχύει η κινέζικη παροιμία, "ας πρόσεχαν".
Άβαταρ μέλους
By spiros
#44886 μην αγχωνεστε παιδια, δεν προκειται να αλλαξει τιποτα, ερχονται εκλογες! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#45229 Δεν μπορεις.

Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Αν η Uber κριθεί παράνομη...

ειναι εξ΄ορισμου παρανομη (το γιατι, αμεσως παρακατω). Οποτε το παρακατω:

spiros έγραψε:εχεις ενα μαναβικο του 1950.
ανοιγω διπλα σου εναι πολυ καλυτερο και συγχρονο.

το δικο σου κλεινει γιατι πλεον ολοι οι πελατες σου ερχονται σε μενα.
θα ερθεις να μου σπασεις το κεφαλι;;; :lipsealed:

(δεν ειναι ακριβης ο παραλληλισμος για πολλους λογους)

ειναι ακυρο τελειως. Οχι μονο δεν ειναι ακρθβης ο παραλληλισμος, αλλα ειναι τελειως ασχετη η συγκριση. Το αντιστοιχο θα ηταν να εβαζα προιοντα στο σπιτι μου, και να μπαινοβγαινε οποιος ηθελε να τα αγορασει, ολα μαυρα, χωρις εγω να εχω κανενα ελεγχο απο αυτους που εχει ο επαγγελματιας μαναβης και φυσικα ουτε αδεια λειτουργιας.

Εννοειται οτι αν μου το εκαναν εμενα αυτο (ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ανταγωνισμος) και δεν τον εκλεινε η αστυνομια, θα τον εκλεινα εγω...

cabala10 έγραψε:
DAP έγραψε:
cabala10 έγραψε:Σε πολλές χώρες απαγορεύτηκε η Uber, οπότε δεν είναι ελληνικό φαινόμενο.

Τι ειναι το pop ;
Ξερει κανεις το πρακτικο μερος της υποθεσης; Τι ζητανε και τι προσφερουν; Τις υποχρεωσεις και τα δικαιωματα του "ταξιτζη" αλλα και του πελατη;

το "προγραμμα" της uber που μπορει ο καθε ιδιωτης να γινει ταριφας μεσω του application

panos2171 έγραψε:Mα αυτό δεν είναι το νόημα της UBER; Kάθε ιδιώτης να μπορεί να γίνει ταρίφας; Αφού απαγόρευσαν το pop τότε τι ακριβώς προσφέρει η UBER;

Αυτο ειναι που δεν καταλαβαινετε. Ο ιδιωτης ΔΕΝ μπορει να γινει ταριφας. ΔΕΝ μπορει να προσφερει δημοσιες μετακινησεις. ΔΕΝ μπορει να κανει το ΕΙΧ του, ΕΔΧ. Και αυτο οχι επειδη δεν ειχαμε uber και τωρα εχουμε, αλλα επειδη το ποιος θα ειναι ταριφας το αποφασιζει το κρατος, η νομοθεσια και οι διαθεσιμες αδειες ΕΔΧ.
Άβαταρ μέλους
By gakost
kacey έγραψε:Αυτο ειναι που δεν καταλαβαινετε. Ο ιδιωτης ΔΕΝ μπορει να γινει ταριφας. ΔΕΝ μπορει να προσφερει δημοσιες μετακινησεις. ΔΕΝ μπορει να κανει το ΕΙΧ του, ΕΔΧ. Και αυτο οχι επειδη δεν ειχαμε uber και τωρα εχουμε, αλλα επειδη το ποιος θα ειναι ταριφας το αποφασιζει το κρατος, η νομοθεσια και οι διαθεσιμες αδειες ΕΔΧ.

Αυτό ακριβώς είναι το "ζουμί". Υπάρχουν πολλά κολλήματα, καλώς ή κακώς το τι υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει ο κάθε κλάδος είναι καθορισμένες από νόμο. Πχ τα τουριστικά λεωφορεία δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΤΕΛ (δηλαδή δρομολόγια με εισητήριο) τα υπεραστικά με τα αστικά ΚΤΕΛ επίσης έχουν τους δικούς τους περιορισμούς. Τα ταξί έχουν έδρα και ισχύουν και εκεί περιορισμοί ως προς τις κούρσες που μπορούν να πάρουν και από που. Το κόμιστρο προσαρμόζεται με υπουργική απόφαση και δεν μπορεί ο καθένας να χρεώνει όσο θέλει. Δεν λέω ότι είναι καλό ή κακό λέω ότι αυτή είναι η κατάσταση σήμερα.

Υπάρχουν και επιπλέον προβλήματα όπως πχ ο ταξιτζής χρειάζεται Β επαγγελματικό δίπλωμα και ειδική κάρτα ταξί που ισχύει μόνο για την έδρα του. Αν θελήσει κάποιος να δουλέψει σε άλλη έδρα πρέπει να δώσει τις τοπικές εξετάσεις. Δηλαδή σε τροχονομικό έλεγχο είναι παράνομος.

Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με υπαιτιότητα του "μαύρου" ταξιτζή ποιά ασφαλιστική θα πληρώσει. Όλες θα κάνουν την πάπια και καλά θα κάνουν εφόσον δεν ασφάλεισαν ταξί αλλά ΙΧ και μην ξεχνάμε ότι αποζημίωση μπορεί να δικαιούται και ο επιβάτης όχι μόνο το άλλο όχημα που ενεπλάκη σε ατύχημα.

Θέματα διασφάλισης του καταναλωτή. Το ταξίμετρο ελέγχεται ως προς την ορθότητα του και είναι σφραγισμένο με μολυβδοσφραγίδα και είναι επίσης και δηλωμένο σαν επίσημη ταμειακή μηχανή στην εφορία. Τι διασφάλιση έχει ο πελάτης από μια εφαρμογή στο κινητό;

Υπάρχει ζήτημα φοροδιαφυγής και δεν μιλάω για τον κακομοίρη τον οδηγό που είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνα αλλά η εταιρία που εκμεταλλεύεται το όλο σύστημα πως θα φορολογείται; Επίσης υπάρχει παραβίαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας εφόσον δεν θα ασφαλίζεται κανείς και πουθενά.

Πολλά τα προβλήματα έχουν σε αυτή την περίπτωση δίκιο οι ταρίφες να φωνάζουν απλά δεν νομίζω ότι οι απειλές και οι τραμπουκισμοί είναι ο σωστός τρόπος.