οπότε +890 το χρόνο, +4450 στην 5ετία 
Οντως τελικά μαζεύεται πολύ σεβαστή διαφορά...
οπότε +890 το χρόνο, +4450 στην 5ετία 

) ειναι 21" και κοστιζει εξτρα 2679,6. Επειδη μαλιστα εχει αλλαξει και η νομοθεσια σχετικα με τους ρυπους, οταν το επιλεξεις απο το εργοστασιο με αυτες, ερχεται με αλλη πιστοποιηση και τους αυξημενους ρυπους, το οποιο στην προκειμενη περιπτωση σημαινει τελη 5 ευρω
παραπανω το χρονο..Το αναφερω απλα για να υπαρχει.
και reflash για κάπου 380)
nass έγραψε:Οκ αυτό το καταλαβαίνω, απλά στο αρχικό σου σενάριο , ήταν 60.000€ το budget, συν τα λεφτά του ΕΒΟ στην πορεία. Τώρα βάζεις και άλλα 30.000€ που θα βγάλεις στην πορεία προφανώς αλλά το συνολικό κόστος δεν είναι 90.000€ και στις 2 περιπτώσεις. Αυτό λέω.belgarion έγραψε:Συγγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά μόνο εγώ καταλαβαίνω ότι στο σενάριο 2b1 λείπουν 30.000€? Εννοώ ότι το αρχικό budget ήταν 60.000€ που φτάνει 90.000€ με τα 30.000€ από το Εβο. Άρα το αρχικό μπάτζετ θα πάει υπέρ XC60 πχ, οπότε για να βρεθούνε 50.000€ για μεταχειρισμένη Cayman , θέλουμε τα λεφτά από το ΕΒΟ συν άλλα 30.000€ , άρα το σενάριο επ ουδενί δεν έχει το ίδιο τελικό κόστος
Το κόστος της μεταχειρισμένης Cayman του σεναρίου 2b1 είναι 50Κ τα οποία βγαίνουν από 20Κ από την πώληση του Evo (σε 3 χρόνια) και 30Κ μετρητά. Αρα το κόστος του σεναρίου σε μετρητά είναι 60Κ (αρχικό budget) + 30K (επιπλέον σε 3 χρόνια) = 90Κ.
Anonymous Founder έγραψε:Και να θυμίσω εδώ πως η Macan φοράει ένα μοτέρ της VW και πως και το αυτόματο σασμάν μάλλον είναι περισσότερο DSG παρά PDK...![]()
belgarion έγραψε:nass έγραψε:Οκ αυτό το καταλαβαίνω, απλά στο αρχικό σου σενάριο , ήταν 60.000€ το budget, συν τα λεφτά του ΕΒΟ στην πορεία. Τώρα βάζεις και άλλα 30.000€ που θα βγάλεις στην πορεία προφανώς αλλά το συνολικό κόστος δεν είναι 90.000€ και στις 2 περιπτώσεις. Αυτό λέω.belgarion έγραψε:Συγγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά μόνο εγώ καταλαβαίνω ότι στο σενάριο 2b1 λείπουν 30.000€? Εννοώ ότι το αρχικό budget ήταν 60.000€ που φτάνει 90.000€ με τα 30.000€ από το Εβο. Άρα το αρχικό μπάτζετ θα πάει υπέρ XC60 πχ, οπότε για να βρεθούνε 50.000€ για μεταχειρισμένη Cayman , θέλουμε τα λεφτά από το ΕΒΟ συν άλλα 30.000€ , άρα το σενάριο επ ουδενί δεν έχει το ίδιο τελικό κόστος
Το κόστος της μεταχειρισμένης Cayman του σεναρίου 2b1 είναι 50Κ τα οποία βγαίνουν από 20Κ από την πώληση του Evo (σε 3 χρόνια) και 30Κ μετρητά. Αρα το κόστος του σεναρίου σε μετρητά είναι 60Κ (αρχικό budget) + 30K (επιπλέον σε 3 χρόνια) = 90Κ.
nass έγραψε:@Anonymous Founder
Δεν διαφωνώ με όσα λες (*) αλλά θα πρέπει να τα οδηγήσω όλα για να έχω τα δεδομένα στο μυαλό μου, μέχρι τότε είναι θεωρητική η συζήτηση. Πχ. όντως αγοράζεις σηματάκι με τη Macan ή παίρνεις ένα κανονικό σπορ αυτοκίνητο με περίβλημα SUV ? μέχρι στιγμής όλα (μα όλα όμως...) τα τεστ λένε το δεύτερο, με την απαραίτητη επιφύλαξη βέβαια για την αντιμετώπιση του ειδικού και ιντερνετικού "τύπου" σε μάρκες - "ιερές αγελάδες" όπως Porsche, BMW κτλ.
(*) Κάνεις λάθος όμως για το κιβώτιο, είναι όντως PDΚ δηλ. το θεωρητικά καλύτερο διπλοσύμπλεκτο.
EDIT: Επίσης αν πάρω Volvo T6 δεν θα κάνω κανένα remap, μου φτάνουν 320 πόνι. Σίγουρα όμως στο κιβώτιο, που είναι όπως είπα ο αδύναμος κρίκος.
(Αλλά με τίποτα με 21'' ζάντες... 19'' και πολύ τους πέφτει)
).
Anonymous Founder έγραψε:nass έγραψε:@Anonymous Founder
Δεν διαφωνώ με όσα λες (*) αλλά θα πρέπει να τα οδηγήσω όλα για να έχω τα δεδομένα στο μυαλό μου, μέχρι τότε είναι θεωρητική η συζήτηση. Πχ. όντως αγοράζεις σηματάκι με τη Macan ή παίρνεις ένα κανονικό σπορ αυτοκίνητο με περίβλημα SUV ? μέχρι στιγμής όλα (μα όλα όμως...) τα τεστ λένε το δεύτερο, με την απαραίτητη επιφύλαξη βέβαια για την αντιμετώπιση του ειδικού και ιντερνετικού "τύπου" σε μάρκες - "ιερές αγελάδες" όπως Porsche, BMW κτλ.
(*) Κάνεις λάθος όμως για το κιβώτιο, είναι όντως PDΚ δηλ. το θεωρητικά καλύτερο διπλοσύμπλεκτο.
EDIT: Επίσης αν πάρω Volvo T6 δεν θα κάνω κανένα remap, μου φτάνουν 320 πόνι. Σίγουρα όμως στο κιβώτιο, που είναι όπως είπα ο αδύναμος κρίκος.
Μπορεί να κάνω λάθος για το κιβώτιο, απλώς πολύς κόσμος το ψάχνει και οι απόψεις διίστανται:
http://www.macanforum.com/forum/engine- ... post672993
Η ιδέα είναι πως το PDK της Porsche έχει μπει σε 911 και Panamera. Δεν ξέρω αν μπορεί το ίδιο κιβώτιο να μπει στο μοτέρ της VW/Audi... Επομένως, μάλλον είναι το γνωστό DSG/S-tronic με άλλο πρόγραμμα πιθανόν...
![]()
Από την άλλη, άλλοι λένε τα αντίθετα:
https://www.autocar.co.uk/car-news/new- ... first-ride
The front and rear suspension set-ups are also basically the same, though Porsche has re-tuned the springs, dampers, anti-roll bars and added quicker steering and its own six-pot monobloc brakes at the front. In terms of the running gear – aside from the option of air suspension, which the Q5 doesn’t get – the biggest change is the addition of Porsche’s own 7-speed PDK transmission.
Anonymous Founder έγραψε:nass έγραψε:@Anonymous Founder
Μπορεί να κάνω λάθος για το κιβώτιο, απλώς πολύς κόσμος το ψάχνει και οι απόψεις διίστανται:

Audi longitudinal DSG
In late 2008, an all-new seven-speed longitudinal[7][14] S tronic[14] version of the DSG transaxle went into series production (Volkswagen Group internal code: DL501, parts code prefix: 0B5).[8] Initially, from early 2009, it is only used in certain Audi cars, and only with longitudinally mounted engines.
...
This was initially available in their quattro all-wheel-drive variants,[8] and is very similar to the new ZF Friedrichshafen-supplied[17] Porsche Doppel-Kupplung (PDK).[18][19]

Anonymous Founder έγραψε:Επομένως, δεν έχει και τόση σημασία το συγκεκριμένο. Σημασία για μένα έχει αν τελικά αξίζει η Macan τα (πολλά) παραπάνω χρήματα.
...Εν τω μεταξύ το τρελοκομείο ο Bottas πάει με τ[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]