- 26 Οκτ 2017, 08:53
@all
Βρε μπαγάσηδες με έχετε συγκινήσει με το "κράτα το Evo nass"
@Anonymous Founder
Ετσι και αλλιώς είναι στο πρόγραμμα η αλλαγή και της μηχανής, την έχω ήδη 10 χρόνια. Ισως πάρω καμιά Multistrada 950

(αν και είναι πανάκριβη... ίσως για καμιά Triumph XRx 800 με βλέπω ή και Tracer 900 ? θα δούμε

)
Ομως για αυτό που λες, έχεις προφανώς δίκιο ότι πρέπει να φυλαγόμαστε απέναντι στις αρπακτικές διαθέσεις του ελ κράτους, άλλωστε εκεί πάει η συζήτηση για δίλιτρο. Ομως νομίζω κάπου πρέπει να βάζουμε ένα όριο, αν πούμε "γιατί κυβικά μόνο ? αύριο μπορεί να τους έρθει να φορολογήσουν την αξία κτήσης --> φτηνό" έτσι μπορεί να τους έρθει να πουν "γιατί δίλιτρο ? αύριο μπορεί να φορολογήσουν και τα 1600 --> 1400". Δηλαδή δεν έχει τέλος ο "κατήφορος" με βάση τυχόν απαισιόδοξες προβλέψεις και, αν αποφασίζουμε με βάση αυτές, θα αγοράζουμε όλοι χιλιάρια σουπερ μίνι. Οπότε θεωρώ το δίλιτρο ένα λογικό συμβιβασμό, αν αλλάξει προς το χειρότερο δεν θα πω στον εαυτό μου "βρε ηλίθιε, το βλεπες, τι πήγες και έκανες ?", πράγμα που θα πω για το τρίλιτρο...
Σχετικά με το τρίλιτρο, επειδή σκεφτόμουν τα λεγόμενα του kyr80 και άλλων, το επιπλέον κόστος είναι (ας πάρουμε για παράδειγμα τη Macan S αν και ισχύει για τα περισσότερα τέτοια αυτοκίνητα πχ. Audi (R)S4, M3/M4 κτλ.)
Κόστος κτήσης: +12Κ
Τέλη κυκλοφορίας (με βάση το CO2 - 167 η δίλιτρη Macan, 204 η τρίλιτρη): 409 η δίλιτρη, 622 η τρίλιτρη --> +200 το χρόνο
Ασφάλεια μικτή: Δεν ξέρω αλλά υποθέτω τουλάχιστον +1000 το χρόνο
Τεκμήριο (δεν ισχύει για όλους και μπορείς να το καλύψεις με ανάλωση κεφαλαίου, ας το βάλουμε ως worst case scenario): 8800 το δίλιτρο 17800 το τρίλιτρο --> με φόρο 22% 1980 το χρόνο
Φόρος πολυτελούς διαβίωσης

: 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου δηλ. 440 για το δίλιτρο 890 το τρίλιτρο ---> +450
Βγαίνει δηλ. ένα +1650 στην καλύτερη περίπτωση (χωρίς τεκμήριο) έως 3630 (με τεκμήριο) το χρόνο δηλ. σε βάθος 5ετίας βγαίνει 8250 έως 18150 ενώ μαζί με τη διαφορά αξίας κτήσης βγαίνει 20250 έως 30150. Συμφωνώ η διαφορά δεν είναι μεγάλη.
Ομως σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η μεγαλύτερη απαξίωση στη μεταπώληση του τρίλιτρου σε σχέση με το δίλιτρο δηλ. αν το δίλιτρο το πουλήσεις μετά από 5 χρόνια στο 50% της αξίας του, το τρίλιτρο θα το πουλήσεις στο 45% (στο παράδειγμά μας βγαίνει 45000 η δίλιτρη και 46000 η τρίλιτρη δηλ. απώλεια 45000 για τη δίλιτρη και 56000 για την τρίλιτρη, αν και είναι τυχαία νούμερα από την κοιλιά μου άρα άνευ αξίας). Η οποία διαφορά θα ισχύει ακόμα και αν το πουλήσεις στο εξωτερικό διότι η αρχική τιμή αγοράς στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από αυτή στη χώρα που θα πας να το πουλήσεις (εκτός και αν στοχεύεις αποκλειστικά σε Δανίες και Σιγκαπούρες

) Δηλαδή σε 5 χρόνια αθροιστικά έχεις χάσει κάπου (διαφορά) 30Κ-40Κ
Βέβαια ο αντίλογος σε όλα τα παραπάνω είναι ότι αν σε ενδιαφέρει και έχεις το χρήμα δεν κολλάς σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες (ή διαφορετικά, "if you are asking about its price, you can't afford it"

)

ΟΚ δεκτόν...
@junior gt
Αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες δεν αγοράζω. Πρώτον διότι είναι γυφτιά, όπως λες. Δεύτερον επειδή είναι παράνομο και άρα μπαίνεις εύκολα (ακόμα και σε έναν τυχαίο έλεγχο της τροχαίας) στο "ραντάρ", από το οποίο, όπως εξήγησα ήδη, καλύτερα να απαλλάσσεται κανείς

Νομίζω είναι χειρότερο σαν ιδέα και από το τρίλιτρο

@sknipper
Εδώ μια αναζήτηση στο car.gr για Cayenne βενζίνης > 2010 (να μην είναι και παλιότερη από το τρέχον αυτοκίνητό μου ε ?) Βλέπουμε αυτοκίνητα με 70Κ-100Κ χλμ. (συζητήσιμα

) με 70Κ... και λίγα μόνο στα ~40Κ... ΟΚ τόσα ζητάνε, δε σημαίνει ότι θα τα πάρουν κιόλας... Ομως δεν το βλέπω καμιά φοβερή ευκαιρία...