Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#443621 Παπαρια μαντολες. :s_cry

Η μηχανη αναβει κανονικα, μολις ομως παταω το κουμπι για εκχυλιση ριχνει το ρελε. :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#443626 Ισως εχει μεινει ακομα μεσα υγρασια.
Αφου δεν το ριχνει απ την αρχη, αφησε την να ζεσταθει για καμμια ωρα +, μπας και εξατμιστει οτι υγρασια υπαρχει ακομα μεσα στα ηλεκτρικα της.
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Παπαρια μαντολες. :s_cry

Η μηχανη αναβει κανονικα, μολις ομως παταω το κουμπι για εκχυλιση ριχνει το ρελε. :s_cry :s_cry :s_cry :s_cry

Εικόνα

συνοδεία smoothie :eat:
Άβαταρ μέλους
By g8777
Y.V έγραψε:Ισως εχει μεινει ακομα μεσα υγρασια.
Αφου δεν το ριχνει απ την αρχη, αφησε την να ζεσταθει για καμμια ωρα +, μπας και εξατμιστει οτι υγρασια υπαρχει ακομα μεσα στα ηλεκτρικα της.

:hmmm: :hmmm:

Η αληθεια ειναι οτι μολις αναβε παταγα εκχυλιση για να κυκλοφορησει νερο στο κυκλωμα. :hmmm:

Θα το δοκιμασω. :s_thumbsup

dimik έγραψε:Εικόνα

συνοδεία smoothie :eat:

https://www.lidl.de/de/silvercrest-standmixer-ssm-550-d1/p207200

:inlove:

Mατζεστικ
Άβαταρ μέλους
By bill33
g8777 έγραψε:Παπαρια μαντολες. :s_cry

Άβαταρ μέλους
By otso
#445043 Επεσα σε μια συζητηση οπου ελεγαν οτι δεν χρησιμοποιουν τις μηχανες τυπου νεσπρεσσο πια γιατι αποδειχτηκε λεει οτι οι καψουλες ειναι καρκινογονες .
Τι φημη ειναι αυτη ; εχουν συντηρητικα λεει μεσα στην καψουλα που ειναι καρκινογονα .
χρειαζεται συντηριτικα η καψουλα; δεν ειναι αεροστεγως κλεισμενη;
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
Κώδικας: Επιλογή όλωνhttp://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=6&articleID=11988&la=1
http://ellinikahoaxes.gr/wp-content/uploads/2016/12/altaki2011.pdf
http://ellinikahoaxes.gr/2016/12/09/do-coffee-capsules-cause-cancer/

it must be mentioned that furan concentrations in brews from Nespresso coffee
capsules (117–244 ng/ml) were higher than those obtained for
regular ground coffee. The daily furan intake from coffee consumption
was estimated to be 0.25 and 0.38 lg/kg bw for males and
females, respectively. These values are lower than the established
acceptable daily intake of 2 lg/kg bw.

κοινώς όλοι οι καφέδες περιέχουν φουράνιο το οποίο δημιουργείται από τη θερμική επεξεργασία των κόκκων καφέ κατά το ψήσιμο των πράσινων κόκκων καφέ.
Στους νεσπρέσο το φουράνιο εμφανίζει μεγαλύτερη συγκέντρωση.
Η ημερήσια δόση φουρανίου από νεσπρέσο ειναι κάτω από την μέγιστη αποδεκτή δόση για τον άνθρωπο.
Ναι, έχει βρεθεί ότι είναι καρκινογόνος ουσία στα ποντίκια.
Όχι δεν χρηματίζομαι από την Νεσπρέσο.
Ναι οι νεσπρέσο γευστικά είναι για τα πανηγύρια
Άβαταρ μέλους
By bebes
otso έγραψε:Επεσα σε μια συζητηση οπου ελεγαν οτι δεν χρησιμοποιουν τις μηχανες τυπου νεσπρεσσο πια γιατι αποδειχτηκε λεει οτι οι καψουλες ειναι καρκινογονες .
Τι φημη ειναι αυτη ; εχουν συντηρητικα λεει μεσα στην καψουλα που ειναι καρκινογονα .
χρειαζεται συντηριτικα η καψουλα; δεν ειναι αεροστεγως κλεισμενη;

αν θυμαμαι καλα, οσο πιο συμπιεσμενος ήταν ο καφες τοσο πιο πολλές επικίνδυνες ουσιες ειχε.
"κορυφή" ήταν οι μεταλικες κάψουλες τυπου Νεσπρέσο.
Για να είναι επικυνδυνες όμως έπρεπε να πίνεις 20 καφεδες τη μερα,

Οποτε εγω απομακρύνθηκα απο το τάργκετ γκρούπ και συνεχισα κανονικα να πινω τα (Ν)εσπρεσακια μου (ζητημα να πινω 10 την εβδομαδα... :lol:

edit: ο Red Garland βρηκε και τα λινκς... φουρανια... ΟΚ :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By gakost
#445867 Για πείτε οι γνώστες. Η νεσπρέσο μου έχει αρχισει να έχει διαρροή από το μπροστά κομμάτι της κάψουλας. Πολύ πιθανό να επισκευάζεται αλλά λέω να ανέβω κατηγορία. ΔΕΝ ΘΕΛΩ να ασχοληθώ με ζυγαριές μύλους ζεστάματα καθαρίσματα κλπ τοινά και κοιτάω σε υπεραυτόματες. Το γάλα καρφί δεν μου καίγεται γιατί δεν πίνω για όποιον θέλει αφρόγαλα υπάρχει αεροτσίνο και όποιος θέλει 3 στρώσεις και σχεδιάκια στο καϊμάκι ας πάρει delivery ή takeaway.

Κοιτάω είτε GAGGIA Brera είτε κάποια jura στην σειρά ena. Έχω δει και κάτι delonghi αλλά δεν μου πολυγεμίζουν το μάτι. Ιδεές;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#445874 Εγώ τη gaggia brera έχω και είμαι πάρα μα πάρα πολύ ευχαριστημένος. Επίσης ευχαριστημένος είναι οποίος δοκιμάζει καφέ. Χρησιμοποιώ buondi premium στη πράσινη συσκευασία.

Πολύ ωραίος καφές, πολύ βολική όσον αφορά τη θέση του δοχείου νερού και dispenser καθώς και δοχείο κοκκων με λάστιχο.

Την έχω ένα χρόνο τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως.

Επίσης έχω βρει πολλά βίντεο στο YouTube για σέρβις κλπ.

Θα ποσταρω φωτογραφίες σε λίγο.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#445877 Τίποτα, πήγε στο σέρβις. :(

Ελπίζω μην έκαψε πλακέτα, δεν αξίζει μετά η επισκευή.
Y. V. πάω για Lelit μετά; Ή Rancilio;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
gakost έγραψε:Για πείτε οι γνώστες. Η νεσπρέσο μου έχει αρχισει να έχει διαρροή από το μπροστά κομμάτι της κάψουλας. Πολύ πιθανό να επισκευάζεται αλλά λέω να ανέβω κατηγορία. ΔΕΝ ΘΕΛΩ να ασχοληθώ με ζυγαριές μύλους ζεστάματα καθαρίσματα κλπ τοινά και κοιτάω σε υπεραυτόματες. Το γάλα καρφί δεν μου καίγεται γιατί δεν πίνω για όποιον θέλει αφρόγαλα υπάρχει αεροτσίνο και όποιος θέλει 3 στρώσεις και σχεδιάκια στο καϊμάκι ας πάρει delivery ή takeaway.

Κοιτάω είτε GAGGIA Brera είτε κάποια jura στην σειρά ena. Έχω δει και κάτι delonghi αλλά δεν μου πολυγεμίζουν το μάτι. Ιδεές;

Επί τη ευκαιρία τη καθάρισα κιόλας, το κάνω κάθε Κυριακή. Είναι πολύ εύκολη στο καθάρισμα όπως θα δεις, απλά βγάζεις το brewing unit ανοίγοντας το πλαϊνό πορτάκι και το ξεπλένεις κάτω από τη βρύση με ζεστό νερό. Μετά με ένα βετεξ μαζεύεις τα υπολείμματα καφέ.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες επιλογές και εξαρτάται τι ψάχνεις. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να είναι εύκολο στο πρόσβαση το δοχείο νερού και τα υπολείμματα καφέ, οπότε ήταν ένας βασικός λόγος επιλογής της συγκεκριμένης. Επίσης είδα αρκετά βίντεο στο YouTube πριν αποφασίσω και έλεγαν καλά πράγματα για τη συγκεκριμένη.

Α επίσης έχει και bypass για αλεσμένο καφέ, πχ αν ζητήσει κάποιος decaf και ζεστό νερό για τσάι.

Γενικώς με έχει βολέψει πολύ. Με ένα κουμπί τα κάνει όλα, απλά στην αρχή θέλει λίγο ψάξιμο να ρυθμίσεις το ποσό θα κόβει τον καφέ. Τον buondi τον ψιλοκόβω στην 2η από τις 6 σκάλες που έχει (6 είναι χονδρός).

Φωτογραφίες από τον καθαρισμό παρακάτω...

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Εικόνα

< >
Τελευταία επεξεργασία από Nikos! και 22 Οκτ 2017, 13:33, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By otso
#445885 ποια απο αυτες;https://www.skroutz.gr/c/2415/Kafetieres-Espresso-me-Kapsoula.html?keyphrase=%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B7+%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%B5+%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%BF&order_by=pricevat&order_dir=asc&price_max=100.001