Βλακειούλα ήταν...Μπορείτε να την προσπεράσετε αν τύχει και την πάρει κάπου το μάτι σας
Parker
Κλασσική ταινία Statham όπου κατάλαβα πως η J. Lo δε μου αρέσει σαν ηθοποιός.
21 & 22 Jump Street
Απλά γαμάτη κωμωδία, αξίζει να τη δείτε.
iant έγραψε:iant έγραψε:Το έχει δει κανείς; Αξίζει;
The Untold History of the United States
Είδα τα πρώτα δυο επεισόδια - ΚΑΛΟ θα έλεγα. IMDb: 8,8. Πολλά πλάνα από τα αρχεία.
ΟΚ, ο Oliver Stone αρκετές φορές λέει την γνώμη του, άλλες φορές τα "γνωστά" που θεωρούμε πια αξιώματα.
Γενικώς ΠΟΛΥ καλό ντοκιμαντέρ!
Με αφορμή το ποστ σου, κατέβασα και ήδη είδα τα πρώτα 6 επεισόδια. Απορώ πως άφησαν οι Αμερικανοί να βγει προς τα έξω!
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

Μετριο..Το μονο ενδιαφερον ειναι το πως εχει γυριστει...με καμερες 1ου προσωπου..αλλα δεν κουραζει.
Εντωμεταξυ χθες που περιμενα στον οδοντιατρο ειχα μπει ytube και χαζευα trailes απο νεα θριλερακια
Θα σας ποσταρω 3-4 το απογευμα αν θελετε
nass έγραψε:Είδα και γω επιτέλους το Interstellar και είμαι με κάπως ανάμικτα συναισθήματα
Οπτικά εκθαμβωτικό και σκηνοθετικά άψογο (ούτε καταλαβαίνεις πως περνάνε οι σχεδόν 3 ώρες - Nolan από τους καλύτερους του καιρού μας...), φωτογραφία υποδειγματική και ερμηνείες εξαιρετικές (Rustσκίζει και θαυμάσια και η Jessie
). Και, παραδόξως για ταινία (μαζί με το "Gravity" σε αυτό) αρκετά καλή Φυσική
(είδα και τον Kip Thorne στα credits ως Executive Producer) και με εντυπωσίασαν τα σχετικά με τη Βιολογία του colonisation
Α ναι, και μουσική(σωστή η παρομοίωση με Philip Glass)
Αλλά με άφησε με ένα αίσθημα ανικανοποίητου. Ισως φταίει που εμφανώς πήγε να γυρίσει το "2001" του καιρού μας, να βάλει πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη, να μιλήσει για όλα: τι κάνουμε στον κόσμο, παρόν και μέλλον της ανθρωπότητας, περιβάλλον, διάστημα, η αγάπη όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει (c), εν γένει ένα project επικών διαστάσεων, που δεν πετυχαίνει σε όλα, έχει κάποιες χολυγουντιές... ίσως, όπως πχ. και με το Inception, να θέλει μια δεύτερη ευκαιρία για να γεμίσει τα κενά.
Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε σκεπτόμενους θεατές, πάντως περιπέτεια αλα-Χόλυγουντ δεν είναι.
Επίσης την περασμένη εβδομάδα είδα το Δύο μέρες, μία νύχτα. Εξαιρετικό! Και τελείως ευρωπαϊκό (προσόν, τις περισσότερες φορές) Μια ιστορία στην οποία δεν ξέρεις που να τοποθετηθείς (όλοι έχουν τα δίκια τους) αλλά πολύ σύγχρονη (και για Ελλάδα δυστυχώς) και με ταιριαστό τέλος. Επίσης συστήνεται.
Ενθουσιασμενος ακομα απο τα πρωτα τραιλερ της ταινιας, εχοντας αγορασει εισιτηρια για 10 ατομα και κανει προμοσιον σε οποιον ξερω και δεν ξερω, ξαναβλεποντας το επος του Κιουμπρικ 2-3 μερες πριν απο την ταινια εχω να πω τα εξης,
Ο Νολαν οπως και με το inception και με τον batman εχει -προφανεστατα- μια πολυ καλη δημιουργικη ομαδα, think tank etc. στα χερια του. Κουστουμια διαστημοπλοια σκηνικα ειναι ολα ενα και ενα. Ολα εχουν μια πιστευτη "πατινα" μια φθορα, μια εντυπωση (χρονος φθορα συντριβη) που χρησιμοποιειται εντεχνα και ως στοιχειο μυθολογιας. Οπως π.χ. η σκονη που εχει σκεπασει τα παντα φορτωμενη με συμβολισμους ετσι και το διαστημοπλοιο γεματο λαπτοπ κολλημενα με ταινιες και επιφανειες φθαρμενες-μαυρισμενες σου δινουν την αισθηση της οριακης προσπαθειας, τοσο ψυχολογικης οσο και υλικης.
Μαγος ο Νολαν λοιπον αλλα εκει που δινει ρεστα ειναι στο τροπο αναπαραστασης της υπερβασης. Περα απο τον τεχνο-επιστημονικο κοσμο προσπαθει να πλησιασει το υπερβατικο με ορους Ταρκοφσκυ-Κιουμπρικ και ναι μεν δεν φτανει το απυθμενο βαθος των δυο κινηματογραφικων γιγαντων, αλλα γλυτωνει την ξεφτιλα!
Μπραβο και παλι μπραβο, δενει ενα σεναριο προβληματικο (πρωην αστροναυτης νην αγροτης φτανει σε κρυφη βαση με την κορη του και του αναθετουν την πιο κρισημη αποστολη στην ιστορια του πλανητη, yeah right...) και το τρως αμασιτο.
Η ατμοσφαιρα και τα μοτιβα ειδικα προς το τελος (αναδιπλωσεις του τρισδιαστατου χωρου) ειναι λιγο inception mode, αλλα αυτο αντι να του στερει του προσθετει, ο Νολαν εχει ενα δικο του αφηγηματικο τροπο και το πουλαει(?) δεν αισθανεται ενοχες ουτε προσπαθει να κρυφτει κανοντας αλματα (στο κενο?) επαναλαμβανει λοιπον επιστημονικομπαρουφες που ομως ειναι τυλιγμενες με αστρο-σκονη.
Λιγα λογια για τους ηθοποιους, ΟΧΙ και παλι ΟΧΙ ολοι απο τον true detective και την catwoman μεχρι τον μπατλερ του batman μενουν στην γη! Δεν πεταει κανενας τους ουτε μεχρι την σεληνη, ο Μακοναχι εχει ακομα ενα στυλακι επιτυχιας (στηριγμενο σε εξαιρετικες ερμηνειες την τελευταια διετια) ανεσης και προφορας (αμαν με τα τεξανικα του ελεος) που του στερουν κατι απο τον ολεθρο και την τραγωδια που θα πρεπει να μας -υποτιθεται- σερβιρει. Ισως να φταινε και οι τραγικοι σχεδον διαλογοι.Μονο ο καφρος ο ματ ντειμον στο ρολο του σαπιου-μαλακα ειναι καλος, και το ξαναλεω αυτο το παλικαρι πρεπει να παιζει ρολους μονο του κακου αντιηρωα! (κριμα να κανει και αλλο Bourne)
και κατι τελευταιο, γουσταρω τη φαση οχι πολλα CGI και μονο καμμενα σκηνικα, αλλα μηπως λεω μηπως θα μπορουσε να μας βαλει λιγο παραπανω στην μαγεια του διαστηματος με λιιιιιγο παραπανω μνημειακο εφε? (που πηγε το αλατι ρε μαγκες?)
Υ.Γ. Ο μαλικ ειχε μια σκηνη στο tree of life με μουσικη του ημιθεου Zbigniew Preisner που παταει στον λαιμο τον Hans τον Zimmer,ομως η ποιητικη διαθεση ειναι δυσκολο να χωρεσει σε μια ταινια και η αποστασιοποιηση απο την δραση ειναι ενα προβλημα αλυτο στα ορια μιας Χολυγουντιανης μυθοπλασιας, ας πουμε λοιπον ο καθενας στο ειδος του και ο λουμιδης στους καφεδες.
gto250swb έγραψε:αναδιπλωσεις του τρισδιαστατου χωρου
http://en.wikipedia.org/wiki/Tesseract
Για τα "πατάει στο λαιμό τον Hans" κτλ. θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, για κινηματογραφική μουσική μιλάμε και η συγκεκριμένη ήταν άψογη εκεί που ήταν (όπως και ο Wagner ήταν άψογος στο "2001" και ο Preisner στο Μπλέ), οπότε τέτοιες συγκρίσεις δε στέκουν.
Για το σενάριο έχεις δίκιο (οι "χολυγουντιές" που έλεγα) αλλά αυτά είναι αφορμές για την υπόλοιπη ιστορία.
Για τις ερμηνείες διαφωνώ (ο Damon όμως όντως καλός) αλλά γούστα είναι αυτά.
Η ουσία είναι ότι ο Nolan είναι ένας από τους 2 σύγχρονους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, που θα πάω οπωσδήποτε να δω την ταινία τους (ο άλλος ο παππούς), γιατί πάντα έχει κάτι να πει, έστω και αν το λέει με πομπώδη (και ίσως και ναρκισιστικό πχ. Inception "δείτε τι γαμάτος είμαι") τρόπο.
Στα της ταινίας τώρα σκηνοθετικά και φωτογραφικά τα είπαν οι παραπάνω, είναι άψογη.
Στην μαύρη τρύπα δεν τεντώθηκε ο μακόναχιου γιατί όπως διάβασα κάπου είναι supermassive σε μέγεθος και οι δυνάμεις δεν είναι τόσο μεγάλες στον ορίζοντα, οπότε μπαίνεις άνετα αν θες
Μου άρεσε πολύ η διπλή λούπα στο χρόνο, δεν έχω ξανασυναντήσει πουθενά. Λίγο οι ηλικίες δε μου βγαίνουν αλλά το ξεπερνάω, οκ
Έμοιαζε τραβηγμένο από τα μαλλιά για 2 ώρες το "βρήκα τις συντεταγμένες σας και ήρθα, ψάχνετε πιλότο βλέπω?", αλλά εξηγείται στο τέλος.
Ακριβής αντιγραφή από 3001 τελική οδύσσεια το ότι τον βρήκαν να περιφέρεται, με τη διαφορά ότι ο Πουλ ήταν σχεδόν 1000 χρόνια στο διάστημα παγωμένος, ενώ τον Κούπερ τον τοποθέτησαν εκεί οι πενταδιάστατοι.
Θύμιζε λίγο και end of eternity αυτό το σεναριακό σημείο με τους ανθρώπους στο μέλλον και ο τρόπος που διαμορφώνουν την ιστορία.
Πήγα με
και όχι μόνο δεν κοιμήθηκε, ενώ πριν γκρίνιαζε να πάμε να δούμε Μπιλ Μάρεϊ, αλλά ζήταγε και χαρτομάντηλα στο τέλος Εγώ πάλι κόντεψα να κλάψω όταν ξύπνησαν τον Ματ Ντέιμον, προσπαθώντας να μπω στη θέση του.
Κι εγώ θα ήθελα λίγο παραπάνω τα σκάφη απέξω να κάνουν ελιγμούς αντί για την κάμερα στο φτερό συνέχεια, αλλά πιστεύω πως ήταν συνειδητή απόφαση, οι περισσότερες σοβαρές scifi έτσι είναι αν το καλοσκεφτείτε
kyr80 έγραψε:iant έγραψε:iant έγραψε:Το έχει δει κανείς; Αξίζει;
The Untold History of the United States
http://st.kp.yandex.net/images/film_big/796729.jpg
Είδα τα πρώτα δυο επεισόδια - ΚΑΛΟ θα έλεγα. IMDb: 8,8. Πολλά πλάνα από τα αρχεία.
ΟΚ, ο Oliver Stone αρκετές φορές λέει την γνώμη του, άλλες φορές τα "γνωστά" που θεωρούμε πια αξιώματα.
Γενικώς ΠΟΛΥ καλό ντοκιμαντέρ!
Με αφορμή το ποστ σου, κατέβασα και ήδη είδα τα πρώτα 6 επεισόδια. Απορώ πως άφησαν οι Αμερικανοί να βγει προς τα έξω!
Εγώ πέρασα το 7 ...
Καταπληκτικό και το "The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara" (πρόταση του Cabala, IMDb 8.2)
A film about the former US Secretary of Defense and the various difficult lessons he learned about the nature and conduct of modern war.
Robert McNamara
was an American business executive and the eighth Secretary of Defense, serving from 1961 to 1968 under Presidents John F. Kennedy and Lyndon B. Johnson, during which time he played a large role in escalating the United States involvement in the Vietnam War. Following that, he served as President of the World Bank from 1968 to 1981.
nass έγραψε:Η ουσία είναι ότι ο Nolan είναι ένας από τους 2 σύγχρονους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, που θα πάω οπωσδήποτε να δω την ταινία τους (ο άλλος ο παππούς), γιατί πάντα έχει κάτι να πει, έστω και αν το λέει με πομπώδη (και ίσως και ναρκισιστικό πχ. Inception "δείτε τι γαμάτος είμαι") τρόπο.
O Σcott o Ridley ? Αυτος που πηρε το υπερσεναριο (Προμηθεας) και εκανε σκηνοθετικα την μεγαλυτερη του πατατα?
Ημαρτον, σε αυτον και στον Λουκας πρεπει να παρουν τις αδειες.
Chris έγραψε:Θύμιζε λίγο και end of eternity αυτό το σεναριακό σημείο με τους ανθρώπους στο μέλλον και ο τρόπος που διαμορφώνουν την ιστορία.
Τωρα που το λες, που ειναι ο δικος μας ο Ασιμωφ να του πρηξω τα @@...
Και, όχι, δεν πήγε το μυαλό μου όταν έβλεπα την ταινία...
.
gto250swb έγραψε:nass έγραψε:Η ουσία είναι ότι ο Nolan είναι ένας από τους 2 σύγχρονους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, που θα πάω οπωσδήποτε να δω την ταινία τους (ο άλλος ο παππούς), γιατί πάντα έχει κάτι να πει, έστω και αν το λέει με πομπώδη (και ίσως και ναρκισιστικό πχ. Inception "δείτε τι γαμάτος είμαι") τρόπο.
O Σcott o Ridley ? Αυτος που πηρε το υπερσεναριο (Προμηθεας) και εκανε σκηνοθετικα την μεγαλυτερη του πατατα?![]()

nass έγραψε:gto250swb έγραψε:nass έγραψε:Η ουσία είναι ότι ο Nolan είναι ένας από τους 2 σύγχρονους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, που θα πάω οπωσδήποτε να δω την ταινία τους (ο άλλος ο παππούς), γιατί πάντα έχει κάτι να πει, έστω και αν το λέει με πομπώδη (και ίσως και ναρκισιστικό πχ. Inception "δείτε τι γαμάτος είμαι") τρόπο.
O Σcott o Ridley ? Αυτος που πηρε το υπερσεναριο (Προμηθεας) και εκανε σκηνοθετικα την μεγαλυτερη του πατατα?![]()
![]()
Παλι καλα...
, και εγω μαζι σου, τεραστιος.
Ε Ασιμωφ ειδες το imitation game?
.
Εντυπωσιάστηκα. Αυτή η ταινία δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι ελληνική. Respect στους δημιουργούς-ηθοποιούς.
(Ματθ.ιθ΄30 / Μάρκ.ι΄31)