Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Dimitris_P έγραψε:Στον κουζινά που μ'έστειλε δεν έχει showroom για να δω κάποια ολοκληρωμένη δουλειά διαφορετικών υλικών. Τι να καταλάβω απ'το δειγματολόγιο; Θα πάω μετά να δω τι έχει βάλει σε άλλο διαμέρισμα

Σύμφωνα με το σχέδιο που μου έδωσε ο κατασκευαστής η κουζίνα είναι 2.5m x ~2m και τοίχο διαθέσιμο απέναντι από το 2.5 3μ αλλά για ντουλάπια εκεί αφού έχει καλοριφέρ χαμηλά, ίσως και κάποιο πάγκο στο υπόλοιπο σημείο.

Να κι ένα ψευτοσκαρίφημα

Εικόνα

Θα σου πρότεινα να πάς σε κανονικό "κουζινάδικο" με έκθεση, οπου θα σου σχεδιάσουν την κουζίνα για να στη δείξουν σε υπολογιστή. Επιπλέον εκτός απο τα υλικά τα οποία θα δείς live, θα δείς και όλους τους μηχανισμούς για πόρτες και ντουλάπια.

Θα ρυθμίσετε μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, το ύψος των πάγκων, πώς θα είναι το κάθε ενα συρτάρι και ντουλάπι, πόμολα, σοβαντεπί κτλ.

Η διαδικασία είναι λίγο επίπονη και μάλλον θα χρειαστεί πολλές βολτες σε πολλά μαγαζιά, αλλά εγώ που το έκανα πρόσφατα δέν το μετάνοιωσα καθόλου γιατι το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια κουζίνα πολυ όμορφη και πολύ εργονομική.

Πάντως με 1000 ευρώ η κουζίνα θα είναι πολύ "φτωχή". Σίγουρα δέν θα βάλει καθόλου μηχανισμούς ή βαγονέτα και τα υλικά θα είναι ότι πιό φτηνό υπάρχει.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
dimitrisB έγραψε:Φίλτατε Αce : The Ace - dimitrisB : 0-1 :yahoo:
Τα ΄χω δεί όλα σου λέω: 5 κουζίνες, 6 ντουλάπες, μεταξύ 2011-2014 σε 2 οικοδομές.
Αστο να πάει με τους ... << εργολαβο-μηχανικο-κατασκευαστές>> !!! :iconcool:

Είσαι μηχανικός ? Γιατί εγώ είμαι.....

Dimitris_P έγραψε:Στον κουζινά που μ'έστειλε δεν έχει showroom για να δω κάποια ολοκληρωμένη δουλειά διαφορετικών υλικών. Τι να καταλάβω απ'το δειγματολόγιο; Θα πάω μετά να δω τι έχει βάλει σε άλλο διαμέρισμα

Σύμφωνα με το σχέδιο που μου έδωσε ο κατασκευαστής η κουζίνα είναι 2.5m x ~2m και τοίχο διαθέσιμο απέναντι από το 2.5 3μ αλλά για ντουλάπια εκεί αφού έχει καλοριφέρ χαμηλά, ίσως και κάποιο πάγκο στο υπόλοιπο σημείο.

Να κι ένα ψευτοσκαρίφημα

Εικόνα

O "κουζινάς" που λες, είναι ξυλουργός ? Υποθέτω, αφού λες ότι δεν έχει showroom. Βέβαια οι σοβαροί ξυλουργοί έχουν έστω και ένα υποτυπώδες showroom, τουλάχιστον με ένα ντουλάπι/συρτάρι από κάθε ποιότητα ή/και χρώμα που διαθέτουν (και μιλάω για τους ξυλουργούς που ανέφερα πιο πριν, με σοβαρή ποιότητα και καλές τιμές, όχι για ξυλουργούς στυλ γερό-Τζεπέτο). Αν είναι έτσι, πήγαινε οπωσδήποτε σε ένα μαγαζί με κουζίνες (AltaLinea, Porcelana κλπ), τόσο για να δεις τα εργολαβικά τους αλλά και τα "καλά" τους, όσο και για να συγκρίνεις τιμές. Επίσης θα σου βγάλουν σε 3D και rendered το μοντέλο της κουζίνας, ώστε να το δεις σχεδόν όπως θα είναι στην πραγματικότητα.

Όπως τα περιγράφεις, βγαίνουν περίπου 7μ συνολικά, με τα 2,5μ να είναι "μισά" (αν και, αν βάλεις βαριά ντουλάπια, το κόστος είναι μια ή άλλη με το αν έβαζες και συρτάρια). Για μια ανεκτή ποιότητα, μην υπολογίζεις κάτω από 150-160€/τρέχον μέτρο, δηλαδή κατ'ελάχιστον 1100-1200€, και αυτό χωρίς φρένα, απλούς μηχανισμούς, απλά χερούλια κλπ. Υπολόγιζε τουλάχιστον +50% του συνολικού κόστους αν πας σε λάκα, και μεγάλες διαφορές κόστους αν πας σε χαλαζία/γρανίτη ή corian.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#44128 Είδα την κουζίνα σε άλλο διαμέρισμα και δεν ικανοποιηθηκα. Θα πάω σε custom λύση, οπότε όταν "κλείσω" το σπίτι θα επανέλθω. Ευχαριστώ άπαντες :)
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
The Ace έγραψε:
dimitrisB έγραψε:Φίλτατε Αce : The Ace - dimitrisB : 0-1 :yahoo:
Τα ΄χω δεί όλα σου λέω: 5 κουζίνες, 6 ντουλάπες, μεταξύ 2011-2014 σε 2 οικοδομές.
Αστο να πάει με τους ... << εργολαβο-μηχανικο-κατασκευαστές>> !!! :iconcool:

Είσαι μηχανικός ? Γιατί εγώ είμαι.....

Οχι, δεν είμαι, αλλά μάλλον κατάλαβα πιό γρήγορα απο σένα την περίπτωση του ενδιαφερόμενου, χωρίς να σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να κάνω και λάθος. και σαφέστατα, αστειευόμουν για να σε πειράξω, εξ ού και το "ποδοσφαιρικό" παράδειγμα της παράθεσής μου.
Φαίνεται όμως ότι έχω κακή εμπειρία απο τους συναδέλφους σου, έεεε? Δυστυχώς, είναι γεγονός.
(Είχα βέβαια και την εντύπωση πως εισαι Ηλεκτρολόγος Μηχ.)
Στο προκείμενο : Συμφωνώ απόλυτα με όσα προτείνεις παραπάνω, στο τελευταίο σου ποστ .

@ Dimitris_P : και καλά θα κάνεις.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
dimitrisB έγραψε:Όχι, δεν είμαι, αλλά μάλλον κατάλαβα πιό γρήγορα απο σένα την περίπτωση του ενδιαφερόμενου, χωρίς να σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να κάνω και λάθος. και σαφέστατα, αστειευόμουν για να σε πειράξω, εξ ού και το "ποδοσφαιρικό" παράδειγμα της παράθεσής μου.
Φαίνεται όμως ότι έχω κακή εμπειρία απο τους συναδέλφους σου, έεεε? Δυστυχώς, είναι γεγονός.
(Είχα βέβαια και την εντύπωση πως εισαι Ηλεκτρολόγος Μηχ.)
Στο προκείμενο : Συμφωνώ απόλυτα με όσα προτείνεις παραπάνω, στο τελευταίο σου ποστ .

@ Dimitris_P : και καλά θα κάνεις.

Όντως σωστά θυμάσαι, Ηλ.Μηχ. είμαι, αλλά σε κάθε περίπτωση μια χαρά μπλέκεται ένας Ηλ.Μηχ. στην οικοδομή, μην ξεχνάμε ότι την Η/Μ-Θέρμανσης εμείς κανονικά την υπογράφουμε. Χώρια που λόγω πατέρα Πολ.Μηχ. έχω κάνει οικοδομή από νεαρά ηλικία :oops: και πολλές στατικές με AutoSCADA και STRAD...

Γι'αυτό που λες για τους μηχανικούς, μήπως εννοείς κακές εμπειρίες με εργολάβους ? Ή αναφέρεσαι σε πολ.μηχανικούς ? Γιατί στην πράξη, όταν μιλάμε για εργολάβους ή γραφεία, συνήθως αναφερόμαστε σε αρχιτέκτονες (ή απλά "εργολάβους", που μπορεί να είναι και τυρέμποροι :roll: )
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#44172 Μακάρι να αναφερόμουν μόνο σε εργολάβους-πρώην τυρέμπορους, ζαχαροπλάστες κλπ, που η έλλειψη μόρφωσης θα τους έδινε και ένα επιπλέον άλλοθι.
Αστο καλύτερα, ως εδώ ! :oops:
Άβαταρ μέλους
By leonp
#44220 Αφού γυρίζεις στα κουζινάδικα κοίταξε και στο ΙΚΕΑ.
Γύρω στα 3 χιλιάρικα θα πάρεις πολύ καλή κουζίνα και με μηχανισμούς (γιατί χωρίς έχει μεγάλη διαφορά σε τιμή και σε χρηστικότητα).

Να ξέρεις πάντως ότι η τοποθέτηση θέλει εμπειρία και χρόνο γιατί η κουζίνα-πάγκοι-ντουλάπια είναι τετράγωνα ενώ οι τοίχοι και το πάτωμά σου ούτε ίσιο είναι ούτε έχει ορθές γωνίες.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#44228 τι σχέση έχει ο πολιτικός μηχανικός με την συναρμογή της κουζίνας και τα χρησιμοποιηθέντα υλικά ? :dizzy:

επαφή έχει μόνο αν είναι και εργολάβος...
αν και δεν μπορώ να σκεφτώ πιο βαρετό πράγμα από πολιτικό μηχανικό που ασχολείται με κουζίνες, μπάνια και τραπεζαρίες :omg:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
dimitrisB έγραψε:Μακάρι να αναφερόμουν μόνο σε εργολάβους-πρώην τυρέμπορους, ζαχαροπλάστες κλπ, που η έλλειψη μόρφωσης θα τους έδινε και ένα επιπλέον άλλοθι.
Αστο καλύτερα, ως εδώ ! :oops:

:lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
leonp έγραψε:Να ξέρεις πάντως ότι η τοποθέτηση θέλει εμπειρία και χρόνο γιατί η κουζίνα-πάγκοι-ντουλάπια είναι τετράγωνα ενώ οι τοίχοι και το πάτωμά σου ούτε ίσιο είναι ούτε έχει ορθές γωνίες.

Τι εννοείς γέροντα για το πάτωμά μου; Το έχεις δει ; :lol: Μη με πριζώνεις και πάω με το αλφάδι να τσεκάρω :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
red_monster έγραψε:τι σχέση έχει ο πολιτικός μηχανικός με την συναρμογή της κουζίνας και τα χρησιμοποιηθέντα υλικά ? :dizzy:

αν και δεν μπορώ να σκεφτώ πιο βαρετό πράγμα από πολιτικό μηχανικό που ασχολείται με κουζίνες, μπάνια και τραπεζαρίες :omg:

Και όμως, μπορώ να σου πω τουλάχιστον 3 εταιρείες σχεδιασμού, μελέτης και επίβλεψης, τις οποίες έχουν πολ.μηχανικοί, και οι οποίοι κάνουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά, τόσο στο design, στην επιλογή συνεταίρων, μαγαζιών, υλικών κλπ, όσο και στην επίβλεψη και την υλοποίηση αυτών που μελέτησαν και πρότειναν. Ο πολ.μηχανικός δεν είναι μόνο για να βγάζει το τεύχος στατικών και να επιβλέπει αν δέθηκαν σωστά τα στράντζα, αν έχει μεράκι και όρεξη, μπορεί να κάνει ότι χωράει ο νους :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By mirage
Dimitris_P έγραψε:
leonp έγραψε:Να ξέρεις πάντως ότι η τοποθέτηση θέλει εμπειρία και χρόνο γιατί η κουζίνα-πάγκοι-ντουλάπια είναι τετράγωνα ενώ οι τοίχοι και το πάτωμά σου ούτε ίσιο είναι ούτε έχει ορθές γωνίες.

Τι εννοείς γέροντα για το πάτωμά μου; Το έχεις δει ; :lol: Μη με πριζώνεις και πάω με το αλφάδι να τσεκάρω :lol:
Εννοειται αλφαδι και πεσιμο στα 4 για τσεκαρισμα.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
red_monster έγραψε:τι σχέση έχει ο πολιτικός μηχανικός με την συναρμογή της κουζίνας και τα χρησιμοποιηθέντα υλικά ? :dizzy:
Ακριβώς. Αρα έχει πρόσθετο κέρδος αν δουλέψει ο ξυλουργός του, σε σχέση με μιά εταιρεία που δεν πρόκειται να του αποδώσει το ίδιο ποσοστο κέρδους, έστω και με ιδιαίτερη "συνεννόηση".

@ The Ace: Ετσι όπως τα λές έπρεπε να είναι.
Αλλά με την κρίση και προκειμένου να δοθούν τιμές "πεθαμένες", οι εργασίες αλλά και οι μετέπειτα συμπεριφορές είναι απερίγραπτες, έως ανεπίτρεπτες. Κάποιοι συνάδελφοί σας, βαριούνται πλέον ακόμα και να δουλέψουν. Βλέπεις, όταν έχεις μάθει να βγάζεις πχ: 5-10.000€ το μήνα ή 50.000-100.000€ απο τις πωλήσεις σε 1 έτος και απ΄αυτά το 50%+ μαύρα, σου ξυνίζει χοντρά να πέσεις στο "μεροκάματο".

Τέσπα. Όπως δεν μπορώ να σε-σας πείσω πως δεν υπάρχουν βλάκες-άσχετοι-παλιοχαρακτήρες στον ΕΣ , το ίδιο ισχύει με τον κλάδο της οικοδομής. Υπάρχουν βλάκες-παλιοχαρακτήρες οχι μόνο μάστορες-εργολάβοι (ΕΠΟΠ-υπαξ), αλλά και μηχανικοί-αρχιτέκτονες (αξκοι-διοικητές). Αν το ποσοστό είναι μικρό-μεγάλο, .... "η επιστήμη ερευνά" .
Τα ζήσατε (σαν στρατεύσιμοι), τα έζησα (σαν αγοραστής-πελάτης/ιδιοκτήτης), άρα όλοι μας ... δίκιο έχουμε! :oops:

Την καλημέρα μου . :)
Άβαταρ μέλους
By The Ace
dimitrisB έγραψε:@ The Ace: Ετσι όπως τα λές έπρεπε να είναι.
Αλλά με την κρίση και προκειμένου να δοθούν τιμές "πεθαμένες", οι εργασίες αλλά και οι μετέπειτα συμπεριφορές είναι απερίγραπτες, έως ανεπίτρεπτες. Κάποιοι συνάδελφοί σας, βαριούνται πλέον ακόμα και να δουλέψουν. Βλέπεις, όταν έχεις μάθει να βγάζεις πχ: 5-10.000€ το μήνα ή 50.000-100.000€ απο τις πωλήσεις σε 1 έτος και απ΄αυτά το 50%+ μαύρα, σου ξυνίζει χοντρά να πέσεις στο "μεροκάματο".

Τέσπα. Όπως δεν μπορώ να σε-σας πείσω πως δεν υπάρχουν βλάκες-άσχετοι-παλιοχαρακτήρες στον ΕΣ , το ίδιο ισχύει με τον κλάδο της οικοδομής. Υπάρχουν βλάκες-παλιοχαρακτήρες οχι μόνο μάστορες-εργολάβοι (ΕΠΟΠ-υπαξ), αλλά και μηχανικοί-αρχιτέκτονες (αξκοι-διοικητές). Αν το ποσοστό είναι μικρό-μεγάλο, .... "η επιστήμη ερευνά" .
Τα ζήσατε (σαν στρατεύσιμοι), τα έζησα (σαν αγοραστής-πελάτης/ιδιοκτήτης), άρα όλοι μας ... δίκιο έχουμε! :oops:

Την καλημέρα μου . :)

Μα δεν διαφωνώ επ'αυτού που γράφεις, για την ακρίβεια συμφωνώ και επαυξάνω, προφανώς και δεν είμαστε (ως κλάδος) άσπιλοι και αμόλυντοι....όπως λες, για τα ποσοστά γίνεται ο ντόρος :shifty: