Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#43681 Τί λέει γενικώς το smart fortwo 2ης γενιάς? Πόσο αξιόπιστος είναι ο κινητήρας του? Τα αυτοκίνητα κατασκευής 2007-2009 είχαν κάποια αχίλλειο πτέρνα? Ο ίδιος κινητήρας έβγαζε τα 61 και τα 71 άλογα? Ατμοσφαιρικά δεν ήταν?

Πχ στα πρώτης γενιάς ήξερα ότι περίπου στα 80.000 χλμ έπρεπε να πας για αλλαγή τούρμπο, κάτι τέτοιο τέλος πάντων... Εδώ στα 2ης τί παίζει?
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#43752 Προχωρα αφοβα. Ο κινητηρας ειναι 100% αξιοπιστος οντας μιτσουμπισι. Σωστη η ιπποδυναμη που γραφεις, βγαινει και με τουρμπο με 84 ατια. Θα σου περιγραψω τι μου εβγαλε εμενα(2007 τουρμπο) καθως τα εχει βγαλει ολα τα γνωστα θεματα για να παρεις μια γευση.
Αλλαγη δισκο πλατο-εγγυηση, δε χρειαζοταν αλλαγη αλλα τοτε καναν ανακληση, μετα διορθωναν το προβλημα οτι μερικες φορες δεν εμπαινε η οπισθεν με αναβαθμιση του εγκεφαλου του κιβωτιου
Αλλαγη ιντερκουλερ-εγγυηση, εσπασε μια βαση και σε καποιες στροφες συγχρονιζε το φουρφουρι
Αλλαγη εγκεφαλου αιρκοντισιον-εγγυηση. Δεν εβγαζε κρυο
Πολυμερισμος ηλιοροφης,γνωστο αισθητικο θεμα δεν υπαρχη λυση, και να την αλλαξεις ετσι θα γινει μετα απο 2 χρονια.
Γεμισμα φρεον καθε καλοκαιρι, αμα δε το λειτουργεις το χειμωνα χανει το φρεον
Η συντηρηση ειναι παμθηνη και την κανω μονος εδω και καιρο,λαδια φιλτρα μπουζι τακακια. Ποιο μεγαλα θεματα δεν ειχα ευτυχως, μακρια απο την σμαρτ στο μοναχο, οι τυποι ειναι ασχετοι. Πηγα μια φορα επειδη αναψε ενα λαμπακι και ιελαν να αλλαξουν ολο το αμαξι, με βαλαν και πηρα ντελφι διαγνωστικο απο το εμπαυ και με μια μπατονετα καθαρισα εναν αισθητηρα και λυθηκαν ολα
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
popolaros έγραψε:οταν υπαρχει το IQ το σμαρτ παει χωματερη

Σιγα την αμαξάρα...

.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#43812 Να ένα χρήσιμο tip! PeterPan, ψάξε σε χωματερές για Smart, θα βρεις μεγάλη ποικιλία.

Νοσφεράτου, πολλά μου ακούγονται ρε συ για να είσαι ευχαριστημένος και να λες προχώρα άφοβα. Το ότι έγιναν στην εγγύηση είναι που κάνει τη διαφορά; Πολλά χιλιόμετρα;
Άβαταρ μέλους
By popolaros
Focusman91 έγραψε:
popolaros έγραψε:οταν υπαρχει το IQ το σμαρτ παει χωματερη

Σιγα την αμαξάρα...

.

μιλησε ο μπεμπης και ειπε την λεξη ''μπαμπα''
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#43848 Το προχωρα αφοβα παει στο οτι ολα τα προαναφερθεντα ειναι παιδικες ασθενιες των αρχικων μοντελων που βγαινουν τα πρωτα 2-3 χρονια μαξ. Αν παρει ενα του 07-08 θα ειναι απροβληματιστο αν εχει γινει μια τυπικη συντηρηση. Το δικο μοθ εχει τωρα 95κ και δεν εχει βγαλει κατι εκτως προγραμματος(εκτως απο τα προαναφερθεντα εντως εγγυησης).
Αν τα βαλεις κατω αξιοπιστο δεν το λες, καθως υπαρχουν αμαξια που αλλαζεις λαδια μια στα 3 χρονια, αντε και κανα τακακι και βλεπεις το συνεργειο με το κυαλι.
Οσο για το iq δε συμφωνω πληρως, τα προβληματα του ειναι σπιρταδα, ποιοτητα εσωτερικου, μηκος , χαμηλες πωλησεις/ελλειψη ιντερνετικης τεχνογνωσιας. Του σμαρτ γνωστα, ακριβα ανταλλακτικα, οδικη συμπεριφορα
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#44189 που και να μη σου τύχαιναν αυτά δλδ... :lol:
ο scotch πρέπει να έχει smart απ' ότι θυμάμαι... περιμένω να ακούσω κ τη γνώμη του :)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#44233 Εγώ έχω το 450 (1ης γενιάς, f/l), από το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος (αλλά του φέρομαι και με στοργή και proderm). Το 451 το έχουν οι γονείς (71hp, 1000άρι) και μέχρι στιγμής (7 χρόνια και... ~20.000 χιλιόμετρα) δεν έχουν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα αξιοπιστίας.
Οδήγησε το πάντως πριν το πάρεις. Ή που θα το λατρέψεις ή που θα το μισήσεις.

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#44259 Για να λατρεψεις το smart, πρεπει το μονο που εχεις οδηγησει να ειναι niva. Αν και η 2η γενια ειναι σαφως πιο αμαξι, το iq ειναι πιο καλο καρο αλλα πανασχημο μεσα εξω.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#44261 Από τη μία θα το βρίζεις που θα κοπανάει και που το κιβώτιο θα αργεί τις αλλαγές, από την άλλη μόλις παρκάρεις* θα τα ξεχάσεις όλα :inlove:

*Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By IKE
rocsta έγραψε:Για να λατρεψεις το smart, πρεπει το μονο που εχεις οδηγησει να ειναι niva. Αν και η 2η γενια ειναι σαφως πιο αμαξι, το iq ειναι πιο καλο καρο αλλα πανασχημο μεσα εξω.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους

Εγώ νοίκιασα ένα smart (2ης γενιάς, ανοιχτό) για 5 μέρες και το λάτρεψα. Ειδικό αυτοκίνητο μεν, πολύ ενδιαφέρον δε.
(Από την άλλη όμως δεν έχω οδηγήσει niva)
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#44435 IKE, από εσένα περίμενα να έχεις οδηγήσει Niva. Όπως και Feroza για κάποιον ανεξήγητο λόγο.

@scotch
Όταν αποφασίσουν να το πουλήσουν λόγω σκόνης (άκου 7 χρόνια και 20.000km), στείλε πμ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#44461 @ funkyreverend

21.620 για την ακρίβεια :lol:
Δε θέλω να σε (/με) στεναχωρήσω αλλά (καλά να 'ναι) δε βλέπω να το πουλάνε ποτέ :oops: (όπως δε θα πουλήσουν και την Ε39 --> του 2000 με 110.000km, όλα στην ΕΟ... :inlove: )
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#44483 450 700άρι turbo, άδεια 11/2006, αγορασμένο απο εμένα στη Γερμανία (Φρανκφούρτη) τον 7/2008, με 11.000χλμ. Το έφερα οδικώς Ελλάδα και έχει σήμερα 67.000 χλμ.
1/ Δίσκο-πλατώ στα 45.000χλμ, αλλαγή στα 400€.
2/Σερπαντίνα τιμονιού στα 50.000, αλλαγή με μτχ στα 300€.
3/Θερμοστάτης στα 55.000 (έμεινε ανοιχτός), αλλ.αγή στα 120€
4/Aλλαγή 3-4 φορές σε λάμπες πίσω φώτων (το κάνεις και μόνος, 0,5€/λάμπα) και 1 φορά μεσαίας-μεγάλης σκάλας (στα 60.000χλμ), που λόγω δυσκολίας έγινε απο συνεργείο, στα 10€ (6-7€ έχει η λάμπα).
5/ Πρόσφατα, αλλαγή μοτέρ μπροστινών καθαριστήρων, δυσκολευόταν να δουλέψει, έριξε 2 φορές την ασφάλεια, αλλαγή με ιμιτασιόν στα 120€ .
Το service έχει 150€ με 250€ max αν θές και τακάκια-γενικό service φρένων και υγρών. Μιά φορά έχουν αλλαχθεί τακάκια στα 45.000χλμ, ακόμα πάνε τα ίδια. Στα 60.000 χλμ θέλει αλλαγή βαλβολίνων, στα 60€, δεν έγινε αφού αλλάχτηκαν μαζί μετο δισκοπλατώ στα 45Κ.
Για τα λάδια, αλλαγή κάθε 7-8.000χλμ, 10W-40 :innocent: τα πάω ο ίδιος στο συνεργείο με το φίλτρο (1 φορά το χρόνο-δωρεάν). Δεν καίει σταγόνα, ελέγχεται κάθε μήνα .
Οδηγείται απο την κόρη, πότε-πότε κι απο μένα, 90% χιλιομέτρων στην Αθήνα.
Ξεκούραστο στην πόλη , φασαριόζικο στην Ε.Ο, βολικό , θέλει ήπια οδήγηση στις στροφές, γενικά "σκεπαστή moto" θα το έλεγα . Αυτά απο μένα.