Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#440184 Το γράφω όσο πιο σύντομα γίνεται.

Πηγαίνω σε έναν παλιό συμμαθητή, φίλο και γείτονα. Είχε βάλει στην ψησταριά κάτι κρεατικά, βάλαμε και μερικές μπύρες και κάτσαμε να τα πούμε, μιας και είχαμε να βρεθούμε κάτι μήνες, αφού είχε τρεξίματα με τον ερχομό του 2ου παιδιού του. Πιάνουμε την κουβέντα για το σχολείο. Τα παιδιά του πηγαίνουν στο ίδιο δημοτικό που πηγαίναμε κι εμείς παιδιά (μένουμε και οι δύο στα πατρικά μας). Ανάμεσα στα άλλα που λέγαμε μου ξεφούρνισε και το καλό: στο σχολείο τα παιδιά πλέον δεν παίζουν όπως εμείς παλιά μπάλα κτλ. Λόγω μεταναστών (κυρίως Αλβανοί), αλλά και εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής, είναι της μόδας το παιχνίδι "πορτοφολάς". Σε αυτό τα παιδιά κλέβουν πράγματα ο ένας από τον άλλο. Από τσέπες, από τσάντες, από όπου βρουν δηλαδή. Το παιχνίδι το ξεκίνησαν 2-3 παιδάκια από Αλβανία, που οι γονείς τους είναι επαγγελματίες του είδους... Με πιστοποιητικά από τον Κορυδαλλό δηλαδή, από το ΚΕΚ παραβατικότητας... Προφανώς το κόλλησαν όλοι, με πρώτους τους προβληματικούς του Κερατσινίου, που είναι σε αφθονία σε κάθε σχολείο, ακόμη και από την δική μου εποχή, τουλάχιστον μέχρι το γυμνάσιο.

Τέλος πάντων, απλά ήθελα να το γράψω γιατί εγώ, όντας καθηγητής σε καλή περιοχή και σε μεγαλύτερες τάξεις, δεν έχω γνωρίσει τέτοια προβλήματα όσο είμαι στην Αθήνα (ούτε μία κλοπή στα σχολεία που έχω περάσει), ενώ στο νησί ούτε συζήτηση δεν γίνεται για τέτοια θέματα (ανοιχτές πόρτες, ανοιχτά τα αμάξια κτλ). Τώρα αρχίσαμε να σκεφτόμαστε με την γυναίκα σε ποιο ιδιωτικό θα τον πάμε τον μικρό γιατί δεν θέλω να μπλέξει με την πλέμπα του Κερατσινίου, τουλάχιστον μέχρι το δημοτικό, που υπάρχουν τέτοια θέματα σε μεγάλο βαθμό.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
pipinos1976 έγραψε:Τώρα αρχίσαμε να σκεφτόμαστε με την γυναίκα σε ποιο ιδιωτικό θα τον πάμε τον μικρό γιατί δεν θέλω να μπλέξει με την πλέμπα του Κερατσινίου, τουλάχιστον μέχρι το δημοτικό, που υπάρχουν τέτοια θέματα σε μεγάλο βαθμό

Τζόκερ; Κληρονομιά; :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#440218 Έξω από το σχολείο δεν θα έχει πλέμπα; Στο ιδιωτικό του Κερατσινίου θα έχει καλύτερο κόσμο; Το ότι κάποιος έχει λεφτά να στέλνει το παιδί στο ιδιωτικό, σημαίνει πως είναι και καλός γονιός;
:hmmm:
Τα περίπου 5Κ (+ ή -) ετησίως για ένα φθηνό προς μέτριο ιδιωτικό, δεν θα σας λείψουν; :hmmm:

Το ενδεχόμενο απλώς ν' αλλάξει σχολείο και να μείνει στην ίδια περιοχή δεν παίζει; :hmmm:

Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει προφανώς, δεν μου πέφτει λόγος, αλλά δεν το βρίσκω καλή ιδέα να στέλνω το παιδί μου σε ένα σχολείο που οι υπόλοιποι θα το θεωρούν πλέμπα (γιατί θα ζορίζομαι χοντρά να το στέλνω εκεί, άρα παίζει να μου/του λείπουν και τα βασικά...).
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#440231 Ένα ιδιωτικό με λογικά δίδακτρα στυλ Λεοντείου με τις πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες και τις άπειρες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι θαρρώ το ιδανικό. Έχει και αξιοπρεπέστατο σύλλογο αποφοίτων
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#440233 Αν το παιδί έχει τάση να είναι κομπλεξικό, όπου και να το στείλεις θα έχει πρόβλημα. Και τούμπαλιν. Όλα ξεκινάνε από το σπίτι.-
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
pipinos1976 έγραψε:Τώρα αρχίσαμε να σκεφτόμαστε με την γυναίκα σε ποιο ιδιωτικό θα τον πάμε τον μικρό γιατί δεν θέλω να μπλέξει με την πλέμπα του Κερατσινίου, τουλάχιστον μέχρι το δημοτικό, που υπάρχουν τέτοια θέματα σε μεγάλο βαθμό

Στο γυμνασιο-λυκειο ειναι σαφως μεγαλυτερα τετοια θεματα, απλα κρυβονται καλυτερα
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#440238 συμφωνώ και καθόλου δεν κρύβονται, απλά οι γονείς κάνουν ότι δε βλέπουν ή απλά είναι αδιάφοροι

αλλά άλλο να είσαι κωλοπαίδι στο δημοτικό, άλλο να είσαι λίγο πριν την ενηλικίωσή σου
Άβαταρ μέλους
By Zorz
QsisVTS έγραψε:συμφωνώ και καθόλου δεν κρύβονται, απλά οι γονείς κάνουν ότι δε βλέπουν ή απλά είναι αδιάφοροι

+1. Στη πρώτη περίπτωση η μπάλα έχει χαθεί από νωρίς.

ΥΓ: ώρες ώρες ο Pipinos μου θυμίζει την προσωποποίηση της Daily Mail. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#440251 Δείτε μερικές τιμούλες, αρκετά παλιές, αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές...
Στο δικό μου φτωχό μυαλό, απευθύνονται είτε σε γερά πορτοφόλια, είτε σε ανθρώπους που θα κάνουν το σκ@τό τους παξιμάδι για τους όποιους λόγους.
Καλώς ή κακώς, δεν ανήκω σε καμία από τις δύο κατηγορίες. :s_biggrin

Για να το θέσω πιο απλά:
Ας πούμε πως ο HF κάνει παιδί/α και θέλει να τα στείλει στο σχολείο. Έχει δύο επιλογές:
-Διαλέγει το ιδιωτικό που μπορεί να πληρώσει και κάνει το σκ@τό του παξιμάδι, ή παξιμαδοκούλουρο, αν πρόκειται για δύο παιδιά. Φυσικά μένει στην πιο φτηνή περιοχή που μπορεί, πχ το Γαλάτσι, ή ίσως και πιο χαμηλά στα Πατήσια για να έχει χαμηλό νοίκι ώστε να μπορεί να πληρώνει τα σχολεία των παιδιών. Χοντρικά υπολογίζοντας σε ένα μικρό και μετρίως ακριβό σχολείο, έχουν λαμβάνειν 5Κx2 παιδικό + 5Κx2 προνήπιο και νήπιο+ 5Kx6 δημοτικό + 5Κx6 γυμνάσιο-λύκειο=80Κ για να τελειώσει και το λύκειο σε ιδιωτικό. Αυτά για ένα παιδί και στέλνοντάς το σε φθηνό σχολείο, άρα πάει και το networking να πεις πως κάτι κέρδισε. Φυσικά, μετά δεν το στέλνεις και σε δημόσιο πανεπιστήμιο, έφυγε για έξω και το ετήσιο κόστος ανεβαίνει κι άλλο...
-Αντί για το παραπάνω σενάριο, μετακομίζεις από το Γαλάτσι και πας σε μια καλύτερη περιοχή όπου και τα σχολεία είναι καλύτερα. Πληρώνεις διπλάσιο νοίκι, που σημαίνει πως πληρώνεις τα ίδια με το ιδιωτικό σχολείο! :ninja:
Με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζεται η διαβίωση όλων και όχι μόνον οι ώρες του παιδιού στο σχολείο.
:s_biggrin

Νομίζω καταλαβαίνετε πού το πάω και ποια λύση θα επέλεγα εγώ... :s_blush
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimik έγραψε:Η φάση είναι τελευταίος στην πολη ή πρώτος στο χωριό.

< >

Αν δεν έχεις πέσει σε τύπο που είσαι έτοιμος να του κατεβάσεις τα μούτρα και να σου λέει "πώς μου μιλάς έτσι οι γονείς μου βγάζουν 10 εκατομμύρια το χρόνο, θα αγοράσω το σπίτι σου και θα σε πετάξω έξω" δεν έχεις δει τίποτα :s_roses
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Anonymous Founder έγραψε:Φυσικά, μετά δεν το στέλνεις και σε δημόσιο πανεπιστήμιο, έφυγε για έξω και το ετήσιο κόστος ανεβαίνει κι άλλο...

Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Εννοείται όλοι θέλουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και τη αναγνώρισή του. Μόνο όσοι μείνουν στην απέξω θα επιλέξουν Deree ή εξωτερικό.