Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Nikos! έγραψε:Τι άγχος είναι αυτό ρε φίλε... :lol:

Άλλο να το λες κ άλλο να το ζεις :s_dance

Επίσης εν αγοραστεί τέτοιο , χρειάζεται ο φορτιστής μόνιμα στον τοίχο .... αυτο το πραγμα , άνοιξε καπό , άπλωσε καλώδια , μην πέσει κάτω κατι κ σπάσει , βάλε πρίζα στον τοίχο , βάλε πρίζα στο αυτοκινητο , μην ξεχάσεις να κλείσεις το καπό , κλείδωσε .... κ αργότερα το πρωι , ξεκλείδωσε , βγάλε πρίζα αυτοκινήτου , πρόσεξε μην σου πέσει , βγάλε πρίζα απο τοίχο , μάζεψε καλώδια - τύλιγμα γύρω απο μετασχηματιστή , μπορεί να λερωθείς μιας κ τα καλώδια ακουμπούν στο έδαφος , όποτε εν ειναι ανοιχτό πάρκινγκ κ έχει βρέξει ... αστα - , πατά κουμπί να ανοίξει το εμπρός καπό , ψάξε την ασφάλεια κ άνοιξε το κρατώντας παράλληλα κ το μετασχηματιστή στον οποίο τύλιξες προ ολίγου τα καλώδια , βάλτε μεσα , κλείσε καπό , βάλε πλαστική τάπα στη γίδα αυτοκινήτου , κλείσε τάπα αυτοκινήτου ( αυτά παρέλειψα πριν να τα γράψω ) .
Αυτά καθημερινά , τουλάχιστο μια φορά :dizzy:

Που ειναι το plugless ??? :superman:
Άβαταρ μέλους
By mirage
REALZEUS έγραψε:
mirage έγραψε:Well πετυχα τυπο, Ολλανδο, που ηρθε απο Amsterdam στο Braunschweig που ειναι Γερμανια με τέτοιο για ενα συνεδριο. Δεν ειχε θεμα απο οσο μου ειπε.

< >

Νταξ και μερικοί βλαμμένοι έχουν διασχίσει την Σαχάρα με 2CV, αλλά δεν έχει να λέει κάτι αυτό.
Δεν τον έκοψα για βλαμμένο.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii

ελα ντε!
Βεζινα μεχρι να στερεψει ο κολπος :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
vagmag έγραψε:

Άλλο να το λες κ άλλο να το ζεις :s_dance

Επίσης εν αγοραστεί τέτοιο , χρειάζεται ο φορτιστής μόνιμα στον τοίχο .... αυτο το πραγμα , άνοιξε καπό , άπλωσε καλώδια , μην πέσει κάτω κατι κ σπάσει , βάλε πρίζα στον τοίχο , βάλε πρίζα στο αυτοκινητο , μην ξεχάσεις να κλείσεις το καπό , κλείδωσε .... κ αργότερα το πρωι , ξεκλείδωσε , βγάλε πρίζα αυτοκινήτου , πρόσεξε μην σου πέσει , βγάλε πρίζα απο τοίχο , μάζεψε καλώδια - τύλιγμα γύρω απο μετασχηματιστή , μπορεί να λερωθείς μιας κ τα καλώδια ακουμπούν στο έδαφος , όποτε εν ειναι ανοιχτό πάρκινγκ κ έχει βρέξει ... αστα - , πατά κουμπί να ανοίξει το εμπρός καπό , ψάξε την ασφάλεια κ άνοιξε το κρατώντας παράλληλα κ το μετασχηματιστή στον οποίο τύλιξες προ ολίγου τα καλώδια , βάλτε μεσα , κλείσε καπό , βάλε πλαστική τάπα στη γίδα αυτοκινήτου , κλείσε τάπα αυτοκινήτου ( αυτά παρέλειψα πριν να τα γράψω ) .
Αυτά καθημερινά , τουλάχιστο μια φορά :dizzy:

Που ειναι το plugless ??? :superman:

Καλά εντάξει...ούτε για αστείο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#439037 Εδω κινητο εχεις και λες τι καλα αν το φορτιζεις καθε 2 μερες και θα βαζοβγαζεις καθε μερα την μπριζα για το αμαξι;
:s_no

Στην θεση σου θα εδινα 30Κ για το Toyota CH-R που και υβριδικο και πιο ωραιο ειναι και μεγαλυτερους χωρους εχει! Θα ειναι και καινουριο! :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Νίκος Παππάς έγραψε:Στην θεση σου θα εδινα 30Κ για το Toyota CH-R που και υβριδικο και πιο ωραιο ειναι και μεγαλυτερους χωρους εχει!

Στην ίδια φάση βρέθηκα κι εγώ πριν 2 χρόνια περίπου. Τελικά δεν το τόλμησα με το i3 και πήρα το Lexus (δεν το μετάνιωσα... αντιθέτως... αν το είχα πάρει βέβαια δεν ξέρω αν θα έλεγα τα ίδια).

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#439051 Αν εχεις κλειστο γκαραζ με λιγο ανεση χωρου δεν υπαρχει κανενα προβλημα με καλωδια κλπ μην δραματοποιειτε την κατασταση...αν δεν εχεις τοτε ναι υπαρχει θεμα...ι3 με 200χμ αυτονομια μια χαρα ειναι για το 90% της χρησης αλλα δεν θα κανεις ταξιδι στην Ελλαδα. Στην υπολοιπη Ευρωπη δεν εχεις θεμα να φορτισεις και σε ταξιδι, αλλα θα σου παρει λιγο χρονο. Για αστικη χρηση ειναι αν μπορεις να το αγορΑσεις και αν εχεις γκαραζ. Η ολη ιδεα να οδηγας με μικρο κοστος και χωρις καταναλωση σε συνθηκες κινησης/πολης νομιζω αξιζει.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#439061 Το i3 είναι παιχνίδι για παιδιά με άνετο πορτοφόλι και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται -ειδικά στη Ελλάδα-
Εγώ θα το τολμούσα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Νίκος Παππάς έγραψε:Εδω κινητο εχεις και λες τι καλα αν το φορτιζεις καθε 2 μερες και θα βαζοβγαζεις καθε μερα την μπριζα για το αμαξι;
:s_no

Στην θεση σου θα εδινα 30Κ για το Toyota CH-R που και υβριδικο και πιο ωραιο ειναι και μεγαλυτερους χωρους εχει! Θα ειναι και καινουριο! :s_yes

Το εχω οδηγήσει μόνος μου ( χωρίς πωλητη) για 45 λεπτά.
Έκανα κ τη διαδρομή απο κ προς σπίτι, η οποία περιλαμβάνει ανηφορικη διαδρομή με στροφές.

Με ενθουσιασε το μοντέρνο σχήμα, η επιλογή για πιο άμεση αποκριση στο γκαζι κ στο πατα ασε με το sport πρόγραμμα, το αμεσο κ γρήγορο σχετικά τιμονι, η εμπιστοσύνη του μπροστινου στο γρήγορο turn in ( αυτα ολα απλα δεν υπήρχαν στις υλοποιήσεις στο prius) , ο τροπος που ανεβηκα τη διαδρομή γρήγορα, με εμπιστοσύνη... σχεδον πορωτικα..... τα ηλεκτρονικά μπλιμπλικια του σήμερα ( οθόνες, gps, διάβασμα λωριδων, αναγνώριση οριων ταχύτητας, adaptive cruise ( ενταξει αυτό το ειχε κ το προηγούμενο prius) κλπ κλπ

Με χαλασαν τα πίσω πολυ μικρά παράθυρα ( ειναι κρίμα για τα παιδιά) , η καταναλωση ( αν κ του ήπια το αιμα.... εχουμε καλομαθει με τα diesel κ τώρα με το ηλεκτρικό) , κ τελευταίο αλλά σημαντικό οτι αφου ανέβηκα τη διαδρομή 8 χλμ κ κατεβηκα μολις 1 χλμ,, διαπιστωσα οτι δεν τραβουσε πλεον στην ανηφορα του 1 χλμ λογω άδειας μπαταριας. Το ξερω το φαινόμενο και απο το prius, ομως σε εκεινο δεν ενθουσιαζομαι σε κάποια διαδρομη.... κ η μπαταρια εχει ενεργεια..... χαχαχα

Μιας κ δεν προσφέρει καποια αλλη εμπειρία οδήγησης, εχει απορριφθεί.

Edit: το να βάζεις το βράδυ για φορτισμα κ να βγαζεις το πρωι, δεν το θεωρω πρόβλημα αρκει να υπαρχει φορτιστης σταθερός στον τοιχο. Το ανοιξε κλεισε καπο, ανοιξε κλεισε καλωδια κλπ δεν παλευεται καθε μερα οπως έγραψα κ πιο πανω
Άβαταρ μέλους
By vagmag
GTS έγραψε:Αν εχεις κλειστο γκαραζ με λιγο ανεση χωρου δεν υπαρχει κανενα προβλημα με καλωδια κλπ μην δραματοποιειτε την κατασταση...αν δεν εχεις τοτε ναι υπαρχει θεμα...ι3 με 200χμ αυτονομια μια χαρα ειναι για το 90% της χρησης αλλα δεν θα κανεις ταξιδι στην Ελλαδα. Στην υπολοιπη Ευρωπη δεν εχεις θεμα να φορτισεις και σε ταξιδι, αλλα θα σου παρει λιγο χρονο. Για αστικη χρηση ειναι αν μπορεις να το αγορΑσεις και αν εχεις γκαραζ. Η ολη ιδεα να οδηγας με μικρο κοστος και χωρις καταναλωση σε συνθηκες κινησης/πολης νομιζω αξιζει.

Ναι μονο με παρκηνγκ παίζει το εγχείρημα...
Αν μονο ηλεκτρικο σίγουρα ατυο κε τα 200 πραγματικα αυτονομίας δδλ με την 94 μπαταρια .
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Scotch έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Στην θεση σου θα εδινα 30Κ για το Toyota CH-R που και υβριδικο και πιο ωραιο ειναι και μεγαλυτερους χωρους εχει!

Στην ίδια φάση βρέθηκα κι εγώ πριν 2 χρόνια περίπου. Τελικά δεν το τόλμησα με το i3 και πήρα το Lexus (δεν το μετάνιωσα... αντιθέτως... αν το είχα πάρει βέβαια δεν ξέρω αν θα έλεγα τα ίδια).

< >

Εγώ ξέρω οτι αν κρατησω κ αλλο το citroen, θα το μετανιωνω κάθε μέρα :s_hang :lol: :lol: :lol:
Αν πάρω 118 , 320Gt, X3 diesel κλπ δε θα μετανιωσω για αυτά σαν επιλογές, αντιθετως θα τα χαρω πολυ...
Θα μετανιωνω που δεν πηρα ηλεκτρικό, κ θα το παρω εστω κ αργοτερα ( ίσως με πιο πολλές επιλογές) , αλλα μέχρι να το κάνω, θα με τρώει.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Dimsabas έγραψε:Επίσης εντυπωσιακό ήταν ότι όταν είναι φουλ φορτισμένο ή έχει πολύ κρύο ή όταν περάσεις από ζόρικη λακκούβα και βρεθεί τροχός στον αέρα, δε φρενάρει όταν αφήνεις το γκάζι και πρέπει να έχεις το νου σου για να μη σκάσεις πουθενά.

Όταν ειναι φορτισμένο το καταλαβαίνω .... φάνε έχει τι να κανει το ρεύμα που λαμβάνει . Το κανει κ το Prius .
Στο κρύο δεν το δοκίμασα .
Σε λακούβες , όντως το παθαίνει ... εκεί που ξεκινά να επιβραδύνει στο άφησα το γκαζιού , αν πέσει σε ανωμαλία μεγάλη , σταματάει η ανάκτηση ενέργειας κ η επιβράδυνση ... δεν ξέρω ποσο μπερδεύει κάποιον που το έχει συνηθίσει αλλα προσωπικά δε ενοχλήθηκα ... απλά πατάς φρένο .

Πως μπερδεύεται το abs σε φρένο επάνω αε λακκούβα ή ανωμαλία ... κάπως έτσι το δικαιολογώ .
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#439071 Ξέρω σας έπρηξα με την αυτονομία κ την κατανάλωση αλλα πιο πολύ τα γράφω για όποιον ενδιαφέρεται ή όποιον ενδιαφερθεί στο μέλλον ( μήπως επρεπε να τα έχω σε άλλο θέμα ... σαν το electrified era ? )

Φόρτισα στο μαγαζι ξανά το πρωι , έστω για τα 9 χλμ που ειχα κανει ( άγχος είπαμε ) . Κ ξεκίνησα τη μερα με ένδειξη πλέον 134 χλμ
Εικόνα

Μετα απο 66 χλμ , που περιλάμβαναν περιφερειακό , κίνηση μεσα στην πόλη με αρκετό κυκλοφοριακό , ξανά περιφερειακό κ επιστροφή σπιτι
Εικόνα

Έγραφε πλέον μόλις 38 χλμ Εικόνα

Το χειρότερο πλέον του άγχους ειναι οτι όταν το έβαλα για φόρτιση έδειχνε αυτο :
Εικόνα

Υποθέτω οτι το 22:32 ειναι η ώρα πλήρης φόρτισης .... η οποίος ειναι 6 ώρες μετα . Το έβαλα στις 16:30 περιπου .

Άρα θελει περιπου 6 ώρες για να μπορέσει να γεμίσει για 66-85 χιλιόμετρα !
Άκυρο το ταξίδι για Κατερίνη , μιας κ στο φίλο θα πρέπει να κάνουμε αρμένικη βίζιτα για να είμαστε σίγουροι οτι θα γυρίσουμε χαχαχαχα

< >
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#439072 Θέλω να μοιραστώ κ μια ακομα σκέψη μαζί σας ..... έναν προβληματισμό .

Κατα τη διάρκεια της διαδρομής , ο γιος μου , που ειναι κοντά 5 ετών κ μάλλον μας άκουγε που συζητούσαμε με τη γυναίκα μου για τη μπαταρία , τη φόρτιση , την αυτονομία κλπ πέταξε ενα : " Ε να σας πω ; έχω μια ιδέα !!! Γιατι δεν αλλάζουμε στο ηλεκτρικό μας αυτοκινητο άλλες μεγάλες μπαταρίες σαν τα παιχνίδια μου , για να πηγαίνει πιο μακριά ; "

Α) η σκέψη παιδιάστικη
Β) ίσως στο μέλλον στα πρατήρια βενζίνης , να μπορείς απλά να αλλάξεις μπαταρία η οποία θα ειναι πλήρως φορτισμένη κ να συνεχίζεις ( προϋποθέτει εύκολο βάλε βγάλε μπαταρίας απο καποιο μηχανισμό ίσως , καθώς κ ίδια διάταξη μπαταριών , σκάφους κ πολλών άλλων απο τους κατασκευαστές . Κατι τέτοιο , ίσως οχι τόσο απλοϊκο έχει πατένταρει λένε η tesla

Το σημαντικότερο απο τη φράση του γιου μου ήταν άλλο όμως !!! Με έκανε να σκεφτώ , πως η σκέψη προήλθε γιατι ειχε την εμπειρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου . Ακομα πιο πέρα είχε την εμπειρία του σήμερα . Αυτή ειναι η μεγάλη μας διαφορά με το εξωτερικό !
Τα δικά μας παιδιά πλέον έχουν λιγότερα ερεθίσματα , λιγότερες εμπειρίες λόγω της κατάσταση όποτε κ η σκέψη ξεκινάει απο πιο χαμηλα .
Οσο ο κόσμος προχωράει κ σε άλλες χώρες ζουν το σήμερα κ την τεχνολογια , η σκέψη ξεκινάει απο πιο .... ψηλά .

Ίσως δεν το περιγράφω σωστά . Να το πω αλλιώς ... ένας νέος στην Ελλάδα θα σκεφτεί τα βασικά γύρω απο το αυτοκινητο , δύσκολα θα σκεφτεί να πουλάει φορτιστές , να σχεδιάσει μπαταρίες , να να να να .....

Η παραπάνω σκέψη με στεναχώρησε ...

< >
Άβαταρ μέλους
By elteo
#439075 i3 μεταχειρισμένο στα 32k με αυτονομία ποδηλατικής βόλτας του τζόμπαρου στο τσακίρ κέφι .... μάλιστα.... :lol:

Εικόνα