Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By xenos
224v έγραψε:. στο Χαλανδρι υπαρχει ενα μαγαζι που μεχρι τωρα φανηκε τιμιο.... πηγα για μπαταρια και με κοθοδηγησε να παω σε ηλεκτρολογο γιατι εφταιγε το δυναμο στο AYGO 11ετιας. οποτε παντα σε αυτον παω για μπαταρια, ποτε για φορτωμα η νεα αγορα.

Dodger έγραψε:Πες και το μαγαζι....

:rtfm: :rtfm: :rtfm:

Η μπαταρία του κόρσα (banner) δυστυχώς πέθανε νωρίς (<2.5 χρόνια), αλλά είχε ξεφορτιστεί τελείως 2-3 φορές. :oops:
Έναν που έχω ξαναπάρει μου είπε για fiamm (69eu), tudor (75eu), bosch(62eu).
Άβαταρ μέλους
By xenos
Anonymous Founder έγραψε:Είσαι βέβαιος πως πέθανε; Δοκίμασες να την φορτίσεις με κάποιον φορτιστή πρίζας;

Την έχω φορτίσει 3-4 φορές και δούλευε για κάποιο καιρό. Σήμερα για παράδειγμα δεν είχε μείνει καιρό off να πεις...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#438547 Εγώ μόνον για την Yuasa μπορώ να πω καλά λόγια, αλλά την είχα στην μηχανή και ήταν AGM. Άντεξε τα πάνδεινα για σχεδόν 4 χρόνια μέχρι που πέθανε εντελώς και πήρα άλλη, Yuasa πάλι αλλά αυτή τη φορά είπα να δοκιμάσω και Made in USA. Δεν νομίζω πως αξίζει βέβαια η δαπάνη (είναι σχεδόν 40% ακριβότερη! :lipsealed: ).
Αν βρεις για αμάξι, και έχουν λογική τιμή, ίσως αξίζει να την δοκιμάσεις.
Κάποιοι ορκίζονταν και στις Mitsuba, αλλά δεν ξέρω τι παίζει. :oops:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#438564 πολύ καλες και οι Κορεατικες ''hankook'' και σε λογικες προς φθηνες τιμες.
Άβαταρ μέλους
By teddx
#438614 3 χρονια κοντα εχω φιαμμ και μεχρι στιγμη μου βγηκε αστερι, παρολο που δυο φορες λογω ξεχασμενης πλαφονιερας αδειασε και δεν επαιρνε μπρος και ηρθε οδικη.

< Smart ultra >
Άβαταρ μέλους
By xenos
Y.V έγραψε:Kι εμενα πριν δυο μηνες εκλεισε τα 8 και προχωραει ακαθεκτη... :superman:
dstou έγραψε:Έχω κρατήσει μπαταρία 8 χρόνια και κάτι, και άλλη μία 7. Γενικά κάτω από 5ετία σπάνια παίζω.

Πείτε και τι μάρκα είναι :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#438689 Eγω δεν ξερω αν γραφει καποια μαρκα γιατι ειναι κλειστη με καπακι και δεν φαινεται! Ειναι πρωτη τοποθετηση στο καινουριο αυτοκινητο (Mercedes C180) που πηρα το καλοκαιρι του 2009
Άβαταρ μέλους
By xenos
#438720 Οι εργοστασιακές πάντα κρατάνε πολύ με νορμάλ χρήση. Τώρα γιατί.... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By gakost
#439160 Γιατί είναι ολοκαίνουργια όλα τα ηλετρικά, και η γεννήτρια αποδίδει όπως θα έπρεπε. Η δεύτερη, τρίτη κλπ επιβαρρύνεται με ότι φθορά προκύπτει στα ηλεκτρικά
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#439506 Η πρώτη μου μπαταρία πήγε 6 χρόνια, η δεύτερη 4, ψόφησε πριν λίγο (Varta Blue Dynamic D24, 60Ah-540A). Είχα ξεχάσει ανοιχτά τα φώτα στάθμευσης (τα "μικρά") για ένα 24ώρο, αλλά ήδη σε μετρήσεις με πολύμετρο το καλοκαίρι, σε κατάσταση ηρεμίας, έδειχνε περίπου 12,05 V (και 12.25-12.30 την ημέρα μετά από μεγάλα ταξίδια), και στο μιζάρισμα έπεφτε σε μονοψήφιο αριθμό (9 και κάτι).

Τώρα δείχνει 5,05 V :(
Φαντάζομαι το να τη φορτίσω δεν έχει κάποιο νόημα μετά από τέτοια εκφόρτιση, μάλλον πάω για καινούρια για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο, σωστά;

Υ.Γ. Κι αν έχετε να προτείνετε και έναν καλό φορτιστή να πάρω να βρίσκεται για την επόμενη φορά που θα μου συμβεί αυτό...κατά καιρούς νομίζω φέρνει έναν αξιόλογο το Lidl, ενώ κάπου είχε πάρει το μάτι μου έναν αξιόλογο στο banggood, αλλά δε θυμάμαι ποιον...
Άβαταρ μέλους
By xenos
#439708 Του λιντλ εχω εγω, μια χαρα.
Κατι αλλο, πως μπορω με πολυμετρο να τσεκαρω:
*το δυναμο οτι ειναι οκ
*ποση ειναι η καταναλωση του συναγερμου που ειναι υποπτος;