Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By lemon3
#436657 Παίδες όσου δουλεύετε με μηχανήματα γενικότερα, προσοχή μεγάλη! Από θέμα τύχης δεν το ψάχναμε το δάχτυλο!

Εικόνα

please pardon the μπίχλα αλλά δεν πλένεται έτσι πώς είναι :lol:

Το κακό είναι ότι είναι δεξιός αντίχειρας, έχω και πολύ δουλειά αυτήν την περίοδο και δεν μπορώ ούτε να πιάσω κουτάλι να φάω! :x

Με έχει σαπίσει στον πόνο. Ο γιατρός έκρινε ότι δεν χρειάζεται αντιβίωση, καλώς έκρινε ή θα πάθουμε καμιά ζημιά;

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο τοπικό νοσοκομείο άψογοι πάντως, με ξεπέταξαν σε ένα τεταρτάκι! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By nEK
lemon3 έγραψε:Παίδες όσου δουλεύετε με μηχανήματα γενικότερα, προσοχή μεγάλη! Από θέμα τύχης δεν το ψάχναμε το δάχτυλο!

Εικόνα

please pardon the μπίχλα αλλά δεν πλένεται έτσι πώς είναι :lol:

Το κακό είναι ότι είναι δεξιός αντίχειρας, έχω και πολύ δουλειά αυτήν την περίοδο και δεν μπορώ ούτε να πιάσω κουτάλι να φάω! :x

Με έχει σαπίσει στον πόνο. Ο γιατρός έκρινε ότι δεν χρειάζεται αντιβίωση, καλώς έκρινε ή θα πάθουμε καμιά ζημιά;

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο τοπικό νοσοκομείο άψογοι πάντως, με ξεπέταξαν σε ένα τεταρτάκι! :metalo:

Περαστικα!
Τι εργαλειο δεν σεβαστηκες και σου εκανε τη ζημια?
Άβαταρ μέλους
By mjacob
nEK έγραψε:Περαστικα!
Τι εργαλειο δεν σεβαστηκες και σου εκανε τη ζημια?

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#436731 Αουτς! Πρέπει να πόνεσε... :lipsealed: Περαστικά! Με κανένα γάντι να δουλέψεις δοκίμασες;;; μήπως βοηθήσει κάπως... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#436748 Θέλει πολλή προσοχή με τα κωλομηχανήματα. Έτσι έχασε ο πατέρας μου μια φάλαγγα από το μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού πριν μερικά χρόνια όταν πάτησε ένα κουμπί και είχε το χέρι εκεί που δεν έπρεπε... :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#436754 Αντιβίωση δε θέλει αν δεν είναι τόσο βαθύ κ το καθάρισαν καλά. Παρακολούθηση το.

Βασικό είναι να είσαι εμβολιασμένος για τέτανο την τελευταία 10ετία.

< >
Άβαταρ μέλους
By lemon3
#436761 Ευχαριστώ για τις ευχές, το μηχανάκι ήταν χαρακτικό για ελιές χρονολογίας ~1950. Τα τωρινά άμα βγάλεις προφυλακτήρα σταματάνε, αυτό συνεχίζει ακάθεκτο :lol:

Και να πω ότι δεν ξαναείδα... λίγο η πίεση, λίγο η βιασύνη λίγο η κούραση έγινε η δουλειά. Αν κρίνω από το πόσο κοφτερές είναι οι λεπίδες, πρέπει να έφτασε κόκκαλο πριν προλάβω να το τραβήξω. Ο γιατρός αμφιταλαντεύτηκε να με στείλει για ακτινογραφία (?) αλλά τελικά το έδεσε έτσι.

Γάντι δεν βοηθάει, παπαριάζει το σύμπαν, λίγο προσοχή μέχρι να κλείσει και όλα οκ :whistlink:

Έντιτ: Με προτροπή του γιατρού, θα πάω να κάνω αντιτετανικό εμβόλιο, μια ζωή χτυπημένα τα έχω τα χέρια από τα σίδερα, μην την πάθουμε καμιά φορά.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#437148 Και κόκαλο να έχει αρπάξει λίγο ή και να το έχει σπάσει εκεί που είναι μάλλον δεν υπάρχει θέμα.
Κράτα το ψηλά (αν το έχεις χαμηλά θα πρήζεται = πόνος και μειωμένη αιμάτωση = μειωμένη επούλωση και αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης ) και μην το πλύνεις με νερά (κίνδυνος μόλυνσης). Αέριζέ το να είναι στεγνό και βάλτου και κανένα αντισηπτικό.
Παρακολούθηση και με την παραμικρή ανησυχία αντιβίωση.
Πιθανόν να έχεις χάσει την αίσθηση στην άκρη του δαχτύλου (την μισή πλευρά, αυτή του κοψίματος) το πιθανότερο είναι ότι θα επανέλθει μετά από μερικές εβδομάδες/μήνες.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#438353 μια διαφορετική άποψη για τα εμβόλια

http://www.tokoulouri.com/society/proud_ilarian/
Άβαταρ μέλους
By xenos
#438358 Έχω βγάλει ένα χαλάζιο στο μάτι ρε παιδί μου και δεν λέει να φύγει με τπτ. Καμία συμβουλή/γιατροσόφι/μαγικό;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#438362 πήγαινε στο φαρμακείο να πάρεις τη σχετική αλοιφή και μερικές σταγόνες και φεύγει

εγώ όταν βλέπω ότι είναι η ώρα το σπάω σαν σπυράκι γιατί βασικά σπυράκι είναι με ψαγμένο χωρίς λόγο όνομα, αλλά προφανώς αυτό δεν στο προτείνει κανένας γιατρός
Άβαταρ μέλους
By xenos
QsisVTS έγραψε:πήγαινε στο φαρμακείο να πάρεις τη σχετική αλοιφή και μερικές σταγόνες και φεύγει

εγώ όταν βλέπω ότι είναι η ώρα το σπάω σαν σπυράκι γιατί βασικά σπυράκι είναι με ψαγμένο χωρίς λόγο όνομα, αλλά προφανώς αυτό δεν στο προτείνει κανένας γιατρός

Την tobrex λες; Έχω βάλει αρκετές φορές (και κοκκινίζει όταν βάζω). Σταγόνες; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#438368 ναι αυτό λέω, αργεί αλλά κάνει δουλίτσα το μόνο πρόβλημα που έχω με αυτό είναι ότι όταν κάτσει στον αμφιβληστροειδή μου βλέπω θολά αλλά σιγά σιγά κάνει το "μπιμπίκι" να πεταχτεί εκεί το σφάζω και την άλλη μέρα είμαι οκ. απλά το σωστό είναι να περιμένεις κι άλλο από το να ζουπας το μάτι σου σε μη χοντρόπετσους μάλλον κάνει κακό

σταγόνες εννοώ το κλασικό κολλύριο που δίνουν για όλες τις χρήσεις, αυτό βέβαια δεν είναι και απαραίτητο απλά μου το δίνουν για να με χρεώσουν κι άλλο
Άβαταρ μέλους
By sknipper
QsisVTS έγραψε:... το μόνο πρόβλημα που έχω με αυτό είναι ότι όταν κάτσει στον αμφιβληστροειδή μου βλέπω θολά ...
Άμα κάτι κάτσει στον αμφιβληστροειδή την έκατσες. Εννοείς υποθέτω τον κερατοειδή, το διαφανές μέρος που καλύπτει την ίριδα και την κόρη. Ο αμφιβληστροειδής είναι εσωτερικά του ματιού, στο πίσω μέρος.