Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Nikos! έγραψε:Καλύτερα συμφέρει να πάρεις κάτι άλλο τώρα, πιο συμβατικό, και όταν το πουλήσεις σε 9-10 χρόνια ίσως έχουν αλλάξει τα πράγματα (και οι τιμές) των αμιγώς ηλεκτρικών.

Είναι το μέλλον, αλλά μάλλον για τα παιδιά μου όχι για μένα.

xenos έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Το μεγάλο ερώτημα είναι τι απόσβεση μπορείς να κάνεις βάσει διανυθέντων χιλιομέτρων έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι μιλάμε για ένα premium όχημα και όχι κάτι vmf. Επίσης εγώ θα πήγαινα μόνο για το BEV, αν και δεν έχω καταλάβει αν το REX λειτουργεί και ως υβριδικό, δηλαδή εάν δε μένεις ποτέ εφόσον υπάρχει βενζίνη στο ντεπόζιτο. Αν είναι να μείνεις από αυτονομία έχεις δεν έχεις βενζίνη, τότε είναι εντελώς πέταμα τα επιπλέον 10Κ.

40 και 50κ για αμάξι με αυτονομία 150-200 χλμ, θα κάνεις απόσβεση λογικά σε 3-5 ζωές. Προφανώς και δεν κάνεις ποτέ απόσβεση, γι αυτό είναι άκυρο σαν κατασκευή.
Με τόσα χρήματα έπρεπε να έχει κανένα μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα.

Δεν περιμένω να κάνω απόσβεση όλη την αξία του αυτοκινήτου !

Επίσης δεν έχω κρατήσει κάποιο αυτοκίνητο τόσα χρόνια. Οπότε και η πρόβλεψη αλλαγής είναι για την επόμενη θεωρώ 3ετία....
Άβαταρ μέλους
By vagmag
JBT έγραψε:ενδιαφέρον θα είχε να ρωτήσεις εκτελωνιστή τι παίζει με τα αμιγώς ηλεκτρικά από το εξωτερικό :hmmm:

με 30 τουβλάκια παίρνεις το πάντα από γερμανία πχ :s_crazy

Όταν λες τα πάντα ;;; έχεις κάτι υπόψη ;

0 τελωνείο για το BEV, 5000 περίπου για το REX...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
vagmag έγραψε:
Nikos! έγραψε:Καλύτερα συμφέρει να πάρεις κάτι άλλο τώρα, πιο συμβατικό, και όταν το πουλήσεις σε 9-10 χρόνια ίσως έχουν αλλάξει τα πράγματα (και οι τιμές) των αμιγώς ηλεκτρικών.

Είναι το μέλλον, αλλά μάλλον για τα παιδιά μου όχι για μένα.

xenos έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Το μεγάλο ερώτημα είναι τι απόσβεση μπορείς να κάνεις βάσει διανυθέντων χιλιομέτρων έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι μιλάμε για ένα premium όχημα και όχι κάτι vmf. Επίσης εγώ θα πήγαινα μόνο για το BEV, αν και δεν έχω καταλάβει αν το REX λειτουργεί και ως υβριδικό, δηλαδή εάν δε μένεις ποτέ εφόσον υπάρχει βενζίνη στο ντεπόζιτο. Αν είναι να μείνεις από αυτονομία έχεις δεν έχεις βενζίνη, τότε είναι εντελώς πέταμα τα επιπλέον 10Κ.

40 και 50κ για αμάξι με αυτονομία 150-200 χλμ, θα κάνεις απόσβεση λογικά σε 3-5 ζωές. Προφανώς και δεν κάνεις ποτέ απόσβεση, γι αυτό είναι άκυρο σαν κατασκευή.
Με τόσα χρήματα έπρεπε να έχει κανένα μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα.

Δεν περιμένω να κάνω απόσβεση όλη την αξία του αυτοκινήτου !

Επίσης δεν έχω κρατήσει κάποιο αυτοκίνητο τόσα χρόνια. Οπότε και η πρόβλεψη αλλαγής είναι για την επόμενη θεωρώ 3ετία....

Οπότε αν είναι να το αλλάξεις σε 3 χρόνια κακώς ψάχνεις να δεις αν συμφέρει κλπ.

Η αγορά είναι αποκλειστικά και μόνο λοιπόν αν σου αρέσει ή όχι. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#438097 ε καλά τέσλα δεν μπορείς να πάρεις

μπες και δες πχ στο autoscout24.de
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#438102 Οι first adopters παντα παίρνουν ρίσκα..ειναι σχεδόν βέβαιο πως όσο τα ηλεκτρικά/υβριδικά μοντέλα πληθαίνουν, τόσο θα μειώνεται και το κόστος κτήσης τους, επομένως θεωρώ δύσκολο να προβλέψει κάποιος σωστά την απαξίωση τους σε τρία ή πεντε χρόνια απο σήμερα.
Στα χρήματα που ζητάει η BMW για το i3 μπορείς να αγοράσεις πολλα πιο πλήρη αυτοκίνητα. Επομένως η επιλογή του δεν νομίζω ότι μπορει να στηριχθεί οικονομοτεχνικά.

Προσωπικά βλέπω με καλύτερο μάτι τα plug-in hybrid σήμερα, αλλα και πάλι εξαρτάται απο τη χρήση αν συμφέρουν απο οικονομικής άποψης.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#438109 Πρέπει να συνυπολογίσει κάποιος δύο πράματα, διαφορετικά, στην απαξίωση του i3:
α. τη φυσιολογική του απαξίωση συν τω χρόνω, και εξόχως
β. την απαξίωσή του λόγω υπερκερασμού της τεχνολογίας του και την εισόδου στην αγορά φθηνότερων αλλά ικανότερων ηλεκτρικών στην επόμενη διετία-τριετία

Κοινώς, αγορά ενός ρεξ τώρα στα 33 χιλ. σημαίνει πώλησή του μετά από 3 χρόνια στα 15-18χιλ. και αυτό με πολύ κόπο.
Το πραγματικό κόστος ανά χλμ. δεν το βλέπω λιγότερο από 19 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της απαξίωσης και κεφαλαιουχικού κόστους και αυτό χωρίς χρήση της διάταξης ρεξ, μόνο για ρεύμα. Δεν βγαίνει και φθηνά, μην παρασύρεσαι ότι καίει λίγο (ρεύμα).

Εναλλακτική : για Γκολφ φ.α. αν σε βολεύει ο ανεφοδιασμός?
Θα το πάρεις καινούργιο και θα το ευχαριστηθείς τα μάλα. Και θα το ζμπρώξεις την ίδια μέρα όταν το αποφασίσεις. :iconcool:

Έλεος, μην ξανααναφέρετε την έλλειψη φορτιστών δ.χ. σαν μειονέκτημα. Η αγορά των ηλεκτρικών είναι αμφίπλευρα ολιγοψωνιακή και ολιγοπωλιακή, και θα παραμείνει έτσι για πολλά χρόνια ακόμη. Ήγουν, λίγα υπάρχουν και τα αγοράζουν λίγοι, με λυμένο το θέμα της φόρτισης όπως καλή ώρα ο βαγκμαν.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
vagmag έγραψε:

Από την ώρα που πέσει η μπαταρία στο 75% της αυτονομίας, μπορείς να τον ενεργοποιήσεις και ουσιαστικά να λειτουργεί καίγοντας καύσιμο, απλά για να κρατάει την μπαταρία στο ίδιο επίπεδο όσο κινείσαι .
Διαφορετικά φτάνοντας στο 5% μπαίνει αυτόματα.

Και είναι δεδομένο ότι το μοτόρι μπορεί να διατηρήσει τις μπαταρίες στο ίδιο επίπεδο (και άρα να έχεις τις ίδιες επιδόσεις) όσο έχει βενζίνη το ντεπόζιτο? Πχ κάνεις Θεσσαλονίκη-Αθήνα με κανονικούς ρυθμούς (140-150χαω) έστω κι αν χρειάζεται να ανεφοδιάζεσαι κάθε τόσο?

Η φόρτιση θεωρώ δεν είναι πρόβλημα. Πας σπίτι, το βάζεις να φορτίζει. Πας στη δουλειά, το βάζεις να φορτίζει. Μπορεί να μην είναι μεγάλη η αυτονομία αλλά φτάνει για καθημερινή χρήση.

Κατά τα άλλα είναι μία premium εξεζητημένη επιλογή και η απόσβεσή της ως τέτοια θα πρέπει να υπολογιστεί.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#438131 Γεννητρια ειναι. Στο Αθηνα-Θεσ το χρησιμοποιεις μερικες φορες ωστε να προσθεσεις τα χιλιομετρα που σου δινει αυτονομια και να φτασεις. Αν ειναι αποσταση 500 χμ και σου δινει 100 χμ αν γεμισμα και 200 η μπαταρια. θελεις 3-4 γεμισματα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#438137 Το ότι είναι γεννήτρια δεν λέει κάτι από μόνο του. Εάν φορτίζει πιο αργά απ' ότι καταναλώνει τι να το κάνω?
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#438142 Δεν έχετε υπολογίσει παράπλευρα οφέλη: το οικολογικό αποτύπωμα, τη μούρη που πουλάς, το ανέμελο (και μπόλικο) γκάζι, την εκκεντρικότητα, την απαράμιλλα άνετη μετακίνηση. Δεν είναι όλα κουκιά, αλλιώς θα κυκλοφορούσαμε όλοι με Dacia Sandero diesel.
Επιμένω για το Up. 20 χιλιάρικα καινούριο, αυτονομία 160 χιλιόμετρα, 8 χρόνια εγγύηση, μικρή απαξίωση σε σχέση με την προπέλα.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Deleted User 1 έγραψε:Το ότι είναι γεννήτρια δεν λέει κάτι από μόνο του. Εάν φορτίζει πιο αργά απ' ότι καταναλώνει τι να το κάνω?
Αναλόγως της ταχύτητας και του φορτίου.

Έχει ενα ωραίο βιντεακι ενός τυπα απο Αμερική στο YouTube πως την πάλεψε σε ταξίδι. Νομίζω 8bit guy ή κάπως έτσι.

Στις ταχύτητες που λες αποκλείεται να προλαβαίνει. Σε ταχύτητες στα όρια ίσως την παλεύει

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dimsabas έγραψε:Επιμένω για το Up. 20 χιλιάρικα καινούριο, αυτονομία 160 χιλιόμετρα, 8 χρόνια εγγύηση, μικρή απαξίωση σε σχέση με την προπέλα.

+ Auris hybrid. Με 20 χιλιάρικα και αυτό, δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που θα βγει φθηνότερο σε ορίζοντα 3-4ετίας (υπολογίζοντας μέσα κόστος χρήσης / συντήρησης και αξία μεταπώλησης). :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Zeus έγραψε:Οι first adopters παντα παίρνουν ρίσκα..ειναι σχεδόν βέβαιο πως όσο τα ηλεκτρικά/υβριδικά μοντέλα πληθαίνουν, τόσο θα μειώνεται και το κόστος κτήσης τους, επομένως θεωρώ δύσκολο να προβλέψει κάποιος σωστά την απαξίωση τους σε τρία ή πεντε χρόνια απο σήμερα.
Στα χρήματα που ζητάει η BMW για το i3 μπορείς να αγοράσεις πολλα πιο πλήρη αυτοκίνητα. Επομένως η επιλογή του δεν νομίζω ότι μπορει να στηριχθεί οικονομοτεχνικά.

Προσωπικά βλέπω με καλύτερο μάτι τα plug-in hybrid σήμερα, αλλα και πάλι εξαρτάται απο τη χρήση αν συμφέρουν απο οικονομικής άποψης.

Υβριδικά έχω αλλάξει 3, και έχω κάνει πάνω από 500.000 χιλιόμετρα συνολικά τα τελευταία 12 χρόνια περίπου .
Δεν είμαι από τους πιο early adopters.... αλλά ακόμα και σήμερα κάποιοι θεωρούν τα υβριδικά ΝΕΑ τεχνολογία... και δεν τα επιλέγουν για αυτό το λόγο...
Σίγουρα υπάρχουν πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα στην αγορά.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
dstou έγραψε:Πρέπει να συνυπολογίσει κάποιος δύο πράματα, διαφορετικά, στην απαξίωση του i3:
α. τη φυσιολογική του απαξίωση συν τω χρόνω, και εξόχως
β. την απαξίωσή του λόγω υπερκερασμού της τεχνολογίας του και την εισόδου στην αγορά φθηνότερων αλλά ικανότερων ηλεκτρικών στην επόμενη διετία-τριετία

Κοινώς, αγορά ενός ρεξ τώρα στα 33 χιλ. σημαίνει πώλησή του μετά από 3 χρόνια στα 15-18χιλ. και αυτό με πολύ κόπο.
Το πραγματικό κόστος ανά χλμ. δεν το βλέπω λιγότερο από 19 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της απαξίωσης και κεφαλαιουχικού κόστους και αυτό χωρίς χρήση της διάταξης ρεξ, μόνο για ρεύμα. Δεν βγαίνει και φθηνά, μην παρασύρεσαι ότι καίει λίγο (ρεύμα).

Εναλλακτική : για Γκολφ φ.α. αν σε βολεύει ο ανεφοδιασμός?
Θα το πάρεις καινούργιο και θα το ευχαριστηθείς τα μάλα. Και θα το ζμπρώξεις την ίδια μέρα όταν το αποφασίσεις. :iconcool:

Έλεος, μην ξανααναφέρετε την έλλειψη φορτιστών δ.χ. σαν μειονέκτημα. Η αγορά των ηλεκτρικών είναι αμφίπλευρα ολιγοψωνιακή και ολιγοπωλιακή, και θα παραμείνει έτσι για πολλά χρόνια ακόμη. Ήγουν, λίγα υπάρχουν και τα αγοράζουν λίγοι, με λυμένο το θέμα της φόρτισης όπως καλή ώρα ο βαγκμαν.

Θεωρώ ότι όντως καίει λίγο ρεύμα και σε συνδυασμό με net metering... μπορεί να κάνω και λάθος !
Δε θέλω φ.α..... θέλω κάτι νέο ...
το φ.α. δεν είναι λύση ... μόλις 2 πρατήρια στη Θεσσαλονίκη , και δυτικά που κινούμαστε... δε βολεύει εκεί που είναι . Επίσης μικρή αυτονομία...
Golf ???? Εντάξει ολοκληρωμένο ... αλλά δεν το λες και καινοτόμο μετακίνηση :lol:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Deleted User 1 έγραψε:
vagmag έγραψε:

Από την ώρα που πέσει η μπαταρία στο 75% της αυτονομίας, μπορείς να τον ενεργοποιήσεις και ουσιαστικά να λειτουργεί καίγοντας καύσιμο, απλά για να κρατάει την μπαταρία στο ίδιο επίπεδο όσο κινείσαι .
Διαφορετικά φτάνοντας στο 5% μπαίνει αυτόματα.

Και είναι δεδομένο ότι το μοτόρι μπορεί να διατηρήσει τις μπαταρίες στο ίδιο επίπεδο (και άρα να έχεις τις ίδιες επιδόσεις) όσο έχει βενζίνη το ντεπόζιτο? Πχ κάνεις Θεσσαλονίκη-Αθήνα με κανονικούς ρυθμούς (140-150χαω) έστω κι αν χρειάζεται να ανεφοδιάζεσαι κάθε τόσο?

Η φόρτιση θεωρώ δεν είναι πρόβλημα. Πας σπίτι, το βάζεις να φορτίζει. Πας στη δουλειά, το βάζεις να φορτίζει. Μπορεί να μην είναι μεγάλη η αυτονομία αλλά φτάνει για καθημερινή χρήση.

Κατά τα άλλα είναι μία premium εξεζητημένη επιλογή και η απόσβεσή της ως τέτοια θα πρέπει να υπολογιστεί.

Με 140 δε νομίζω να μπορεί να κρατήσει την μπαταρία στα ίδια επίπεδα. Ίσως με 120-130...

Για τη φόρτιση ... μόνο το σπίτι θα θεωρείται σίγουρο... στη δουλειά προς στιγμήν δεν υπάρχει επιλογή