Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By markvag
xenos έγραψε:Λοιπον, στο σαιτ δεν το εχει. Το ειχε μονο στο φυλλαδιο. Πηγα πριν λιγο κ το τσιμπησα. Ειχε μονο 2, ειναι 16v με μπατ. Λιθιου.
Εικόνα

Σωστός! Με 45ευρώ;;; 16βολτο;;; ΜΠΗΚΕΣ ΧΘΕΣ! :rtfm:

Παίρνει όλες τις μύτες, δεν έχεις πρόβλημα. Ο μηχανισμός είναι λίγο περίεργος με τις μύτες, αλλά απλά θέλει συνήθεια.

Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά αυτό που έχουμε στη δουλειά για βίδωμα / ξεβίδωμα ξυλοκιβωτίων και μ' έχει βολέψει πολύ. Επίσης ένας διευθυντής μας έχει αποκτήσει μανία με ξυλοκατασκευές και δεν έχει αφήσει παλέτα για παλέτα στον εμπορευματικό σταθμό που να μην την έχει κάνει παγκάκι, καρέκλα, τραπέζι ή ξαπλώστρα :lol: και χρησιμοποιεί αυτό. Η δύναμή του επαρκεί και με το παραπάνω. Η μπαταρία κρατάει αρκετά (δεν το φόρτισα) και κάνεις αρκετή δουλειά. Μου το λουφάραν οι μηχανικοί, δεν τους έφτανε το δικό τους (πήραμε 2, βασικά για να έχουμε 2 μπαταρίες), αλλά μόλις πάρω πρέφα που το έχουν καταχωνιάσει θα τους το λουφάρω ξανά. :s_biggrin

Από διάρκεια ζωής θα δούμε, αλλά σαν ποιότητα κατασκευής μου φαίνεται πολύ τίμιο για τα λεφτά του.
Άβαταρ μέλους
By xenos
elvet έγραψε:
xenos έγραψε:Λοιπον, στο σαιτ δεν το εχει. Το ειχε μονο στο φυλλαδιο. Πηγα πριν λιγο κ το τσιμπησα. Ειχε μονο 2, ειναι 16v με μπατ. Λιθιου.
[]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170926/a79477bc0bc4b04744dcd7347a2cb12f.jpg[/]

Αυτό παίρνει ανταλλακτικές μυτούλες; τις έχει μέσα ή αγοράζονται χωριστά;

Παίρνει ανταλλακτικές μύτες, ναι, αλλά δεν έχει μέσα στο κουτί. Εγώ είχα πάρει παλιότερα (πάλι από λιντλ) ένα σετάκι με αρκετές (μέχρι τορξ) είχε μέσα ~8ευρώ*.

Είναι 16V, με μπαταρία λιθίου (2Ah) και ταχυφορτιστή (λέει για 60').

*Πρέπει να είναι το αριστερό σετ από την φωτό:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#441142 Όταν χρειάζεται αλλαγή μια μετώπη (είτε μπρος είτε πίσω) σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο ας πούμε 10ετίας και κάτω τότε κόβεται και κολλάει πάλι πουθενά μέταλλο;
Ή είναι απλή διαδικασία όπου το όλο κομμάτι βιδώνει και ξεβιδώνει;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#441147 καποιες εμπρος είναι βιδωτες.Οι πισω παντα κολλητες.
Άβαταρ μέλους
By otso
#442150 Πετρελαιοκινητηρας 1.6 euro4 Εβγαλα τον σωληνα που παει απο το φιλτροκουτι στην εισαγωγη της τουρμπινας . Σε ενα σημειο διακλαδωνεται και δεχεται και τις αναθυμιασεις απο το καπακι του κινητηρα .
Στο σωληνα της διακλαδωσης ειδα λαδακι , οπως και πριν την φτερωτη του turbo .
Απορια , μηπως δεδομενου οτι ο αερας μετα το turbo καταληγει στο intercooler , λεω εγω, μηπως μερος των αναθυμιασεων εχει υγροποιηθει μεσα στο intercooler; μηπως τελικα ειναι γεματο λαδια;
Και γιατι το κανουν ; για περιβαλλοντικους λογους; Σε παλαιοτερους πετρελαιοκινητηρες υπηρχαν σωληνακια αναθυμιασεων.
Αν το καταργησουμε και βαλουμε βαλουμε ενα σωληνακι να τα κατεβαζει κατω θα ειναι κατι κακο;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
otso έγραψε:Πετρελαιοκινητηρας 1.6 euro4 Εβγαλα τον σωληνα που παει απο το φιλτροκουτι στην εισαγωγη της τουρμπινας . Σε ενα σημειο διακλαδωνεται και δεχεται και τις αναθυμιασεις απο το καπακι του κινητηρα .
Απορια , μηπως δεδομενου οτι ο αερας μετα το turbo καταληγει στο intercooler , λεω εγω, μηπως μερος των αναθυμιασεων εχει υγροποιηθει μεσα στο intercooler; μηπως τελικα ειναι γεματο λαδια;
Και γιατι το κανουν ; για περιβαλλοντικους λογους; Σε παλαιοτερους πετρελαιοκινητηρες υπηρχαν σωληνακια αναθυμιασεων.
Αν το καταργησουμε και βαλουμε βαλουμε ενα σωληνακι να τα κατεβαζει κατω θα ειναι κατι κακο;

Πάρε βρε Χαραλάμπη ένα δοχείο αναθυμιάσεων με 50€ και ρίξε μέσα ότι πετάεικαι μυρίζει και κολλάει παντού. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
otso έγραψε:Πετρελαιοκινητηρας 1.6 euro4 Εβγαλα τον σωληνα που παει απο το φιλτροκουτι στην εισαγωγη της τουρμπινας . Σε ενα σημειο διακλαδωνεται και δεχεται και τις αναθυμιασεις απο το καπακι του κινητηρα .

όλα τα τούρμπο ετσι είναι,εαν λυσεις την σωληνα της εισαγωγης κοντα στο τούρμπο θα δεις λαδια.Το ιντερκουλερ είναι λογικο να εχει μια ''λαδιλα'' μεσα,ολα ετσι είναι μετα από αρκετα χλμ.Μην φανταστείς ότι εχει κανα ποτηρι λαδι,απλα εάν λυσεις την εισαγωγή/εξαγωγή του ιντερκουλερ και βαλεις δαχτυλο,θα αισθανθείς μια λαδιλα στο χερι.
Μην πειραξεις τιποτα, είναι φυσιολογικοτατο αυτό που ειδες.
Εκτος εάν λυνεις το κολλαρο και σταζουν κατω λαδια,οπου εκει εχουμε αλλα θεματα,συνηθως ακριβα.
Άβαταρ μέλους
By otso
#442251 Προχτες ανοιξε καπω μηχανικος , μα ο μαλακας δεν ειδε οτι ειχε γεμισει λαδιλα η μηχανη; Ο γιος του του το ειπε κατι σαν διαρροη το επιασα , κι αυτος του εκανε νοημα δε γαμιεται και εκλεισε το καπω.
Εφυγα πηγα σε ενα σουπερ μαρκετ το ελυσα πηγα στην ιαπωνικη που ηταν διπλα και του εβαλα νεο O Ring . To παλιο που ηταν στην σωληνα των αναθυμιασεων ηταν μασημενο καποιος μαλακας το ειχε βαλει οπως ναναι.

αυτο το αμαξι δεν ειναι τυχερο οχι επειδη ειναι σιτροεν αλλα με τα συνεργεια σιτροεν .
ΕΙχα χοντρο προβλημα 2 χρονια σε 3 συνεργεια εξιδικευμενα πηγα το διαγνωστικο δεν εδειχνε τιποτα , στην Ωμεγα στην μεσογειων μιλησα με τον αρχιμηχανικο και μου λεει να πας εκει που στοκαναν ετσι και μουκλεισε το τηλ. ολοι μου ελεγαν πουλα το .
Πριν απο μερικες μερες μου λεει ο DrDino (τον οποιο και ευχαριστω) οτι ειδε σε πεζω φορουμ στην αγγλια ιδιος κινητηρας με το δικο μου να παρουσιαζει τα ιδια προβληματα (οταν πιεζες το αυτοκινητο ειδικα σε ανηφορα εμπαινε σε safe mode )
και μου εριξε την ιδεα να κοιταξω τα σωληνακια της υποπιεσης και οντως το σωληνακι που πηγαινε στην wastegate ηταν χαλαρο και ετσι να το ακουμπαγες εβγαινε (δεν εχουν σφικτηρα) . ρουφαγε λοιπον αερα απο κει.
με 10 cm ελαστικο σωληνακι που εβαλα λοιπον λυθηκε ενα απιστευτο προβλημα μια απιστευτη ταλαιπωρια .
Τι να πω λοιπον γιαυτα τα τσακαλια μηχανικους .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#442272 παλι τζαμπα την εβγαλες, χαρη στο φορουμ του Γρηγορη.
Άβαταρ μέλους
By otso
dimviii έγραψε:παλι τζαμπα την εβγαλες, χαρη στο φορουμ του Γρηγορη.

δεν εχω πει οτι δεν ειμαι ωφελημενος και εδω και στους 4τ , και οταν λεω οτι εκτιμω καποια ατομα και γιαυτο δυσκολευομαι να την κανω δεν εννοω οτι μου αρεσει μονο το συγγραφικο τους εργο .
Αν και αρκετοι απο αυτους που εκτιμω την εχουν κανει πια .
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#442392 OTSO στα συνεργεία δεν υπάρχουν μηχανικοί αλλά επισκευαστές, πολλοί δε είναι τις κακιάς ώρες είτε γιατί δεν διάβασαν ποτέ τους ένα τεχνικό εγχειρίδιο, είτε γιατί βαριούνται, είτε γιατί νομίζουν ότι είναι απόφοιτοι του Maranelo και ξέρουν 6τα πάντα ενώ οι άλλοι τίποτα, είτε γιατί νόμιζαν ότι έπρεπε να είναι πρωθυπουργοί αλλά η πουτάνα η κοινωνία τους έκανε μουτζουρόγατους και την εκδικούνται χαλώντας τα ξένα αμάξια αντί να τα φτιάχνουν, ναι τα χαλάνε, ξέρω πολύ καλά τι λέω, υπάρχουν και αρκετοί καθόλα έμπειροι και έντιμοι αλλά πρέπει να ψάξεις με το φανάρι του Διογένη να τους βρείς.

Οι μηχανικοί είναι ένα διαφορετικό φρούτο που δεν φύεται στα συνεργεία, ο μηχανικός έχει γνώσεις για να κάνει μετρήσεις, αναλύσεις, να βγάλει αποτελέσματα και συμπεράσματα, στα περισσότερα συνεργεία δεν υπάρχει ούτε παχύμετρο και αν υπάρχει είναι από την εποχή του Όθωνα, οι μηχανικοί σκέφτονται το πρόβλημα βάση της αιτίας, στα συνεργεία παίζει η ατάκα - άλλαξε το - .

Είναι άδικο για τους μηχανικούς που ετριψαν πολλά παντελόνια στα θρανία να τους εξομειώνεις με τους επισκευαστές των συνεργείων που αρνούνται από την αρχή της ύπαρξης τους να σκέφτονται έχοντας το κεφάλι μόνο για να στηρίζουν το τζόκεϋ της πχ Pirelli, της Mobil ή του τάδε expert μετατροπών στα Μέγαρα, εδώ πέφτει γέλιο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By otso
#442695 Εκει που τρελαινομαι κυριολεκτικα ειναι με τα δυναμοκλειδα . Σφιγγουν οτι ναναι διχως αυριο . Το καλοκαιρι ειδε λεει διαρροη στο μπεκ πετρελαιου , ε το γαμημενο δεν ειναι θεμα σφιξιματος, εχει ροδελες διαρροης σετ.Παει το δαχτυλιδι που κραταει το μπεκ σφηνωμενο εσπασε . που να βρεις στην ελλαδα που ενα Οring των 70 λεπτων το περιμενουν απο Γαλλια .
Εδω εγω και εχω το προγραμμα της σιτροεν και εχει για καθε βιδα την δυναμη ακριβως, ακομα και για το φαναρι μπροστα που κοιταγα χτες .
Σε οποιο συνεργειο εχω παει ειναι να τραβας τα μαλλια σου . Ποτε δεν εχω δει δυναμοκλειδο. Μονο σε ενα συνεργειο τρακτερ εχει 5 και τα καλυμπραρει καθε εξαμηνο.
Το αυτοκινητο το εχουν καταστρεψει στην κυριολεξια , το κακο ειναι οτι τα λεει και καπως στρυφνα η σιτροεν η τα σχεδια δεν ειναι και τοσο διαφωτιστικα οπως στα αμερικανικα μανιουαλ , ασε που πολλες φορες χρειαζονται εξειδικευμενα εργαλεια . Ασ πουμε το να αλλαξεις δισκους στους πισω τροχους μοιαζει πανευκολο , ελα ομως που εκει ειναι το ηλεκτρικο χειροφρενο , και δεν ειναι σαφες τι κανεις εκει πισω.
Το αλλο ανυπερβλητο εμποδιο ειναι οτι ολες οι δουλειες γινονται απο κατω πια χρειαζεται και ανυψωτικο.
Παναγιωτη δεν πιστευω να εχεις ανυψωτικο;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#442815 Εγώ όχι, έχει ο γιός μου, συνεργείο δεν είμαι, αλλά όλο και κάτι έχω για το κέφι μου και για να ξέρω που βρίσκομαι, μέχρι και όργανο που μετράω εκκεντροφόρους έχω αλλά είναι στο συνεργείο του μικρού, όταν το φέρω θα σου στείλω φωτό.

To επάνω αριστερά ξύλινο κουτί έχει ένα όργανο, αυτό ξέρεις τι είναι ?

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By otso
#442825 Λοιπον ξεκιναμε , βλεπουμε , παχυμετρα , μικρομετρα , 2 δυναμοκλειδα της force , γωνιακο δεν εχουμε;

τωρα τα αλλα διακινδυνευω να χαρακτηριστω αμαθης αλλα δεν πειραζει , τι εχουμε σκληρομετρα; συστημα ευθυγραμισης αξονων κομπλερ; η deflection στροφαλου;

Μου ειχες πει οτι θα ρωταγες τον γιο σου για σταθεροποιητη σκουριας , μαλλον θα το ξεχασες με ολα αυτα που εχεις στο μυαλο σου , αλλα αν θυμηθεις ρωτα τον για κανα καλο προιον που να μπορουμε να το βρουμε ελλαδα , για αμαξι αντικα το θελω και γω.

καλο μεσημερι μαστορα .