Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#435876 Προς το παρόν δεν έχουν ασχοληθεί πολλοί, αλλά αν φτάσουμε στο παραπάνω σημείο, θα υπάρχει εκτεταμένη αυτοπαραγωγή (net-metering) αναγκαστικά. Και έτσι θα λυθεί και το πρόβλημα της μεταφοράς, αλλά και της παραγωγής.
Γιατί δεν γίνεται ήδη; Γιατί δεν πολυσυμφέρει. Σύντομα όμως και με την ενέργεια να ακριβαίνει διαρκώς, θα συμφέρει...
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#435911 Πάντως αν κ off topic , όντως στη χώρα πρέπει να λυθούν άπειρα πράγματα κ δεν ασχολείται κανεις .
Άβαταρ μέλους
By vagmag
REALZEUS έγραψε:Το τελευταίο μας πρόβλημα είναι το που θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά...

Αλήθεια είναι, από την άλλη ΔΕ νομίζω ότι έχουμε καμία προτεραιότητα σε κανένα πρόβλημα.

Το καράβι πάει... και όπου βγάλει...
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#437242 Το test drive , δεν έγινε την Παρασκευή ... ίσως σήμερα αύριο....

Έχω διαβάσει ότι μπορώ και όπου βρίσκω άρθρο....

Σύντομα νεότερα.
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#437261 Καλησπέρα σας παιδια,ειμαι καινούργιος στο φορουμ και επειδή επεσε τυχαια το μάτι μου στην συζητηση σας, ειμαι της αποψης πως οποιο ηλεκτρικο αυτοκίνητο κι αν επιλεξουμε,οι αποσβεσεις και μόνο που εχουμε ειναι πραγματικά πολυ μεγαλες. Και οχι μονο. Οντως σε αρκετές χωρες της Ευρώπης η φορτιση ειναι πλεον με μισθωση.
Δηλαδη για να σου δωσω να καταλαβεις,αν τελικα θες να το αγοράσεις,τα 60 λεπτα κοστιζουν γύρω στα 4 ευρω και τα 90 λεπτα 6 ευρω,βγαζεις ομως αρκετα πολλα χιλιόμετρα.Τουλαχιστον αυτο ισχυε πριν 2 χρονια.
Φιλε μου αν χρειαζεσαι βοηθεια για οποιδηποτε μοντελο της Bmw μπορω να σε βοηθησω. Απλα για μια χωρα σαν την Ελλάδα που σε πολλα θέματα ειμαστε ακόμα "πίσω" πιστεύω οτι το ρεύμα που θα μισθωνουν για την φορτίση θα ειναι πιο ακριβό απο την Diesel. Ειχε γινει παλιότερα στην Γερμανία αυτο.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#437323 Σε ευχαριστώ πολύ .
Πως θα μπορούσες να με βοηθήσεις με την bmw?

Εδώ ακόμα δεν ξέρω κάπου να μπορείς να φορτίσεις (με χρέωση) αλλά και τα δωρεάν , ξέρω μόνο το πάρκινγκ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και αυτό απέναντι από το Ιπποκράτειο. όχι και κομβικά σημεία... για εμένα.
Λογικό πάντως είναι να χρεώνουν, και αν φορτίζει σε ταχυφορτιστή και μπορείς να έχεις αρκετή αυτονομία όλα οκ
Αν είχα supermarket... και για φόρτιση 100 χλμ κοστίζει 1 ευρώ πχ... με κάθε Χ λογαριασμό , θα έδινα δωρεάν τη φόρτιση...
Σαν πελάτης εκεί θα πήγαινα μόνο για λόγους ευκολίας !!!!
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#437332 Παντως για δεν κοιτας και για την Tesla,απο τιμες κτλ δεν γνωριζω αλλα κανει πολυ παταγο στην Ευρώπη και επισης δεν γνωριζω αν στην Ελλάδα εχουμε αντιπροσωπεια,τωρα απο τιμες ισως να ειναι πιο ακριβη απο την Bmw...
Δευτερον γνωριζω πολυ καλα γερμανικά και τα τελευταία 5 χρονια ειμαι κατοικος Μονάχου,επισης οι τιμες στα μεταχειρισμένα ειναι απλα πολυ καλες.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Tetix έγραψε:Παντως για δεν κοιτας και για την Tesla,απο τιμες κτλ δεν γνωριζω αλλα κανει πολυ παταγο στην Ευρώπη και επισης δεν γνωριζω αν στην Ελλάδα εχουμε αντιπροσωπεια,τωρα απο τιμες ισως να ειναι πιο ακριβη απο την Bmw...
Δευτερον γνωριζω πολυ καλα γερμανικά και τα τελευταία 5 χρονια ειμαι κατοικος Μονάχου,επισης οι τιμες στα μεταχειρισμένα ειναι απλα πολυ καλες.

Tesla... δεν έχει στην Ελλάδα αντιπροσωπεία... οπότε... δύσκολη επιλογή .

Τώρα όσον αφορά, από Γερμανία , τιμές βρίσκω στο mobile.de 24.000-25.000 , για το I3 με Rex. Κομματάκι ακριβό, μιας και θέλει 5.000 ευρώ τελωνείο και 2500 για τα υπόλοιπα... αν έβρισκα κάτι στα 22.000 (με ηλιοροφή )και το πολύ 30.000-50.000 χιλιόμετρα.... ΄ίσως το σκεφτόμουν πιο εύκολα.
Τώρα βέβαια όλα αυτά, ισχύουν ΑΝ μετά από το test drive, είμαι ακόμα ενθουσιασμένος.

Σε ευχαριστώ όπως και να έχει .
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#437369 Διάβασα τη δοκιμή του ηλεκτρικού Up στο Drive.
Η αυτονομία μπορεί να σκαρφαλώσει στα 160 χιλιόμετρα αν επιλέξεις το πιο οικονομικό πρόγραμμα οδήγησης.
Επίσης, η τιμή περιλαμβάνει και ταχυφορτιστή, τον οποίο θα έχει εγκατεστημένο στο σπίτι, προφανώς. Με αυτόν, από άδειο πάει στο 100% σε 4-6 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι όταν επιστρέφει η σύζυγος από τη δουλειά και μέχρι να πάει τα παιδιά στις δραστηριότητες, το κουμπώνεις και γεμίζει ικανοποιητικά. Σκέψου ότι όλα τα ηλεκτρικά θέλουν πολλή ώρα για να φτάσουν στο 100%, ενώ αρκετά γρήγορα φτάνουν στο 80%. Ειδικά από τη στιγμή που δε θα είναι άδειο. Αν δηλαδή έχει διανύσει 70 χιλιόμετρα κι επιστρέφει στο σπίτι με την μπαταρία στο 40-45%, σε μία ώρα θα είναι στο 70%, μπορεί και παραπάνω.
Επίσης, λες ότι τα τελευταία 8 χιλιόμετρα είναι ανηφόρα. Αυτό σημαίνει ότι φεύγοντας από το σπίτι, για τα πρώτα 8 χιλιόμετρα φορτίζεις κι άλλο την μπαταρία.
Μα την αλήθεια, όπως τα περιγράφεις κι όπως τα υπολογίζω, η καθημερινή αυτονομία δε θα σε απασχολήσει ποτέ. Θα σου φτάνει και με το παραπάνω, χωρίς καν να αγχωθείς.

Δύο τινά θα με απασχολούσαν εμένα:
1) Η πτώση της χωρητικότητας των μπαταριών με τα χρόνια. Αν πέσουν στο 70%, λογικά δε θα έχεις πρόβλημα. Αν όμως πέσουν στο μισό; Από την άλλη, θεωρούμε ότι με τα χρόνια θα αναπτυχθεί κι ένα υποτυπώδες δίκτυο φόρτισης.
2) οι μπαταρίες έχουν εγγύηση 8 χρόνια. Μετά; Πόσο θα αντέξουν; Και πόσο θα κοστίσει η αλλαγή τους; Στο Civic IMA της μητέρας μου χρειάστηκαν αλλαγή στα 6,5 χρόνια. Κόστος 4+ χιλιάρικα. Ευτυχώς ήταν στην εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
dstou έγραψε:Οικονομία σημαίνει όχι ερκοντίσιο ή θέρμανση συν τοις άλλοις.

Ναι γυρνάμε 25 χρόνια πίσω χαχαχαχα