Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#436805 Οι άλλοι έχουν "ανεξέλεγκτα εδάφη" (δηλαδή μέρη που έχουν επιλέξει να μην εφαρμόζεται κάθε νόμος, γιατί τα οφέλη είναι πολύ σημαντικότερα), εμείς οι "δημοκράτες" (ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΣΟ ΓΑΜΑΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΜΑΣ) έχουμε κάτι σαν το Θιβέτ, μια χερσόνησο όπου οποιοσδήποτε Ορθόδοξος, Έλληνας-Ρώσος-Αρμένιος-Βούλγαρος-Κορεάτηςwhatever, έρχεται για διαλογισμό ή να θαυμάσει ή να βγάλει selfies.

Αυτό λοιπόν να το κάνουμε σαν τα υπόλοιπα μέρη της χώρας, δηλαδή να το απογυμνώσουμε από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του.
Ποιος ξέρει; Μπορεί να ανοίξουν μερικά παραπάνω rooms to let και μπιτσόμπαρα, αυτά μας κάνουν να ξεχωρίζουμε άλλωστε ως λαός ανάμεσα σε άλλους.

ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#436823 Δεν έρχονται μόνο ορθόδοξοι στο αγ. Όρος, πχ έχω γνωρίσει προσωπικά Μεξικανό που ήρθε μόνο και μόνο γιατί του το περιέγραψε ένας καθηγητής του στο πανεπιστήμιο και είχε σκοπό να το περπατήσει όλο σε 20 μέρες.

Επίσης δεν σε υποχρεώνει κάνεις να ακολουθήσεις το πρόγραμμα τους, πότε δεν ξύπνησα να πάω στην εκκλησία το πρωί, πάντα πήγαινα κατευθείαν για πρωινό, αν θέλεις κάνεις απλά τουρισμό και απολαμβανεις ιστορία και φύση.

< >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#436824 Μακράν η μεγαλύτερη βλασφημία που μπορείς να κάνεις.

Αλλά οκ. Δεν σε υποχρεώνει και κάποιος :metalo:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#436856
manosky έγραψε:To Μονακό, το Βατικανό και το Λουξεμβούργο, είναι κατ' επίφαση ή κατ' επιλογή άλλων "ανεξάρτητα κράτη", που έχουν παράξενη ιστορία.

Το Μονακό είχε μάλιστα προσαρτηθεί στη Γαλλία, μετά είχε στενή εποπτεία από την ίδια χώρα και στο τέλος "αποφασίστηκε" να είναι "ανεξάρτητο". Γιατί οι Γάλλοι δεν ήταν ηλίθιοι, να σκοτώσουν τη χήνα με τα χρυσά αυγά, ένα στολίδι στο νότο τους.

Το Βατικανό θα ήταν εντελώς βλακώδες να το ενσωματώσουν στο κράτος τους οι Ιταλοί, δηλαδή να χάσουν ένα ιταλοκεντρικό μόρφωμα, με παγκόσμια επιρροή, επειδή δεν μπορείς να πάρεις εκεί μέσα τηλέφωνο τους καραμπινιέρους ή επειδή δεν εφαρμόζονται οι ιταλικοί και ευρωπαϊκοί κανόνες.

Το Λουξεμβούργο, εντάξει. Βολεύει εκεί που κάθεται, είναι φορολογικός παράδεισος για 4 κράτη από τα πλουσιότερα παγκοσμίως δίπλα στην πόρτα τους. Αυτό αρκεί θα έλεγα.


Που λέτε λοιπόν, οι λόγοι που υπαγορεύουν στα γειτονικά κράτη να επιτρέπουν την "ανεξαρτησία" τέτοιων κρατικών μορφωμάτων, είναι συμβολικοί, οικονομικοί και γοήτρου.

Εμείς έχουμε τη Χερσόνησο του Άθω. Παγκόσμιας φήμης περιοχή λόγω πνευματικότητας επαναλαμβάνω (δηλαδή, για όνομα πια, γιατί πάνε εκεί χιλιάδες άνθρωποι για μέρες, επειδή "Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει" :s_biggrin ;;;), με συμβολική σημασία για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ε, επειδή είμαστε έθνος πανέξυπνων (όχι σαν τους παραπάνω τους κουτόφραγκους), να το διαλύσουμε κι αυτό, επειδή κάποιοι έχουν στενό κάβαλο και δεν τους φτάνει η υπόλοιπη χώρα.
Δηλαδή.... :vava:



:s_rofl :s_rofl :s_rofl

Αλήθεια, για πες μου τον λόγο που εμποδίζει την Τουρκία να ενσωματώσει την Ελλάδα;;; Πάντως, ο ΕΣ δεν είναι, γι' αυτό είμαι απολύτως σίγουρος... :innocent:

Μην ξεχνάς πως η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητη εξαιτίας της επέμβασης των μεγάλων δυνάμεων. :whistlink:

Και η Ελλάδα επίσης είναι κατ' επίφαση ανεξάρτητη... :iconcool: από ιδρύσεως του κράτους...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#437023 ^^^ Τόσες πολλές και πικρές αλήθειες σε τρεις μόνο γραμμές!!! :(

Πάντως Μάρκο όχι ότι είναι και πιο ετοιμοπόλεμοι οι απέναντι. Μόνο τον όγκο των δυνάμεων έχουν με το μέρος τους.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#437225
REALZEUS έγραψε:^^^ Τόσες πολλές και πικρές αλήθειες σε τρεις μόνο γραμμές!!! :(

Πάντως Μάρκο όχι ότι είναι και πιο ετοιμοπόλεμοι οι απέναντι. Μόνο τον όγκο των δυνάμεων έχουν με το μέρος τους.


Ο μόνος λόγος λέγεται διεθνές status quo και διεθνές δίκαιο. :s_yes



cabala10 έγραψε:Εικόνα



ΔΕΝ σχολιάζω... δεν σχολιάζω... :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By markvag
#437354
QsisVTS έγραψε:εγώ εγκρίνω τέτοια παροχή υπηρεσίας, μπράβο τους :s_thumbsup


Ξεκινάμε ανταγωνισμό;;; Στήνουμε εταιρ... ε... μη κερδοσκοπικό σύλλογο θέλω να πω ( :shifty: ), εσύ το κεντρικό στην Αθήνα, εγώ το υποκατάστημα στη Σαλονίκη, προσφέρουμε συνομιλία με Χριστό, Παναγία ΚΑΙ αγίους (συγκριτικό πλεονέκτημα), με 90 ευρώ την ώρα και εκπτώσεις σε πιστά μέλη.

Τα τεχνικά θα τ' αναλάβω εγώ, εσύ αναλαμβάνεις τα λογιστικά. :rtfm: :twisted:




Θα πέσει πολύ τάληρ... ε... προσευχή ήθελα να πω... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#437359
dimik έγραψε:Με 20 ευρω την ώρα κάνω τον Χριστό

< >


Εμείς θα είμαστε ορίτζιναλ! :rtfm: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#437364 Mην κοροϊδεύετε τους αγαθούς, θα πέσει φωτιά να σας κάψει :lol:

Και μια ερώτηση, 100€ την ώρα απόδειξη παίζει ? Η εφορία αυτά τα έξοδα τα δέχεται ? Υπάρχει POS ? :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#437367
markvag έγραψε:
QsisVTS έγραψε:εγώ εγκρίνω τέτοια παροχή υπηρεσίας, μπράβο τους :s_thumbsup


Ξεκινάμε ανταγωνισμό;;; Στήνουμε εταιρ... ε... μη κερδοσκοπικό σύλλογο θέλω να πω ( :shifty: ), εσύ το κεντρικό στην Αθήνα, εγώ το υποκατάστημα στη Σαλονίκη, προσφέρουμε συνομιλία με Χριστό, Παναγία ΚΑΙ αγίους (συγκριτικό πλεονέκτημα), με 90 ευρώ την ώρα και εκπτώσεις σε πιστά μέλη.

Τα τεχνικά θα τ' αναλάβω εγώ, εσύ αναλαμβάνεις τα λογιστικά. :rtfm: :twisted:




Θα πέσει πολύ τάληρ... ε... προσευχή ήθελα να πω... :innocent:

ναι αμέ, ξέρω και από μη κερδοσκοπικές φάσεις έχω δυο τέτοιες :lol: