Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#435638 Αν ισχύει το παραπάνω διάγραμμα τότε ο οδηγός έσφαξε μια λωρίδα.

Απλά έχω βαρεθεί να τσακώνομαι με μηχανάκια που θεωρούν τη διαχωριστική ως 'λωρίδα για τα δίκυκλα' (και ανάμεσα σε αυτοκίνητο και κράσπεδο --> γιατί όχι; ) και αναρωτιόμουν αν σε αυτή την περίπτωση είχαμε δημιουργική προσπέραση με πολλά.
Άβαταρ μέλους
By GTS
markvag έγραψε:Ακριβώς, είναι μονής κατεύθυνσης εδώ και πολλά χρόνια.

Φαντάζομαι πως οι μηχανές δεν πήγαιναν με 50-60χαω κιόλας...

Το γεγονός παραμένει πάντως πως κάποια σπίτια σήμερα έχουν πένθος... :(

Φαινεται ομως οτι την παρανομια την εκανε το αμαξι, και δεν ειναι μικρο λαθος να στριβεις αριστερα απο τις δεξιες λωριδες σε μονοδρομο. Ειναι χοντρο λαθος, θυμαμαι στο τεστ οδηγησης σε εκοβαν αμεσως αν εκανες κατι τετοιο ακομα απο την μεσαια λωριδα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#435671 Αντιθέτως αν οδηγούσες με 200 τη μηχανή σου έδιναν το δίπλωμα αμέσως.
Νομίζω πως και οι δύο έφταιγαν, κατά τη γνώμη μου περισσότερο οι μηχανές, ΑΝ έγιναν όλα όπως νομίζουμε.

< >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#435689 Η φάση μου θυμίζει τύπου Ρωσία όπου ο καθένας κάνει οτι γουστάρει όποτε γουστάρει. Κρίμα κρίμα...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Scotch έγραψε:Νομίζω πως και οι δύο έφταιγαν, κατά τη γνώμη μου περισσότερο οι μηχανές, ΑΝ έγιναν όλα όπως νομίζουμε.

< >

Αν το αυτοκίνητο συνέχιζε κανονικά την πορεία του, οι μηχανές θα συνέχιζαν ευθεία, έστω και υπερβαίνοντας κατά πολύ το όριο ταχύτητας. Μπορεί να πέθαιναν μετά από μισή ώρα, αύριο ή μεθαύριο αλλά όχι τρακαροντας πάνω στο αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#435698 υπολογίστε λίγο πόσα μέτρα το σεκόντ είναι τα 120 χάω (που τα πιάνουν για την πλάκα ε)

για να μην πούμε πόσα είναι τα 150 (που εξακολουθούν να πιάνουν για πλάκα)

επίσης κάνετε ένα τεστάκι και μετρήσετε πόσο χρόνο χρειάζεστε για να διαβάσετε μόνο την 1η σειρά από αυτό το ποστάκι

:s_bye
Άβαταρ μέλους
By Scotch
saxon_747 έγραψε:
Scotch έγραψε:Νομίζω πως και οι δύο έφταιγαν, κατά τη γνώμη μου περισσότερο οι μηχανές, ΑΝ έγιναν όλα όπως νομίζουμε.

< >

Αν το αυτοκίνητο συνέχιζε κανονικά την πορεία του, οι μηχανές θα συνέχιζαν ευθεία, έστω και υπερβαίνοντας κατά πολύ το όριο ταχύτητας. Μπορεί να πέθαιναν μετά από μισή ώρα, αύριο ή μεθαύριο αλλά όχι τρακαροντας πάνω στο αυτοκίνητο.
Ναι αλλά και οι μηχανές αν τηρούσαν το όριο θα προλάβαιναν να αντιδράσουν (και ενδεχομένως και το αυτοκίνητο θα είχε προλάβει να τους δει πριν αλλάξει πορεία).

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#435713 Όχι απαραίτητα.
Αν πήγαιναν με 30 χαω παραπάνω και έστριβε το αμάξι 10 μέτρα μπροστά τους, πάλι θα καρφωνονταν πάνω του.

Γενικά ένα αυτοκίνητο που ξαφνικά αποφασίζει να στρίψει, είναι σε λάθος λωρίδα και είναι και νύχτα, είναι πάντα παράγοντας ατυχήματος.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Σύμφωνα με το Livenews, ο Γερμανός οδηγός του αυτοκινήτου, που φέρεται να προκάλεσε το τροχαίο, πήρε λάθος οδηγίες από το GPS και όταν το διαπίστωσε, προσπάθησε να αλλάξει κατεύθυνση, «παίρνοντας» μαζί του τις δύο μηχανές.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#435719 Φυσικά και η ταχύτητα παίζει το ρόλο της. Δεν είναι όμως πάντα ο μοναδικός παράγοντας για ένα θανατηφόρο τροχαίο.

Όσο για το "ποιος φταίει":
Τα ήσσονος σημασίας τροχαία αδικήματα, όπως η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, διώκονται από τη διοικητική αρχή. Δεν αποτελούν αξιόποινες πράξεις αλλά πταίσματα. Σε περιπτώσεις σοβαρών τροχαίων παραβάσεων, ιδίως όταν εμπλέκεται θέση σε κίνδυνο ή τραυματισμός τρίτων, πρόκειται συνήθως για αξιόποινες πράξεις.

https://e-justice.europa.eu/content_rig ... dSubpage=6
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Νίκος Παππάς έγραψε:Όχι απαραίτητα.
Αν πήγαιναν με 30 χαω παραπάνω και έστριβε το αμάξι 10 μέτρα μπροστά τους, πάλι θα καρφωνονταν πάνω του.

Οι ταχύτητες όμως θα ήταν διαφορετικές (αν πήγαιναν με το όριο), το ίδιο και οι συνέπειες (αν παρόλα αυτά έστριβε το αυτοκίνητο).

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
saxon_747 έγραψε:Φυσικά και η ταχύτητα παίζει το ρόλο της. Δεν είναι όμως πάντα ο μοναδικός παράγοντας για ένα θανατηφόρο τροχαίο.

Όσο για το "ποιος φταίει":
Τα ήσσονος σημασίας τροχαία αδικήματα, όπως η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, διώκονται από τη διοικητική αρχή. Δεν αποτελούν αξιόποινες πράξεις αλλά πταίσματα. Σε περιπτώσεις σοβαρών τροχαίων παραβάσεων, ιδίως όταν εμπλέκεται θέση σε κίνδυνο ή τραυματισμός τρίτων, πρόκειται συνήθως για αξιόποινες πράξεις.

https://e-justice.europa.eu/content_rig ... dSubpage=6

Σαφώς και δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας και σαφώς υπάρχει συνυπαιτιότητα, το ανέφερα εξαρχής.

Δηλαδή το να τρέχεις με 200 μέσα στην πόλη είναι ήσσονος σημασίας τροχαία παράβαση; Εδώ δε μιλάμε για απλή υπέρβαση. Στο "ιδίως όταν εμπλέκεται θέση σε κίνδυνο" χάθηκα στη μετάφραση

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#435733 Σίγουρα οι μηχανές ήταν πάνω απο το όριο (όπως και οι περισσότεροι οδηγοί, ακόμα και ποδήλατα πάνε περισσότερο) το θεμα είναι πόσο περισσότερο. Δεν παίζει ομως να πηγαιναν με 200 , δε φτάνει ο δρόμος.