Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
vagmag έγραψε:
Ποτε κ ποσο ;;;

"Πότε λοιπόν θα υποδεχθούμε το Ampera-e στην Ελλάδα; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει το 2018, μαζί με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η Opel θα δημιουργήσει σε κάθε χώρα εξειδικευμένες αντιπροσωπείες για την πώληση και το σέρβις του Ampera-e."

http://www.gocar.gr/news/new-models/199 ... iko_O.html

http://www.drive.gr/test-drives/apostol ... l-ampera-e
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#435588 Αν νομίζεις ότι θα πουλήσεις το i3 30.000 είσαι πολύ αισιόδοξος. Καθώς οι τιμές θα φτηναίνουν θα μπορείς να πάρεις καινούργιο με τόσα σε πολύ λίγα χρόνια. Συμφέρει να πάρεις κάτι σημαντικά πιο οικονομικό στην αγορά (που θα είναι και πιο όμορφο, το i3 δεν είναι και κανένα χάρμα αισθητικής). Και σίγουρα θα χάσεις πιο πολλά από ό,τι συμβατικό.
Αν σε τρώει για ηλεκτρικό/υβριδικό αξίζει να ψάξεις λίγο. Όλο και περισσότερες εταιρείες βγάζουν μοντέλα. Για πλήρως ηλεκτρικά δες και Nissan-Renault. Ρώτα για τυχόν προωθητικές ενέργειες προσφορές κλπ. Χθες είδα και μια μεσαία Mercedes C-class στην μπρίζα, ήξερα μόνο για την S-class..
Για μένα το παιχνίδι θα παιχτεί στην αυτονομία και χρόνο φόρτισης. Επίσης καλό είναι να ξέρεις πόση φόρτιση μπορεί πραγματικά να έχεις στο σπίτι σου (δηλαδή αν χρειάζεσαι αλλαγές στον πίνακα-καλώδια κλπ). Λέει αν μπορείς να βάλεις κάποιος ενισχυμένο φορτιστή-ταχυφορτιστή αν η εγκατάσταση μπορεί να τον στηρίξει. Δε λέει να μην φτάνει η ολονύκτια φόρτιση. Και αν τυχόν βγεις και το βράδυ και αργήσεις, θα έχεις ρεύμα το πρωί;
Στα θετικά το ότι προβλέπω (το βλέπω ήδη δηλαδή σε άλλα μέρη του κόσμου) στα επόμενα χρόνια να μπαίνουν φορτιστές σε κεντρικά σημεία, πάρκινγκ, σταθμούς, νοσοκομεία, αρχικά δωρεάν φόρτισης. Οπότε ίσως μπορείς στη δουλειά ή σε πιο μακρινές διαδρομές να το φορτίζεις.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#435639 Δίκιο έχεις σε πολλά.

30.000 θα πάρω πίσω έλεγα σε 2-3 χρόνια με αγορά 40.000-50.000 .

Nissan και Renault... δεν έρχονται επίσημα ακόμα οπότε δεν δοκιμάζω. Ίσως σε λίγους μήνες το Leaf...

Στις κανονικές χώρες, υπάρχουν ήδη φορτιστές σε πολλά σημεία. Εδώ και εγώ φοβάμαι ότι μπορεί να μην αργήσουμε απλά...

Το σκέτο ηλεκτρικό το φοβάμαι, εκτός αν έχει αυτονομία πάνω από 200 χλμ σε κανονικές συνθήκες.

Θα δείξει...

Πάντως γνωστό που ρώτησα, για να φέρουμε από Γερμανία μου είπε ότι το ηλεκτρικό ΔΕΝ έχει τελωνείο αλλά το REX να υπολογίζω 5,000 ευρώ και άλλα 2.500 για έλεγχο στη Γερμανία , μεταφορά, και δικό του κέρδος.
Πως σας φαίνεται ;
Άβαταρ μέλους
By dstou
#435649 Μην περιμένεις ότι θα το δώσεις 30 χιλιάρικα. Δεν ξέρουμε ακόμη πως απαξιώνονται στην ελ αγορά τα μονδέλα αυτά. Δεν θα εκπλαγώ αν αυτό γίνεται γληγορότερα από τα συμβατικά.
Μην ασχολείσαι με την δημόσια φόρτιση, αν έχεις τρόπο να το φορτίζεις στο γκαράζ σου δεν την έχεις ανάγκη.
Το πραγματικό κόστος των φορτιστών σε δημόσιους χώρους δεν το έχει υπολογίσει κάποιος στην χώρα μας, και θα εκπλαγεί. Πείτε π.χ. ότι 'φυτεύουμε' μερικούς φορτιστές σε συγκεκριμένα σημεία στο πεζοδρόμιο. Αν στις θέσεις αυτές στρογγυλοπαρακάρει για ώρες ή και μέρες ένα συμβατικό ΙΧ, τότε απλά τα (όποια) ηλεκτρικά δεν θα μπορούν να φορτίσουν.
Το αντίθετο, αν απαγορεύεται η στάθμευση των συμβατικών σε αυτές τις θέσεις, τότε το έγκλημα είναι διπλό. Κατά πρώτο δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθούν τα συμβατικά, που είναι άλλωστε η εντελώς συντριπτική πλειοψηφία. Κατά δεύτερον η θέση αυτή θα μένει άδεια επί (μανουέλ και μπριτζίτ) μακρόν, αφού δεν υπάρχουν πρακτικά ηλεκτρικά στη χώρα, αλλά και τα λίγα που υπάρχουν είναι ζήτημα αν θα τύχουν εκεί γύρω και θα χρειάζονται φόρτιση εκείνη τη στιγμή.
Να θυμίσω ότι είναι κανόνας στις ελληνικές πόλεις (αλλά και στα χωριά σε αρκετές περιπτώσεις) να λείπουν και όχι να περισσεύουν οι νόμιμες θέσεις στάθμευσης. Φανταστείτε τώρα να τις μειώσουμε κάνοντάς τες μόνο για ηλεκτρικούς σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτοκτονία λέγεται αυτό με άλλα λόγια.
Επίσης, το ποσοστό των δημοσίων φορτιστών στο σύνολο των σημείων φόρτισης μειώνεται παγκοσμίως κάθε χρόνο. Αυτή τη στιγμή είναι 10 % με μόλις 1% αυτών να είναι δημόσιοι ταχυφορτιστές (στο τέλος του λύγκα).
Γενικώς, και το έχω ξαναγράψει, το να περιμένει κανείς με δίκτυο δημόσιων φορτιστών και δη ταχυφορτιστών στη χώρα μας να κάνει την ηλεκτρική δουλειά του, κυρίως στις μεγάλες και πηγμένες πόλεις, είναι φέιλ ολικής για τα επόμενα ΠΟΛΛΑ χρόνια.

http://edition.cnn.com/2016/07/08/motorsport/richard-branson-formula-e/index.html
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
vagmag έγραψε:Πάντως γνωστό που ρώτησα, για να φέρουμε από Γερμανία μου είπε ότι το ηλεκτρικό ΔΕΝ έχει τελωνείο αλλά το REX να υπολογίζω 5,000 ευρώ και άλλα 2.500 για έλεγχο στη Γερμανία , μεταφορά, και δικό του κέρδος.
Πως σας φαίνεται ;

Πολλα μου φαινονται. Παρα πολλα.
Δηλαδη αν πας να παρεις αυτο με ενα φιλο σου που ξερει Γερμανικα, αν δεν μιλας εσυ
https://www.autoscout24.de/angebote/bmw ... ?cldtidx=1
στα 32Κ, ποσα θα ζητησει η BMW για ελεγχο;
Μεταφορα γυρω στα 400-500€ και μετα εξοδα τελωνειου, ΤΤ, τελη κυκλοφοριας, τι εχει τελος παντων

Συμφωνα με τον γνωστο σου θα παει 40Κ. Ε, παρτο απο εδω καινουριο αν φτασεις εκει.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#435659 Φίλε dstou , ευχαριστώ για την απάντηση .
Δεν περιμένω να έχει Καλη μεταπωλητική αξία ! Μακάρι να προχωράει η τεχνολογια με γοργούς ρυθμούς κ να βελτιώνεται κ η οικονομική κατάσταση στη χώρα κ η δίκη μου κ ας απαξιωθεί αλλα να έχω τη δυνατότητα να παρω καινούργιο !
Γενικά με ενοχλεί που τα αυτοκίνητα στη χώρα μας κρατάνε τιμές , λόγω άθλιας οικονομικής κατάστασης , λόγω αδυναμίας νέων ταξινομήσεων κλπ , λόγω γήρανσης του στόλου αυτοκινήτων κλπ ... το αυτοκινητο δεν το θεωρώ περιουσιακό στοιχείο , απλά στη χώρα μας κρατάει αξία λόγω συνθηκών .

Δεν βασίζομαι να φορτιζω σε δημόσιους φορτιστές , αλλα στο σπιτι για αυτο κ ψάχνω να έχει κ την εναλλακτική καυσίμου .

Παρολαυτα δε θεωρώ κακή ιδέα ενα ξενοδοχείο , ενα ιδιωτικό πάρκινγκ , ενα super market κλπ να έχει θέση για ηλεκτρικό κ φορτιστή .

Βέβαια εδώ δε σέβεται ο κόσμος τη θέση αναπήρων , όποτε ίσως να ειναι λίγο ουτοπικό ...
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Arrow έγραψε:Χμ με το ποσό που αναφέρεις για έλεγχο πρέπει να είναι κολλητός σου φίλος.

< A3003 >

Φίλος ειναι , δεν ξέρω αν ειναι πολλά ή λίγα , αλλα αν μπορεί να βγάλει καποιο κέρδος με τη διαδικασία , μακάρι .
Δε θεωρώ πτι πρέπει να κάνω μόνο εγώ τη δουλειά μου.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Νίκος Παππάς έγραψε:
vagmag έγραψε:Πάντως γνωστό που ρώτησα, για να φέρουμε από Γερμανία μου είπε ότι το ηλεκτρικό ΔΕΝ έχει τελωνείο αλλά το REX να υπολογίζω 5,000 ευρώ και άλλα 2.500 για έλεγχο στη Γερμανία , μεταφορά, και δικό του κέρδος.
Πως σας φαίνεται ;

Πολλα μου φαινονται. Παρα πολλα.
Δηλαδη αν πας να παρεις αυτο με ενα φιλο σου που ξερει Γερμανικα, αν δεν μιλας εσυ
https://www.autoscout24.de/angebote/bmw ... ?cldtidx=1
στα 32Κ, ποσα θα ζητησει η BMW για ελεγχο;
Μεταφορα γυρω στα 400-500€ και μετα εξοδα τελωνειου, ΤΤ, τελη κυκλοφοριας, τι εχει τελος παντων

Συμφωνα με τον γνωστο σου θα παει 40Κ. Ε, παρτο απο εδω καινουριο αν φτασεις εκει.

Καινούργιο ξεκινάει απο 48000 ευρώ κ με καποιο εξοπλισμό φτάνει τα 55000 ( αλλα με μεγαλύτερη μπαταρία κ αυτονομία πλέον ) .
Παρασκευή θα κάνω test drive κ θα μάθω !

Αν καταλήξω σε καποιο δε θα ήθελα να ξεπεράσω τα 30-32000 ευρώ . Μπορεί κ να μη βγαίνει ο λογαριασμός .

Πάντως γενικά φοβάμαι με τα ηλεκτρικά , οτι αν κάθε φορά θέλω το πιο νέο , πιο καλό , με καλύτερη αυτονομία κλπ κλπ ... δε θα παρω ποτε , γιατι θα αλλάζει πολύ γρήγορα η τεχνολογια . :lol:
Σαν να λές θα παρω φτηνά το πιο καλό iPhone :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#435746 To Opel Αmpera που σου εβαλα σε φωτο και με link ειναι αμιγως ηλεκτρικο, αποδιδει 204ps και εχει αυτονομια σε πραγματικες συνθηκες 400χλμ περιπου. Στην Γερμανια -χωρις κρατικη επιδοτηση- εχει 40κ ευρω.

Εαν τα ηλεκτροκινητα οντως δεν πληρωνουν τελωνειο, ως επιλογη ηλεκτροκινητου αυτη την στιγμη ειναι το μοναδικο με τοσο μεγαλη αυτονομια...
Άβαταρ μέλους
By dstou
Παρολαυτα δε θεωρώ κακή ιδέα ενα ξενοδοχείο , ενα ιδιωτικό πάρκινγκ , ενα super market κλπ να έχει θέση για ηλεκτρικό κ φορτιστή .

Ούτε εγώ, κάποια μέρα θα δούμε και τέτοια. Νομίζω υπάρχει ήδη γκαράζ στον δακτύλιο με μπρίζα φόρτισης.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
vagmag έγραψε:
Arrow έγραψε:Χμ με το ποσό που αναφέρεις για έλεγχο πρέπει να είναι κολλητός σου φίλος.

< A3003 >

Φίλος ειναι , δεν ξέρω αν ειναι πολλά ή λίγα , αλλα αν μπορεί να βγάλει καποιο κέρδος με τη διαδικασία , μακάρι .
Δε θεωρώ πτι πρέπει να κάνω μόνο εγώ τη δουλειά μου.
Δε θυμάμαι να είπα ότι πρέπει να το κάνει για τη ψυχή της φουκαριαρας της μάνας του αλλά εφόσον είσαι οκ με τη τιμή τι με μέλλει εμένα...για το θέμα του ηλεκτρικού και Ελλάς too fast too soon.

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By markvag
dstou έγραψε:Μην περιμένεις ότι θα το δώσεις 30 χιλιάρικα. Δεν ξέρουμε ακόμη πως απαξιώνονται στην ελ αγορά τα μονδέλα αυτά. Δεν θα εκπλαγώ αν αυτό γίνεται γληγορότερα από τα συμβατικά.
Μην ασχολείσαι με την δημόσια φόρτιση, αν έχεις τρόπο να το φορτίζεις στο γκαράζ σου δεν την έχεις ανάγκη.
Το πραγματικό κόστος των φορτιστών σε δημόσιους χώρους δεν το έχει υπολογίσει κάποιος στην χώρα μας, και θα εκπλαγεί. Πείτε π.χ. ότι 'φυτεύουμε' μερικούς φορτιστές σε συγκεκριμένα σημεία στο πεζοδρόμιο. Αν στις θέσεις αυτές στρογγυλοπαρακάρει για ώρες ή και μέρες ένα συμβατικό ΙΧ, τότε απλά τα (όποια) ηλεκτρικά δεν θα μπορούν να φορτίσουν.
Το αντίθετο, αν απαγορεύεται η στάθμευση των συμβατικών σε αυτές τις θέσεις, τότε το έγκλημα είναι διπλό. Κατά πρώτο δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθούν τα συμβατικά, που είναι άλλωστε η εντελώς συντριπτική πλειοψηφία. Κατά δεύτερον η θέση αυτή θα μένει άδεια επί (μανουέλ και μπριτζίτ) μακρόν, αφού δεν υπάρχουν πρακτικά ηλεκτρικά στη χώρα, αλλά και τα λίγα που υπάρχουν είναι ζήτημα αν θα τύχουν εκεί γύρω και θα χρειάζονται φόρτιση εκείνη τη στιγμή.
Να θυμίσω ότι είναι κανόνας στις ελληνικές πόλεις (αλλά και στα χωριά σε αρκετές περιπτώσεις) να λείπουν και όχι να περισσεύουν οι νόμιμες θέσεις στάθμευσης. Φανταστείτε τώρα να τις μειώσουμε κάνοντάς τες μόνο για ηλεκτρικούς σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτοκτονία λέγεται αυτό με άλλα λόγια.
Επίσης, το ποσοστό των δημοσίων φορτιστών στο σύνολο των σημείων φόρτισης μειώνεται παγκοσμίως κάθε χρόνο. Αυτή τη στιγμή είναι 10 % με μόλις 1% αυτών να είναι δημόσιοι ταχυφορτιστές (στο τέλος του λύγκα).
Γενικώς, και το έχω ξαναγράψει, το να περιμένει κανείς με δίκτυο δημόσιων φορτιστών και δη ταχυφορτιστών στη χώρα μας να κάνει την ηλεκτρική δουλειά του, κυρίως στις μεγάλες και πηγμένες πόλεις, είναι φέιλ ολικής για τα επόμενα ΠΟΛΛΑ χρόνια.

http://edition.cnn.com/2016/07/08/motorsport/richard-branson-formula-e/index.html

Για να μην αναφέρουμε τι θα γίνει στο δίκτυο άμα "ξαφνικά" βγουν Χ ηλεκτρικά στο δρόμο και όλοι τα βάζουν στην πρίζα την ίδια ώρα (πχ το απογευματάκι που γυρνάνε από τη δουλειά) και είναι και κανένα καλοκαιράκι με τα αρκουδίσια στο φουλ.

Επίσης, οι κάτοικοι της Κοζάνης - Πτολεμαϊδας - Μεγαλόπολης θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τον έξτρα λιγνίτη που θα πρέπει να καεί για να έχουμε το έξτρα ρεύμα για τα τέσλα κ σια...

Κι εγώ θα καλοέβλεπα την περίπτωση ενός ηλεκτρικού για δεύτερου (ή και πρώτου), αλλά σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετά ζητήματα... Θα λυθούν, απλά δεν θα ήθελα να είμαι εγώ το πειραματόζωο...
Άβαταρ μέλους
By rocsta
markvag έγραψε:Για να μην αναφέρουμε τι θα γίνει στο δίκτυο άμα "ξαφνικά" βγουν Χ ηλεκτρικά στο δρόμο και όλοι τα βάζουν στην πρίζα την ίδια ώρα (πχ το απογευματάκι που γυρνάνε από τη δουλειά) και είναι και κανένα καλοκαιράκι με τα αρκουδίσια στο φουλ.

Επίσης, οι κάτοικοι της Κοζάνης - Πτολεμαϊδας - Μεγαλόπολης θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τον έξτρα λιγνίτη που θα πρέπει να καεί για να έχουμε το έξτρα ρεύμα για τα τέσλα κ σια...

Όοοοοοοοοοοταν θα έχουμε τόσα ηλεκτρικά οχήματα ώστε να υπάρξουν οι υποδομές για αυτά (γιατί το ανάποδο είναι πολύ απίθανο να γίνει στην Ελλάδα) θα υπάρξει και διανεμημένη παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να μη χρειάζονται οι ΑΗΣ να βαράνε υπερωρίες για να στέλνουν παντού.