Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#431334 Τα Pilot Sport 3 τα χω κι εγώ στο Peugeot. Στην αρχή τα έκραζα γιατί όντως δεν κράταγαν καλά στο στεγνό. Στο βρεγμένο είναι δύναμη. Μετά από κάνα δύο ταξίδια με στροφές όμως που ζεστάθηκαν καλά καλά, σχεδόν μεταμορφώθηκαν και άλλαξα τελείως γνώμη.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
sknipper έγραψε:Σημείωση 2: είμαι αρκετά κανίβαλος με τα λάστιχα, πεζοδρόμια χωρίς λύπηση, χωματόδρομοι κάθε είδους, κωλίτσες, συχνές δοκιμές φρένων και γενικά αυξημένες πλευρικές επιταχύνσεις (μου αρέσουν οι στροφές)... Τα βοηθάνε η σωστή πίεση αέρα και το υπόγειο γκαράζ που έχει δροσιά και σκιά.
Aυτά έλεγα χθες και σήμερα βγαίνοντας από χωματόδρομο παραλίας ακούω κάποιον να μου φωνάζει "λάστιχο"... Είχε πατήσει βίδα η οποία είχε φύγει αλλά έκανε τρυπούλα που έχανε αέρα και το λάστιχο ήταν μισοξεφούσκωτο. Το τρόμπαρα μέχρι να έρθει στα ίσια του και 2 χλμ μετά είχε βουλκανιζατέρ οπότε τώρα όλα καλά μοιάζουν.
Μου τα γλωσσοφάγατε τα made in Germany Fulda γρουσούζηδες. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#431689 Έχει κανείς άποψη για τα Kleber ή τα BF Goodrich??
Ξέρω ότι είναι θυγατρικές της Michelin και οι δύο, τα βρισκω σε πολύ καλή τιμή.

Θα τοποθετηθούν σε Suzuki SX4, 205/60-16.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Andreasdik έγραψε:Έχει κανείς άποψη για τα Kleber ή τα BF Goodrich??
Ξέρω ότι είναι θυγατρικές της Michelin και οι δύο, τα βρισκω σε πολύ καλή τιμή.

Θα τοποθετηθούν σε Suzuki SX4, 205/60-16.

Μαλακά λαστιχάκια αμφότερα. Αν μιλάς για μοντέλο προορισμένο για SUV θα προτιμούσα τα Goodrgich που έχουν μεγάλη παράδοση στο χώμα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
edmond έγραψε:Τρόμπα κλασική ποδηλάτου ας πούμε;
Όχι ποδότρομπα αυτοκινήτου. Φυσικά φουσκώνει και ποδήλατο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Andreasdik έγραψε:Ναι, σε sx4 θα τοποθετηθούν, και κάνει αρκετά χιλιόμετρα εκτός δρόμου.

Τότε μήπως να ψάξεις κάτι πιο χωμάτινο για να αντέχει;
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#432044 Εκτός δρόμου με κλασσική φυτευτή πέτρα χωρίς λασπουριά, είναι οκ και με ασφάλτινα πάντως. Τακούνι χρειάζεται για μεγαλύτερη σιγουριά στην φυτευτή πέτρα και "όργωμα" στη λάσπη. Μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει αν πρέπει να θυσιάσει την καλή απόδοση στην άσφαλτο για τη σιγουριά στο χώμα, βάζοντας ένα latitude cross πχ.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#432053 Στο Qashqai μου έχω βάλει 50/50, τα Yokohama G012, ακριβώς γιατί προτιμώ να είμαι ήρεμος σε λάσπες / χωματόδρομους και ας μην είναι τόσο άνετα στην άσφαλτο.
Δυστυχώς στη διάσταση του sx4, δεν βγαίνουν ούτε κάν 80/20 και ο πατέρας μου που έχει το αυτοκίνητο δεν θέλει να αλλάξει διάσταση για να βάλει κάτι πιο χωμάτινο....
Πάντως η αλήθεια είναι ότι εκεί που κινείται εκτός δρόμου, το μεγάλο πρόβλημα είναι η λάσπη τον χειμώνα, στην οποία αν είσαι λίγο προσεκτικός η τετρακίνηση τα καταφέρνει έστω και δύσκολα, ειδικά στο Lock.
Στο στεγνό με φυτευτές πέτρες, όντως δεν έχει πρόβλημα, όπως γράφει και ο rocsta.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#432097 Κινείται κυρίως στον κάμπο της Καρδίτσας.
Εκεί οι πέτρες είναι λείες, σαν βότσαλα, δεν είναι μυτερές για να σκίσουν τα ελαστικά.
Αρκεί να μην πιέζεις την τύχη σου βέβαια
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Νίκος Παππάς έγραψε:Ηρθε ο καιρος να αλλαξω τα πατουμενα του αμαξιου μου . Toyota Corolla E12, 1600.

Τωρα φορα τα Bridgestone Adrenalin 002 σε 195/60 R 15 αλλα δεν θα τα ξαναβαλω. Το αμαξι ειναι 14 ετων, το οδηγω ΣΚ μονο και στις διακοπες, πολλα ταξιδια δεν κανει και οταν τα κανει εχω την οικογενεια μεσα και παω σβελτα, οχι γρηγορα.
Δεν βρισκω τον λογο λοιπον να βαλω ενα σπορ, σκληρο και θορυβωδες λαστιχο οπως τα παραπανω.

Σκεφτομαι τα http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyr ... -2279.html
http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyr ... -2281.html

θελω ενα μαλακο, ησυχο λαστιχο για 4 χρονια και σκαρτα 40Κ χλμ

Αν υπαρχει αλλη προταση ευχαριστως να την δω.

:s_howdy

Τα efficient τα έχουμε στην Corolla του αδερφού μου καθώς και στο Daihatsu μου.
Δεν έχουμε παράπονο μέχρι τώρα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#432267 Ευχαριστω πολυ οσους απαντησαν στις σκεψεις μου. Θα δοκιμασω τα Dunlop, αν και κατι μου λεει οτι ειναι ιδια με τα Goodyear και βλεπω. Αν βγαλουν 3 χρονια ηρεμης οδηγησης, μια χαρα θα ειναι.
Εχει και 10 δοσεις ο Φωκας, μια χαρα!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Νίκος Παππάς έγραψε:τα Dunlop, αν και κατι μου λεει οτι ειναι ιδια με τα Goodyear

Ίδια εταιρεία, απλά τα Dunlop είναι συνήθως ένα κλικ πιο σπορ από τα αντίστοιχα Goodyear. Νομίζω θα μείνεις ευχαριστημένος Νίκο.