sknipper έγραψε:Σημείωση 2: είμαι αρκετά κανίβαλος με τα λάστιχα, πεζοδρόμια χωρίς λύπηση, χωματόδρομοι κάθε είδους, κωλίτσες, συχνές δοκιμές φρένων και γενικά αυξημένες πλευρικές επιταχύνσεις (μου αρέσουν οι στροφές)... Τα βοηθάνε η σωστή πίεση αέρα και το υπόγειο γκαράζ που έχει δροσιά και σκιά.Aυτά έλεγα χθες και σήμερα βγαίνοντας από χωματόδρομο παραλίας ακούω κάποιον να μου φωνάζει "λάστιχο"... Είχε πατήσει βίδα η οποία είχε φύγει αλλά έκανε τρυπούλα που έχανε αέρα και το λάστιχο ήταν μισοξεφούσκωτο. Το τρόμπαρα μέχρι να έρθει στα ίσια του και 2 χλμ μετά είχε βουλκανιζατέρ οπότε τώρα όλα καλά μοιάζουν.
Μου τα γλωσσοφάγατε τα made in Germany Fulda γρουσούζηδες.
Ξέρω ότι είναι θυγατρικές της Michelin και οι δύο, τα βρισκω σε πολύ καλή τιμή.
Θα τοποθετηθούν σε Suzuki SX4, 205/60-16.
Andreasdik έγραψε:Έχει κανείς άποψη για τα Kleber ή τα BF Goodrich??
Ξέρω ότι είναι θυγατρικές της Michelin και οι δύο, τα βρισκω σε πολύ καλή τιμή.
Θα τοποθετηθούν σε Suzuki SX4, 205/60-16.
Μαλακά λαστιχάκια αμφότερα. Αν μιλάς για μοντέλο προορισμένο για SUV θα προτιμούσα τα Goodrgich που έχουν μεγάλη παράδοση στο χώμα.
edmond έγραψε:Τρόμπα κλασική ποδηλάτου ας πούμε;Όχι ποδότρομπα αυτοκινήτου. Φυσικά φουσκώνει και ποδήλατο.
Andreasdik έγραψε:Ναι, σε sx4 θα τοποθετηθούν, και κάνει αρκετά χιλιόμετρα εκτός δρόμου.
Τότε μήπως να ψάξεις κάτι πιο χωμάτινο για να αντέχει;
Δυστυχώς στη διάσταση του sx4, δεν βγαίνουν ούτε κάν 80/20 και ο πατέρας μου που έχει το αυτοκίνητο δεν θέλει να αλλάξει διάσταση για να βάλει κάτι πιο χωμάτινο....
Πάντως η αλήθεια είναι ότι εκεί που κινείται εκτός δρόμου, το μεγάλο πρόβλημα είναι η λάσπη τον χειμώνα, στην οποία αν είσαι λίγο προσεκτικός η τετρακίνηση τα καταφέρνει έστω και δύσκολα, ειδικά στο Lock.
Στο στεγνό με φυτευτές πέτρες, όντως δεν έχει πρόβλημα, όπως γράφει και ο rocsta.
Εκεί οι πέτρες είναι λείες, σαν βότσαλα, δεν είναι μυτερές για να σκίσουν τα ελαστικά.
Αρκεί να μην πιέζεις την τύχη σου βέβαια

Νίκος Παππάς έγραψε:Ηρθε ο καιρος να αλλαξω τα πατουμενα του αμαξιου μου . Toyota Corolla E12, 1600.
Τωρα φορα τα Bridgestone Adrenalin 002 σε 195/60 R 15 αλλα δεν θα τα ξαναβαλω. Το αμαξι ειναι 14 ετων, το οδηγω ΣΚ μονο και στις διακοπες, πολλα ταξιδια δεν κανει και οταν τα κανει εχω την οικογενεια μεσα και παω σβελτα, οχι γρηγορα.
Δεν βρισκω τον λογο λοιπον να βαλω ενα σπορ, σκληρο και θορυβωδες λαστιχο οπως τα παραπανω.
Σκεφτομαι τα http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyr ... -2279.html
http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyr ... -2281.html
θελω ενα μαλακο, ησυχο λαστιχο για 4 χρονια και σκαρτα 40Κ χλμ
Αν υπαρχει αλλη προταση ευχαριστως να την δω.
Τα efficient τα έχουμε στην Corolla του αδερφού μου καθώς και στο Daihatsu μου.
Δεν έχουμε παράπονο μέχρι τώρα.
Εχει και 10 δοσεις ο Φωκας, μια χαρα!
Fiat Panda 7,6l/100km
Νίκος Παππάς έγραψε:τα Dunlop, αν και κατι μου λεει οτι ειναι ιδια με τα Goodyear
Ίδια εταιρεία, απλά τα Dunlop είναι συνήθως ένα κλικ πιο σπορ από τα αντίστοιχα Goodyear. Νομίζω θα μείνεις ευχαριστημένος Νίκο.