markvag έγραψε:Βασικά, πυρηνικές δοκιμές απαγορεύονται διεθνώς. Πλέον. Αλλά όλοι γνωρίζουμε πως αυτό όλοι το γράφουν στα @@ τους.
Δεύτερον, η Β. Κορέα δεν θα έπρεπε να είχε κάνει ούτε πυρηνικές δοκιμές, ούτε πυραυλικές, της απαγορεύτηκε από το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ (και την απόφαση δεν την μπλόκαραν ούτε οι "φίλοι" της, η Κίνα κατά βάση και λιγότερο η Ρωσία). Αλλά και τον ΟΗΕ, ως γνωστόν όλοι τον γράφουν στα @@ κατά βάση.
Η ιστορία, αν και δεν την θυμάμαι με μεγάλη ακρίβεια, έχει ως εξής: όταν πρώτες οι ΗΠΑ κατάφεραν να κάνουν πλήρη εξομοίωση των αποτελεσμάτων μιας πυρηνικής και θερμοπυρηνικής βόμβας στον υπολογιστή, ζήτησαν από όλες τις πυρηνικές δυνάμεις την απαγόρευση δοκιμών, ώστε να τις εμποδίσουν από το να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν και μία-μία και οι υπόλοιπες δυνάμεις, όταν ολοκλήρωναν τους δικούς τους εξομοιωτές, δέχονταν την πρόταση των ΗΠΑ. Ακολούθησαν δηλαδή ΕΣΣΔ/Ρωσσία, Γαλλία, Αγγλία κλπ. Οι μικρές δυνάμεις, που δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε τόσο ισχυρούς υπολογιστές, ούτε σε τόσο εξελιγμένα μοντέλα (που απαιτούν τους υπολογιστές) προσπαθούν κάθε φορά να καθυστερήσουν την διαδικασία, μέχρι να φτάσουν σε παρόμοιο επίπεδο. Το ίδιο κάνει και η Β. Κορέα, το ίδιο θα έκανε και ο Τάμπα Τούμπα (που λέει και ο Χάρρυ Κλυν), αν ήταν σωστός ηγέτης ενός κράτους.
Επίσης, πιο δύσκολο είναι να φτάσεις στην κατασκευή της πυρηνικής βόμβας και πιο εύκολο να φτάσεις στην θερμοπυρηνική. Στην πρώτη απαιτούνται πολλά πράγματα νωρίτερα. Καταρχάς χρειάζεσαι ορυκτό, γιατί να σου δώσουν έτοιμο καύσιμο είναι δύσκολο. Μετά, χρειάζεται εμπλουτισμός, που απαιτεί τρελές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό κι εκεί κολλάνε οι περισσότεροι. Τέλος, χρειάζεται επαρκής ποσότητα του καυσίμου, ειδικά όταν θες να κάνει βόμβα πλουτωνίου, το οποίο παράγεται ως υπο-προϊόν της σχάσης του ουρανίου, άρα θα χρειαστείς και αντιδραστήρα. Να τονίσουμε επίσης ότι ο εμπλουτισμός που απαιτείται για ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ουδεμία σχέση έχει με τον εμπλουτισμό που απαιτείται για την κατασκευή όπλων (μιλάμε για 40-60, άντε 70% στον εργοστάσιο και 99% στο όπλο). Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχει αρκετό ουράνιο-235 και λίγο -238, γιατί η ύπαρξη του 238, που έχει μεγάλη μάζα, εμποδίζει την αλυσιδωτή αντίδραση, αφού αυτό απορροφά μέρος των νετρονίων που παράγονται. Για να μην αναφέρουμε ότι δυσκολεύει την επίτευξη υπερκρίσιμης μάζας, προσθέτει βάρος, απαιτεί μεγαλύτερες ποσότητες εκρηκτικών κτλ.
Και μιας και το αναφέραμε, έχει ενδιαφέρον να δείτε πόσο έχει αλλάξει ο εμπλουτισμός από το 1945 μέχρι σήμερα. Από κάτι πρωτόγονες εγκαταστάσεις με θαλάμους, πιέσεις αερίων κτλ έχουμε φυγοκέντριση, μαγνητικά πεδία κτλ σήμερα. Το γεγονός, όμως, παραμένει: χωρίς εμπλουτισμό δεν υπάρχει όπλο και πάντα εκεί χτυπάνε οι αντίπαλοι (βλ. Ισραήλ vs Ιράκ, αλλά και Αγλλία vs Γερμανία στο Β΄ Π.Π.)
Ευχαριστώ.
Οι απαντήσεις χρηστών ίσως περιέχουν διαστρεβλώσεις
Το κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/pipinos1976/videos
Προσωπική επικοινωνία:
http://www.forum.odigein.com




, απρεπούς
και επονείδιστης
απάντησης του HF στο θέμα με τις προτάσεις για τον κανονισμό του forum.
