Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#430945 Ηρθε ο καιρος να αλλαξω τα πατουμενα του αμαξιου μου . Toyota Corolla E12, 1600.

Τωρα φορα τα Bridgestone Adrenalin 002 σε 195/60 R 15 αλλα δεν θα τα ξαναβαλω. Το αμαξι ειναι 14 ετων, το οδηγω ΣΚ μονο και στις διακοπες, πολλα ταξιδια δεν κανει και οταν τα κανει εχω την οικογενεια μεσα και παω σβελτα, οχι γρηγορα.
Δεν βρισκω τον λογο λοιπον να βαλω ενα σπορ, σκληρο και θορυβωδες λαστιχο οπως τα παραπανω.

Σκεφτομαι τα http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyr ... -2279.html
http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyr ... -2281.html

θελω ενα μαλακο, ησυχο λαστιχο για 4 χρονια και σκαρτα 40Κ χλμ

Αν υπαρχει αλλη προταση ευχαριστως να την δω.

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#430948 Πολλοί έχουν παραπονεθεί πως τα συγκεκριμένα Dunlop και Goodyear έχουν πρόωρη φθορά. Φοβάμαι μήπως δεν αντέξουν 4 χρόνια που λες...
:s_dunno
Να προτείνω κάτι πιο οικονομικό:
http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyr ... -15-h.html
Δεν είναι τοπ, δεν είναι και τέρμα φτηνιάρα. Γνωστή ευρωπαϊκή εταιρεία.
Στα ίδια λεφτά με αυτά που κοιτάς, δες και Pirelli:
http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyr ... -15-h.html
Νομίζω πως έχουν καλύτερες κριτικές από τα Dunlop-Goodyear, αλλά δεν παίρνω και όρκο.
:s_blush
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#430951 Λες να μην αντεξουν τον χρονο κατω απο 10Κ χλμ για 3,5 -4 χρονια; :hmmm:
Φετος και περσι εκανα 8 και 8,5 Κ χλμ και δεν νομιζω να αλλαξει κατι στα επομενα χρονια.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#430956 Χθες που πήγα στου Φωκα για αμορτισέρ, ακουγα πολύ τα Fulda. Πολλή πέραση εχουν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#430957 Δεν ξέρω. Απλώς κάποιοι αναγκάστηκαν να τα αλλάξουν σε λιγότερο από 20Κ χλμ λόγω φθοράς διάβασα. Γι' αυτό και παρόλο που συμπαθώ γενικά τα λάστιχα των εν λόγω εταιρειών, δεν τα προτείνω.
:lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#430990 Τα Goodyear τα φορούσα στο Colt (195/55-15) και τα άλλαξα στα τρία χρόνια (28χιλ. χλμ.) χωρίς να έχουν φαγωθεί ιδιαίτερα αλλά μου φαινόντουσαν πολύ "ξεραμένα".
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Anonymous Founder έγραψε:Δεν ξέρω. Απλώς κάποιοι αναγκάστηκαν να τα αλλάξουν σε λιγότερο από 20Κ χλμ λόγω φθοράς διάβασα. Γι' αυτό και παρόλο που συμπαθώ γενικά τα λάστιχα των εν λόγω εταιρειών, δεν τα προτείνω.
:lipsealed:

Τα συγκεκριμένα goodyear τα φοράω 1,5 χρόνο (περίπου) στο αμάξι σε 205/55/16, για 22.000χλμ. Φθορά φυσιολογικότατη. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αλλαχθούν στα 40 χιλιάδες χιλιόμετρα όπως συνηθίζω γενικότερα.
Αυτά για αλλαγές πριν τα 20.000 θα ναι από τίποτα κανιβάλους που τους πίνουν το αίμα.
Γενικότερα είμαι πιο ευχαριστημένος σε σχέση με τα primacy3 που είχαν πριν που είναι πολύ καλό touring ελαστικό.
Άβαταρ μέλους
By Xaris
#431279 2 τετραδες Dunlop sport Blue response έβγαλαν με το ζόρι 20κ η κάθε μία.. Μπρος πίσω στα 10κ,με έλεγχο πίεσης ανά εβδομάδα και αρκετή πίεση στο αμάξι.. Μέχρι ένα σημείο έχουν μια καλή απόδοση έπειτα θεωρώ ότι πέφτουν απότομα(πριν γίνει το μπρος-πισω) διάσταση:195/65/15.Επισης έχουν έντονο "μαγουλιασμα" υπό πίεση με αποτέλεσμα ασαφεια στο τιμόνι, που του Α3 η αίσθηση είναι ούτως ή άλλως χάλια από μόνη της.. Το corolla σου έχει ακόμα χειρότερη, θα την χαλάσεις ακόμα περισσότερο με κάτι που έχει τόσο μαλακό πλαϊνο :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dodger έγραψε:Χθες που πήγα στου Φωκα για αμορτισέρ, ακουγα πολύ τα Fulda. Πολλή πέραση εχουν.
Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τα Fulda. Είχα τα Carat Progresso (κρατάγανε καλά για >50.000χλμ, ήσυχα, καλά στο κρύο, κανένα πρόβλημα) και τα άλλαξα με EcoControl HP τα οποία μοιάζουν συμπαθή αλλά δυστυχώς δεν έχουν δουλευτεί αντίστοιχα και έχω κάνει μόλις 10.000χλμ στα 5χρόνια που τα έχω οπότε δεν έχω πλήρη άποψη. Γενικά δεν θα είχα αντίρρηση να τα ξαναβάλω αν και μάλλον θα θελήσω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και μόνο για ποικιλία όταν έρθει η ώρα τους (όση ποικιλία μπορεί να υπάρξει με την σπανιότατη διάσταση 225/60-15).

Σημείωση 1: τα Fulda είναι προδιαγραφών Α-Α και made in Germany

Σημείωση 2: είμαι αρκετά κανίβαλος με τα λάστιχα, πεζοδρόμια χωρίς λύπηση, χωματόδρομοι κάθε είδους, κωλίτσες, συχνές δοκιμές φρένων και γενικά αυξημένες πλευρικές επιταχύνσεις (μου αρέσουν οι στροφές)... Τα βοηθάνε η σωστή πίεση αέρα και το υπόγειο γκαράζ που έχει δροσιά και σκιά.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#431312 Πολύ απογοητευμένος από τα michelin sport3 στο fiesta. Τέτοιο γλυστριμα δεν το έχω ξαναδεί , το abs δουλεύει υπερωρίες.
Αντίθετα , τα primacy 3 στην octy πολύ δυνατό λάστιχο...
Άβαταρ μέλους
By rocsta
gianik έγραψε:Πολύ απογοητευμένος από τα michelin sport3 στο fiesta. Τέτοιο γλυστριμα δεν το έχω ξαναδεί , το abs δουλεύει υπερωρίες.

+1
Πολύ γρήγορα τελείωσαν.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#431318 -1
Εμένα μου καθίσαν πολύ πολύ καλά και αντέξαν το μέγιστο που έχει αντέξει λάστιχο στον τιράντα
Άβαταρ μέλους
By edmond
Xaris έγραψε:2 τετραδες Dunlop sport Blue response έβγαλαν με το ζόρι 20κ η κάθε μία.. Μπρος πίσω στα 10κ,με έλεγχο πίεσης ανά εβδομάδα και αρκετή πίεση στο αμάξι.. Μέχρι ένα σημείο έχουν μια καλή απόδοση έπειτα θεωρώ ότι πέφτουν απότομα(πριν γίνει το μπρος-πισω) διάσταση:195/65/15.Επισης έχουν έντονο "μαγουλιασμα" υπό πίεση με αποτέλεσμα ασαφεια στο τιμόνι, που του Α3 η αίσθηση είναι ούτως ή άλλως χάλια από μόνη της.. Το corolla σου έχει ακόμα χειρότερη, θα την χαλάσεις ακόμα περισσότερο με κάτι που έχει τόσο μαλακό πλαϊνο :iconcool:

Ίδιο λάστιχο, ίδια διάσταση. Ούτε χρόνος, σχεδόν 10κ χλμ. Μέχρι στιγμής είναι σαν καινούργια. Χρήση βέβαια ήπια με πολλή ΕΟ και πάντα με μικρό παιδί μέσα. Τι να πω :s_dunno
Να συμπληρώσω οτι τα σπεκς του είναι απο τα πολύ καλά με Α-B και 67 db.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#431320 Νομίζω κι εγώ αυτά έβαλα στο πικασουλινι :s_crazy

Τα μιτσελιν που φορούσε από το εργοστάσιο άντεξαν αρκετά. Για να δούμε για να δούμε...