Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Anonymous Founder έγραψε:Πολύ πιο λογικό είναι το EVO, παρά το Focus υπό αυτήν την έννοια...
:s_dunno

Ρε συ θες να μας ξεκάνεις???? :lol: :lol: :lol: Υπο καμία έννοια δεν είναι πιο λογική η απόκτηση ενός EVO εκτός κι αν έχεις άλλα 2-3 αυτοκίνητα και εισόδημα αρκετά πάνω από το μέσο όρο.

Γενικά οι έννοιες "εγγύηση", "καινούριο", "ασφαλές" και "οικονομικό" σας λένε κάτι? Η, κατά τα άλλα, υπεραμαξάρα που ονομάζεται 147 (αλλά τόσα ξέρατε τόσα λέγατε τόσα χρόνια) έχετε υπόψη σας τι κόστη μπορεί να βγάλει ανά πάσα στιγμή? Μιλάμε για 12 ετών αυτοκίνητο. Δεν έχει να λέει πια πόσο καλοσυντηρημένο είναι. Πλέον παίζεις με τις πιθανότητες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#430744 Ρε συ GB, σκέψου το λίγο: μέσα στην υπερβολή της η φράση λέει την αλήθεια. Με το Focus τι πετυχαίνεις; Απλά παίρνεις ένα σβέλτο αυτοκινητάκι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δεκτόν. Αν αυτό επιθυμείς, αυτό κάνε.
Το ΕVO όμως είναι άλλο πράγμα, μιλάμε για τον τελευταίο τον Μοϊκανών. Ένα αμάξι που είναι συνολική αναβάθμιση από αυτό που έχεις. Ναι καίει πολύ, ναι μπορεί να είναι ακριβό όταν χαλάσει, αλλά είναι ΑΜΑΞΑΡΑ. Τι από αυτά είναι το Focus ή ένα Α3 που σου αρέσει (τι σ' αρέσει απορώ, κι εγώ δεν αντέχω τα τσίγκινα αυτοκίνητα, αλλά όχι να χρυσοπληρώσω τα μαλακά πλαστικά! ).
Κι εντάξει, αν Focus γιατί όχι και κάνα diesel στο τέλος για έξτρα οικονομία; :s_omg :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
red_monster έγραψε:https://www.car.gr/10196559-audi-s3-facelift

2 φορές τη μέρα Αθήνα-Θεσσαλονίκη πάνω κάτω ατσαλάκωτος :inlove:

Πραγματικά αδιάφορη εμφάνιση για ένα εσωτερικό χειρότερο ποιοτικά από την 147 μου. Πραγματικό downgrade το προηγούμενο S3.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Anonymous Founder έγραψε:Ρε συ GB, σκέψου το λίγο: μέσα στην υπερβολή της η φράση λέει την αλήθεια. Με το Focus τι πετυχαίνεις; Απλά παίρνεις ένα σβέλτο αυτοκινητάκι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Δεκτόν. Αν αυτό επιθυμείς, αυτό κάνε.
Το ΕVO όμως είναι άλλο πράγμα, μιλάμε για τον τελευταίο τον Μοϊκανών. Ένα αμάξι που είναι συνολική αναβάθμιση από αυτό που έχεις. Ναι καίει πολύ, ναι μπορεί να είναι ακριβό όταν χαλάσει, αλλά είναι ΑΜΑΞΑΡΑ. Τι από αυτά είναι το Focus ή ένα Α3 που σου αρέσει (τι σ' αρέσει απορώ, κι εγώ δεν αντέχω τα τσίγκινα αυτοκίνητα, αλλά όχι να χρυσοπληρώσω τα μαλακά πλαστικά! ).
Κι εντάξει, αν Focus γιατί όχι και κάνα diesel στο τέλος για έξτρα οικονομία; :s_omg :dizzy:

Κοίτα και η 458 Italia ήταν η τελευταία των Μοϊκανών στις ατμοσφαιρικές 8κυλινδρες Ferrari. Τι θες να πεις .; μίλα ξεκάθαρα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#430751 Βλέπω τον Μπούσο με Lamborghini Huracan .... :lol:

Μια χαρά είναι το Focus. Καινούριο τουρμπάκι, ψιλό...ψιλό... :rtfm: ...όμορφο με την εγγύηση του με τα όλα του.

Ασε την 147 να πάει στο καλό. 12 χρόνια, φτάνει.

ΥΓ. είδα την αγγελία σου, πολλά δεν είναι ρε τα 6,5; :hmmm: Οσο και καλοσυντηρημένο και αν είναι μιλάμε για 12ετίας χάτσμπακ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#430753 Ρε Γιάννη, δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ λόγο να δώσεις ΑΥΤΗ την 147 και να πάρεις ΑΥΤΟ το Focus.
Συμφωνώ, πως στα λεφτά που διαθέτεις, δεν είναι πολλά αυτά που μπορείς ν' αγοράσεις καινούρια. Είτε Focus, είτε V40. Δεν συζητάω καν για Leon (downgrade), Golf (πανάκριβο άνευ λόγου και αιτίας και βαρετό), A3 (ακόμη πιο ακριβό, κι ακόμη πιο βαρετό), Octavia (άθροιζεις τα παραπάνω αρνητικά και προσθέτεις και το μήκος, +οι χώροι που δεν σου χρειάζονται).
Ιαπωνικά, μόνον το Civic, αλλά δεν είναι εμφάνιση αυτή, το παρακάνανε αυτή την φορά.
Υπόλοιπα ευρωπαϊκά, μια χαρά αυτοκίνητα τα Megane, 308, αλλά πάλι δεν δικαιολογείται το ποσόν, δεν πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα για να πετάξεις την σκούφια σου και να τρέξεις να το αγοράσεις όπως αγόρασες την Alfa κάποτε. Και τώρα οι καιροί είναι πιο δύσκολοι. Κράτα τα λεφτά σου να τα χαρείς με το κορίτσι σε ταξίδια, φαγητά, ποτάκια και ψώνια.
:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#430756 Είτε αλλάζεις γιατί διαλύθηκε το υπάρχον (not the case), είτε γιατί άλλαξαν οι ανάγκες σου, όποτε αλλάζεις κατηγορία..
Υπάρχει και η περίπτωση του κεραυνοβόλου έρωτα, αυτού που εξασφαλίζει την υγειή 12ετη συμβίωση...ειναι το Focus τέτοια;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#430758 Το θέμα δεν είναι αν θα αξίζει 25Κ η ζημιά...το θέμα είναι ότι θα κοστίζει όσο ένα μεγάλο ποσοστό της συνολικής της αξίας.

Εγώ πραγματικά αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό πολλών γιατί πχ κι εγώ θα μπορούσα εδώ και πολλά χρόνια να έχω πάρει ένα αμαξάκι των 20-25Κ, να χω αφήσει το Audi στην ησυχία του κι αυτό να με χει αφήσει στη δικιά μου. Όντως οι επιλογές σ' αυτά τα χρήματα είναι μέτριου παίκτου. Έλα όμως που η πραγματικότητα αυτή είναι κι ως εκεί φτάνουμε. Το μάζευε μέχρι τη δευτέρα παρουσία για να πάρεις εργαλείο δεν είναι η λύση. Ούτε είναι λύση να κρατήσεις τη 12χρονη Alfa, ούτε να δώσεις 25Κ για EVO. Εγώ είμαι κακομαθημένος και παίζω και εκ του ασφαλούς έχοντας το Audi (και το καινούριο Πεζω), o Γιάννης από την άλλη θα δεχόταν ευχάριστα την αλλαγή σε κάτι τύπου Focus και πολύ καλά κάνει. Αργά ή γρήγορα και εγώ και πολλοί άλλοι κακομαθημένοι θα βρεθούμε στην ίδια θέση χωρίς ιδιαίτερες επιλογές, αλλιώς θα βρεθούμε να οδηγάμε μουσεία.

Ο καθένας, λοιπόν, διαλέγει και παίρνει. Η φαση πάντως είναι για sensible επιλογή. Αν το πας με τη λογική "τι παίρνω με 20Κ" χαιρετίσματα...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#430759 Από την άλλη το Focus σήμερα είναι ότι η 147 τότε στο περίπου.
Αρκούντως δυνατό και στριφτερο, με καλό τιμόνι ( όχι σαν της 147 βέβαια ) σε καλή τιμή για αυτά που προσφέρει.
Οπότε γιατί όχι;
Τα αυτοκίνητα δεν είναι επένδυση, δεν κερδίζεις αλλά χάνεις χρήματα από την κατοχή τους.
Αν τον κούρασε, βαρέθηκε η 147 είναι μια καλή εναλλακτική για ακόμα μια δεκαετία χρήσης.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#430763 Όχι, διαφωνώ, η 147 όταν βγήκε ήταν τοπ παντού. Από μοτερ, εσωτερικό, εμφάνιση, κράτημα, τιμόνι, φρένα, ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και στην facelift που έχει ο GB ίσχυε αυτό (αν και λιγότερο).
Τώρα το Focus δεν είναι το ίδιο. Όχι πως είναι κακό, αλλά ίδιο με τίποτε δεν το λες ή αντίστοιχο.
Και ξαναλέμε: δεν είναι πως το κάνεις ανταλλαγή χέρι με χέρι, θα δώσεις και 20Κ για να έχεις το Focus. Ε, συγνώμη κιόλας, αλλά όχι. Ειδικά με την επιλογή κι άλλων αυτοκινήτων στην οικογένεια (πχ για ένα ταξίδι με άνεση, παίρνει το Tiguan).
Άβαταρ μέλους
By dimik
#430766 Τα έχουμε πει, ο Μπουσο είναι κιμπάρης, αν κάνει το λάθος να πάρει Focus γιατί η ανάγκη τον έσπρωξε θα το μετανοιώσει γιατί δεν το θέλει πραγματικά, είναι άνθρωπος του κλικ και δεν νομίζω να του κάνει κλικ κάτι εντός budget του αυτή την στιγμή, αλλιώς θα το είχε στο γκαράζ του.

verdict: θα μείνει να γυαλίζει την AR μέχρι να πάρει κάτι που θα το ερωτευτεί
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#430769 Διαβάζω και νομίζω ότι μιλάμε για το ιερό δισκοπότηρο της αυτοκίνησης.
Ρε σεις όλα αυτά η 147?

Ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο με συν και πλην είναι όπως και το Φοκους

Από το Redmi Note 4