Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By dstou
#429584 Ψάξε για κανένα υβρίδιο για να έχεις στάνταρντ αυτοματίκλα και χαμηλή κατανάλωση και ξέχνα το Ίγκνις. Η γυναίκα σου θα το λατρέψει κάνοντας ξεκούραστα την καθημερινή διανομή των παιδιών και τα ψώνια. Τουλάχιστον παλιότερα που δεν ήταν γνωστά και αποδεκτά τα έδιναν μπιρ παρά ως μετάχειρα. Αν επιμένεις σε ΣΟΥΖΟΥΚΙ έχει ένα λάιτ ύμπριντ σε Σουίφτ, δεν ξέρω για αυτόματο και τιμές, ρώτα.
Τα περί μονόδρομου για τούρμπο είναι επιεικώς πίπες, το ζητούμενο είναι να κάνεις τη δουλειά σου και γι' αυτό που θέλεις μια χαρά την κάνεις με ατμόσφαιρα, ξάδερφε έλεος πέστου.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#429588 Να ευχαριστήσουμε γι' ακόμη μια φορά τον . Κίκιζα για το πολύ ωραίο άρθρο και επειδή δεν θέλω να κουράσω, αντιγράφω:

-"τα 41,3 m για τα 100-0 km/h είναι μια μέτρια απόσταση ακινητοποίησης που συνοδεύεται από αντίστοιχη αίσθηση στο πεντάλ και ευαισθησία στην κόπωση." ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έχει μετριότατα φρένα (θυμίζω την χρονιά, 2017) όταν το πιο "χωματερό" Fiat Panda 4x4 σταματάει σχεδόν 2 μέτρα νωρίτερα (39,5 m) (και με M&S λάστιχα).
http://www.drive.gr/test-drives/test-dr ... -mtj-95-ps
Αντίστοιχα, το Fiesta 1.0 100hp Ecoboost, σταματάει σε 37,9 m , ήτοι άλλα δύο μέτρα...
Σε απλά ελληνικά, αν κάποιος αντί να φανεί λογικός και να αγοράσει ένα Fiesta, πάρει τον τσίγκινο κουβά της Suzuki, θα σταματάει 4 (ολογράφως: τέσσερα) μέτρα πιο αργά φρενάροντας από τα 100 χλμ.
-"Το Ignis εμπνέει εμπιστοσύνη στη σβέλτη οδήγηση και η μόνη παρατήρηση αφορά στο σπινάρισμα του εσωτερικού στη στροφή εμπρός τροχού. Είναι κάτι που δεν παρατηρήσαμε στην τετρακίνητη έκδοση, μα δεν προβληματίζει." ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μπορεί να έχει μόνον 90 ατμοσφαρικά άλογα και αντίστοιχα ατμοσφαρική ροπή, αλλά καταφέρνει να σπινιάρει τον εσωτερικό τροχό! Ήμαρτον! Ούτε στο δικό μας ατμοσφαιρικό 1400άρι Fiesta δεν το έχω καταφέρει αυτό, μάλλον φταίει πως είμαι πολύ ήρεμος οδηγός και δεν τρέχω... :s_biggrin
- "η θέση οδήγησης βολεύει τους πάντες παρά την απουσία τηλεσκοπικής ρύθμισης στο τιμόνι. Όλα αυτά δημιουργούν τελικά μια πολύ ευχάριστη αίσθηση που επισκιάζει σαφώς τη μέτρια εικόνα σε πλαστικά και ηχομόνωση, καθώς και την όχι πολύ στιβαρή κονσόλα δαπέδου." METAΦΡΑΣΗ: Μπορεί να πληρώσετε και 15Κ, αλλά το τιμόνι δεν θα ρυθμίζεται μέσα-έξω, αλλά στ' @@ μας , θα βολευτείτε, λες και μπορείτε να κάνετε αλλιώς; Επίσης τα πλαστικά είναι από ανακυκλωμένα πώματα μπουκαλιών και η κονσόλα μάλλον σύντομα θα τρίζει και φυσικά, είναι τόσο τσίγκινο και με τόσο ανύπαρκτη ηχομόνωση, που θα σας παίρνει και τ' αυτιά στο δρόμο, οπότε καλό είναι να μην τρέχετε (γι' αυτό μάλλον και δεν βάλαν το καλό τουρμπομοτέρ τους...).

Enough said.

Όποιος θέλει να αγοράσει το συγκεκριμένο, αντί ενός πινακιδωμένου Fiesta Ecoboost , μπορεί να το κάνει. Ο g θα του πει και συγχαρητήρια, ώστε να μην νιώθει μόνος όταν επιλέγει αμάξι (ο τύπος για τον ίδιο λόγο πήρε Polo και στην γυναίκα του, τι να λέμε τώρα; :ninja: :svivhaha: ). Βέβαια ακόμη κι αυτός, είχε τον στοιχειώδη αυτοσεβασμό να προτιμήσει το Swift...

Υπάρχουν μερικές δεκάδες καλύτερα αυτοκίνητα εκεί έξω, καινούρια και μεταχειρισμένα, από το συγκεκριμένο κατασκεύασμα. Από εκεί και μετά, ο καθένας κάνει τα λεφτά του ό,τι θέλει.
:s_bye :s_crazy

Εγώ θ' αγόραζα αυτόματο light turbo ή ακόμη και μετάχειρο Hybrid αν ήταν να κάνω πολλά χιλιόμετρα (και να το οδηγεί η γυναίκα). Βρίσκω απολύτως παράλογη την αγορά του Ignis.
:s_hang
Άβαταρ μέλους
By mirage
Deleted User 1 έγραψε:Έχει ένα δίκιο ο ξάδερφος. Όσο σβέλτο και να είναι το Ignis (το αισθητικό το αφήνω απέξω ως εντελώς υποκειμενικό) θα του λείπει η low end ροπή ενός σύγχρονου τουρμπομοτέρ. Για εντός πόλης νομίζω δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο. Για τον ίδιο λόγο θα απέρριπτα και το Yaris Hybrid.
Τι να την κανεις την low end ροπη σε υβριδικο και μάλιστα αυτόματο με CVT?

< >
Άβαταρ μέλους
By gakost
#429637 Αυτό για την απόσταση φρεναρίσματος το καταλαβαίνω αλλά κρατάω μια επιφύλαξη μιας και είναι μετρήσεις που δεν ξέρουμε αν είναι αντικειμενικά συγκρίσιμες με άλλα αυτοκίνητα.
Τα 15000 από που βγαίνει; 12500 έχει το μεσαίο ignis 15000 ξεκινάει το fiesta. Δεν λέω ότι το Fiesta δεν είναι καλύτερο από τα 2, αλλά αν πας σε αυτά τα λεφτά έχεις και άλλες επιλογές. Τώρα τα του εσωτερικού τροχού κλπ τα ακούω λίγο βερεσέ γιατί αν ενδιαφέρει κάποιον με πόσα g μπορεί να στρίψει ένα αυτοκίνητο κοιτάει σε λάθος αυτοκίνητο. Αυτοκίνητο πόλης είναι να το βάζει μπρος η γυναίκα να πηγαίνει από εδώ εκεί.
Όλα τα υβριδικά έχουν ένα βασικό μειονέκτημα: Πολύ μεγάλη απαξίωση και μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον στο μεταχειρισμένο. Αυτό είναι πρόβλημα για όποιον αγοράσει καινούργιο, το μεταχειρισμένο μικρής ηλικίας προφανώς συμφέρει αφού άλλος τρώει την απαξίωση αλλά και πάλι αν πας να το πουλήσεις ... δύσκολα κανένας δεν θα αγοράσει 10ετίας υβριδικό εκτός και αν αποφασίσεις ότι το κρατας μέχρι να το πετάξεις.
To Baleno είναι Maruti Suzuki Made in india αν αυτό λέει κάτι
Άβαταρ μέλους
By edmond
#429693 Να πω και γω την χαζομάρα μου.
C3 1.2t auto χθές κιόλας.
Το ίγκνις γουτσουλινομπιμπελίζει μεν αλλά πιστεύω το πίσω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ σχέδιο πρέπει να έχει αποτρέψει κόζμο και κοζμάκι που μπορεί να έχει μπεί έτοιμος στην έκθεση να τα σκάσει επιτόπου χωρίς καν να πει τίποτα ο πωλητής.
Άβαταρ μέλους
By petrosk
Anonymous Founder έγραψε:
-"τα 41,3 m για τα 100-0 km/h είναι μια μέτρια απόσταση ακινητοποίησης που συνοδεύεται από αντίστοιχη αίσθηση στο πεντάλ και ευαισθησία στην κόπωση." ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έχει μετριότατα φρένα (θυμίζω την χρονιά, 2017) όταν το πιο "χωματερό" Fiat Panda 4x4 σταματάει σχεδόν 2 μέτρα νωρίτερα (39,5 m) (και με M&S λάστιχα).
http://www.drive.gr/test-drives/test-dr ... -mtj-95-ps
Αντίστοιχα, το Fiesta 1.0 100hp Ecoboost, σταματάει σε 37,9 m , ήτοι άλλα δύο μέτρα...
Σε απλά ελληνικά, αν κάποιος αντί να φανεί λογικός και να αγοράσει ένα Fiesta, πάρει τον τσίγκινο κουβά της Suzuki, θα σταματάει 4 (ολογράφως: τέσσερα) μέτρα πιο αργά φρενάροντας από τα 100 χλμ.

θα ανοιγω πορτα και θα φρεναρω με το ποδι, 1 μετρο θα το κερδισω που θα παει, θα βαλω και μια αγκυρα στην αναγκη... ομως για δες και αυτο στα πρωτα λεπτα με το safety pack με 70χλμ/ωρα :s_wink https://www.youtube.com/watch?v=tbluhIxpgxU

Anonymous Founder έγραψε:-"Το Ignis εμπνέει εμπιστοσύνη στη σβέλτη οδήγηση και η μόνη παρατήρηση αφορά στο σπινάρισμα του εσωτερικού στη στροφή εμπρός τροχού. Είναι κάτι που δεν παρατηρήσαμε στην τετρακίνητη έκδοση, μα δεν προβληματίζει." ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μπορεί να έχει μόνον 90 ατμοσφαρικά άλογα και αντίστοιχα ατμοσφαρική ροπή, αλλά καταφέρνει να σπινιάρει τον εσωτερικό τροχό! Ήμαρτον! Ούτε στο δικό μας ατμοσφαιρικό 1400άρι Fiesta δεν το έχω καταφέρει αυτό, μάλλον φταίει πως είμαι πολύ ήρεμος οδηγός και δεν τρέχω... :s_biggrin

εισαι πολυ ηρεμος οδηγος και δεν τρεχεις... ρωτα την καλη σου αν το σπινιαρει που ειναι πιο γρηγορη :s_tongue

Δεν με απασχολει καθολου το σπινιαρισμα... προς το παρων το εχω με τους 4 τροχους σε καποιες στροφες :whistlink: αλλα δεν ειναι για τετοια χρηση αυτο το αυτοκινητο

Anonymous Founder έγραψε:- "η θέση οδήγησης βολεύει τους πάντες παρά την απουσία τηλεσκοπικής ρύθμισης στο τιμόνι. Όλα αυτά δημιουργούν τελικά μια πολύ ευχάριστη αίσθηση που επισκιάζει σαφώς τη μέτρια εικόνα σε πλαστικά και ηχομόνωση, καθώς και την όχι πολύ στιβαρή κονσόλα δαπέδου." METAΦΡΑΣΗ: Μπορεί να πληρώσετε και 15Κ, αλλά το τιμόνι δεν θα ρυθμίζεται μέσα-έξω, αλλά στ' @@ μας , θα βολευτείτε, λες και μπορείτε να κάνετε αλλιώς; Επίσης τα πλαστικά είναι από ανακυκλωμένα πώματα μπουκαλιών και η κονσόλα μάλλον σύντομα θα τρίζει και φυσικά, είναι τόσο τσίγκινο και με τόσο ανύπαρκτη ηχομόνωση, που θα σας παίρνει και τ' αυτιά στο δρόμο, οπότε καλό είναι να μην τρέχετε (γι' αυτό μάλλον και δεν βάλαν το καλό τουρμπομοτέρ τους...).

Εδω εγραψες :s_rofl :s_rofl :s_rofl και γελαω ακομα μονος μου, δεν μπορω να σου φερω ουτε τρολοαντιλογο σε αυτο :s_crazy

Anonymous Founder έγραψε:Enough said.

Όποιος θέλει να αγοράσει το συγκεκριμένο, αντί ενός πινακιδωμένου Fiesta Ecoboost , μπορεί να το κάνει. Ο g θα του πει και συγχαρητήρια, ώστε να μην νιώθει μόνος όταν επιλέγει αμάξι (ο τύπος για τον ίδιο λόγο πήρε Polo και στην γυναίκα του, τι να λέμε τώρα; :ninja: :svivhaha: ). Βέβαια ακόμη κι αυτός, είχε τον στοιχειώδη αυτοσεβασμό να προτιμήσει το Swift...

Υπάρχουν μερικές δεκάδες καλύτερα αυτοκίνητα εκεί έξω, καινούρια και μεταχειρισμένα, από το συγκεκριμένο κατασκεύασμα. Από εκεί και μετά, ο καθένας κάνει τα λεφτά του ό,τι θέλει.
:s_bye :s_crazy

Εγώ θ' αγόραζα αυτόματο light turbo ή ακόμη και μετάχειρο Hybrid αν ήταν να κάνω πολλά χιλιόμετρα (και να το οδηγεί η γυναίκα). Βρίσκω απολύτως παράλογη την αγορά του Ignis.

Ενας απο τους λογους που θελω να το παρω ειναι για να σε βγαλω λαθος!!!! Αληθεια ποιος ο λογος να μισεις τοσο το Ιγκνις και να συμπαθεις το swift? ιδιο κινητηρα εχουν :hmmm:
gakost έγραψε:Αυτό για την απόσταση φρεναρίσματος το καταλαβαίνω αλλά κρατάω μια επιφύλαξη μιας και είναι μετρήσεις που δεν ξέρουμε αν είναι αντικειμενικά συγκρίσιμες με άλλα αυτοκίνητα.
Τα 15000 από που βγαίνει; 12500 έχει το μεσαίο ignis 15000 ξεκινάει το fiesta. Δεν λέω ότι το Fiesta δεν είναι καλύτερο από τα 2, αλλά αν πας σε αυτά τα λεφτά έχεις και άλλες επιλογές. Τώρα τα του εσωτερικού τροχού κλπ τα ακούω λίγο βερεσέ γιατί αν ενδιαφέρει κάποιον με πόσα g μπορεί να στρίψει ένα αυτοκίνητο κοιτάει σε λάθος αυτοκίνητο. Αυτοκίνητο πόλης είναι να το βάζει μπρος η γυναίκα να πηγαίνει από εδώ εκεί.
Όλα τα υβριδικά έχουν ένα βασικό μειονέκτημα: Πολύ μεγάλη απαξίωση και μικρό αγοραστικό ενδιαφέρον στο μεταχειρισμένο. Αυτό είναι πρόβλημα για όποιον αγοράσει καινούργιο, το μεταχειρισμένο μικρής ηλικίας προφανώς συμφέρει αφού άλλος τρώει την απαξίωση αλλά και πάλι αν πας να το πουλήσεις ... δύσκολα κανένας δεν θα αγοράσει 10ετίας υβριδικό εκτός και αν αποφασίσεις ότι το κρατας μέχρι να το πετάξεις.
To Baleno είναι Maruti Suzuki Made in india αν αυτό λέει κάτι

για το φρενο συμφωνω μονο και μονο για το σπασιμο στον HF :lipsealed: :s_biggrin

το 15000 βγαινει απο την εκδοση GLX (14280+ 1000 περιπου το αυτοματο + εξοδα νταλικας, πινακιδες κτλ αρα μιλαμε για 15600περιπου) που σκεφτομαι λογω και 5 αστεριων στο crash test εναντι 3ων του GL+ και επειδη μπορει να το μετανιωσω που δεν εδωσα αυτα τα 2000 παραπανω για αυτα τα γκατζετακια(θα φαω κι αλλο βρισιμο μαλλον :iconcool: )

Οσο για υβριδικο εννοειται πως αν αποφασισω θα ψαξω ΜΟΝΟ μεταχειρισμενο, ξεφευγουν πολυ οι τιμες στα καινουρια.

Το Ιgnis ξερουμε με σιγουρια οτι ειναι Japan και οχι India?

edmond έγραψε:Να πω και γω την χαζομάρα μου.
C3 1.2t auto χθές κιόλας.
Το ίγκνις γουτσουλινομπιμπελίζει μεν αλλά πιστεύω το πίσω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ σχέδιο πρέπει να έχει αποτρέψει κόζμο και κοζμάκι που μπορεί να έχει μπεί έτοιμος στην έκθεση να τα σκάσει επιτόπου χωρίς καν να πει τίποτα ο πωλητής.

Συμφωνω απολυτα για το Ignis! για το C3 πρεπει να δω λιγο σε τι τιμη βγαινει το αυτοματο με bumpers κτλ( μου φαινεται γυμνο χωρις αυτα!)
Άβαταρ μέλους
By edmond
#429730 Θα συμφωνούσα για τα bumpers, ωστόσο επειδή εδω στη χαμουτζόπολη κυκλοφορούν πάμπολα και χωρίς, ένα σκούρο χρώμα κάνει να περνά απαρατήρητη αυτή η "έλειψη". Στα άπειρα λευκά εταιρικά, ναι το λες οτι κάτι λείπει. Πιο πολύ όμως μου κάνει καθαρά μαρκετινίστικο το θέμα, δηλαδή πως έχει πλασαριστεί σαν σχεδιαστική άποψη(αμφιβάλλω λίγο για αποτελεσματικότητα) άρα και τι περιμένει να δει το μάτι σου.
Περί ορέξεως βέβαια...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#429773 Η αλήθεια είναι πάντως, πως λογικά θα κυκλοφορούν πινακιδωμένα fiesta προηγούμενης γενιάς (που παραμένει εξαιρετικό αυτοκίνητο) στις αντιπροσωπείες, με καλές εκπτώσεις, για να φύγουν, τώρα που έρχεται / ήρθε το καινούριο. Βέβαια, δύσκολα θα το βρεις σε αυτόματο...

Και σίγουρα 15,6Κ για ignis είναι πολλά, τη στιγμή που το καινούριο fiesta αυτόματο (έκδοση business 5θ) βγαίνει στα 16,4Κ... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#429775 Αυτό με το Ignis το συζητάμε σοβαρά τώρα ή είναι τρολιά; :dizzy:
Τεσπά, με 15 χιλιάρικα παίρνει κανείς ακόμα και μικρομεσαία καινούργια (το βασικό χειροκίνητο focus 125 έχει γύρω στα 15,5 με το κλειδί στο χέρι) και μπόλικα ελαφρώς μεταχειρισμένα αυτόματα πχ https://www.car.gr/10824752-citroen-c4 , σε λίγο πιο μικρά δε, ξέρω γω Clio και Corsa, παίρνεις και καινούργια αυτόματα.
Άβαταρ μέλους
By gakost
petrosk έγραψε:
Το Ιgnis ξερουμε με σιγουρια οτι ειναι Japan και οχι India?

Έτσι λέει το ταμπελάκι, οταν πας στην αντιπροσωπεία τσέκαρε μήπως έχει αλλάξει κάτι από τον Φεβρουάριο ή αλλάζει ανάλογα με την έκδοση.

Asimov έγραψε:Αυτό με το Ignis το συζητάμε σοβαρά τώρα ή είναι τρολιά; :dizzy:
Τεσπά, με 15 χιλιάρικα παίρνει κανείς ακόμα και μικρομεσαία καινούργια (το βασικό χειροκίνητο focus 125 έχει γύρω στα 15,5 με το κλειδί στο χέρι) και μπόλικα ελαφρώς μεταχειρισμένα αυτόματα πχ https://www.car.gr/10824752-citroen-c4 , σε λίγο πιο μικρά δε, ξέρω γω Clio και Corsa, παίρνεις και καινούργια αυτόματα.

Στα 15000 προφανώς και δεν το συζητάμε, στα 12500 ή και λιγότερα αν πιέσεις τον πωλητή άνετα
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
Deleted User 1 έγραψε:Ένα είναι το εργαλείο! :rtfm:

https://www.car.gr/8181558-peugeot-208-allure-1-2-110hp

Looks? Ποιότης? Αξιοπιστία? Εξοπλισμός? Οδική συμπεριφορα? Πεντσμαρκ λέμε! :rtfm:

:shifty:
Αξιοπιστία; Παραμένει γαλλικό ή το βγάζει η Toyota με σήμα τον λέοντα;