- 31 Αύγ 2017, 12:07
Να ευχαριστήσουμε γι' ακόμη μια φορά τον . Κίκιζα για το πολύ ωραίο άρθρο και επειδή δεν θέλω να κουράσω, αντιγράφω:
-"τα 41,3 m για τα 100-0 km/h είναι μια μέτρια απόσταση ακινητοποίησης που συνοδεύεται από αντίστοιχη αίσθηση στο πεντάλ και ευαισθησία στην κόπωση." ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έχει μετριότατα φρένα (θυμίζω την χρονιά, 2017) όταν το πιο "χωματερό" Fiat Panda 4x4 σταματάει σχεδόν 2 μέτρα νωρίτερα (39,5 m) (και με M&S λάστιχα).
http://www.drive.gr/test-drives/test-dr ... -mtj-95-psΑντίστοιχα, το Fiesta 1.0 100hp Ecoboost, σταματάει σε 37,9 m , ήτοι άλλα δύο μέτρα...
Σε απλά ελληνικά, αν κάποιος αντί να φανεί λογικός και να αγοράσει ένα Fiesta, πάρει τον τσίγκινο κουβά της Suzuki, θα σταματάει 4 (ολογράφως: τέσσερα) μέτρα πιο αργά φρενάροντας από τα 100 χλμ.
-"Το Ignis εμπνέει εμπιστοσύνη στη σβέλτη οδήγηση και η μόνη παρατήρηση αφορά στο σπινάρισμα του εσωτερικού στη στροφή εμπρός τροχού. Είναι κάτι που δεν παρατηρήσαμε στην τετρακίνητη έκδοση, μα δεν προβληματίζει." ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μπορεί να έχει μόνον 90 ατμοσφαρικά άλογα και αντίστοιχα ατμοσφαρική ροπή, αλλά καταφέρνει να σπινιάρει τον εσωτερικό τροχό! Ήμαρτον! Ούτε στο δικό μας ατμοσφαιρικό 1400άρι Fiesta δεν το έχω καταφέρει αυτό, μάλλον φταίει πως είμαι πολύ ήρεμος οδηγός και δεν τρέχω...
- "η θέση οδήγησης βολεύει τους πάντες παρά την απουσία τηλεσκοπικής ρύθμισης στο τιμόνι. Όλα αυτά δημιουργούν τελικά μια πολύ ευχάριστη αίσθηση που επισκιάζει σαφώς τη μέτρια εικόνα σε πλαστικά και ηχομόνωση, καθώς και την όχι πολύ στιβαρή κονσόλα δαπέδου." METAΦΡΑΣΗ: Μπορεί να πληρώσετε και 15Κ, αλλά το τιμόνι δεν θα ρυθμίζεται μέσα-έξω, αλλά στ' @@ μας , θα βολευτείτε, λες και μπορείτε να κάνετε αλλιώς; Επίσης τα πλαστικά είναι από ανακυκλωμένα πώματα μπουκαλιών και η κονσόλα μάλλον σύντομα θα τρίζει και φυσικά, είναι τόσο τσίγκινο και με τόσο ανύπαρκτη ηχομόνωση, που θα σας παίρνει και τ' αυτιά στο δρόμο, οπότε καλό είναι να μην τρέχετε (γι' αυτό μάλλον και δεν βάλαν το καλό τουρμπομοτέρ τους...).
Enough said.
Όποιος θέλει να αγοράσει το συγκεκριμένο, αντί ενός πινακιδωμένου Fiesta Ecoboost , μπορεί να το κάνει. Ο g θα του πει και συγχαρητήρια, ώστε να μην νιώθει μόνος όταν επιλέγει αμάξι (ο τύπος για τον ίδιο λόγο πήρε Polo και στην γυναίκα του, τι να λέμε τώρα;

). Βέβαια ακόμη κι αυτός, είχε τον στοιχειώδη αυτοσεβασμό να προτιμήσει το Swift...
Υπάρχουν μερικές δεκάδες καλύτερα αυτοκίνητα εκεί έξω, καινούρια και μεταχειρισμένα, από το συγκεκριμένο κατασκεύασμα. Από εκεί και μετά, ο καθένας κάνει τα λεφτά του ό,τι θέλει.

Εγώ θ' αγόραζα αυτόματο light turbo ή ακόμη και μετάχειρο Hybrid αν ήταν να κάνω πολλά χιλιόμετρα (και να το οδηγεί η γυναίκα). Βρίσκω απολύτως παράλογη την αγορά του Ignis.