- 26 Αύγ 2017, 13:19
εδώ κ 1 χρόνο ψάχνουμε για να μετακομίσουμε, το τελευταίο 3μηνο εντατικότερα...
σκεφτόμασταν αρχικά κάποιο παλαιότερο σπίτι ή μονοκατοικία για αγορά κ ανακαίνιση κτλ... παλιό εννοώντας 20 ετών κτλ... αφενός τα σπίτια είναι +30% πάνω τώρα (κ τα ενοίκια σε καλές περιοχές αγγίζουν 1.400€ για 120τμ συν κοινόχρηστα), αφετέρου δεν πωλούνται τόσα πολλά πλέον γιατί τα επιτόκια στις τράπεζες είναι μηδαμινά...
από την άλλη συμφέρουν τα στεγαστικά δάνεια... σκεφτόμουν μονοκατοικία, αλλά οι τιμές είναι ταβάνι. επίσης αν μετακομίσω σε 5 χρόνια (που δεν είναι απίθανο, ελπίζω να επιστρέψω Ελλάδα ή στην τελική να πάω προς τον αδερφό Ελβετία κτλ για να είμαστε κοντά) δυσκολότερα νοικιάζω τη μονοκατοικία σε σχέση με ένα διαμέρισμα...
οπότε προσανατολίζομαι προς αυτό το project που κτίζεται τώρα. υπάρχει ένα διαθέσιμο σπίτι που έχει καλό προσανατολισμό, μπαλκόνια κτλ... κ δίνεται με το κλειδί στο χέρι, βαμμένο, πατώματα κτλ... Με το ενδεχόμενο ενοίκιο που θα πάρω αν το νοικιάσω, θα μπορώ να αποπληρώνω το δάνειο, το οποίο θα κοιτάξω να υπερβαίνει 15ετία κ να μπορώ να το πληρώσω αν έχω έξτρα λεφτά (θα δω αν συμφέρει αυτή η ρήτρα γιατί η δυνατότητα αυτή κοστίζει περισσότερο καμιά φορά από το όφελος εν τέλει...)
βασικά το χρειαζόμαστε οπωσδήποτε για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας... με ένα παιδί στον 2ο όροφο χωρίς ασανσέρ είναι κάπως δύσκολο, μολονότι η περιοχή είναι πάρα πολύ καλή. επίσης με 80 τμ είναι δύσκολο να έχουμε κ επισκέψεις για μεγάλο καιρό από Ελλάδα... εδώ το παιδί θα έχει στο συγκρότημα (που θα χτιστεί σε μια καλή περιοχή) χώρο να τρέξει/παίξει, θα έχει παιδική χαρά κτλ... υπόγειο γκαράζ, αποθήκη κτλ... η μ@λ@κία είναι πως δε θα μπορώ να έχω εργαλεία στο γκαράζ για να έχω τον δικό μου χώρο όπως σε μονοκατοικία...
απλώς γενικά δεν έχω πάρει κανένα δάνειο μέχρι τώρα κ το όλο θέμα μου ξενίζει... αν υπάρξει καμιά στραβή, back up ευτυχώς θα υπάρξει. αλλά προτιμώ να πάρω δάνειο από το να δεσμεύσω αποταμιεύσεις... ούτως ή άλλως τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά... κ η αγορά δε μου φαίνεται τόσο ρίσκο... κ η ποιότητα ζωής για την οικογένεια κ μένα είναι βασική, μολονότι ας κοστίζει παραπάνω...
γενικά αυτό είναι το συγκρότημα
http://www.bellerue.de/index.php?id=1&page=projekt , κ πριν ρίξω τις υπογραφές προσεχώς, είπα να μοιραστώ την εμπειρία καθότι είμαι άσχετος... να προσέξω πολλά δε μπορώ να πω... όλα είναι προμελετημένα... καμιά φορά αισθάνεσαι τυχερός που έχει μείνει ένα σπίτι ελεύθερο για να πω την αλήθεια... η εταιρία είναι τεράστια κατασκευαστική... τελευταία έχτισε τεράστιο συγκρότημα σε τεχνητή λίμνη στο dortmund...
http://www.port-phoenix.de/index.php?id=1&page=projekt
Leone di Mare.
When the going gets tough, the tough get going