Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By g8777
#427908 Και δεν βαζει αλλα 3 χιλιαρικα να παρει το 308; Καλη σκεψη παντως η Μερκ .
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Nikos! έγραψε:
Έρχεται το megane gt βενζίνης με τα 205 άλογα στην Ελλάδα?

< >

Δεν ξερω, το ειχα δει στην εκθεση αυτοκινητου περισυ, μου αρεσε αρκετα...Νομιζω εχει αναφερθει ο Orestisren
σχετικα και αν θυμαμαι καλα, οτι δεν το φερνουν Ελλαδα...Α, ναι στο νημα για το νεο Megane RS πρεπει να το ειχε πει...
Α ρε Νικο, Α ρε Νικο!!!! :lol: Δεν προσεχεις! :s_tongue

@fot
Εβαλα link παραπανω, με A-Class...

@Realzeus
Θα ειχε τελιωμενα -ή και με λαθος πιεση- λαστιχα και ταλαιπωρημενη αναρτηση, δεν υπαρχει περιπτωση...Τρια διαφορετικα Focus οδηγησα, ουτε τα τοπικα Reviews ανεφεραν τετοιες εντυπωσεις που λεει ο Μαρκος...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
popolaros έγραψε:https://www.car.gr/10368781-mercedes-benz-c-180-coupe-amg-styling-packet

Eργαλος, αλλα αυτη η γυφτοσυνη, να τα παραγγελνουν με πακετα και να μην εχουν xenon, σε τετοιο αυτοκινητο, ειναι απαραδεκτο... :thumbsdown:

Σε γενικοτερο πλαισιο τωρα, καλα και ωραια ολα αυτα, αλλα ο ανθρωπας ξεκαθαρισε οτι σε διαστασεις κοιταει μεχρι 4,35μετρα...Αλλιως ιδου το ολοκληρωμενο εργαλειο, για ΑΡΧΟΝΤΟΥΣ! :rtfm: :iconcool:

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/10322085/
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#427932 Μπούσσε να ξέρεις πάντως, αμάξι στο στυλ της 147 δε θα βρεις πια. Ουτε απ την αλφα..
Όλα έχουν ψιλοχοντρυνει και έχουν γίνει πιο αναισθητα.. Ακόμα και τα GT.
Εγώ το πήρα απόφαση και πήγα στη guilietta.
IMO πρέπει να της δώσεις μια ευκαιρία.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Κίκιζας . έγραψε:@Realzeus
Θα ειχε τελιωμενα -ή και με λαθος πιεση- λαστιχα και ταλαιπωρημενη αναρτηση, δεν υπαρχει περιπτωση...Τρια διαφορετικα Focus οδηγησα, ουτε τα τοπικα Reviews ανεφεραν τετοιες εντυπωσεις που λεει ο Μαρκος...

Συνολικά ούτε ξέρω πόσα Focus έχω οδηγήσει. :lol: Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε ελάχιστες χιλιάδες χλμ και λάστιχα σε καλή κατάσταση (αν και απαράδεκτο μοντέλο, τα πρώτα Efficient Grip). Μάλιστα επειδή την ψιλιάστηκα, πήγα και είδα τις πιέσεις και τις χαμήλωσα. Δεν είχε σωστό έλεγχο αμαξώματος για τόση δύναμη (150άρι) και τις ταχύτητες που έπιανε. Στο δυνατό φρενάρισμα από πολλά (200...) ψάρευε έντονα ο κώλος και στις στροφές έγερνε πολύ, δεν έβαζε μούρη μέσα εύκολα, ενώ και το ESP αντιδρούσε άτσαλα σε τοποθέτηση. Αυτά για το προ fl. Οδήγησα μετά από καιρό το 125άρι και ήταν σαφώς καλύτερο, αλλά ίσως οφείλεται στο ότι έπιανε μικρότερες ταχύτητες και άρα δεν ζόριζε τόσο την ανάρτηση (νομίζω ήταν το fl πάντως, οπότε αυτό κάνει διαφορά από ότι λέγεται). Το ST με τα 250 μου άρεσε πολύ (βρωμόγκαζο, άριστη ανάρτηση) όμως και είχε και φανταστικό ESP που σε άφηνε στο όριο της πρόσφυσης χωρίς να σε γονατίζει!!! Ο ήχος του προηγούμενου ST με τον 5κύλινδρο πάντως συγκρίνεται μόνο με 6κύλινδρα ιταλικά και βαυαρικά διαμάντια... :inlove:

Επειδή το συζήτησα σε ένα track day και με τον Γεωργιάδη και με τον Γαλανόπουλο, το ίδιο μου είπαν και αυτοί και συμφωνήσαμε όλοι στο ότι η Gulietta έχει πολύ καλύτερο body control. Τιμόνι σαν της 147 δεν έχει, αλλά κατά τα άλλα είναι καλύτερη-ταχύτερη, αν και πιο ουδέτερη (δεν γυρνάει κώλο σχεδόν με τίποτα).

Δεδομένων των αλλαγών στο στήσιμο που έχουν γίνει στο fl και ειδικά με την ανάρτηση ST line, πρέπει να έχει γίνει ωραίο εργαλείο το Focus 182!!!
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#427941 Η Giulietta δε δίνει κανένα απολύτως κίνητρο απόκτησης ακόμα και στον πιο σκληροπυρηνικό αλφίστα. Μοντέλο ξεχασμένο απ' το θεο, δίκτυο το ίδιο, τιμές αλλού, εγγύηση της πλάκας κτλ κτλ. Ναι σαφώς και σαν Alfa κατουράει την πλειοψηφία των ανταγωνιστών σε συμπεριφορά. Αναμενόμενο αλλά από μόνο του δε μπορεί να είναι αιτία απόκτησης για κάτι που θα κρατήσεις για 10 χρόνια. Στην τελική δεν είμαστε ούτε 25 πια, ούτε πληρώνει πλέον ο μπαμπάς, ούτε ΠΑΣΟΚ. Ότι πάρεις τώρα το λούζεσαι. Και δεν υπονοώ μειωμένη αξιοπιστία. Άλλα είναι τα ζητήματα...αν ανοίγαμε το ίδιο θέμα 3-4 χρόνια πριν η Alfa θα ήταν σχεδόν μονόδρομος. Τώρα είναι παλιά νέα.

Την άλλη βδομάδα πάντως θα οδηγήσω μία ολοκαίνουρια 150αρα που άλλαξε μία 170αρα TCT sport pack. Είμαι περίεργος να δω διαφορές με την παλιά και να κρίνω αν δικαιολογεί τα 340€ το μήνα, λεφτά με τα οποία παίρνεις και βασική a-class.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
REALZEUS έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:@Realzeus

Συνολικά ούτε ξέρω πόσα Focus έχω οδηγήσει. :lol: Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε ελάχιστες χιλιάδες χλμ και λάστιχα σε καλή κατάσταση (αν και απαράδεκτο μοντέλο, τα πρώτα Efficient Grip). Μάλιστα επειδή την ψιλιάστηκα, πήγα και είδα τις πιέσεις και τις χαμήλωσα. Δεν είχε σωστό έλεγχο αμαξώματος για τόση δύναμη (150άρι) και τις ταχύτητες που έπιανε. Στο δυνατό φρενάρισμα από πολλά (200...) ψάρευε έντονα ο κώλος και στις στροφές έγερνε πολύ, δεν έβαζε μούρη μέσα εύκολα, ενώ και το ESP αντιδρούσε άτσαλα σε τοποθέτηση. Αυτά για το προ fl.

Δεν χρειαζεται να πεις κατι αλλο, αφου διαβασα την λεξη κλειδι... :lol: "Efficient Grip"... :svivhaha:
Aν σημαντικο κομματι της βολτας εγινε δε σε σαπουνε δρομους, που εσεις οι Βορειοι λετε οτι εχετε κυριως, αναμενομενα ειναι ολα αυτα που ανεφερες... :)

REALZEUS έγραψε:Οδήγησα μετά από καιρό το 125άρι και ήταν σαφώς καλύτερο, αλλά ίσως οφείλεται στο ότι έπιανε μικρότερες ταχύτητες και άρα δεν ζόριζε τόσο την ανάρτηση (νομίζω ήταν το fl πάντως, οπότε αυτό κάνει διαφορά από ότι λέγεται). Το ST με τα 250 μου άρεσε πολύ (βρωμόγκαζο, άριστη ανάρτηση) όμως και είχε και φανταστικό ESP που σε άφηνε στο όριο της πρόσφυσης χωρίς να σε γονατίζει!!! Ο ήχος του προηγούμενου ST με τον 5κύλινδρο πάντως συγκρίνεται μόνο με 6κύλινδρα ιταλικά και βαυαρικά διαμάντια... :inlove:

Το ειχα παει Σουνιο και παλι πισω, το σετραισμα του το ευχαριστηθηκα περισσοτερο απο ενα καινουργιο cooper S ( :lipsealed: ) με τις απλες (απαραδεκτες για το στυλ και δυναμη αυτοκινητου) αναρτησεις που ειχα οδηγησει ακριβως στην ιδια διαδρομη.
Ακομα και σε ατσαλα μπασιματα-γλυστρηματα πανω σε στροφη, το ESP (στην σπορτ επιλογη που αλλαζε απο το μενου) αφηνε λιγο την ουρα πρωτα να βγει οσο χρειαζοταν για να κοψει τα μουτρα.
Η ρυθμιση του θυμιζε εντονα αυτη στο dynamic της Giulietta. :thumbsup:

REALZEUS έγραψε:Επειδή το συζήτησα σε ένα track day και με τον Γεωργιάδη και με τον Γαλανόπουλο, το ίδιο μου είπαν και αυτοί και συμφωνήσαμε όλοι στο ότι η Gulietta έχει πολύ καλύτερο body control. Τιμόνι σαν της 147 δεν έχει, αλλά κατά τα άλλα είναι καλύτερη-ταχύτερη, αν και πιο ουδέτερη (δεν γυρνάει κώλο σχεδόν με τίποτα).

Mα βρε συ προφανως και η Giulietta εχει καλυτερο ελεγχο αμαξωματος, αυτο δεν το αρνηθηκα, ουτε συγκρινα το Focus συνολικα με αυτην, για ολα τα υπολοιπα ανταγωνιστικα αναφερθηκα ομως, απο τα οποια ειναι ξεκαθαρα καλυτερο. Και το τιμονι του επισης, οχι τοσο γρηγορο οσο της G αλλα με πολυ καλη αισθηση βαρους και πληροφορησης για ηλεκτρικο.

REALZEUS έγραψε:Δεδομένων των αλλαγών στο στήσιμο που έχουν γίνει στο fl και ειδικά με την ανάρτηση ST line, πρέπει να έχει γίνει ωραίο εργαλείο το Focus 182!!!

Αυτο ειναι σιγουρο, αλλα αργησαν καμποσα χρονια, ως συνηθως τελειοποιουν(?) εμφανιση και δινουν μπολικο γκαζι οι της Ford, αλλα προς το τελος του κυκλου ζωης των μοντελων τους συνηθως... :sorry:
Άβαταρ μέλους
By elvet
#427963 Είπαμε
Θέλει στυλάτο, ποιοτικό, μουράτο και ευρύχωρο
Ας δώσει κάτι παραπάνω
https://www.car.gr/10357408-mercedes-benz-cla-200-urban-automatic-night
https://www.car.gr/10357507-mercedes-benz-cla-200-urban-amg-line
https://www.car.gr/10757586-mercedes-benz-cla-200-shooting-brake-amg-packet

για να ξεχωρίζει και να έχει και χώρο για καθισματάκια, καροτσάκια
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#427964 Νομιζω με την ευκαιρια του νηματος, -ως συνηθως- βγαλαμε ο καθενας και τα γουστα μας, αλλα ο ανθρωπας ξαναλεω :lol: , εθεσε οριο μηκους αμαξωματος τα 4,35μετρα... :)
Άβαταρ μέλους
By JBT
#427966 Opel corsa opc
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Deleted User 1 έγραψε:Η Giulietta δε δίνει κανένα απολύτως κίνητρο απόκτησης ακόμα και στον πιο σκληροπυρηνικό αλφίστα.

Δίνει πολλά και το κυριότερο είναι ότι πηγαίνει και στρίβει καλύτερα από οποιοδήποτε αντίστοιχο. Τώρα αν η τιμή είναι απαράδεκτη και παίρνεις Leon με 50 άλογα παραπάνω, συμφωνώ μαζί σου και πάω κι εγώ στην Seat. :iconcool:

Κίκιζας . έγραψε:Δεν χρειαζεται να πεις κατι αλλο, αφου διαβασα την λεξη κλειδι... "Efficient Grip"...
Aν σημαντικο κομματι της βολτας εγινε δε σε σαπουνε δρομους, που εσεις οι Βορειοι λετε οτι εχετε κυριως, αναμενομενα ειναι ολα αυτα που ανεφερες...

Ναι, δεν διαφωνώ. Όμως ο κακός έλεγχος του αμαξώματος δεν ήταν θέμα ελαστικού.

Κίκιζας . έγραψε:Αυτο ειναι σιγουρο, αλλα αργησαν καμποσα χρονια, ως συνηθως τελειοποιουν(?) εμφανιση και δινουν μπολικο γκαζι οι της Ford, αλλα προς το τελος του κυκλου ζωης των μοντελων τους συνηθως...

Τα Ford τα αγοράζεις στο τέλος με φουλ εξοπλισμό και τιμή χώμα. Εγώ το πήρα το 2003 στην έκδοση Trend (τρίθυρο, σπορ ανάρτηση (κόκκινα Zachs), 4 αερόσακοι, όλα ηλεκτρικά και 6άρι CD) στα 15,500. Έναν χρόνο μετά το έδιναν με αυτά συν δερμάτινα και υπολογιστή ταξιδίου στην ίδια τιμή...

JBT έγραψε:Opel corsa opc

Υπάρχει το Fiesta ST και μιλάμε για Corsa? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#428001 Μην συγκρίνουμε τα ανόμοια :ninja: