Anonymous Founder έγραψε:Bayern7 έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Δύο φορές που έφαγα στην Μανταλένα, δεν είδα κανέναν να τιμάει τα όστρακα (είχε και κάτι ψητές γυαλιστερές με ταμπάσκο, κόλαση!και πετροσωλήνες
![]()
), όλοι καλαμαράκι τηγανιτό και γαρίδα σαγανάκι, αν δεν το είχαν ρίξει στα κρέατα...
Αυτά εμείς οι Ευβοιώτες τα τρώμε το βράδυ για μεζέ. Με αυτά δεν χορταίνεις. Για να χορτάσει ένας άνθρωπος 2 μέτρα και 110 κιλά με σωλήνες, γυαλιστερές, κυδώνια και ψητό χταπόδι πρέπει να κάνει λογαριασμό 100 ευρώ/άτομο. Το μεσημέρι τρως κανονικά (είτε ψάρι είτε κρέας είτε ότι τραβάει η ψυχή σου) και το βράδυ χτυπάς τέτοια.
Αν και όταν έχει πιτσιρίκια η παρέα, αναγκαστικά θα πάρεις και σαγανάκια και τυροπιτάρια και τηγανοψώματα για να χορτάσει ο άμαχος πληθυσμός, τα γυναικόπαιδα.
Δύο άτομα, η αφεντιά μου και η καλή μου, πήραμε πετροσωλήνες (χ2, σύνολο καμιά 20αριά τεμάχια), γυαλιστερές (καμιά 12αριά τεμάχια), μύδια αχνιστά (περίπου 20 τεμάχια), μαζί με έναν ντάκο, μια μελιτζανοσαλάτα και ψωμί. Μια χαρά χορταίνεις και αν πεινάσεις το βράδυ, τρως και κάνα γιαούρτι ξέρω γω.
Είσαι λιτοδίαιτος.
Ούτε για πλάκα δε χορταίνω με αυτά. Εκτός αν φαω μισή φρατζόλα ψωμί.
Αυτά και περισσότερα τα παίρνουμε το βράδυ για συνοδεία στο τσίπουρο εφόσον έχουμε φάει το μεσημέρι.

και πετροσωλήνες