Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Anonymous Founder έγραψε:
Bayern7 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δύο φορές που έφαγα στην Μανταλένα, δεν είδα κανέναν να τιμάει τα όστρακα (είχε και κάτι ψητές γυαλιστερές με ταμπάσκο, κόλαση! :inlove: και πετροσωλήνες :inlove: :inlove: ), όλοι καλαμαράκι τηγανιτό και γαρίδα σαγανάκι, αν δεν το είχαν ρίξει στα κρέατα...

Αυτά εμείς οι Ευβοιώτες τα τρώμε το βράδυ για μεζέ. Με αυτά δεν χορταίνεις. Για να χορτάσει ένας άνθρωπος 2 μέτρα και 110 κιλά με σωλήνες, γυαλιστερές, κυδώνια και ψητό χταπόδι πρέπει να κάνει λογαριασμό 100 ευρώ/άτομο. Το μεσημέρι τρως κανονικά (είτε ψάρι είτε κρέας είτε ότι τραβάει η ψυχή σου) και το βράδυ χτυπάς τέτοια.
Αν και όταν έχει πιτσιρίκια η παρέα, αναγκαστικά θα πάρεις και σαγανάκια και τυροπιτάρια και τηγανοψώματα για να χορτάσει ο άμαχος πληθυσμός, τα γυναικόπαιδα.

Δύο άτομα, η αφεντιά μου και η καλή μου, πήραμε πετροσωλήνες (χ2, σύνολο καμιά 20αριά τεμάχια), γυαλιστερές (καμιά 12αριά τεμάχια), μύδια αχνιστά (περίπου 20 τεμάχια), μαζί με έναν ντάκο, μια μελιτζανοσαλάτα και ψωμί. Μια χαρά χορταίνεις και αν πεινάσεις το βράδυ, τρως και κάνα γιαούρτι ξέρω γω.

Είσαι λιτοδίαιτος.
Ούτε για πλάκα δε χορταίνω με αυτά. Εκτός αν φαω μισή φρατζόλα ψωμί.
Αυτά και περισσότερα τα παίρνουμε το βράδυ για συνοδεία στο τσίπουρο εφόσον έχουμε φάει το μεσημέρι. :help:
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
GTS έγραψε:Το Γερμανικο συστημα το να κουβαλας τα μπουκαλια για ριφαντ ειναι μιζερια ´η προστασια του περιβαλλοντος;

Γιατί αμα δεν το γυρίσουν αυτοί το μπουκάλι, δεν θα ανακυκλωθεί;
Απλά δεν θα "καρπωθούν" αυτή την επιστροφή.
άρα μιζέρια. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#426896 Αφου το πληρώνουν λεμε προκαταβολικά. Μιζέρια ή όχι, δουλεύει.
Προσωπικα το θεωρώ λίγο αστείο αλλα δινει κινητρο και μακροπροθεσμα βοηθα την ανακύκλωση.

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#426900 Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά αυτό ισχύει ( και ίσχυε ) και στα ελληνικά σουπερμάρκετ και μπακάλικα για τις γυάλινες φιάλες. Θυμάμαι παιδί να πηγαίνω τις κενές πίσω για να μην χρεωθούν οι γεμάτες ενώ υπάρχει και τιμή επιστροφής της φιάλης

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
mirage έγραψε:Μιζέρια.

< >
Τι να κάνουμε, κάποιοι από όσους μεγαλώσαμε την δεκαετία του '80 έχουμε και τέτοια παιδικά τραύματα

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Bayern7 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
Bayern7 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δύο φορές που έφαγα στην Μανταλένα, δεν είδα κανέναν να τιμάει τα όστρακα (είχε και κάτι ψητές γυαλιστερές με ταμπάσκο, κόλαση! :inlove: και πετροσωλήνες :inlove: :inlove: ), όλοι καλαμαράκι τηγανιτό και γαρίδα σαγανάκι, αν δεν το είχαν ρίξει στα κρέατα...

Αυτά εμείς οι Ευβοιώτες τα τρώμε το βράδυ για μεζέ. Με αυτά δεν χορταίνεις. Για να χορτάσει ένας άνθρωπος 2 μέτρα και 110 κιλά με σωλήνες, γυαλιστερές, κυδώνια και ψητό χταπόδι πρέπει να κάνει λογαριασμό 100 ευρώ/άτομο. Το μεσημέρι τρως κανονικά (είτε ψάρι είτε κρέας είτε ότι τραβάει η ψυχή σου) και το βράδυ χτυπάς τέτοια.
Αν και όταν έχει πιτσιρίκια η παρέα, αναγκαστικά θα πάρεις και σαγανάκια και τυροπιτάρια και τηγανοψώματα για να χορτάσει ο άμαχος πληθυσμός, τα γυναικόπαιδα.

Δύο άτομα, η αφεντιά μου και η καλή μου, πήραμε πετροσωλήνες (χ2, σύνολο καμιά 20αριά τεμάχια), γυαλιστερές (καμιά 12αριά τεμάχια), μύδια αχνιστά (περίπου 20 τεμάχια), μαζί με έναν ντάκο, μια μελιτζανοσαλάτα και ψωμί. Μια χαρά χορταίνεις και αν πεινάσεις το βράδυ, τρως και κάνα γιαούρτι ξέρω γω.

Είσαι λιτοδίαιτος.
Ούτε για πλάκα δε χορταίνω με αυτά. Εκτός αν φαω μισή φρατζόλα ψωμί.
Αυτά και περισσότερα τα παίρνουμε το βράδυ για συνοδεία στο τσίπουρο εφόσον έχουμε φάει το μεσημέρι. :help:

Αν φάω περισσότερο από αυτό, θα γίνει λίπος. Ήδη είναι πάνω από τις θερμίδες που μου αναλογούν νομίζω.
Γενικώς, το να βγεις για φαγητό έξω και να σκάσεις, δεν μου λέει κάτι, να πληρώσω για να πάθω... δυσπεψία, το βρίσκω χαζό!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#426907 Μίζεροι και μη, μια χαρά σύστημα είναι αυτό με τα μπουκάλια και υπάρχει και στην Ελλάδα, από πολύ παλιά όπως λέει ο belgarion.
:lol:
Η ανακύκλωση κάνει καλό σε όλους, και στην τσέπη μας. Προσωπικά, δεν το έχω κάνει ποτέ επειδή βαριέμαι, απλώς στέλνω τα μπουκάλια στην ανακύκλωση των σκουπιδιών.
:lipsealed:
Με κάτι τέτοιες συμπεριφορές έφτασε η Ελλάδα να χρεωκοπήσει, ενώ οι Γερμανοί βλέπετε; :s_wacko :s_hang
Άβαταρ μέλους
By mirage
belgarion έγραψε:

< >
Τι να κάνουμε, κάποιοι από όσους μεγαλώσαμε την δεκαετία του '80 έχουμε και τέτοια παιδικά τραύματα

< >
Ειμαι κι εγω ενα απο αυτα τα παιδια.... Μαλλον γι αυτο μου φαινεται λογικο. Εννοειται αυτα που εγραψε ο dim ειναι κωμικοτραγικα....

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
mirage έγραψε:
belgarion έγραψε:

< >

< >
Ειμαι κι εγω ενα απο αυτα τα παιδια.... Μαλλον γι αυτο μου φαινεται λογικο. Εννοειται αυτα που εγραψε ο dim ειναι κωμικοτραγικα....

< >
Το ξέρω ότι το μιζέρια δεν πήγαινε σε εμένα, απλά μερικές φορές ξεχνάμε νομίζω ότι αυτός ο λαός δεν βίωσε μόνο την περίοδο των παχιών αγελάδων από το 90 κάτι και μετά...Θα σοκαρω και άλλο αλλά θυμάμαι εκδρομές που το ακριβότερο αμάξι της παρέας ηταν LADA 2107 1500, αυτό με την ψηλή μάσκα και υαλοκαθαριστηρες στα φανάρια...

< >
Τελευταία επεξεργασία από belgarion και 21 Αύγ 2017, 17:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#426911 Κι εγώ το ίδιο, ακόμα θυμάμαι όταν είχα μπει τα μηχανήματα κι έπαιρνες το χαρτάκι αυτόματα με την έκπτωση :lol:

Σε αυτά που λέει ο junior, εμένα δεν μου φαίνεται τόσο παράλογο αυτό σε γενικές γραμμές. Οκ, να μην μετράς τις ρώγες από το σταφύλι, αλλά από το να πάρεις φρούτα που δεν θα φαγωθούν και θα πεταχτούν γιατί να μην πάρεις όσα υπολογίζεις ότι χρειάζεσαι;
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#426912 Το κινητρο λειτουργει λογω της μιζεριας ... :s_tongue

Σε εμας ισχυει με το γυαλινο μονο νομιζω. Γερμανια ισχυει και για τα πλαστικα. Μαλιστα στην αποδειξη το χρεωνουν ξεχωριστα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#426914 Και χαρη σε αυτο η ανακυκλωση PET ειναι τοσο μεγαλη στην Γερμανία. Στην Ελβετια που πληρωνεις την σακουλα για τα σκουπιδια στον Δήμο να δειτε κινητρο για ανακυκλωση και διαχωρισμο των παντων. Για να μην πω για οσους ψωνιζουν Γερμανία πως τα μαζευουν και τα επιστρεφουν Γερμανια...Τεσπα κουβεντα να γίνεται.

< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Bayern7 έγραψε:
GTS έγραψε:Το Γερμανικο συστημα το να κουβαλας τα μπουκαλια για ριφαντ ειναι μιζερια ´η προστασια του περιβαλλοντος;

Γιατί αμα δεν το γυρίσουν αυτοί το μπουκάλι, δεν θα ανακυκλωθεί;
Απλά δεν θα "καρπωθούν" αυτή την επιστροφή.
άρα μιζέρια. :iconcool:

Kάνεις ένα σημαντικό λάθος. Αλλο ανακύκλωση σπασμένου γυαλιού που γίνεται στους κάδους, κι άλλο επιστροφή της φιάλης, η οποία φεύγει για το εργοστάσιο ανέμπαφη, πλένεται, απολυμαίνεται και ξαναμπαίνει στη γραμμή παραγωγης. Δεν υπάρχει σύγκριση κόστους/επιβάρυνσης για το περιβάλλον μεταξύ των δύο δυνατοτήτων

trivia, αν παρατηρήσετε, οι φιάλες έχουν ενα χάραγμα στο λαιμό. Κάθε φορά που περνάνε απ την γραμμή , χαράσονται ώστε να μην είναι αέναη η ανακύκλωση,
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#426921 Μα κι εδω ετσι ηταν συνηθισμενος ο κοσμος καποτε.
Μετα αρχισαν να βγαινουν σε φιαλες μη επιστρεφομενες η πλαστικες.

Για να μην πω οταν ημουν πιτσιρικι που περναγε ο νερουλας και γεμιζαμε τις σταμνες!
Εκει να δεις προστασια του περιβαλλοντος. :lol:

Απ την αλλη, τις μυγες που ειχε τοτε τις θυμαμαι ακομα! :oops:
Οτι ηταν λευκο ηταν γεματο με μυγοσκατα!
Τωρα ποιος ξερει πως ειναι το μυγοσκατο; Εχει χαθει η γνωση! :lol: