Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#422961 Δες στο τιμολόγιο τι λάδια σου χρέωσε!

Είναι βασικό να ξέρεις τι λάδια έχει ο κινητήρας σου για να προσθέσεις απο τα ίδια.
Δεν είναι και ότι καλύτερο να μπερδεύεις διαφορετικούς τύπους λαδιών.

___
... tapatalk
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Karembe78 έγραψε:Δεν θυμαμαι ποια μου εβαλε τελευταια φορα αν και νομιζω ηταν τα total...εσυ ποια προτεινεις;ευχαριστω

Αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής στο manual.
Άβαταρ μέλους
By billis100
#424267 Δεν ξερω τι εκαναν στο σερβις αλλα πρωτη φορα ευχαριστηθηκα το αρκουδισιον .Μεχρι τωρα η αποδοση του ηταν διακοσμηση σκετη (αργουσε υπερβολικα )
Άβαταρ μέλους
By iomy
#425398 Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Η μακροχρόνια αποχή μου από το φόρουμ δεν σημαίνει οτι δεν εχω προβλήματα το αντίθετο μάλιστα έχω γίνει ο καλύτερος φίλος του μαστορα.Το τελευταίο πού με απασχολεί είναι οταν βαζω μπροστά τον κινητήρα το αυτοκίνητο δουλεύει τρικυλινδρο.Μετα απο δυο τρεις προσπάθειες έχω κανονική λειτουργία. Στην αρχή το έκανε σχεδόν καθε πρωί αλλά τώρα πια το κάνει μετα από λίγες ώρες ακινησιας. Το διαγνωστικό δειχνει missfire σε τυχαιους κυλινδρους καθε φορα κι ο μάστορας μου σηκωνει τα χέρια. Καμμια συμβουλή;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#425406 Γειά σου Γιάννη!

Απλά να έχεις υπόψη σου ότι μπορείς να γράφεις εδώ ακόμη κι άν δεν έχεις πρόβλημα... :shifty:

Για να καταλάβω το πρόβλημά σου, όταν βάζεις μπρός αισθάνεσαι να μη δουλεύει ένας κύλινδρος και σβήνοντας και ξαναβάζοντας δουλεύει κανονικά; Αν πάρει μπρός και δουλέψει κανονικά, μετά όλα καλά ή σου κάνει κόλπα και στην πορεία;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#425482 Χλμ; Πολλαπλασιαστές, χρόνισμα κι εισαγωγή έχεις τσεκάρει;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#425489 Αφού δείχνει τυχαίο misfire κάθε φορά αποκλείεται ο χρονιμός και η εισαγωγή, ρεύμα είναι μάλλον υψηλής τάσης ( πολλαπλασιαστής / στές, μπουζί, μπουζοκαλώδια ) μπορεί και κάποια γείωση, θέλουν όλες ψάξιμο, μου ακούγεται κουφό ο μηχανικός σου να σηκώνει τα χέρια ψηλά, είναι σίγουρα μηχανικός ?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#425491 Τίποτα δεν αποκλείεται, τα θέματα του THP είναι γνωστά και δεν πετάω έτσι απλά διαγνώσεις.

Επίσης, αντλία βενζίνης μετρήθηκε; Μπορείς και με ένα απλό obd2 μαραφέτι να δεις πιέσεις τόσο με σβηστό τον κινητήρα όσο και με αναμμένο.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#425494 Δεν διαφωνώ ότι έχεις εμπειρία από τον συγκεκριμένο τύπο ενώ εγώ καθόλου, μου φαίνεται όμως περίεργο αυτό το πήγαινε - έλα misfire, αυτό μόνο από κάποιο προβληματικό ρεύμα μπορεί να προέρχεται, πχ η αντλία θα είχε ένα σταθερό πρόβλημα ( δεν θα έπερνε μπροστά ή θα έσβυνε μετά από λίγο ) το ίδιο και ο χρονισμός, θα είχε το ίδιο σταθερό πρόβλημα, αν ήταν πρόβλημα εισαγωγής ( πχ κάποιο τρύπιο σωληνάκι υποπίεσης ή είχε χαλαρώσει η εισαγωγή θα είχαμε από ανέβασμα των στροφών του ρελαντί έως μαρσάρισμα )

Από τα λίγα που γνωρίζω misfire είναι μη ανάφλεξη και οι αιτίες της γνωστές οπότε ξεκινάει το ψάξιμο από την υψηλή τάση.

Μπορεί όμως να κάνω λάθος, μακάρι να βρεθεί άκρη.
Άβαταρ μέλους
By iomy
#425631 Καλησπέρα παλληκαρια! Έγινε αλλαγή πολλαπλασιαστη και μπουζί απο τον κυλινδρο 4 που έδειχνε missfire με τον 2 αλλα η βλαβη δεν μεταφέρθηκε στον 2,απλώς πηγαίνει σε τυχαιους κυλινδρους καθε φορά. Μέχρι τώρα το πρόβλημα υπήρχε μόνο στην εκκίνηση από χτες όμως μετά από ζορισμα (γύρος Πηλιου)μου έκανε κομπιασματα και στις ανηφορες.
Εχω αλλαξει τα τελευταία χρόνια αντλία βενζινης πισω και δυο! φορές αντλία υψηλης (την ακριβη).Επίσης περσι ανοιξα κινητήρα και αλλαξα ελατηρια και βαλβιδες γιατί εκαιγε την μάνα του και τον πατέρα του από λαδια.
Δεν θέλω να παω στους επισημους συνεργιατζηδες τουλάχιστον για αρχή γιατί τούς έχω ταισει καλά εως τώρα. Θα εκτιμούσα καποια πρόταση στην περιοχή μου (Θεσσαλονίκη) για κάποιο καλό μαστορα εστω με ΠΜ. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
iomy έγραψε:Καλησπέρα παλληκαρια! Έγινε αλλαγή πολλαπλασιαστη και μπουζί απο τον κυλινδρο 4 που έδειχνε missfire με τον 2 αλλα η βλαβη δεν μεταφέρθηκε στον 2,απλώς πηγαίνει σε τυχαιους κυλινδρους καθε φορά. Μέχρι τώρα το πρόβλημα υπήρχε μόνο στην εκκίνηση από χτες όμως μετά από ζορισμα (γύρος Πηλιου)μου έκανε κομπιασματα και στις ανηφορες.
Εχω αλλαξει τα τελευταία χρόνια αντλία βενζινης πισω και δυο! φορές αντλία υψηλης (την ακριβη).Επίσης περσι ανοιξα κινητήρα και αλλαξα ελατηρια και βαλβιδες γιατί εκαιγε την μάνα του και τον πατέρα του από λαδια.
Δεν θέλω να παω στους επισημους συνεργιατζηδες τουλάχιστον για αρχή γιατί τούς έχω ταισει καλά εως τώρα. Θα εκτιμούσα καποια πρόταση στην περιοχή μου (Θεσσαλονίκη) για κάποιο καλό μαστορα εστω με ΠΜ. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Ψάξτε για χαλαρές γειώσεις, είναι ένα θέμα που μπορεί να σε τρελλάνει, να έχεις αλλάξει τα πάντα στο μηχανοστάσιο και το πρόβλημα να παραμένει, δεν είναι σπουδαίο να ελεγχούν / σφιχτούν αν και είναι αρκετές, συνήθως όμως βγάζεις λαγό.
Ξεκίνα από την μεγάλη κεντρική γείωση του κινητήρα με το σασί και προχώρα στις υπόλοιπες του μηχανοστασίου, της καμπίνας, ακόμα και των πίσω φώτων, όλα επηρεάζουν άσχετα τι λένε τα μαστόρια και τα διαγνωστικά, τα μάτια μου έχουνε δεί δράκους κατά καιρούς από τα πιο απίθανα σενάρια που δεν βάζει ο νούς.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#425981 Μήπως υπάρχει μη εργοστασιακός συναγερμός; Πολλές φορές έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω κακής τοποθέτησης.
Άβαταρ μέλους
By iomy
Anonymous Founder έγραψε:Μήπως υπάρχει μη εργοστασιακός συναγερμός; Πολλές φορές έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω κακής τοποθέτησης.

Όντως υπάρχει. Σκέφτομαι από Δευτέρα να παω και σε κάποιο καλό ηλεκτολογο πού ασχολείται με Γαλλικά να δω τι θα μου πει.
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
#429911 Τελικά πήγα και διόρθωσα τα σημεία που έχανε λάδια η μηχανή.
Δεν έκαιγε λάδια δηλαδή, έχανε.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
iomy έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Μήπως υπάρχει μη εργοστασιακός συναγερμός; Πολλές φορές έχουν αναφερθεί προβλήματα λόγω κακής τοποθέτησης.

Όντως υπάρχει. Σκέφτομαι από Δευτέρα να παω και σε κάποιο καλό ηλεκτολογο πού ασχολείται με Γαλλικά να δω τι θα μου πει.

@iomy, τι έγινε με τα ηλεκτρολογικά; Βρήκες χρόνο να πας;

silversurfer έγραψε:Τελικά πήγα και διόρθωσα τα σημεία που έχανε λάδια η μηχανή.
Δεν έκαιγε λάδια δηλαδή, έχανε.

Από κολάρα έχανε;